Аби,
Ти няма сигурно да се успокоиш така лесно, но аз да ти напиша - не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш. Просто се опитай да не мислиш за това - изгледай един филм напр. След два дни днешните неприятности няма да ти се струват толкова големи. Още утре даже.
04.04.09
20:41
Мерси за подкрепата,inis09 ;-P Всъщност в последно време съм станала по-емоционално издръжлива и няма да се дам на нищо да ме сломи...Ще се постарая да бъда примерна утре и да не се тормозя за проблемите...май се оказах най-зрялата вкъщи ;-P
За утре съм планирала една изтощителна тренировка...смятам да се поизпотя яко и да се стегна за идната седмица...Ще пробвам да съм по-дисциплинирана и относно тренировките,и относно ученето,че няма времее...а се убедих колко е важно една жена да бъде самостоятелна и силна :-)
Така че момичета, борете се да извоювате своето място ,редом до мъжете ;-)
05.04.09
09:19
Здравейте :-) Определено днешната тренировка добре ми се отрази ,въпреки че от ранното ставане в единственият ми почивен ден сега се чувствам малко като парцал..ама нищо,има време да се пооправя ;-)
Сега ще си опише днешната тренировка:
5 мин колело
3 х 50 коремни преси на римско столче
3 х 30 повдигане на крака от вис
3 х 15 упражнение за задна част на раменете с 2 х 3 кг
3 х 12 упражнение за предна част на раменете с 2 х 2 кг
3 х 15 бицепс с 2 х 5 кг
3 х 15 отново бицепс с 2 х 5 кг
3 х 35 клек с 2 х 5 кг
3 х 20 лег преса с 10 кг
3 х 15 коремни преси на машина с 25 кг
3 х 30 аддуктор с 45 кг
3 х 30 абдуктор с 40 кг
3 х 20 пек-дек с 20 кг
30 мин кардио(умерено),изминати 4,63км
В тази тренировка целта беше да увелича бройката на упражненията за долната част на тялото,както и направих.От 25 вдигнах бройките на абдуктор и аддуктор на 30,клековете от 30 на 35.Сега се усещам ,че пропуснах да повиша и лег пресата,ама следващият път.Има време да стигна до 55,както съветва и Митака за горене на мазнините,ама има време ...и дотам ще се стигне неминуемо.
Необходимо ли е да увеличавам и броят на сериите или засега по 3 е напълно достатъчно?
казано от abigale099 на 05.04.09, 09:19:
Здравейте :-)
В тази тренировка целта беше да увелича бройката на упражненията за долната част на тялото,както и направих.От 25 вдигнах бройките на абдуктор и аддуктор на 30,клековете от 30 на 35.Сега се усещам ,че пропуснах да повиша и лег пресата,ама следващият път.Има време да стигна до 55,както съветва и Митака за горене на мазнините,ама има време ...и дотам ще се стигне неминуемо.
Необходимо ли е да увеличавам и броят на сериите или засега по 3 е напълно достатъчно?
Според мен си карай още малко на три серии докато свикнеш с новите бройки. После си сложи 1 кръг повече. После може пак да вдигнеш малко бройките и така. Трябва да има изненада някаква. Аз така експериментирам именно по съвети от форума
05.04.09
10:33
казано от diva 97 на 05.04.09, 09:57:
казано от abigale099 на 05.04.09, 09:19:
Здравейте :-)
Необходимо ли е да увеличавам и броят на сериите или засега по 3 е напълно достатъчно?Според мен си карай още малко на три серии докато свикнеш с новите бройки. После си сложи 1 кръг повече. После може пак да вдигнеш малко бройките и така. Трябва да има изненада някаква. Аз така експериментирам именно по съвети от форума
Добре ,Дивичка,значи стресът му е майката.Смятам тогава да вдигна бройките на 50 на упражненията за долна част на тялото и когато организмът ми тъкмо свикне с това натоварване ще увелича сериите с още една...нека го стресираме якоо ;-P
Дано да има ефект,че сега нещо нямам промени в мерките,само ханша съм намалила с 0,5см,а килограмите вече не ги следя,важни са мерките ;-P
Аби, тоя пек-дек дето си му сложила 20 бр, го намали на макс 10…
Въобще, упражнения за гърди е хубаво да са до 10-12 бр/ серия
05.04.09
17:00
казано от Limka на 05.04.09, 16:57:
Въобще, упражнения за гърди е хубаво да са до 10-12 бр/ серия
От какви съображения-да не стана мн обемна или да не намаля обиколката им,защото ако е второто..определено нямам нищо против.Иначе ако намаля повторенията,тогава би следвало да увелича тежестта,нали?
