03.04.09
14:20
казано от Cedar на 03.04.09, 14:09:
казано от Венцеслава Атилова на 03.04.09, 14:05:
казано от Cedar на 03.04.09, 14:00:
Ако тренираш 5 пъти в седмицата идват 102лв. Във всяка зала почти картата с по 24трен. е около 90лв.
Малко са залите по 3лв. на тренировка вече. Мария колко ти е на теб 1 посещение?8 лв е - аз сега си взех - 82 лв за 1 месец без ограничение в посещанията
...без ограничение? Това звучи добре за тази цена :)
мдам + 2 сауни :) няква промоция уцелих
казано от Cedar на 03.04.09, 13:53:
казано от Мария Никифорова на 03.04.09, 13:52:
:bug: 1230 лв?!
.........за година ;)
Седар трябваше да споменеш че е с намалението. Беше над 2000
казано от diva 97 на 03.04.09, 14:59:
казано от Cedar на 03.04.09, 13:53:
казано от Мария Никифорова на 03.04.09, 13:52:
:bug: 1230 лв?!
.........за година ;)
Седар трябваше да споменеш че е с намалението. Беше над 2000
Ми не, тази карта е някаква нова, май не е с намаление...
Днес нямам много за описване - само храната. Не тренирах.
Времето е страхотно :) , само за разходки, но ще го пропусна - пак сам на работа, т.е. следващите 10 дни :smirk:
- полен, кафе с мляко
- 1 ябълка (ядеше ми се грейпфрут, но гърлото яко ми щипе от киселината :( ), суроватка
- ов.трици - 4 с.л., извара - 200г., стевия
- омлет: 4 белтъка, пълнеж: 1 кутиика Exquisa (от това сирене не си бях взимала около година - сега ми е още по-вкусно ;-P ),
домат и зехтин
- пил.гърди - 150гр., печ.лук, зехтин - 1 с.л.
- извара - 250гр., зехтин - 30мл., краставица
1460ккал.
Вода - 2,5 - 3л. + ментови чайчета
Сутринта правих едни гаргари, едно чудо..... със сода и мляко. Гадно е, но ми помина малко гърлото поне :) Тия бонбони не ми се отразяват добре ....! Адски ме подуват, задържам вода от тоя аспартам...
казано от Cedar на 04.04.09, 09:28:
Времето е страхотно :) , само за разходки, но ще го пропусна - пак сам на работа, т.е. следващите 10 дни :smirk:- полен, кафе с мляко
- 1 ябълка (ядеше ми се грейпфрут, но гърлото яко ми щипе от киселината :( ), суроватка
- омлет: 4 белтъка, пълнеж: 1 кутиика Exquisa (от това сирене не си бях взимала около година - сега ми е още по-вкусно ;-P ),
домат и зехтин
- извара - 250гр., зехтин - 30мл., краставица1460ккал.
Вода - 2,5 - 3л. + ментови чайчетаСутринта правих едни гаргари, едно чудо..... със сода и мляко. Гадно е, но ми помина малко гърлото поне :) Тия бонбони не ми се отразяват добре ....! Адски ме подуват, задържам вода от тоя аспартам...
Файда няма от бонбоните. махай ги, сода, мед лимон и си пушка
04.04.09
18:18
Да чукна на дърво, откакто се храня и спортувам по този начин, не съм се разболявала ...иначе всяка зима - по 2-3 ,настинки, та и антибиотици, и болнични ... мазало. Естествено, случи ми се 1-2 пъти този сезон да ми “позадращи” гърлото, но още при първите симптоми - взимам мерки и пресичам. Нашият лекар в лабораторията си има една рецепта: усетиш ли началото на гадорията - бум два упсарина наведнъж в половин чаша вода, и така 3 пъти през деня, на другия ден пак - и е пресечено. Междувременно 2-3 пъти в годината пия витамини “Центрум” по едномесечен курс - явно и те си оказватн ефект... от други марки витамини не съм доволна. Последния път джипката (личната лекарка, де:)) ми изписа някакво хомеопатично лекарство от 7 билки - “Инфлуцид” - малки таблетчици - смуче се по 1 на час и така 12 през деня, следващите дни 3 по 1. Не вярвах, че ще има ефект, и други хомеопатични съм приемала... обаче още същия ден спря да ми дращи гърлото. Получи се хватката и в комбинация с “Грипекс” - пак таблетки, 3 по 1 за 2 дни.
