казано от Vessi на 26.03.09, 13:27:
Абе знаеш ли Кедър, и аз съм така, ама гледам календара, та то днес е Новолуние, аз го дължа на това, на мен моного ми вилияе луната, не знам ти как си.
Въпреки че сутринта кросчето в Морската градина мина добре ....не знам, и аз съм така :)
Възможно е! Мислех да не е от тренировките - имам и една мускулна треска за капак...
казано от Winnie на 26.03.09, 13:30:
Cedar, не е от калориите. Яж смело ;-)
Май найстина не е от там :) Малко ми просветна..... Ей сега с голям апетит си изядох пържолата :)
Да чукна - днес съм на 6!!!! :)
Тренировката ми беше кратичка пак, но ме измори. Но много странно бе.... качила съм 3 кила за 2 седмици! Незнам на какво се дължи и най-важното....незнам какво съм качила?? Значи, в тези 2 седмици смених тренировките (кратки, тежки и интензивни), увеличих храната и резултата мускулна треска (такава нямах доста време), повече тонус и енергия имам, спя по-добре!
Но от какво са тези 3 кила - ще се измеря утре, иначе дрехите си ми стават :)
Дано Уини, Лимка, Дива или Венци да помогнат с предположения.....!!?? ;-P
Тренировката днес: 60мин. с кардиото
бицепс, рамо, гърди, корем
кардио - 7мин.
- биц.сгъване с дъмбел - 4 х 12,10,10,8
- концентрично - 3х10,10,8
- сгъване с диск - 3 х 10,10,8
Рамо
- раменни преси (машина) - 4 х 12,10,8,8
- повдигане ръце встрани - 3 х 10,8,8
Гърди
- от хор. лег ( с дъмбели) - 4 х 10,10,8,8
- от полулег (/////) - 3 х 10,8,8
- пек - дек - 3 х 10,8,8
Корем
- преси - 4 х 20
- наклони с диск - 3 х 20
Стречинг, Кардио - 15 мин - 1:2 интервали
Храната: около 1600ккал
- полена, кафе с мляко
- 2 гол.ябълки, суроватка
- овес - 70гр.,извара - 200гр., кис.мляко...малкоо
канела
- Тренировката
след нея - 2 банана, суроватка, Селен
- 150гр. пил.филе, зехтин - 1 с.л или 15мл., домати
- Пържолка пилешка - 100-120гр., краставици
- извара - 250гр.,зехтин - 30мл., вар.лук
Вода - 4л. +/–
Еммм, туй е....... ;) !!!!!!!
27.03.09
11:33
Вода? ММ? вземи си мерките. Когато тренираш тежко от мусклуната треска мускулите задържат много вода. Според мен е това плюс ММ. Макар че не знам пък как ще качиш ММ с колко малко кал. Хм. Според мен е вода в мусулите. Чувстваш ли се “напомпана”? Кога се тегли? Сутрин на гладно? Претегли се след нетренировъчен ден пак.
казано от Венцеслава Атилова на 27.03.09, 11:33:
Вода? ММ? вземи си мерките. Когато тренираш тежко от мусклуната треска мускулите задържат много вода. Според мен е това плюс ММ. Макар че не знам пък как ще качиш ММ с колко малко кал. Хм. Според мен е вода в мусулите. Чувстваш ли се “напомпана”? Кога се тегли? Сутрин на гладно? Претегли се след нетренировъчен ден пак.
Тегля се сутрин преди закуска, в тренировъчен и нетренровъчен ден. “Напомпана”....? Ами малко, има напрежение в мускулите, така да се изразя.
Дали е мус. маса....за такъв кратък период? Незнам.... :roll:
И аз залагам на вода...3 кила ММ за 2 седмици?! Ще ти завидят всички момчета във форума...А мазнини толкова за 3 седмици не можеш да качиш с тези храни.
Вероятно, както каза Венци, като си променила тренировките, вероятно имаш малко муск. треска, която задържа вода. + Това беше спонела, че си вдигнала кол-то въглени - те също задържат водата в тялото.