05.04.09
17:37
05.04.09г
08:15 две препечени филийки със сирене лайт
09:30 ТРЕНИРОВКА(вече описана)
11:45 кисело мляко с овесени и др ядки + канела
14:00 3 кюфтенца с варени картофи и домат
16:00 2 препечени филийки с конфитюр за диабетици
20:00 2 парчета руло Стефани + печени картофи (знам,че тук прегреших,ама...факт) + салата от домати и краставици
Мнението беше редактирано от abigale099 на 05.04.09 18:44.
казано от abigale099 на 05.04.09, 17:00:
казано от Limka на 05.04.09, 16:57:
Въобще, упражнения за гърди е хубаво да са до 10-12 бр/ серияОт какви съображения-да не стана мн обемна или да не намаля обиколката им,защото ако е второто..определено нямам нищо против.Иначе ако намаля повторенията,тогава би следвало да увелича тежестта,нали?
Да, за да не изгориш мазно там. Освен това ти трябва здрав мускул, който да държи мастната тъкан на място :)
Да, би следвало да увеличиш тежестта..не само да размяткваш ръце :)
05.04.09
18:42
Е,аз не ги размотавам,все пак тренирам от сравнително скоро и мисля,че за времето ми 20 кг са добре.Но следващият път увеличавам на 25 кг и ще гледам да правя около 15 повторения максимално,докато привикна и пак ще увеличавам...
казано от abigale099 на 05.04.09, 18:42:
Е,аз не ги размотавам,все пак тренирам от сравнително скоро и мисля,че за времето ми 20 кг са добре.Но следващият път увеличавам на 25 кг и ще гледам да правя около 15 повторения максимално,докато привикна и пак ще увеличавам...
за гърди 8-максимум 10-12 повторения - а и пек-декът служи за оформяне най-вече, така че няма нужда да се хвърляш на големи тежести там..добре е да включиш и изтласкване на щанга/дъмбели от полулег/или и двете най-добре преди пек-дек-а, пак по 3х8 - идеята е да пазиш мазното по гърдите (щото гърдите са млечни жлези и мазнина), и да развиеш мускул отдолу, който да ги повдига...също гърдите и гърба (за който ти имаш точно 0! упражнения) аз предпочитам да ги правя първи в тренировката
и не казвай, че нямаш нищо против да намалиш гръдната обиколка - и аз уж не се притеснявах, че ще сваля *МАЛКО* оттам - на 98см бюст приятелите ме бъзикаха, че и да сваля, пак ще имам доволно, ама на -2кг (а има още 6-7 за сваляне), и -4см от бюста вече заминаха и сериозно се притеснявам колко ще се окаже *МАЛКО*-то
05.04.09
20:42
казано от mbarton на 05.04.09, 20:34:
казано от abigale099 на 05.04.09, 18:42:
за гърди 8-максимум 10-12 повторения - а и пек-декът служи за оформяне най-вече, така че няма нужда да се хвърляш на големи тежести там..добре е да включиш и изтласкване на щанга/дъмбели от полулег/или и двете най-добре преди пек-дек-а, пак по 3х8 - идеята е да пазиш мазното по гърдите (щото гърдите са млечни жлези и мазнина), и да развиеш мускул отдолу, който да ги повдига...също гърдите и гърба (за който ти имаш точно 0! упражнения) аз предпочитам да ги правя първи в тренировката
и не казвай, че нямаш нищо против да намалиш гръдната обиколка - и аз уж не се притеснявах, че ще сваля *МАЛКО* оттам - на 98см бюст приятелите ме бъзикаха, че и да сваля, пак ще имам доволно, ама на -2кг (а има още 6-7 за сваляне), и -4см от бюста вече заминаха и сериозно се притеснявам колко ще се окаже *МАЛКО*-то
Ако си ми чела предишни тренировки-там правя придърпване на вертикален и долен скрипец,ама днес ги пропуснах.Иначе за гърдите...честно,нямам идея какви упражнения да правя.Нали оше си се водя начинаеща..и като чуя нещо оттук-оттам и го правя
Абе, това с горенето на мазнини от определени места с определин упражнения е загубена кауза. Но щом ви влече, давайте.