казано от diva 97 на 04.04.09, 18:07:
казано от Cedar на 04.04.09, 09:28:
Времето е страхотно :) , само за разходки, но ще го пропусна - пак сам на работа, т.е. следващите 10 дни :smirk:- полен, кафе с мляко
домат и зехтин
- извара - 250гр., зехтин - 30мл., краставица1460ккал.
Вода - 2,5 - 3л. + ментови чайчетаСутринта правих едни гаргари, едно чудо..... със сода и мляко. Гадно е, но ми помина малко гърлото поне :) Тия бонбони не ми се отразяват добре ....! Адски ме подуват, задържам вода от тоя аспартам...
Файда няма от бонбоните. махай ги, сода, мед лимон и си пушка
Е, не разчитам само на тях :) Много рядко пия каквито и да било лекарства, да не говорим за антибиотици...
Ей. Дива за меда този път не се сетих. :roll:
Мнението беше редактирано от Ambriel на 05.04.09 05:22.
казано от Ива Павлина на 04.04.09, 18:18:
Да чукна на дърво, откакто се храня и спортувам по този начин, не съм се разболявала ...иначе всяка зима - по 2-3 ,настинки, та и антибиотици, и болнични ... мазало. Естествено, случи ми се 1-2 пъти този сезон да ми “позадращи” гърлото, но още при първите симптоми - взимам мерки и пресичам. Нашият лекар в лабораторията си има една рецепта: усетиш ли началото на гадорията - бум два упсарина наведнъж в половин чаша вода, и така 3 пъти през деня, на другия ден пак - и е пресечено. Междувременно 2-3 пъти в годината пия витамини “Центрум” по едномесечен курс - явно и те си оказватн ефект... от други марки витамини не съм доволна. Последния път джипката (личната лекарка, де:)) ми изписа някакво хомеопатично лекарство от 7 билки - “Инфлуцид” - малки таблетчици - смуче се по 1 на час и така 12 през деня, следващите дни 3 по 1. Не вярвах, че ще има ефект, и други хомеопатични съм приемала... обаче още същия ден спря да ми дращи гърлото. Получи се хватката и в комбинация с “Грипекс” - пак таблетки, 3 по 1 за 2 дни.
Здравословния начин на живот оказва голям ефект, найстина. И аз до сега не се бях разболявала - цели 4 години и малко отгоре!
Но този път яко ме “тръшна” тоя грип - незнам защо така....явно е някаква зараза ( едвали съм настинала ).
За витамини и аз се канех пак да пия.
Още 1-вия ден се заредих с “Упсарин”, изпотих се 2 сутрини на кростренажора и така като гледам утре трябва да съм по-добре :)
Само това гърло >:( - така никога не ме е боляло, все едно съм глътнала топка с игли. Като по-малка сливиците ми правеха доста проблеми и ги искарахме - това също сега ми помага да понасям по-леко гриповете :)
Хм, ще потърся тези хапченца “Инфлуцид” из аптеките :)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 05.04.09 05:23.
05.04.09
05:25
Спорта крие определени рискове по отношение на заболяванията, с които нормален не спортуващ човек не се сблъсква. Трениране в зала с ниско поддържана хигиена с целия квартал или бягане сутрин рано и изпотяване при наличие на вятър. Човек трябва сам да се пази от такива рискове.
