Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.03.09
19:21

Привет на всички,
след толкова четене, четене и пак четене във форума и темите из него прецених, че и аз ще имам нужда от дневник. От около месец съм пак в залата след 8-9 месечно прекъсване. Последните две годни качих няколко кг (откъде ли???) и не успях да ги сваля по време на интензивните тренировки, с които се занимавах преди прекъсването. Общ стаж - 6-7 месеца в зала, иначе съм тренирала известно време бокс, а и досега ходя на народни танци 2 пъти седмично за по 3 часа (идеално аеробно натоварване, че и интервално при това).
Изходни данни:
Възраст: 28 (в края на годината и 29);
Ръст:171 см.
Тегло: 64-66 кг. - не знам съвсем точно, кантарът ми лъже, нищо чудно и малко повече да съм...
Гръдна обиколка: 91 см.
Талия: 76 см. (ужас)
Ханш: 97 см. (по- малък ужас)
Бедро: 55 см
Прасец: 37 см.
Бицепс: отпуснат - 27 см, стегнат - между 29,5 и 30 см.

РЕДАКЦИЯ 30.04.
Фаза - Файър - резултати:
  .                              31.03             30.04.              13.06                 06.10
Гръдна обиколка:        91 см.          86 см.                85 см.                85 см.
Талия:                        76 см.          72 см.                  71 см.                70 см.
Ханш:                          97 см.          90 см.                89 см.                88 см.
Бедро:                        55 см          51.5 см.                51.5 см.              л. 50,5 см., д. 51 см.
Врат:                          37 см.          34 см.                  34 см.                33 см.
Прасец:                        37 см.          36,5 см.              36 см.                35 см.
Бицепс отпуснат:          27 см.          26 см.                  26 см.                25 см.
Бицепс стегнат:          29,5-30 см.      30 см.                30 см.                29 см.
Над коляно:              40 см.            38 см.                  38 см.                37 см.

Травми: дискова херния на кръста. На практика не правя клек, тяга изобщо и бицепсово сгъване със щанга с повече от 20 кг. Имам и други, но те не са толкова съществени, докато дисковата херния ми определя тренировките и ежедневието в голяма степен - даже работата си смених по повода...

ЕДИТ 11.07. Правя и клек, и тяга. Дисковата херния не е проблем при добра техника.

Цели:
1. Да сваля от талията до 66-67 см. и от ханша поне 5 см;
2. Да развия гърба и трицепса, а и изобщо да кача ММ (и то в контекста на отслабване);

Общо взето целите ми не са се променили (само мерките). За разлика от миналата година, когато стигах до пълно изтощение с кардиото, сега съм по-разумна, и ям повече. Тренирам 3 пъти седмично, сега се хвърлям направо на сплит, защото един месец правя тренировки за почти всички мускулни групи+кардио, и усещам, че е време за промяна. Новобранец съм, така да се каже, и сигурно доста неща ми куцат и в тренировките, и в храненето - но това вие ще кажете.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————— 18.08.2009
Кратка тренировъчна история - на стр.35

Към настоящия момент тежестите, с които правя сериите си (досега не съм правила максове на нищо), са:

1. Лег - за последно 4 х 6 с 36 кг, правила съм и единични серии с 38 кг.;
2. Клек - 3 х 5 със 60 кг.;
3. Напади - 3 х 5 с 45 кг.;
4. Тяга - 3 х 5 с 75 кг.;
5. Военна преса - единични серии с 30 кг., иначе 3 х 5 с 27,5;
6. Ренегатско - 3 х 5 с 18,5;
7. Набирания подхват - правила съм макс 5 в серия, но без да се отпускам съвсем на лоста. Сега с тренера, висейки, съм правила макс 3, и то преди 1-2 месеца;
8. Кофички - правила съм 6 х 5 и 4 х 6 със собствено тегло;
9. Бицепсово сгъване с прав лост - 30 кг.;
10. Скрипец надхват с 45 кг.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ако някой изчете целия ми пост, ще го почерпя едно двойно кафе с малко захар...:))

Темата беше редактирана от Инис на 26.07.10 15:56.

31.03.09
21:33

Ей,чакам си кафето,да знаеш  ;-P
Аз съм все още от начинаещите и затова ще спестя кометарите си,за да не се обадя все още неподготвена.Когато мога,ще пращам факсове  ;-P
Искам да ти пожелая много успех,дисциплина и воля...ключът към успешното влизане във форма  :-)

01.04.09
06:50

казано от abigale099 на 31.03.09, 21:33:

Здрасти, Аби,
за теб кафе без захар - гледам, че я спираш...:) И мерси за пожеланието.