06.04.09
18:15
Здравейте и от мен ;-P
Днес пропуснах и скачането на въже,че трябваше да гходя до колежа,ама в сряда ще наваксам ;-P
Ето и менюто за днес,06.04.09г
07:15 кисело мляко с овесени и др ядки + канела
09:00 кафе
10:45 сандвич със сирене лайт
12:45 2 парчета руло Стефани с печени картофи + 2 домата
15:00 1 ябълка + 1 кафе с фруктоза
17:30 сандвич с кшкавал лайт
20:45 2 малки парчета руло Стефани + салата от домати
Хубаво ли е по време на храна да се пие вода?Ако може да прочета различни коментари,защото има мн и противоречиви твърдения
Чудна ти е храната по мой критерий :)
Защо пък да не можеш да пиеш вода по време на хранене? Освен, че ще напълниш тумбака много... Аз обикновено пия преди или след хапване, но...щом ти се пие, пий си...
06.04.09
19:51
казано от Limka на 06.04.09, 19:38:
Чудна ти е храната по мой критерий :)
Защо пък да не можеш да пиеш вода по време на хранене? Освен, че ще напълниш тумбака много... Аз обикновено пия преди или след хапване, но...щом ти се пие, пий си...
Хе-хе...многос е радвам винаги,щом ми харесате менюто,за мен това е голямо постижение,че в началото рядко ми се случваше.А в последно време и ти,и Дива ме похвалихте ;-P
Иначе за водата-мога и без нея,но както и ти сама спомена,напълвам тумбачето и се засищам повече.От друга страна така изпивам повечко вода.А и задължително си хапвам сандвичите с водичка,защото иначе почвам да хълцам от сухият хляб.А и нали сега вече си ям сандвича без масло ами само с кашкавал или сирене,та е по-сухичко...
Иначе съм чувала неща от рода,че като се пие вода по време на храна,тогава се разрежда стомашният сок и не се разгражда достатъчно добре храната
И според мен храницата ти е ОКИ, аз пия вода и по време на храна, зависи каква е храната :)
07.04.09
14:55
Здравейте ,сладурковци ;-P Това време ме кара да се усмихвам повече и повече,страхотно е.Плюс това улеснява многократно хранителният режим,защото като е топло ми се хапва по-малко.То сигурно е и заради факта,че не се депресирам толкова лесно,следователно не се утешавам с храна...много лош порок :red:
Днес много се накефих на моята тренировка,макар че преди да отида нещо ме болеше главата,ама не се дадох,казах си,че ще отида въпреки всичко,за което никак не съжалявам.Напротив :)
Та,ето я и моята тренировка,в която вкарах и нови упражнения по ващ съвет:
5 мин вело
3 х 15 упражнение за задна част на раменете с 2 х 3кг,4кг,4 кг
3 х 12 упражнение за предна част на раменете с 2 х 2кг,3кг,3кг
3 х 12 придърпване на долен скрипец с 20 кг
2 х 12 придърпване на вертикален скрипец с 25 кг
3 х 15 изтласкване на дъмбели от лег с 2 х 3кг,4кг,4 кг
3 х 35 клек с 2 х 5 кг
3 х 30 лег преса с 10 кг
3 х 30 аддуктор с 45 кг
3 х 30 абдуктор с 40 кг
3 х 20 leg extension с 15 кг
3 х 10 пек-дек с 25 кг (намалих повторенията,нали така трябваше :) )
30 мин интенсивно кардио,като този път подобрих рекорда от миналият път и избягах 4,89км.Сега съм решила да се опитвам всеки път да увеличавам разстоянието ,изминато за 30 мин,действя като ного як стимул.
Об6то тренировката ми продължи 1ч и 40 мин,за което съм сигурна,че много от вас ще кажат,че е много продължителна,ама засега на мен така ми харесва ;-P
И все пак ще може ли някакви коментари :-)
А сега отивам да направя една дъъълга разходка,надявам се ;-P
Мнението беше редактирано от abigale099 на 07.04.09 14:56.