казано от Иван Шишманов на 05.04.09, 05:25:
Спорта крие определени рискове по отношение на заболяванията, с които нормален не спортуващ човек не се сблъсква. Трениране в зала с ниско поддържана хигиена с целия квартал или бягане сутрин рано и изпотяване при наличие на вятър. Човек трябва сам да се пази от такива рискове.
Дам, в моя случай е хигиената!!! В тая зала, която ходя сега е доста неподдържано....
05.04.09
05:34
Ами представи си в моята зала (дето къде ходя къде не хихи :) ), я се забърше пода със стирка я не, всеки влиза тренира поти се кашля киха бълва тонове микроби залата е 35 квадрата вътре сме се набримчвали 20 пича да тренираме. Никой не си носи кърпа всеки цапа уредите с потта си в залата зимата е топло и влажно лятото е студено и пак влажно. Ето ти една идеална среда за микробите (доколкото знам). в същото време в една друга зала тук в бургас “Fit City Gym” (където тренирах миналата година при поредното ми запалване :) ), чистачката ме гледа да стана от уреда и да забърше след мен нищо, че съм бил на лежанката с приложно поставена кърпа под тялото ми, дори ми беше неудобно да влизам с мойте стари оръфани гуменки вътре. Като цяло винаги една хубава луксозна зала е по добър вариант.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 05.04.09 05:37.
05.04.09
06:18
Топла и влажна е идеалната среда за микробите... А иначе футболистите как не настиват, като тичат потни и в дъжд и вятър? ... Работата е там, че докато си в непрекъснато движение, няма страшно - след прекратяванетому е решаващо колко бързо ще се озовеш на топло и сухо.
..........да, за това след тренировка съм се заредила с “Упсарин” и едни билкови бонбони с прополис. За профилактика :)
Малко отчет за днес. Наканих се най-сетне - направих си тренировката по-раничко, че пак съм на робота! Искаше ми се с Уини, Лимка и Веси да тренирам днес, но пустото му работно време :smirk:
Ето какви ги свърших в залата:
Кардио - 7мин, стречинг
- биц. сгъване с дъмбел
- чуково
- концентрично
- расгъване зад глава с дъмбел
- кик-бек
- скрипец
- пек - дек (за загрявка)
- дъмбели от лег
- от полулег
- флайс
- кор.преси
- налкони с диск
- екстензии
Стречинг
Кардио - 12мин. 2:1
Храната: 1650 ккал.
- полен, кафе с мляко ( малко гаргара със сода :lol: )
- 2 ябълки, Уей + алфа липоева (пак я почвам: с нея се чувствам по-добре)
- ов.трици - 50гр., извара - 150гр., кис.мляко (с триците ми е по-добре, май ще зарежа овеса)
- Тренировка
- 1 банан, Уей, Селен
тука и “Упсарин” и от ония бонбони с Прополис (много са вкусни :) )
- пил.гърди - 160гр., домати, зехтин
- извара - 250гр., лук печен, зехтин - около 30мл.
Вода: 3л. минимум и чайчетата
Мнението беше редактирано от Ambriel на 05.04.09 09:31.
казано от Cedar на 05.04.09, 09:29:
- ов.трици - 50гр., извара - 150гр., кис.мляко (с триците ми е по-добре, май ще зарежа овеса)
-
Седар, не зарязвай овеса. По добре зарежи триците. Те са почти само фибри. Ползата е най-вече за отделителната система. Когато са по-голямо количество, а 50 гр. никак не е малко отмиват важни микроелемнети и витамини, които се изхвърлят със шлаките и преработената храна. На всичкото отгоре свалят кръвното, а твоето най-вероятно е ниско, раздразват червата, подуват и не оставят място за истинска храна. Яж си овес и добавяй малко трици.Ти имаш нужда от силна храна.