Тренировката ми на 30.03 беше първата по сплита( гръб-бицепс, корем), и малко се изложих:
Разгрявам всички осн. групи мускули и стави, и тичам 7-8 мин. на пътеката.
1. Набирания - 1 (за това искам гръб...), и  то с подхват;
2. Придърпване на вертикален скрипец: 3 х 8, 8, 6 с 30, 35, 35 кг.;
3. Придърпване на долен скрипец: 4 х 8, 8, 8, 10 с 20, 25, 25, 25 кг. - тук се старая да изпълнявам много чисто, а с повече кг. използвам повече бицепсите;
4. Бицепсово сгъване с дъмбели с променящ се хват: 3 х 8 със 7 кг. (нарочно само толкова, не знаех ще имам ли сили за другите упражнения - другия път ще увелича);
5. Скотово със щанга - изложих се много - направих една загряваща серия с крив лост, след което тупнах 10 кг. тежест и направих 1 серия от 5 повт....за втората същинска серия не можах да вдигна лоста до горе....срам;
6. С чувство на яд направих 2 х 10 чукови с 7 кг. дъмбели;
7. Коремни преси: 3 х 25;
8. Повдигане от вис: 2 х 20
9. Планк - май така се наричаше - около 40 сек., защото не ми издържаха раменете...-направих го за пръв път, тук във форума четох за него.
10. Хиперекстензии: 3 х 15, без тежест.
Кардио : 30 мин. тичане (8,5 -степен на пътеката) с 5 интервала по 30-60 сек. (12) и 15 мин ходене по наклон (7) - доволна съм, влизам бързо във форма, скоро ще правя чисто интервално с по-висока скорост.

Храна - страшни бъркочи ям напоследък:
1. Кафе (с малко захар), после 1 портокал;
2. Обяд - пилешка пържола 150 гр., 1 домат, 100 гр. извара, 2 парчета топено сирене;
3. 20 гр. суров фъстък
Тренировка
4. 150 гр. извара, половин краставица, магданоз и копър+2 лъжици кисело мляко 0,1%.
Като междувременно пия още 3-4 кафета и пуша по 1-1,5 кутии цигари дневно.
Вода пия 2,5-3 литра в нетренировъчен ден, а в тренировъчен - 4-5 литра.

Като чета, и ми се вижда малко храната - но общо взето не гладувах, а по принцип ям повече от вчера, включително много яйца.
От края на седмицата започвам карнитин+фетбърнър, и протеин си взех...

Пиша и храната за вчера, защото мине ли обяд и ще я забравя:

31.03.
8,00 - двойно кафе СЪС захар;
11,30 - 1 портокал
13,00 - Обяд - пилешка пържола 150 гр., 1 домат, 100 гр. извара, 3 парчета топено сирене, 4 маслини;
17,00 - 20 гр. суров фъстък;
19,30 - Вечеря - 3 бъркани яйца със 100 гр. извара и 1 домат (всичко в тефлона без мазнина) и 20-тина грама задушени (в олио) пилешки дробчета. Дробчетата не ми влизаха в сметките, ама реших, че нищо няма да ми стане, ако ги опитам....

И още 2-3 кафета междувременно.
Вода: 2,5 л.

Вчера ми беше нетренировъчен ден. То и днес, но днес поне съм на танци вечерта.

Мнението беше редактирано от Инис на 06.10.09 07:59.

01.04.09
07:04

казано от inis9 на 01.04.09, 06:50:

казано от abigale099 на 31.03.09, 21:33:

Здрасти, Аби,
за теб кафе без захар - гледам, че я спираш...:) И мерси за пожеланието.

Пиша храната за вчера, защото мине ли обяд и ще я забравя:

31.03.
8,00 - двойно кафе СЪС захар;
11,30 - 1 портокал
13,00 - Обяд - пилешка пържола 150 гр., 1 домат, 100 гр. извара, 3 парчета топено сирене, 4 маслини;
17,00 - 20 гр. суров фъстък;
19,30 - Вечеря - 3 бъркани яйца със 100 гр. извара и 1 домат (всичко в тефлона без мазнина) и 20-тина грама задушени (в олио) пилешки дробчета. Дробчетата не ми влизаха в сметките, ама реших, че нищо няма да ми стане, ако ги опитам....

И още 2-3 кафета междувременно.
Вода: 2,5 л.

Вчера ми беше нетренировъчен ден. То и днес, но днес поне съм на танци вечерта.

Здравей от мен. Успех с начинанието.
Ще си позволя да си изкажа мнението за храната ти. Като цяло не е лоша, но би трябвало да размениш местата ва обяда и вечерята, защото с тези яйца и дробчета в олио ти се събират твърде много мазнини. пък за вечер това е доста кофти.
Също така е добре да смениш фъстъците с други ядки. Доколкото знам суровият фъстък съдържа някакви полени и доста алергени. Към закуската от портокал може да добавиш малко бавен въглехидрат и белтък.