07.04.09
18:34
Описах тренировката,сега е време и за останалото,случило се на 07.04.09г
Междудругото днес имам празник(на здравният работник),ама не съм го отпразнувала с junk-ове,с което искрено се гордея ;-P
06:45 кисело мляко с овесени трици +канела
10:30 сандвич (две пълнозърнести филийки със сирене лайт)
11:00 кафе с фруктоза
14:00 сандвич(две пълнозърнести филийки със сирене лайт)
15:00-16:40 ТРЕНИРОВКА
17:30 2 кивита (не намерих техният ГИ )
Пропуснах да впиша една дълга и приятна разходка до върха на младежкият хълм .Определено допълни тренировката ми перфектно.Кипя от енергия ;-P
20:00 пилешко вретено + салата от 2 домата и половин краставица с малко резанче сирене лайт )
Мнението беше редактирано от abigale099 на 07.04.09 19:04.
казано от abigale099 на 07.04.09, 18:34:
Междудругото днес имам празник(на здравният работник),ама не съм го отпразнувала с junk-ове,с което искрено се гордея ;-P
Да те поздравя с празника - много успехи и да има повече и усмихнати здравни работници да се грижат за нас...
П.П. Ама си могла да се почерпиш нещичко де, професионалните празници са нещо хубаво !
казано от abigale099 на 07.04.09, 14:55:
Здравейте ,сладурковци ;-P Това време ме кара да се усмихвам повече и повече,страхотно е.Плюс това улеснява многократно хранителният режим,защото като е топло ми се хапва по-малко.То сигурно е и заради факта,че не се депресирам толкова лесно,следователно не се утешавам с храна...много лош порок :red:
Днес много се накефих на моята тренировка,макар че преди да отида нещо ме болеше главата,ама не се дадох,казах си,че ще отида въпреки всичко,за което никак не съжалявам.Напротив :)Та,ето я и моята тренировка,в която вкарах и нови упражнения по ващ съвет:
5 мин вело
3 х 35 клек с 2 х 5 кг
3 х 30 лег преса с 10 кг
3 х 30 аддуктор с 45 кг
3 х 30 абдуктор с 40 кг
30 мин интенсивно кардио,като този път подобрих рекорда от миналият път и избягах 4,89км.Сега съм решила да се опитвам всеки път да увеличавам разстоянието ,изминато за 30 мин,действя като ного як стимул.Об6то тренировката ми продължи 1ч и 40 мин,за което съм сигурна,че много от вас ще кажат,че е много продължителна,ама засега на мен така ми харесва ;-P
А сега отивам да направя една дъъълга разходка,надявам се ;-P
Аби последното ти меню е супер, както Лимка казва. Тренировката на мен ми харесва принципно с малко забележки. Знам, че ти харесва да е дълга, но такава продължитерност довежда до катаболни процеси, качва се кортизола, гориш мускул, а не мазнини. Правиш моите грешки. Имаш много упражнения за горна и долна част в една тренировка. Това е излишно според мен. Остави си малко упражнения за горна и малко за долна част за една тренировка, а в друг ден направи другата половина от упражненията. Пак ще си е кръгова.Точно кои обаче не мога да кажа, не съм кампетентна. Всъщност едва ли ще чуеш много коментари, тъй като сме малко трениращите с много повторения и малки тежести, но мисля че се справяш
07.04.09
18:59
казано от inis9 на 07.04.09, 18:49:
казано от abigale099 на 07.04.09, 18:34:
Да те поздравя с празника - много успехи и да има повече и усмихнати здравни работници да се грижат за нас...
П.П. Ама си могла да се почерпиш нещичко де, професионалните празници са нещо хубаво !
Мерси,inis9 ;-P Не се почерпих с нищо,най-малкото защото не изпитах желание.А и тези дни достатъчно се глезих.Та сега съм решила да устоявам на изкушенията...крайно време е ;-P
Миналата седмица все се черпех с нещо с повод и без повод.Не знам дали има връзка с бързите въглехидрати,ама от два дни съм се подула и имам проблеми с 00,нещо много често срещано тези дни из форума %-P Някой може ли да си каже компетентното мнение ?