За сравнение - мин. година, когато бях на НВД и постепенно минах на РБР качих 2-3 кила като запазих същите мерки...
Мнението беше редактирано от Limka на 27.03.09 12:14.
казано от Limka на 27.03.09, 12:09:
И аз залагам на вода...3 кила ММ за 2 седмици?! Ще ти завидят всички момчета във форума...А мазнини толкова за 3 седмици не можеш да качиш с тези храни.
Вероятно, както каза Венци, като си променила тренировките, вероятно имаш малко муск. треска, която задържа вода. + Това беше спонела, че си вдигнала кол-то въглени - те също задържат водата в тялото.
За сравнение - мин. година, когато бях на НВД и постепенно качих 2-3 кила като запазих същите мерки...
Аха....с една дума - ще са преходни тези 3 кила.... найстина е кратко времето за ММ
Категорично е вода от мускулната треска и въглехидратите. Абе изобщо от смяната на режима ти. Нормално е да има реакция, но ще отмине. Моят съвет е да починеш от тренировките с тежести за няколко дни, докато не ти починат мускулите. Противно на хилядите статии, че трябвало да тренираш с мускулна треска, аз си мисля че не е добра идея. Положението става по кофти поне при мен, докарах си хронична мускулна треска и буци в краката.Можеш да се раздвижваш с разни упражнения, стречинг и малко умерено кардио.Това е мое мнение.
27.03.09
15:52
Чел съм че за маса най удобния момент е да се тренира във фазата на свръхвъзстановяване, което в никакъв случай не означава с мускулна треска. Беше обяснено примерно ако един мускул тежи 100 грама преди тренировка то след нея, той е изтощен влакната са разкъсани и тежи 90 грама, веднага след това чрез храната и почивката започва да се взъстановява, но тялото се страхува че пак ще се разкъса и го възстановява на 103 грама. Това разбира се е временно после мускула и тялото вдяват, че е било еднократно и отново го правят така че да атрофира и да е 100 грамов. Цифрите са примерни просто, хубаво е да не бърза човек защото който бърза никъде не стига.
казано от diva 97 на 27.03.09, 15:45:
Категорично е вода от мускулната треска и въглехидратите. Абе изобщо от смяната на режима ти. Нормално е да има реакция, но ще отмине. Моят съвет е да починеш от тренировките с тежести за няколко дни, докато не ти починат мускулите. Противно на хилядите статии, че трябвало да тренираш с мускулна треска, аз си мисля че не е добра идея. Положението става по кофти поне при мен, докарах си хронична мускулна треска и буци в краката.Можеш да се раздвижваш с разни упражнения, стречинг и малко умерено кардио.Това е мое мнение.
Ами, незнам - мускулната треска при мен е за кратко ....на 3-тия ден след тренировката е отминала. Не се чувствам отпаднала и не се назорвам. Стречинга така или иначе при мен си е редовен....всяка сутрин се разтягам, както и около тренировката - иначе ми е кофти
без него.
Хм, да явно е водаа....,мерси много , че се отзовахте ;)
казано от Иван Шишманов на 27.03.09, 15:52:
Чел съм че за маса най удобния момент е да се тренира във фазата на свръхвъзстановяване, което в никакъв случай не означава с мускулна треска. Беше обяснено примерно ако един мускул тежи 100 грама преди тренировка то след нея, той е изтощен влакната са разкъсани и тежи 90 грама, веднага след това чрез храната и почивката започва да се взъстановява, но тялото се страхува че пак ще се разкъса и го възстановява на 103 грама. Това разбира се е временно после мускула и тялото вдяват, че е било еднократно и отново го правят така че да атрофира и да е 100 грамов. Цифрите са примерни просто, хубаво е да не бърза човек защото който бърза никъде не стига.
Значи тези 3 кг. са 3-та грама от примера, който даде?
