Малки ръце

Прескочи до:

08.04.09
15:11

Проблема ми е в тази част на тялото, раката ми е само 29 см когато я напомпя.
Правя правя за трицепс:
От лег тесен хват:10-8-6 (стил пирамида)
френско разгъване:10-8-6
кик-бак:3x10

бицепс:
прав с щанга:10-8-6 (стил пирамида)
седнал под наклон с гири:10-8-6
концентрично:10-8-6

Каде грешя и какво да променя за да ми порасне раката?
15г. 169-170 см 58кг

Темата беше редактирана от Cholakoff III на 08.04.09 21:54.

08.04.09
15:39

Качи килограми от там и размерите ще качиш.Нямаш матрял за растеж.

08.04.09
16:12

според мен удряй 2 пъти ръцете в седмицата. Защо: защото мускулите на ръцете са изградени от бързите влакна и тези влакна се възстановяват бързо. И друго за голяма ръка наблягай на трицепса, включи кофичките, много помагат.
И при мен ръцета са малки, но като ги удрях 2 пъти се пооправиха, като включих кофичките, доста бързо започнаха да растат.

08.04.09
16:41

2 упр. за бицепс стигат. Моите любими са 21 и концентрично.
За трицепс е хубаво 3 или повече упражнения от различни ъгли. Ти си се съобразил с това, но вместо кик бек пробвай на скрипеца. По-балансирано е.

Не е много, но да ти кажа няма кой знае какво да се редактира по тренировката ти. Остава да те питам дали добре се храниш, но след “онея” теми предполагам си наясно с това. До колкото си спомням тренираш отскоро [може и да греша (2-3 месеца)], а и си ектоморф. Така че за повече резултати си дай много повече време.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.04.09 16:43.

08.04.09
16:44

Моето мнение :1-во 15г малко си малак за големи ръце;2-ро пирамида не се прави така,а нещо от сорта на (6-8-10-8-6);3то не спомена стажа ти в фитнеса.

08.04.09
16:47

казано от Thrashmetal на 08.04.09, 16:41:

2 упр. за бицепс стигат. Моите любими са 21 и концентрично.
За трицепс е хубаво 3 или повече упражнения от различни ъгли. Ти си се съобразил с това, но вместо кик бек пробвай на скрипеца. По-балансирано е.

Не е много, но да ти кажа няма кой знае какво да се редактира по тренировката ти. Остава да те питам дали добре се храниш, но след “онея” теми предполагам си наясно с това. До колкото си спомням тренираш отскоро [може и да греша (2-3 месеца)], а и си ектоморф. Така че за повече резултати си дай много повече време.

Значи за упражненията ще видя скрипеца както каза а бицепса мисля така да си го оставям. За диетата, ям всичко и не се ограничявам. Като кажя всичко не говоря, за чипс, много сладки или кроасани. Ям месо, картофи, манджи, ориз д/г, корн флейкс (за закуска), кисело мляко, прясно много.. нямам режим за спазване, просто ям когато ми се яде (през 3-4 часа) и гледам да набивам на месото и зготвеното.

08.04.09
16:49

Не е вярно това за пирамидата. Цитирам статия за метода “пирамида”:

Примерна пирамида:

* Серия 1: 10 повторения с 70% ПМ1
  * Серия 2: 8 повторения с 80% ПМ1
  * Серия 3: 5 повторения с 85-87% ПМ1
  * Серия 4: 2-3 повторения с 90-95% ПМ1

п.п. И все пак. Като казах, че “2 упражнения за бицепс стигат” прозвуча сякаш е достатъчно да отбиеш номера. Всъщност исках да кажа, че с 3 упражнения няма по-добре да тренираш бицепса от колкото с две. Ти си знаеш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.04.09 16:52.

08.04.09
16:49

казано от slabi4uk на 08.04.09, 16:44:

Моето мнение :1-во 15г малко си малак за големи ръце;2-ро пирамида не се прави така,а нещо от сорта на (6-8-10-8-6);3то не спомена стажа ти в фитнеса.