01.04.09
07:08

И едно съветче на любимата ми тема-кафето и подсладителя..Виждам,че пиеш по много кафета и за да не бъдеш нападната заради захарта,замени я с фруктоза,няма да съжаляваш.Вкусно е,даже не се усеща,че не е захар,просто кафето ти е сладкоооо  ;-P
Иначе за храната съм съгласна с Дива.Можеш да замениш фъстъците с около 30 гр. бадеми

01.04.09
07:12

Още едно кафе без захар дължиш, Inis:)
Искаш да свалиш 5 см от ханша и да стане 93…. но гледай талията да не изостане, защото ще се стопи разликата между тях и няма да има хубава извивка ... Иначе храната има накъде да се променя с дружни усилия:)

01.04.09
07:15

Здрасти, Инис,

Добре дошла и успех!

Храната наистина ти е мъничко, а въглехидратът въобще отсъства... ще забавиш метаболизма така и е верояртно да достигнеш до миналогодишното ниво на изтощение. защо не си сметнеш ОКБ-то и количествата макронутриенти, които трябва да хапваш от темата за НВД на Емзо? И...зеленчуците са основно фибри, не ги смятай като въглехидрат ;)

Успех!

П.П. И и аз ще си чакам кафето ;)

01.04.09
21:33

Здравейте, момичета !
Искрено се радвам, че ми спестихте захарта от кафетата....тя никак не е евтина :)) Считайте се почерпени...:P

Дива, фъстъците ги смених днес с бадеми и лешници - сурови. За обяда и вечерята си взех забележка, но си мислех, че три яйца с извара са прилична вечеря - или не трябва да ги ям тогава?

Аби, аз само сутрешното кафе пия с бяла захар, защото си го купувам на път за работа. В къщи използвам подсладител, вероятно ще го разнасям със себе си. А за фруктоза - даже не съм виждала да се продава, но ще се заинтересувам.

Иве, ти си права, само че нямам точен контрол върху това къде отслабвам, на всичкото отгоре, като говорим за талия и корем, не понасям коремни преси. Ако има нещо във фитнеса, което да правя с нежелание, то са коремните преси от всякакъв вид - сигурно заради многото повторения.Ще коригирам мерките в движение...

Лим, аз най-вероятно метаболизма съм го забавила вече. Ям почти едно и също всеки ден, и количествата са същите. Така се движа с храната от около две седмици - разлика никаква, нито в кг., нито в енергия. Направо се дивя как хората свалят за седмица 4-5 кг... А пък съм доста стриктна иначе - не си позволявам нищо, ама нищо cheat. Не мога да се организирам, понеже цял ден не съм в къщи и нищо не си приготвям. Така например имам два кг домати в хладилника от поне една седмица, които няма кога да изям (нали вечер не трябва). Сутрин пък вечно закъсняввам за работа и не закусвам. ОКБ го смятах, но не му обърнах особено внимание, ще се отнеса по-сериозно. Лошото е, че все за нещо не ми стига време - 5 тренировки седмично вечер + цялата събота са ми заети от сутрин до мрак. Затова и храната ми страда.

Пример: храната ми днес:
1. Кафе със захар + още три впоследствие;
2. 13,00 Обяд: 100 гр. миш-маш, 1 домат, 100 гр. извара, 165 гр пилешко бон филе;
3. 23,00 Вечеря: 100 гр. извара, половин краставица и 100 гр. дробчета - просто трябваше да ги изям, бях много гладна.
Около 2,5 л. вода.

П.С. Днес започнах карнитина - много съм доволна, танците изобщо не ги усетих, летях направо (а са доста изморителни), утре ще видя как ще съм на кардиото.

Мнението беше редактирано от Инис на 20.07.09 19:51.

02.04.09
04:22

казано от inis9 на 01.04.09, 21:33:

Здравейте, момичета !
Искрено се радвам, че ми спестихте захарта от кафетата....тя никак не е евтина :)) Считайте се почерпени...:P

Дива, фъстъците ги смених днес с бадеми и лешници - сурови. За обяда и вечерята си взех забележка, но си мислех, че три яйца с извара са прилична вечеря - или не трябва да ги ям тогава?

Аби, аз само сутрешното кафе пия със бяла захар, защото си го купувам на път за работа. В къщи използвам подсладител, вероятно ще го разнасям със себе си. А за фруктоза - даже не съм виждала да се продава, но ще се заинтересувам.

Иве, ти си права, само че нямам точен контрол върху това къде отслабвам, на всичкото отгоре, като говорим за талия и корем, не понасям коремни преси. Ако има нещо във фитнеса, което да правя с нежелание, то са коремните преси от всякакъв вид - сигурно заради многото повторения.Ще коригирам мерките в движение...

Лим, аз най-вероятно метаболизма съм го забавила вече. Ям почти едно и също всеки ден, и количествата са същите. Така се движа с храната от около две седмици - разлика никаква, нито в кг., нито в енергия. Направо се дивя как хората свалят за седмица 4-5 кг... А пък съм доста стриктна иначе - не си позволявам нищо, ама нищо cheat. Не мога да се организирам, понеже цял ден не съм в къщи и нищо не си приготвям. Така например имам два кг домати в хладилника от поне една седмица, които няма кога да изям (нали вечер не трябва). Сутрин пък вечно закъсняввам за работа и не закусвам. ОКБ го смятах, но не му обърнах особено внимание, ще се отнеса по-сериозно. Лошото е, че все за нещо не ми стига време - 5 тренировки седмично вечер + цялата събота са ми заети от сутрин до мрак. Затова и храната ми страда.