27.03.09
16:02
Cedar извинявай мнението ми изобщо небеше по темата просто исках да кажа, кога е най удачно да се тренира ..поне така съм чел. А ти си жена тялото ти търпи големи хормонални проблеми не е страшно да си ту по лека ту по тежка важно е как се чувстваш и как изглеждаш.Пък и повечето храна носи и повече соли които да те оводнят знае ли човек, абе споко всичко е наред, щом имаш мускулна треска значи здраво тренираш .
казано от Иван Шишманов на 27.03.09, 16:02:
Cedar извинявай мнението ми изобщо небеше по темата просто исках да кажа, кога е най удачно да се тренира ..поне така съм чел. А ти си жена тялото ти търпи големи хормонални проблеми не е страшно да си ту по лека ту по тежка важно е как се чувстваш и как изглеждаш.Пък и повечето храна носи и повече соли които да те оводнят знае ли човек, абе споко всичко е наред, щом имаш мускулна треска значи здраво тренираш .
Ясно :) От много време не бях имала мус.треска и сега малко и се радвам :lol:
27.03.09
16:13
ами радвай и се без да се тормозиш за глупости неоснователно
Преди малко реших да сметна ккал. , който съм изяла днес, но на тези калкулатори в Нета...... ииии получих съвсем различна цифра от тази, която аз си изчеслих??? ЦЕЛИ 1868ккал.... Възможно ли е?
Само суроватката я замених с извара, защото в списъка на този сайт няма Уей: http://www.zdravoslovno.com/Index.html
Ако е така - значи си хапвам доста повече отколкото аз си мислех... :roll: Вие къде и смятате храната освен ФитДей
Ох Cedar дано сайта да е в грешка, че и аз реших от любопитство да видя за днес какво съм хапнала и ми е лошо ...2267,7 ккал изчисли сайта ... а аз като си ги смятах са ми 1433,6 ???? бая разлика си е ... иначе аз си смятам храната сама до сега т.е по опаковките каквото пише, което няма информация търся в интернет като съдържание и си ги въвеждам в ексел и си смятам :)
27.03.09
18:04
казано от Cedar на 27.03.09, 17:27:
Преди малко реших да сметна ккал. , който съм изяла днес, но на тези калкулатори в Нета...... ииии получих съвсем различна цифра от тази, която аз си изчеслих??? ЦЕЛИ 1868ккал.... Възможно ли е?
Само суроватката я замених с извара, защото в списъка на този сайт няма Уей: http://www.zdravoslovno.com/Index.html
Ако е така - значи си хапвам доста повече отколкото аз си мислех... :roll: Вие къде и смятате храната освен ФитДей
В ексел спредшийтове :D
Ето т’ва е моя, отстрани са храните, копи-пействаш в ограденото каре в лявата част, попълваш грамажа и смята :)
Не е много подробно, но за макронутриенти върши работа
Отстрани можеш да си добавяш каквито искаш храни в списъка и после копи-пейст в таблицата със сметките :)
27.03.09
19:19
zdravoslovno.com е супер грешен цайт така че успокойте се. mycaloriecounter.com пробвайте да видите какво ще ви излезе
Абе и на мен ми мина, че може да е грешен...ама знам ли?
Eraziel, Венци мерси за линковете и файловете :) - ще ги погледна
Fufi, май е най-добре да си ги смята сам човек.........поне има по-малка вероятност хран. състав на един етикет да е сгрешен, отколкото в някоя таблица за ккал в Нета.
Мнението беше редактирано от Ambriel на 27.03.09 19:47.
27.03.09
19:48
А защо изобщо трябва да се смятат... аз лично за мен мисля че би било грешка ако го правя.Нормално е тези калкулатори да са различни има сто сорта ябълки и всички са с различни състави като това важи за всяка храна.Изобщо не бих се доверил на това.