казано от diva 97 на 05.04.09, 09:52:
казано от Cedar на 05.04.09, 09:29:
-
Седар, не зарязвай овеса. По добре зарежи триците. Те са почти само фибри. Ползата е най-вече за отделителната система. Когато са по-голямо количество, а 50 гр. никак не е малко отмиват важни микроелемнети и витамини, които се изхвърлят със шлаките и преработената храна. На всичкото отгоре свалят кръвното, а твоето най-вероятно е ниско, раздразват червата, подуват и не оставят място за истинска храна. Яж си овес и добавяй малко трици.Ти имаш нужда от силна храна.
От овеса сякаш ми става тежко...., но си права за прекаленото колкичество трици. Ще си хапвам овеса, но не така много като преди :) Кривното ми е ниско - да...
Днес - зареждащ ден :)
Спретнах едно кардио сутринта, но вкъщи, за да мога да смогна и да си сготвя и да ям :)
- полен, кафе с мляко
Кардио - 20мин,
Кор.преси
клекове
- 2 ябълки, Уей
- овес - 60гр., извара - 150гр.,кис.мляко
- ориз с домати и месце:
ориз-150гр. (сур. с-ие)
пилешко - 130гр. +/- и тук су мъчих над тенджерата около 20мин. :)
- пил.филе - 100тина, краставица
- извара - 250гр., зехтин - 20мл., домати
Не съм смятала нищо .....
Днес ще почивам, давам предимство на мързела :)
Вчерашния зареждащ ден не ми се отрази добре - надуто ми е и тежко :smirk: Вярно, не ядох кой знае колко, но......
- полена, кафе с мляко
- 1 ябълка, Уей
- ов.трици - 30гр., извара - 200гр., канела
- варени 5 белтъка и 2 жълтъка, домати, зехтин - 20тина мл.
- пил.каре (незнам колко тежи) +/- 100гр.??, краставици
- извара - 200гр.,домати, аспержи, зехин - 30мл.
казано от Cedar на 07.04.09, 10:30:
Днес ще почивам, давам предимство на мързела :)
Вчерашния зареждащ ден не ми се отрази добре - надуто ми е и тежко :smirk: Вярно, не ядох кой знае колко, но.......
Ябълки + овес + ориз - подуване. Поне при мен е сигурно
О, да Дива! Аз и скоро не бях правила зар.ден, т.е. тази комбинация и за това.... Е, взех едно хапче и сега съм си ОК ;)
Днес тренирах гръб и рамо
Кардио - 7мин
- верт. скрипец
- гребане с лост
- гребане с дъмбел
- пред. на скрипец с прави ръце
- раменни преси с лост
- Арнолд преси
- повд. настрани
- пождигане за задно рамо
- кор.преси
- от вис
- екстензии
- наклони с диск
Стречинг
Кардио /кростренажор/ - 15мин. интервално 2:1
Време около 60мин.
Храната:
- полен, кафе с мляко
- 2 ябълки, Уей
- овес - 60гр.,извара - 150гр., кис. мляко, стевия
+ алфа липоева
Тренировка
след нея- 1 банан, Уей, “Упсарин”
- варени 6 белтъка, 2 жълтъка, 100гр. извара, печ.лук
краставица, зехтин
- извара - 250гр.,зехтин - 20мл.,домати
Вода - 3 - 3,5л.
Времето е прекрасно :) Най-сетне ще се показва плът .... ;)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 08.04.09 09:32.
Eй, малкото, ти хлябец що не хапваш, по една две филийки пълнозтрнест хапвай бе момиче, нямаш никакви въглехидрати....хммм....
казано от Vessi на 08.04.09, 09:37:
Eй, малкото, ти хлябец що не хапваш, по една две филийки пълнозтрнест хапвай бе момиче, нямаш никакви въглехидрати....хммм....
...имам – плодове,овес, понякога ориз, макарони. Хляба не е за моя стомах :)
Ти имаш нужда от много повече Кедър, плодовете са ти една две ябълка....малко са, а и овеса....не го брой него....
казано от Vessi на 08.04.09, 09:47:
Ти имаш нужда от много повече Кедър, плодовете са ти една две ябълка....малко са, а и овеса....не го брой него....