Пример: храната ми днес:
1. Кафе със захар + още три впоследствие;
2. 13,00 Обяд: 100 гр. миш-маш, 1 домат, 100 гр. извара, 165 гр пилешко бон филе;
3. 23,00 Вечеря: 100 гр. извара, половин краставица и 100 гр. дробчета - просто трябваше да ги изям, бях много гладна.
Около 2,5 л. вода.

П.С. Днес започнах карнитина - много съм доволна, танците изобщо не ги усетих, летях направо (а са доста изморителни), утре ще видя как ще съм на кардиото.

Здравей отново от мен  ;-P
Относно фруктозата-ще я намериш на диетичните щандове в магазините.Моята е в едно малко пакетче.Даже съм си оставила едно на работа,защото основно там пия кафе,та да не го мисля  :-)
Относно доматите..останала си с погрешно впечатление.Никой не ти  казал,че не трябва да ги ядеш вечер.Не смесвай понятията “зеленчуци” и “плодове”.Плодовете е желателно да ги ядеш през първата половина на деня,а зеленчуците може цял ден,без притеснение.Това се дължи на факта,че плодовете съдържат захари,а нали целта е да ги избегнем в края на деня.Лимка също ти е казала да смяташ зеленчуците като фибри,не въглехидрати.

02.04.09
06:56

Инис, едва ли има момиче в този форум, което да не е минало през тази фаза, в която си в момента...
Миналата година бях на абсолютно същия хал (имам един стар дневник, можеш да го зачетеш) - тренирах ДВУРАЗОВО по 5 дни в седмицата, ядях месо и треви и зеленчуци, никакви въглехидрати (освен лъжица овесени ядки сутрин) и ...нищо не ставаше. Ама грам на никъде не мърдах... А се пребивах от тренировки и от глад...
Сега като хапвам повечко и повече въглехидрати (ако съм стриктна) определно има раздвижване...е...по-бавно е отколкото на НВД, но пък и имам доста повече енергия :)
За храната...не отнема толкова много време да направиш 2-3 сандвича или да забъркаш извара с нещо за през деня...Илид а си купиш пачетче ядки... Малко органзиация и желание... И по-голяма дамска чанта ;)

02.04.09
07:13

Лимка е права, аз поради липса на по голяма дамска чанта, просто не ме кефят, съм с раница всеки ден на работа :)

02.04.09
09:23

Здравей! :)
Не може до 13ч. да караш само на кафе и портокал....., измисли си някаква стабилна закуска.

02.04.09
20:26

Здравейте, всички !
Да, да , за закуската знам....затова и закусвах днес:
1. Кафе със захар + още поне три през деня (не ги броя, цял ден в чашата ми има кафе, и цяла вечер);
2. 9,30- Половин кофичка кис. мляко 0,1% , разбъркано със 100 гр. извара, филийка типов хляб (мъничка) и 15 гр. сушеница някаква, не я и погледнах какво съдържа;
3. 11,00 - половин голяма ябълка;
4. 13,30 - 200 гр. печено телешко; 100 гр. извара, един домат, 10 гр. ементал, филийка типов хляб (мъничка)
Тренировка
5. 19,40 - салата от пиле с краставици и моркови-300 гр., (имаше и сол вътре, пък аз сол не ям) и чаша бяло вино.
И възнамерявам да хапна извара след малко-100 гр.
Вода-ок. 3,5 л., малко като за тренировъчен ден
Голямо ядене днес, и все си бях гладна. Затова не обичам да ям от сутринта. Май че хлябът ми действа така разяждащо.

Тренировка. Днес беше трицепс-гърди, корем. Само че така и не си погледнах програмата в къщи и ми се наложи да импровизирам, браво на мен. И така:
Карнитин, загрявка + 7 мин. пътека
1. Кофички за трицепс - 3 х 5 - но само първите повторения са ми чисти, лоша работа;
2. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 3 х 8, 8, 10 с 20 кг.;
3. Разгъване на дъмбел зад глава от стоеж с редуване на ръцете- 3 х 8 с 5 кг. - последната серия ми беше много трудна. Не мога да мръдна от 5-кг. дъмбел тук и това си е;
4. Флайс - 3 х 8, 8, 10 със 6 кг.;
5. Избутване на дъмбели от лег - 3 х 8 със 6 кг.;
6. Пек-дек - 3 х 10, 8, 8 - с 20, 25, 25 кг. - изобщо не го усетих, ще кача кг. другия път;
7. Коремни преси - 3 х 30;
8. Повдигане от вис - 2 х 20;
9. Странично извиване от стоеж - 2 х 30 с 10 кг. дъмбел;
10. Хиперекстензии - 2 х 20;
Кардио: 15 мин интервално по схема, скорост - основна 8,5 - спринтова 12. Преди това тичах с 8,5 точно 7 мин, а след интервалното ходих 2 мин, и после тичах още 10 мин. с 1 спринт от 1 мин - ей тъй за тонус - общо 4,4 км.(малко демек). Другия път ще кача всички скорости и няма да правя пауза ( да ходя) след интервалното тичане. Липсваше ми мотивация днес, защото се ядосах на тренировката си.
Изобщо не си дадох много зор - абе аз си дадох, ма толкова си мога.... А и бързах, защото после имахме женска сбирка (екстра беше), където изпих въпросната чаша вино. Нищо не си взех от вкусотиите на масата...и си поръчах салатата...И за капак - не пия бяло вино, но нали било най-приемливия вариант за алкохол (из форума го четох). То пишеше и сухо да е, но аз нищо не разбирам от бяло вино, така че каквото имаше, такова.