27.03.09
19:52
Не знам Ванка, аз ги смятам и отслабвам, ти не ги смяташ и не отслабваш :) Дали е грешка :)
27.03.09
20:01
казано от eraziel на 27.03.09, 19:52:
Не знам Ванка, аз ги смятам и отслабвам, ти не ги смяташ и не отслабваш :) Дали е грешка :)
Доста демотивиращ пост но за сметка на това голяма глупост. Аз се чудя вече 20 години къде била тайната пък то във сметките.Има милион хора дето не ги смятат и пак отслабват тялото ти непознава цифрите каквито и да са, а както виждаме те са винаги различни според сайта, дневника данните, таблицата, метаболизма, типа тяло и т.н. и т.н. .Тези сметки евернтуално могат да ти дадат някаква бегла представа за това какво си ял в точно определен ден, но така или иначе незнаеш в същия ден колко си изгорил какво е било нивото ти на метаболизма, може да смяташ до други ден и пак нищо да не излезе. Пък да не говорим колко често теорията и практиката се разминават. Хайде сметни сега според тая математика Cedar колко ккал е яла в повече за да качи 3 кг за две седмици :).
Хубаво е да се смятат калориите докато влезеш в режим...след това ми се струва излишно паткясване..зашото като видиш, че си изял 20 гр въглехидрат повече и започваш да се вайкаш защо, ама как, ама сега няма да подейства “магийката’...което пълна глупост...
Ох тука и аз ще се намеся ... не мога да замълча :) Повечето отслабващи, имащи бедни познания за храна и тренировки се стремят към ОКБ чиято мерна единица са килокалориите, ако не си смяташ какво ядеш как ще разбереш дали си в нормата на това ОКБ или не ? Аз лично смятам точно за това, за да имам контрол над храната си и над себе си, освен това ако започна да въвеждам храната от сутринта, виждам колко съм изяла и се мотивирам повече за хард тренировка ... това е моят метод просто...не казвам че на всеки ще действа.
27.03.09
20:21
да де ама ккал е мерна единица за енергия и в окб не се вижда качеството на енергия, трябва поотделно да се смята, а как да го сметнеш като навсякъде данните са различни как се ориентираш, шанса да се забатачиш е по голям. Просто се храниш чисто тренираш чисто гледаш да не прекаляваш с храната и това всеки ден 365 дни в годината и резултата не закъснява. Пък да не говорим че всичко всеки ден е различно според активността метаболизма настроението изобщо всяка сметка би била относителна.Но довода че не съм отслабнал защото не съм смятал е абсурден.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.03.09 20:26.
27.03.09
20:38
Аз не смятам всичко до грам, просто гледам накъде се движа, обикновено таблиците ме карат да ям повече, а не да се паткосвам, еле пък за въглехидрати. А ги смятам, не щото като съм ги сметнал отслабвам, а точно щото по тоя начин опознавам по-добре себе си и виждам кое как ми влияе и какви промени как ми се отразяват. Въпроса е, че смятането на тебе може и да не ти помага - на мене обаче не ми вреди, не получавам нервни кризи, като “не излезе сметката” :) И най-важното научавам какво да правя и как да наглася нещата, така че да работят за мен, а не всеки път да откривам топлата вода.
Не те нападам, просто тука целия форум (или поне по-редовните потребители) искахме да те нахъсаме, да вървиш напред, но на мен лично по едно време ми писна от “аз съм различен”,”нямам време за спорт”, “при мене не работи”, “какво да правя”, “не отслабвам, дефектен ли съм”, “баба ми е виновна”,”колегата ме нервира”...
Е толкова слушахме за тая страшна воля, има ли я или я няма, ще отслабваме ли или ще си търсим оправдания?