07.04.09
19:08
казано от diva 97 на 07.04.09, 18:58:
казано от abigale099 на 07.04.09, 14:55:
Днес много се накефих на моята тренировка,макар че преди да отида нещо ме болеше главата,ама не се дадох,казах си,че ще отида въпреки всичко,за което никак не съжалявам.Напротив :)Та,ето я и моята тренировка,в която вкарах и нови упражнения по ващ съвет:
5 мин вело
3 х 35 клек с 2 х 5 кг
3 х 30 лег преса с 10 кг
3 х 30 аддуктор с 45 кг
3 х 30 абдуктор с 40 кг
30 мин интенсивно кардио,като този път подобрих рекорда от миналият път и избягах 4,89км.Сега съм решила да се опитвам всеки път да увеличавам разстоянието ,изминато за 30 мин,действя като ного як стимул.Об6то тренировката ми продължи 1ч и 40 мин,за което съм сигурна,че много от вас ще кажат,че е много продължителна,ама засега на мен така ми харесва ;-P
А сега отивам да направя една дъъълга разходка,надявам се ;-PАби последното ти меню е супер, както Лимка казва. Тренировката на мен ми харесва принципно с малко забележки. Знам, че ти харесва да е дълга, но такава продължитерност довежда до катаболни процеси, качва се кортизола, гориш мускул, а не мазнини. Правиш моите грешки. Имаш много упражнения за горна и долна част в една тренировка. Това е излишно според мен. Остави си малко упражнения за горна и малко за долна част за една тренировка, а в друг ден направи другата половина от упражненията. Пак ще си е кръгова.Точно кои обаче не мога да кажа, не съм кампетентна. Всъщност едва ли ще чуеш много коментари, тъй като сме малко трениращите с много повторения и малки тежести, но мисля че се справяш
Ами и аз усещам че е дълга,ама всички упражнения ми се струват важни и не мога да подбера.ама за коментарите си права...малко са хората ,които залагат на многото повторения.Но ще обмисля тренировъчната си програма до четвъртък,когато ми е следващата тренировка.Е,бих се радвала ако дотогава някой все пак си каже мнението кои упражнения да са за единият ден и кои за другият,без да се коментират големият брой повторения,защото целта е очевидна ;-P
Разделяш ги на долна и горна част и ... готово :) Долната част я правиш 2 пъти в седмицата. Всеки път - корем. Това е ;-)
07.04.09
19:51
казано от Winnie на 07.04.09, 19:32:
Разделяш ги на долна и горна част и ... готово :) Долната част я правиш 2 пъти в седмицата. Всеки път - корем. Това е ;-)
Ама така няма ли да ми е малко тренировката за долна част на тялото-2 вместо 3?А пък за горната само 1 път?Аз си мислих нещо от рода да намаля броят на упражненията,някак си например половинта ми упражнения за крака да са за 1 ден,останалите за друг,съ6тото да въжи и за тези за горната част на тялото,а за коремът всеки път?
Или пък е достатъчно 1 път горна и 2 пъти долна...
Все пак ти,Уини,ги разбираш тези неща,защо ли изобщо се съмнявам..Ама си признавам,че се притеснявам някои да ги намаля до толкова малко за седмица
2 пъти горна и 2 пъти долна и тренираш 4 пъти седмично, или ги редуваш, като си запазваш сегяшния график - горна-долна-горна-долна и т.н.
Колкото до повторенията, мъжете правим мускули с 12 бройки, помисли си по този въпрос ;)
07.04.09
20:10
казано от Петко К на 07.04.09, 19:59:
2 пъти горна и 2 пъти долна и тренираш 4 пъти седмично, или ги редуваш, като си запазваш сегяшния график - горна-долна-горна-долна и т.н.
Колкото до повторенията, мъжете правим мускули с 12 бройки, помисли си по този въпрос ;)
Да помисля,в смисъл че за горната част на тялото повече от 12,дори 12 са ми много ли?
В смисъл, че да се мъчиш да гориш мазнини с много повторения е загуба на време.
Но това си е мое мнение.
07.04.09
20:31
казано от Петко К на 07.04.09, 20:21:
В смисъл, че да се мъчиш да гориш мазнини с много повторения е загуба на време.
Но това си е мое мнение.
Нещо май не можем да се разерем.Не е ли факт,че релеф се прави с повече повторения и по-малки тежести,а маса с повече тежести и по-малко повторения?Аз затова на долната част на тялото използвам повече повторения,а за горната-по-малко
казано от abigale099 на 07.04.09, 20:31:
Нещо май не можем да се разерем.Не е ли факт,че релеф се прави с повече повторения и по-малки тежести,а маса с повече тежести и по-малко повторения?