Хич не съм ентусиазирана от тренировката. Куцат ми трицепса, и гъдите. За гърди мислех пак да изтласквам лост от лежанката със широк хват, обаче след лоста за трицепс не ми останаха сили...Та си мислех да не ги правя в една тренировка, а да разменя - с краката да правя гърди напр., а с трицепса - рамо. Защото по моя сплит сега рамото и краката са заедно. Как ще кажете?

П.П. И аз ходя с раница, пък и с кола, така че мога поне половин магазин да натоваря.:). Ама някой трябва да се занимава...
В края на седмицата ще си получа протеина и фетбърнъра...ще си говорим пак след две седмици, хехе...

Мнението беше редактирано от Инис на 17.07.09 10:24.

02.04.09
20:59

Момичетата са напълно прави. Подкрепям мненията им. Мъка е това НВД без грам въглеехидрат. Последното ти меню е доста прилично. Повечко белтък ти се е събрал за обяд. Остави месото или изварата.
Яйцата не се ядат вечер заради жълтъците - твърде много мазнини които едва ли ще можеш д оползотвориш за енергия ,до преди лягане. Ако е 1 жълтък бива ,но 3 , пък и дробчета в олио. Това ми беше забележката.Иначе аз уважавам яйцата.

02.04.09
21:09

Че за какво да ги оползотворяваш до лягане? През нощта не се ли харчи енергия?

02.04.09
21:17

казано от Петко К на 02.04.09, 21:09:

Е харчи се ама дай да се набухаме с холестерол за всеки случай. Може и да съм в грешка, но при мен това определено не води до отслабване, както и при повечето жени всъщност.

03.04.09
08:07

Чета си вчерашната тренировка и лека ми се вижда - макар че имам мускулна треска и на трицепса и на гръдните мускули. На някой да му се струва, че сериите и повторенията са ми малко?
Храната ще я пиша по-късно, ама дотук успях да изям ок. 30 гр. мюсли, при това с 30% плодове и ядки с половин кисело мляко. Изобщо не е вкусно, ама нали трябва да се яде....

Не че съм голям разбирач, ама доматът е плод, и то с височко съдържание на въглехидрати. Не че нещо ми пречи да го ям вечер, дори и така. И яйцата ще гледам да не ги ям по много тогава, ако не три, то две :)

Лим, наясно съм за това изтощително трениране. Аз това се опитвам да избегна сега. В интерес на истина миналата година постигнах и добри резултати, но тъй като храната ми беше под всякаква критика (в смисъл, че не ядях) и прекалявах с кардиото, на практика се чувствах зле и всичко ме болеше - иначе свалих няколко кг. и се постегнах тук-там. Оставаше ми да доизпипам само корема (той нали все е последен) и можех да си тренирам за ММ, без да се скапвам от тичане. Аз съм малко и късметлия, защото почти нямам бричове и целулит дори и сега, аз отслабвам - те изчезват.
А сега е съвсем друго - храня се, тренирам по-разумно и не бързам особено - още повече, че дори и така не изглеждам толкова зле (нали съм височка, та...). На всичко отгоре се надявам фетбърнъра да ми помогне в свалянето, тъй че за около месец трябва да имам чувствителна разлика в мерките, като мисля все така да се храня, не повече и да сведа cheat- дните до минимум. А после-life is life :P

П.П. Качвам и въглехидратите до обяд.

Мнението беше редактирано от Инис на 03.04.09 11:46.

03.04.09
08:12

То май всички се оказахме височки тука:)

03.04.09
08:24

казано от Ива Павлина на 03.04.09, 08:12:

То май всички се оказахме височки тука:)

Аз съм дребно 164 см съм

03.04.09
08:27

Това не е дребно, а средно за българка:)

03.04.09
09:02

Абе то е важно как изглеждаш в килограмите си, а не колко си висок...