28.03.09
04:21
eraziel хайде стига с глупостите ако обичаш. Темата беше за това дали е важно да се смята и моето мнение е, че не е важно, ти започна на база някакви лични нападки срещу мен да говориш глупости. В този форум има много мъже който са постигнали много повече дори от теб, без дори да знаят как се смятат тия неща, да ти давам ли примери или и сам можеш, а ти какво го вадиш като довод това, че щом смяташ значи отслабваш. Незнам дали се сещаш, но и двете тези са верни в зависимост от хората, едни смятат други не смятат и двамата могат да изглеждат добре не заради сметките ми защото просто правят нещата както си трябва. Десетки състезатели са се подготвили пред очите ми някои от тях републикански шампиони са били без да знаят какво е ккал други пък не са и чували какво е аеробика. Ще те помоля за в бъдеще като имаш мнение лично насочено по мой адрес да го пуснеш в темата ми, защото така оспамваме чужд дневник, което е адски тъпо. Освен това не съм те накарал да ми четеш дневника нито да ми помагаш на сила, въпрос на избор на никой не съм опрял дуло между очите, ако искаш да помогнеш, помогни има сто начина за това, но моля те ако неможеш или неискаш да помогнеш то поне недей да пречиш. Виждаме в твоя дневник ти си безпогрешен и от към диета и от към тренировка и откъм резултати което е страхотно, нека да има повече такива хора които да вдъхновяват младите. И недей смесва здравословните проблеми с липсата на воля, който ме познава истински през годините, знае за волята ми прекрасно който не време е да узнае.И да дефектен съм сам каза, че няма равен старт и просто да го приема, е и ?!! да се откажа ли искаш, ами не няма да го направя и аз вървя напред, но ти не си забелязал още за което нямам вина.
Хайде стига сме оспамвали прекрасния дневник на Cedar от къде тръгнахме, че докъде стигнахме.Cedar извинявай!!!
Ей, споко! Спорете си на воля.... ;) Въпреки, че не смятам, че е нужно - всичко е строго индивидуално!!! Хубаво е да се смята, на както каза Лимка до едно време.....
Аз например, ако някой ден не сметна какво ще ям - до такава степен съм свикнала, че не ми представлява трудност да го правя и на ум..... иии пак си ги имам сметките :) , но в главата!
Венци, взех си мерки, ей ги на:
ПРЕДИ СЕГА
ханш - 79 см. - 82см.*
талия - 62 см. - 64см.
гръдна - 77см. - 82см.
бедро - 46 см. - 50см.
над коляно - 34 см. - 35см.
бицепс - 22, стегнат - 23 - бицепс - 24, стегнат - 26см.
* Тоя порасналия ханш малко ме притиснява..... :-S
Айде, по-късно ще се отчета за днес!
28.03.09
09:45
казано от Иван Шишманов на 28.03.09, 04:21:
eraziel хайде стига с глупостите ако обичаш. Темата беше за това дали е важно да се смята и моето мнение е, че не е важно, ти започна на база някакви лични нападки срещу мен да говориш глупости. В този форум има много мъже който са постигнали много повече дори от теб...
Първо, аз нямам претенции да съм постигнал каквото и да било :)
Второ, темата не беше дали е ВАЖНО да се смята, ти каза, че е ГРЕШНО :)
И просто исках да ти кажа, че всичко зависи от човека и щом при тебе метода без смятането не работи, можеш да пробваш известно време да смяташ и да видиш как ще ти се отрази. При всички случаи едва ли много ще ти навреди. Но то е ако искаш. На сила хубост не става :) Не смятам, че е правилно да отричаш нещо, което никога не си пробвал :)
До тука бях аз, съжалявам за спамеца...
28.03.09
09:52
казано от Cedar на 28.03.09, 06:40:
Ей, споко! Спорете си на воля.... ;) Въпреки, че не смятам, че е нужно - всичко е строго индивидуално!!! Хубаво е да се смята, на както каза Лимка до едно време.....
Аз например, ако някой ден не сметна какво ще ям - до такава степен съм свикнала, че не ми представлява трудност да го правя и на ум..... иии пак си ги имам сметките :) , но в главата!Венци, взех си мерки, ей ги на:
ПРЕДИ СЕГА
ханш - 79 см. - 82см.*
талия - 62 см. - 64см.
гръдна - 77см. - 82см.
бедро - 46 см. - 50см.