Знам Веси, нали преди около 2 седмици пробвах да увелича въглехидратите. Но не ми понасят - подпухнах, беше ми тежко. Предпочитам да хапвам повече мазнини...
За 3 дена бях с по 2 сантиметра навсякъде - ханш, талия....и пр. Сега май са ми точно ккал същите кг. съм ( с 3 отгоре ) :) , но сантиметрите са с 3 по-малко ;)
Това много ме радва!!!
08.04.09
09:58
А пък мен повече ще ме зарадва, ако вземе да ти дойде цикълът ... Явно бъркаш някъде с храненето и тренировките!!
казано от Ива Павлина на 08.04.09, 09:58:
А пък мен повече ще ме зарадва, ако вземе да ти дойде цикълът ... Явно бъркаш някъде с храненето и тренировките!!
Има нещо такова, май е в тренировките. Незнам и аз...... Може и следствие на стрес да е ....
Мнението беше редактирано от Ambriel на 08.04.09 13:38.
Привет :) Да се отчета за днес.
Нетренировъчен ден
- полен, кафе с мляко
- ябълка, суроватка
- овес.трици, извара - 200гр., мляко
канела, ванилия
- два омлета от 5 белтъка и 2 жълтъка, трици, крема сирене
чубрица, малко зентин
- пил.пържола ( купих я готова - незнам колко тежи ), домати, аспержи
зехтин - 2 с.л.
- извара - 200гр., зехтин - 3 с.л., печен лук
Водата е около 3л. и няколко чая мента
Ей, много се радвам - имам си зайче :) Много е сладко. Сега като се сетя, че съм яла заек и ми става кофти - определено това месо ще го пропускам занапред....
казано от Cedar на 09.04.09, 10:39:
Привет :) Да се отчета за днес.
Нетренировъчен ден
- полен, кафе с мляко
- ябълка, суроватка
- овес.трици, извара - 200гр., мляко
канела, ванилия
- два омлета от 5 белтъка и 2 жълтъка, трици, крема сирене
чубрица, малко зентин
- пил.пържола ( купих я готова - незнам колко тежи ), домати, аспержи
зехтин - 2 с.л.
- извара - 200гр., зехтин - 3 с.л., печен лукВодата е около 3л. и няколко чая мента
Ей, много се радвам - имам си зайче :) Много е сладко. Сега като се сетя, че съм яла заек и ми става кофти - определено това месо ще го пропускам занапред....
Седар, пак намаляш храната.Нищо че е нетренировъчен ден. Нямаш нито въглехидрати, нито животински мазнини. Ядеш само зеленчуци от които се слабее. В смисъл такива с подчертано отслабващо действие. Аз много чета ими е ясно долу-горе кое как и защо. Зехтин , жлътъци, добре, ама трябва и друго - сирене, кашкавал, мазна риба, ядки. Само пиле и извара ядеш. Забиваш на едно масто така.
Взимам и свинско понякога, но днес бях по-рано на работа и взех това, което имам в къщи. Трябва да понапазарувам тези дни - и аз чакам скоро заплата :)
Ядки не ми се ядат нещо.
Мнението беше редактирано от Ambriel на 09.04.09 11:33.
Ето какви ги свърших днес :)
Тренировка: крака, глутеус, корем ( на всяка тренировка включвам корем - това не е лошо, нали? )
- Кардио - 7мин.
- клек с диск (Плие) - 4 х 15,15,10,10
- махало (има една машина, но не съм сигурна дали се казва “махало”??)
назад - 4 х 15, 15,12,12
настрани - //-/-//-
- абдуктор - 4 х 20,20,15,15
- аддуктор - /-/-/-/-/-/
- бедр. разгъване - 3 х 15,10,10
- сгъване - 3 20,15,15
- лег-преса - 3 х 20,20,15
- клек с дъмбели - 3 х 20,15,15 ( оста беше зает >:( )
Стречинг
- кор.преси - 4 х 20
- екстензии - 3 х 15,15,10
- от вис - 2 х 15
- наклони встрани
Стречинг
Кардио - 12 мин. 1:1 ( от 2 мин до 10тата интервално)
Храната: 1750ккал.