03.04.09
09:08

Естествено!!

fire.is.my.nature

03.04.09
19:10

казано от diva 97 на 02.04.09, 21:17:

казано от Петко К на 02.04.09, 21:09:

Е харчи се ама дай да се набухаме с холестерол за всеки случай. Може и да съм в грешка, но при мен това определено не води до отслабване, както и при повечето жени всъщност.

определено си в грешка. ;)

03.04.09
19:36

Добър вечер на цялата компания,

Храна днес:
1. 9,30 - Мюсли и кисело мляко половин кофичка;
2. 10,30 - Филийка типов хляб с парче телешка пастърма - едва ли повече от 10 гр.;
3. 13,30 - 1 филийка типов хляб (мъничка), 2 парчета от пастърмата, няколко парченца луканка, 1 домат, 100 гр. извара и един айрян от 250 мл;
4. 14,30 - 20 гр. бадеми и лешници микс - сурови;
5. 17,30 - 20 гр. от същите ядки;
Танци
6. 22,15 - 20 гр. задушено пилешко месо, 150 гр. извара с 1/4 лук.
Кафета - обилно от сутринта. И сега пия едно. Пък после защо си лягам в 2 през нощта...
Вода - ок 3,5 л.

Откакто последните дни ям повече, имам и по-голям апетит - т.е. все съм гладна. И сега също. Аз изобщо си имам апетит, и хапвам здраво. През деня не го усещам толкова, но вечер... ей сега гледам един ориз в хладилника и тъй ми се хапваше, ама няма - набивам стоически безвкусната извара, и това си е....

Поне съм дисциплинирана.

Мнението беше редактирано от Инис на 03.04.09 19:37.

казано от inis9 на 03.04.09, 19:36:

Откакто последните дни ям повече, имам и по-голям апетит - т.е. все съм гладна. И сега също. Аз изобщо си имам апетит, и хапвам здраво.

Е явно апетита идва с яденето :).

03.04.09
21:55

inis9, привет и от мен!
Изварата ако ти е безкусна, може да пробваш да я разбъркаш с канела и малко стевия и става супер..или пък сирене и с пасатора също е доста добре.
И това кафе...как спиш бе жИна  :lol:. Аз пия ли нещо кофеиново след 3 следобяд, ела да видиш как се седи с отворени очи до сутринта :)
Успех!

04.04.09
05:40

казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 21:09:

Е явно апетита идва с яденето :).

Абсолютно :)

казано от Allegra на 03.04.09, 21:55:

И това кафе...как спиш бе жИна  :lol:. Аз пия ли нещо кофеиново след 3 следобяд, ела да видиш как се седи с отворени очи до сутринта :)

Ми не спя, то това си е загуба на време..::P
Аз имам и сериозен тренинг в пиенето на кафе.

04.04.09
05:46

Как ще е загуба на време...ццц
Безсънието не е шега рабта.Сънят е жизненоважен и недостигът му се отразява на качеството на живот.НАли сега си си поставила цел-следвай я.При недостатъчен сън и тренировката страда...не е толкова пълноценна,просто организмът няма сили.Мисля,че в каузата да те убедим да спиш поне 7-8 часа ще се вклучат и останалите  ;-P

inis9 наистина сънят е много важен прочети моля те :

http://www.bb-team.org/articles/1691/

http://www.bb-team.org/articles/790/

http://www.bb-team.org/articles/744/

Странно последните две аз съм ги писал пък също страдам от някакво много кофти безсъние  :smirk:

04.04.09
19:30

Здравейте,
Аби, Иване, мерси за загрижеността, прочетох статиите - вече съм ги чела, всъщност. Разбира се, съм наясно за съня в някаква степен. Просто последната седмица - две ми се събира по-малко сън, но иначе се старая да не пия кафе вечер. Това не ми е проблем, наистина.

Храната днес: малък ужас,
9,00 - филийка Вита с масло и 1 домат;
12,00 - хот-дог с майонеза, горчица и кетчуп - хич не беше вкусен, без майтап (преди ги обичах);
13,30 - 1 домат;
17,00 - протеин, фетбърнър, карнитин
Тренировка
21,00-протеин, фетбърнър.

Ще вечерям с 3 яйца, 100 гр. извара, половин краставица и 10-20 гр. кашкавал. Яйцата ще са 3, защото съм умряла от глад и чакам да мине време след тренировката и бърнъра.
Вода до момента - повече от 4 л. и ще изпия поне още 1. Днес ще си легна и по-късно, защото утре ми е почивен ден.