Не.
07.04.09
20:37
казано от Петко К на 07.04.09, 20:35:
казано от abigale099 на 07.04.09, 20:31:
Нещо май не можем да се разерем.Не е ли факт,че релеф се прави с повече повторения и по-малки тежести,а маса с повече тежести и по-малко повторения?
Не.
Ами?
07.04.09
21:05
казано от Петко К на 07.04.09, 21:01:
Ами просто не броя повторения определя дали ще имаш релеф или не.
Мерис,че все пак се опитваш да ми помогнеш с някой и друг съвет,ама ме караш с ченгел да ти вадя думите.Ето,казвам ти какво знам аз и обикновено някой като ми казва нещо,предпочитам да е обосновано
казано от abigale099 на 07.04.09, 21:05:
Мерис,че все пак се опитваш да ми помогнеш с някой и друг съвет,ама ме караш с ченгел да ти вадя думите.Ето,казвам ти какво знам аз и обикновено някой като ми казва нещо,предпочитам да е обосновано
Ще спомене за храненето, а на бас :P . И че идеята е да имаш налични мускули, които със съответното хранене да се орелефят...
П.П. Ако не каже това, ще те черпя кафе с фруктоза..:)
Мнението беше редактирано от Инис на 07.04.09 21:36.
казано от abigale099 на 07.04.09, 21:05:
А който ти каза за многото повторения за релеф обоснова ли се? :)
Аз нищо няма да казвам, мисля че предното мнение беше достатъчно информативно. Ако 5 години пишеш едно и също хиляда пъти, и при това нищо не се променя - и на теб ще ти писне да обясняваш. Затова извинявай, че съм толкова лаконичен.
08.04.09
04:31
Доколкото съм чел, повечето повторения и по малките почивки при по малки тежести кара тялото да работи вместо анаеробно, аеробно, тоест получава се нещо като аеробика само че с използване на всички мускули. При бягането което си е чисто аеробно горе долу половината тяло не усеща. Тоест идеята на тренировката за релеф е да се увеличи енергоразхода не само на краката които се товарят при стандартна аеробика. А че диетата е 99% това си е ясно. Ако имаш много мускули като Петко и леко подрежеш диетата като си в калориен дефицит продължавайки да тренираш силово за маса пак ще сваляш защото мускулите ти са големи тежестите големи и необходимата енергия за преодоляването им също. Ако си малки мускули (като моите да речем) неможе да очакваш, че само и единствено чрез диетата ще свалиш, тоест ще сваляш но по бавно и по трудно. То и идеята на тия ХИИТ и Кросфит е подобна анаеробно/аеробно трениране.
Мале и аз незнам кво се опитвам да кажа :). Чудя се дали не съм прав. Дано да не подведа или не объркам с мнениято си някои, както знаете аз не съм показател.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 08.04.09 04:33.
казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 04:31:
При бягането което си е чисто аеробно горе долу половината тяло не усеща.
Не е вярно. Аз съм имала мускулна треска на междуребрените мускули от бягане с умерено темпо - та коя точно половина на тялото не усеща според теб?
П.П. ХИИТ-а е чиста проба анаеробна тренировка
С много повторения се “гори” мускулната маса, освен че се извършва и по-голям обем аеробна работа (тип аеробика):)
08.04.09
10:05
Благодаря за коментарите,но истината е че као цяло съм мн боса във фитнеса и сега разучавам кое как ми се отразява.Често казано,след вчерешната тренировка се чувствам божествено ;-P
Сега ще опиша днешният ден с изключение на вечерята,която все още не е ясна,но ще бъде дописана утре,най-вероятно ;-P
08.04.09г:
07:30 кисело мляко с овесени трици + канела
10:00 скачане на въже,този път 20 мин ,общо 2700 оборота,135/мин,т.е. нямаме рекорд
10:45 две препечени филийки ,едната със сирене лайт,другата с кашкавал лайт +1 яйце
12:45 пилешко филе на скара +1 яйце + салата от марула и репички
15:00 ябълка +кафе с фруктоза
17:00 сандвич с кашкавал лайт
Аби, на какво въже скачаш че си вадиш такива показатели? Я сподели, аз съм с обикновенно....