бицепс - 22, стегнат - 23 - бицепс - 24, стегнат - 26см.* Тоя порасналия ханш малко ме притиснява..... :-S
Мерките ПРЕДИ искаш да ми кажеш, че са от преди 2 седмици?!?! Това е просто невъзможно - да ти пораснат бедата с по 4 см ?! И ханша с 3? А за гръдната и бицепса да не говорим..... или си яко подпухнала или не знам - но е невъзможно да трупнеш толкова мазнини за 2 седмици. Или не си се измерила правилно един от двата пъти. Щото казваш, че дрехите пък не са ти отеснели.....
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 09:52:
казано от Cedar на 28.03.09, 06:40:
Аз например, ако някой ден не сметна какво ще ям - до такава степен съм свикнала, че не ми представлява трудност да го правя и на ум..... иии пак си ги имам сметките :) , но в главата!Венци, взех си мерки, ей ги на:
ПРЕДИ СЕГА
ханш - 79 см. - 82см.*
талия - 62 см. - 64см.
гръдна - 77см. - 82см.
бедро - 46 см. - 50см.
бицепс - 22, стегнат - 23 - бицепс - 24, стегнат - 26см.* Тоя порасналия ханш малко ме притиснява..... :-S
Мерките ПРЕДИ искаш да ми кажеш, че са от преди 2 седмици?!?! Това е просто невъзможно - да ти пораснат бедата с по 4 см ?! И ханша с 3? А за гръдната и бицепса да не говорим..... или си яко подпухнала или не знам - но е невъзможно да трупнеш толкова мазнини за 2 седмици. Или не си се измерила правилно един от двата пъти. Щото казваш, че дрехите пък не са ти отеснели.....
Ми не - мерките са по отдавна (от около месец).....не съм подпухнала, мислиш ли, че са мазнини?
В сравнение с преди съм доста по-стегната, оф незнам.....
28.03.09
10:19
Е ти преди поглъщаше едва едва по 1200 кал. Не знам, не ми се вярва, че някой който тренира толкова услено може да качи мазно от 1600 кал (хм, освен ако няма някъв огромен хормонален дисбаланс....което май е възможно при теб) . Чувстваш се по-добре нали? Според мен е просто моментна реакция на тялото - на мен ми се е случвало да се омазнявам без видима причина при добри тренировки и чисто ядене. Продължи така още 2 седмици и пак се измери. Някъв напредък с хормоните има ли? Оф веднъж да ти дойде този цикъл и съм сигурна, че всичко ще ти се нормализира.
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 10:19:
Е ти преди поглъщаше едва едва по 1200 кал. Не знам, не ми се вярва, че някой който тренира толкова услено може да качи мазно от 1600 кал (хм, освен ако няма някъв огромен хормонален дисбаланс....което май е възможно при теб) . Чувстваш се по-добре нали? Според мен е просто моментна реакция на тялото - на мен ми се е случвало да се омазнявам без видима причина при добри тренировки и чисто ядене. Продължи така още 2 седмици и пак се измери. Някъв напредък с хормоните има ли? Оф веднъж да ти дойде този цикъл и съм сигурна, че всичко ще ти се нормализира.
Ами с хормоните незнам, в понеделник ще ходя за щитовидната.
Иначе се чувствам добре. :) Но не вярвам да е мазно, преди даже малко ми стягаха дънките, а сега не......странна работа.
Утре сутринта ще се измеря пак, да не би нещо да съм объркала в меренето, че тая сутрин доста бързах и може да не съм се измерила като хората...
Венци, да намаля ли пак ккал. на 1400? Може да са ми много 1600…
Мнението беше редактирано от Ambriel на 28.03.09 10:31.
28.03.09
10:53
а не ...стига бе жена, 1400 са си starvation, нали тренираш и по-тежко сега. Стой така още 2 седмици поне. После ще видим пак . Но според мен най-важното е, че се чувстваш добре - преди споделяше,че си много нервна, нямаш сили, сега не си ли по-добре?
казано от Cedar на 28.03.09, 10:26:
казано от Венцеслава Атилова на 28.03.09, 10:19:
Ами с хормоните незнам, в понеделник ще ходя за щитовидната.