Тренировка рамо-крака, корем:

Кардио - пътека с 9 км - 13 мин, 9,5 км - 5 мин, 10 км - 10 мин, 9 км - 3 мин. изминато разстояние над 5 км. за 33 мин.
1. Раменни преси - 4 х 6,7,7,6 - с лост, но не 20 кг, а по-малкия - май 16 кг;
2. Разтваряне на ръце встрани - 3 х 8 с 5кг. дъмбел;
3. Арнолд преси - 3 х 8 с 5 кг. дъмбел;
4. Бедрено разгъване - 3 х 10 с 10, 15, 15 кг.;
5. Лег-преса - 3 х 10 с 50кг.;
6. Абдуктор - 3 х 20 с 20, 25, 25 кг.;
7. Аддуктор - 3 х 25 с 20, 25, 25 кг.
8. Коремни преси - 3 х 30;
9. Повдигане от вис - 1 х 20, и 2 х 10;
10. Планк - 1 х 40 сек., 1 х 30 сек.
11. Странично извиване от стоеж с 10 кг. дъмбел - 2 х 30;
12. Хиперекстензии - 2 х 20, 15.
Кардио: ходене по наклон между 8,5 и 10,5 степен, на всеки 8 мин. по две минути ходене без наклон със 6 км, но основно наклона беше 10,5, и последните 3 мин.-12,5 - 32 мин. общо.

Ей тъй, между другото, направих 1 х 5 кофички, придърпване на вертикален скрипец с подхват 1 х 3 с 45 кг. за загряване и 1 х 5 с 50 кг., и 1 х 2 с 55 кг. Можех и още повторения с 55 кг., но реших да изчакам тренировката в понеделник (гръб-бицепс).

Малки са ми кг. за раменете, но на тоя етап ще ги държа така. Те и на краката са ми малки, но там не мога да кача засега.

Много се израдвах на тичането. Не бях планувала да започвам с него, но от три пътеки в залата, две не работят. И аз като зная какво става към 6-7 ч. (фраш), и реших да изкарам едни 30 мин, пък после - каквото дойде. Ако някой ми чете кардиото от началото на дневника, ще види, че качвам скорост и разстояние при непрекъснато тичане. А пък след тренировката пътеката беше свободна, така че, викам си, защо да не походя малко....Щях да тичам пак, ама ме болеше прасеца.

Миналата година ми се схващаше прасеца при тичане. Някъде преди 2 седмици, като правих бедрено сгъване и ми се схвана пак по-сериозно, аз затова сгъването го изхвърлих от програмата. А пък не правя с големи тежести. Вие какво мислите ?

П.П. Аз въпроса “Вие какво мислите?” съм го писала поне в 2 предишни поста за различни неща, ама никой не ми писа какво мисли. Затова, ако някой има мнение в случая, или идея, моля да я сподели. Не знам защо се получава така с прасеца, но може да ми развали тичането...

Мнението беше редактирано от Инис на 05.04.09 08:32.

04.04.09
20:10

казано от inis9 на 04.04.09, 19:30:

Ще вечерям с 3 яйца, 100 гр. извара, половин краставица и 10-20 гр. кашкавал. Яйцата ще са 3, защото съм умряла от глад и чакам да мине време след тренировката и бърнъра.

Я да се саморедактирам:
Вечеря: 2 яйца, 1 лук, половин краставица, 50 гр. извара и 9! маслини. Множко маслинки май, ама карай.

05.04.09
19:21

Днес - почивка. Идеално.

Храна:
1. Протеин, бърнър, карнитин;
2. 13,00-3 яйца, 1 домат, половин краставица, 50 гр. извара, филийка Вита, 100 гр. кисело мляко, маслинки - поне 6;
3. 15,00-50-60 гр. бадеми и лешници сурови;
4. 17,00-100 гр. извара с половин кисело мляко;
5. 20,00-бърнър;
6. 23,00-Вечеря-2 яйца, 1 лук, половин краставица, 50 гр. извара, 7 маслини; 1 глътка кис. мляко, 10 гр. кашкавал.

Ще има и карнитин за лека нощ.

Вода - ок. 2,5-3 л.

Кафетата не ги пиша, защото са ясни - цял ден. Едното беше с 20 мл. прясно мляко 0,1 %.

Като за почивен ден е добре. Не се различава по количество от предходните дни, макар че имам апетит и общо взето съм гладна.....Имах известни опасения, че днес ще се олея с храната, понеже съм си вкъщи и си почивам, ама цък. Браво на мен.

“(Добре, че си се хваля сама, че иначе ще ми отиде мотивацията, хаха)
Утре ще е по-лесно, понеже съм на работа и после имам тренировка.

Мнението беше редактирано от Инис на 05.04.09 20:06.

06.04.09
07:26

Добро утро,
ще направя едно извънредно включване.
Сутринта пих всичките буламачи, които ми се полагаха - бърнър, карнитин и протеин.

Да, ама пулса ми е учестен и съм някак трескава и свят ми се завива леко на моменти. Пък преди малко проведох разговор по телефона с един клиент и като ми пламна лицето, абе все едно 40 градуса вдигнах отведнъж. Сега е по-малко, ама пак имам чувството, че имам температура. Знам, че е от бърнъра, ама.....И кафето някак ме натоварва - пийна ли глътка и имам чувството, че получавам сърцебиене. Може и множко да ми идва кофеинът, но чак пък толкова - 1 двойно кафе съм пила сутринта и ей сега пия второ....Довечера ще я карам по-леко с кардиото, да не взема да припадна на пътеката, че нещо ми се мержделее пред очите. Ще видим де.