- полен, кафе с мляко
- 2 ябълки, суроватка
- овес - 5 с.л., извара - 150гр.,кис.мляко
още една ябълка (много ми се дояде...) + алфа липоева
- Тренировка
- след нея - суш.кайсии (незнам колко гр. бяха, една препълнена моя шепа :) )
суроватка, аспирин с вит.С
- пил. гъди - 180-190гр., зехтин - 2с.л., варен лук
- извара - 250гр., зехтин - 3 с.л., краставици
Утре ще е голямото харчене - трябва да пазарувам, да поръчвам протеин...Не ми се мисли!!!
Смятам ВВД да го направя в понеделник - в ден с кардио.
Мнението беше редактирано от Ambriel на 10.04.09 13:30.
Не е лошо, че правиш корем.
Кедър, колко време ти отнема тази тренировка? Много ми се види да е... а и някои от упражненията е безсмислено да ги правиш. Примерно, защо клек и преса едно след друго? Те са едно и също. Че и разгъване, хубууу да направиш капките :) Част от упражненията ти бих ги махнала от раз ;-) По-добре е да се постараеш да вдигаш повече като килограми на нещо-си, отколкото да скачаш като врабец от машина на машина.
казано от Winnie на 10.04.09, 13:39:
Не е лошо, че правиш корем.
Кедър, колко време ти отнема тази тренировка? Много ми се види да е... а и някои от упражненията е безсмислено да ги правиш. Примерно, защо клек и преса едно след друго? Те са едно и също. Че и разгъване, хубууу да направиш капките :) Част от упражненията ти бих ги махнала от раз ;-) По-добре е да се постараеш да вдигаш повече като килограми на нещо-си, отколкото да скачаш като врабец от машина на машина.
Събират се 60мин б ез кардиото накрая..
Ами тъкмо като елиминираш пресата/клековете и разгъването, ще ти стане 1 час тренировката с кардиото :)
казано от Winnie на 10.04.09, 13:49:
Ами тъкмо като елиминираш пресата/клековете и разгъването, ще ти стане 1 час тренировката с кардиото :)
.... и лег - пресата и клековете ли??
казано от Winnie на 10.04.09, 13:54:
Едното, бей :) детенце. Просто са едно и също, няма смисъл и от двете.
Ясно :)
казано от Winnie на 10.04.09, 14:30:
Давай ги тука подробно и ще ги опраяме на ход... Или на кафе в неделя ;-)
Да! Може и на кафе :) Утре чакам да ми кажат кога ще почивам ( би трябвало точно в неделя да е....), че вече едвам изтрайвам - 2 седмици станаха без да съм почивала :smirk: Добре, че поне почвам в 12ч. иначе лошо...
Ето плановете за днес....
Няма да тренирам, храната - НВД
- полен, кафе с мляко
- зелена ябълка, суроватка
- ов.трици - 3 с.л., извара - 150гр.,канела
ванилия
- 2 дебелички омлета :) от: 5 белтъка, 2 жълтъка, трици,
пълнеж: 100гр. извара със зехтнин и чубрица, куркума
- телешки бургери: около 200гр., печен лук
- извара - 250гр., домати, зехтин - 30 с.л.
Ккал: 1560
Ужас - нямам спомен от сутринта дали си изпих тироксина....ще се побъркам - дано не съм го забравила :roll: Абе тая сутрин въобще съм като пяна - забравям, незнам какво ми става :shut:
иии естествено пак съм на работа >:( и не успях да мина да купя някакви зеленчуци още, но ще се постарая да се измъкна за 15 мин....
За понеделник съм си намислила за зереждане да ям ориз с тези бургери от днес :)