Иначе се чувствам добре. :) Но не вярвам да е мазно, преди даже малко ми стягаха дънките, а сега не......странна работа.
Утре сутринта ще се измеря пак, да не би нещо да съм объркала в меренето, че тая сутрин доста бързах и може да не съм се измерила като хората...
Венци, да намаля ли пак ккал. на 1400? Може да са ми много 1600…
Cedar, миличка, цикълът може да не ти идва, защото да кажем нямаш достатъчно мазнини или си много слабичка...Нещо като защитна реакция на органзма..ако тялото няма възможност да изхрани плод, няма смиъсл да се отделят яйцеклетки...
Не се пртеснявай от храната. По-добре качи някой друг килограм. Все пак ти си жена, а няма нищо по-женско от цикъла ти!
А, както каза Венци, веднъж като дойде, и всичко ще си дойде на място...и хормонално, и откъм баланси.
Моето мнение е, че трябва да си запазиш храната в отзи вариант, именно за да качиш малко кг.
Да, прави сте! Ще я задържа, но се чудех какво съм качила.....
Ако се наложи ще намаля въглех. - но това в краен случай.
Лимка, аз не съм чак толкова слабичка - напротив. Ако ме беше видяла преди 1г...да! Тогава бях доста кльощава, но за 1 год. си възтанових килограмите( а тогава хапвах даже повече..).Липсата на цикъл не е от малкото мазнини или от слаботия - естрогена ми е нормален, от там следва, че си имам нужните мазнинки :) Много объркана работа...
Да,де, аз не съм те виждала наистина...само по мерките съдя, че си фина дама :)
Задръж така още 2-3 седмици да видиш как ще се отрази :)
Днес няма да тренирам. Току що се разрових из таблиците за хр.състав и си спретнах една сметчица на манджата....
Ще варира от 1500 до 1800 ккал в зависимост от това дали имам тренировка...
Хм,по сметките, които направих с таблиците излиза, че до сега съм хапвала доста повече от 1600ккал или ми излязаха едни 1800 за еднаква храна (нещо не съм смятала както трябва). Сега ще ги задържа, та ще видим...
- полен, кафе с мляко
- 2 грейпфрута, суроватка
- овес - 30гр, трици - 40гр.,извара - 200гр, канела
- 5 белтъка и 1 жълтък на 3 омлета, трици, извара - 100гр.
чунрица
- 150гр. пилешко, зехтин - 20мл., домати
- извара - 200гр., аспержи, домати, зехтин - 30мл
Седар, мила не намаляй храната, 79 см ханш е по-скоро детска номерация, а ти си жена все пак.
Не си качила мазнини, категорично. Качила си мускул и тъкани, които си им е точно там мястото. по-скоро варирай с въглехидратите, но не и с калориите. Пробвай да зареждаш с до 200 гр въглехидрати, абе не знам и аз само предполагам.
Но наиситна ако имаш хормонални разминавания е нормално тялото ти да не е това което се очаква от него.То подава сигнали, а това пък може да е сигнал, че хормоните се наместват и ще ти дойде. Ха дано
казано от diva 97 на 28.03.09, 19:22:
Седар, мила не намаляй храната, 79 см ханш е по-скоро детска номерация, а ти си жена все пак.
Не си качила мазнини, категорично. Качила си мускул и тъкани, които си им е точно там мястото. по-скоро варирай с въглехидратите, но не и с калориите. Пробвай да зареждаш с до 200 гр въглехидрати, абе не знам и аз само предполагам.
Но наиситна ако имаш хормонални разминавания е нормално тялото ти да не е това което се очаква от него.То подава сигнали, а това пък може да е сигнал, че хормоните се наместват и ще ти дойде. Ха дано
Така смятам да направя! Калориите няма да ги “пипам”. Той цикала не го бърка храненето..... Ако е така - знаеш ли колко познати момичета имам, който ядат по 1 път на ден и то нещо “диетично” и им идва.....