То не много добре се чувствам още от събота, когато за пръв път го пих бърнъра. Надявам се за 2-3 дни да отшумят тези ефекти.

Поне успях да закуся и сега съм малко по-добре.
Ама за храната и тренировката ще пиша довечера.

П.П. Днес кантарът ми отчете 4 кг. по-малко, ама аз не му вярвам, защото преди 3 дни не беше мръднал. И все пак, нещо все пак съм свалила май. Не че е важно, но да го отбележа.

Мнението беше редактирано от Инис на 02.06.10 11:38.

06.04.09
07:38

Аз не мога да разбера защо избързвате толкова с тези термогеници и бърнъри, при положение, че тук например, става въпрос за трениране едва от месец, след дълго прекъсване... Искате по-бърз ефект ли?! Тялото обаче, не е каца без дъно, в която можеш да наливаш всичко и да очакваш да реагира точно по описанията на етикета ... Нали всичко се прави за неговото благополучие, а не насилване?!?!

06.04.09
07:41

Ей  здравей от  мен много  внимателно  с  тези  бърнъри ...  бърнар и  кафе,  че  и  двоино,  че и  2-ро  НЕ НЕ НЕ  !  Даже  знам, че  преди  да  почнеш  термогенен  бърнър  поне  1-2 седмици  преди  това  се  спира  кафето.  Според  мен  предозирваш  в  момента  с  кофеина.

06.04.09
07:44

Аз поне търся бърз ефект, разбира се.... Пък и дали ще тренирам една година и после ще взимам термогеник, или ще тренирам един месец и ще го взимам - едва ли ще ми подейства по-различно...Все пак оценявам критичния тон, но във всеки случай АЗ не наливам всичко в кацата...

П.П. Знам, Фуфи, намалявам още днес дозите с кафе, после ще си взема и безкофеиново..

Мнението беше редактирано от Инис на 06.04.09 07:46.

06.04.09
07:52

Критиката е единствено конструктивна - радвам се, че си оценила тона адекватно:) Друго имах предвид - след повечко спортен стаж и правилно хранене, може да се окаже, че постигаш целите си и изобщо нямаш нужда от бърнър - това ми беше мисълта...

06.04.09
08:09

Предпочитам по-тежките тренировки, а с това отслабване и хр. режим не мога една свястна тренировка да направя, затова реших така. Като ми свършат буламачите след около месец, ще преценя резултатите и ще видя дали мога да тренирам с цел ММ. Ако имам още за сваляне (щото при мен става въпрос за 5-7 кг.), ще почина от бърнъра и карнитина 1 месец и ще повторя. Ако нямам-пей сърце, ще мога поне да се наслаждавам на тренировките и да тичам само за здраве. И да ям нормално.

Та тъй с бърнъра....

Мнението беше редактирано от Инис на 02.06.10 11:39.

06.04.09
09:20

Ей, какви лоши спомени имам от тия бърнари, блокери.....
Как ги пиеш ти? Колко почиваш...?
Аз така се бях вманячила в тях, докато не попаднах на едни с хормони - това не го знаех и изпразних 2-3 опаковки....гледай после какво става!!! Помъчи се без тях - има една поговорка “бързата работа, срам за майстора”.
Преди 1-2 години бяха пуснали по аптеките едни немски хапчета за “отслабване” - оказа се, че били с Т4, т.е. найстина момичетата, които са ги пиели са отслабвали,  но благодарение на Т4 (били са с териотоксикоза - потърси в Google каква е това ;) )
Щом в аптека се е разпространявала такава хран.добавка, представи си какво става .........

Мнението беше редактирано от Ambriel на 06.04.09 09:24.

06.04.09
09:50

казано от Cedar на 06.04.09, 09:20:

Ей, какви лоши спомени имам от тия бърнари, блокери.....
Как ги пиеш ти? Колко почиваш...?
Аз така се бях вманячила в тях, докато не попаднах на едни с хормони - това не го знаех и изпразних 2-3 опаковки....гледай после какво става!!! Помъчи се без тях - има една поговорка “бързата работа, срам за майстора”.
Преди 1-2 години бяха пуснали по аптеките едни немски хапчета за “отслабване” - оказа се, че били с Т4, т.е. найстина момичетата, които са ги пиели са отслабвали,  но благодарение на Т4 (били са с териотоксикоза - потърси в Google каква е това ;) )
Щом в аптека се е разпространявала такава хран.добавка, представи си какво става .........

Е, аз взех Файър, нали е без странични ефекти и т.н. А пък тези симптоми, които аз ги имам, ги четох и при други, които го пият, та засега не е страшно. Това е, че аз почнах направо 2х2, без да взимам по 1 за привикване, ще видим тия дни как върви...

inis9 чудя се дали за жени не се препоръчва по малка доза от огънчето ...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1