Стажа 2-3 месеца..серйозно

08.04.09
16:51

казано от Thrashmetal на 08.04.09, 16:49:

Не е вярно това за пирамидата. Цитирам статия за метода “пирамида”:

Примерна пирамида:

* Серия 1: 10 повторения с 70% ПМ1
  * Серия 2: 8 повторения с 80% ПМ1
  * Серия 3: 5 повторения с 85-87% ПМ1
  * Серия 4: 2-3 повторения с 90-95% ПМ1

А остройва ли ме мене това което правя за сега или има по-добър варянт?

08.04.09
16:53

Можеш още една серия да добавиш. Целта на цитата е да покаже, че от повече повторения със всяка следваща серия килограмите се качват, а повторенията намаляват.

MA

08.04.09
17:02

Блъскай скотово с максимална тежест !!!

08.04.09
17:12

Ок, 1 приятел ме съветва да правя упражненията по следния начин:
8 повторения, слагам още 2 кг пак 8, слагам още 2кг и се пробвам 8 да правя. Това как ви звучи?

08.04.09
17:14

Да аз бъркам... Trashmetal е прав ,но като качиш максимума мисля ,че трябва да се върнеш надоло.За 2-3 месеца стаж не можеш да очакваш космически резултати.Сантиметър по сантиметър имай търпение.

Мнението беше редактирано от slabi4uk на 08.04.09 17:19.

08.04.09
17:18

казано от Petar Cholakov на 08.04.09, 17:12:

Ок, 1 приятел ме съветва да правя упражненията по следния начин:
8 повторения, слагам още 2 кг пак 8, слагам още 2кг и се пробвам 8 да правя. Това как ви звучи?

Просто си прави 3-4 серии макс. и сяка една от тях дай всичко от себе си,за да изтощиш мускула.Мисля че ще има ефект.

Тоя Кик-бек го махай.Това си е упражнение за релеф.

казано от aleksander на 08.04.09, 16:12:

според мен удряй 2 пъти ръцете в седмицата. Защо: защото мускулите на ръцете са изградени от бързите влакна и тези влакна се възстановяват бързо. И друго за голяма ръка наблягай на трицепса, включи кофичките, много помагат.
И при мен ръцета са малки, но като ги удрях 2 пъти се пооправиха, като включих кофичките, доста бързо започнаха да растат.

Два пъти да прави ръце в седмицата си е безмислено.Не забравяй,че когато правиш гръб се натоврва бицепс,а при гърди трицепса.

08.04.09
17:47

Яж,тренирай и ще има големина на ръцете след време..

08.04.09
18:41

казано от RogerF на 08.04.09, 17:20:

казано от aleksander на 08.04.09, 16:12:

Два пъти да прави ръце в седмицата си е безмислено.Не забравяй,че когато правиш гръб се натоврва бицепс,а при гърди трицепса.

Не знам при тебе как е, но като тренирам гърди и гръб, да натоварват се “ръцете”, но пак спадат. От деня за ръцете до др седмица ръцета ми са пак на един същи размер. Месец и половина ги удрях 2 пъти и си увеличих ръката с около 2 см. Или не ми върват просто или не ги правя както трябва. Др мускулни групиу си вървят както трябва. А и винаги ги тренирам до отказ.

П.С. Хранителният ми режим е както трябва

Мнението беше редактирано от aleksander на 08.04.09 18:42.

DI

08.04.09
19:16

Хаха.. имам един приятел същия случай, като теб беше, докато не започна да тренира редом с мен (идентични упражнения). Не казвам, че това е най-доброто. Просто работи!
Ден за Ръце:
Бицепс и Трицепс един след друг, серия за серия.
Започвам със загрявка на скрипеца, за трицепс - 20 повторения, със средна тежест.
Загрявка за бицепс - 20 повторения с кривия лост от прав седеж (може и без тежести на лоста, стига да са достатъчно интензивни)
Първо упражнение за трицепса ми е френско, изпълнявано в пирамида 10-8-6 с постепенно увеличаване на килограмите.
За бицепс първо ми е подвдигане с крив лост, прав отново 10-8-6 (тук прави повторенията по бавно, за по добро напомпване и пазене на китките от натоварване, както се случва при по интензивна тренировка за бицепс)
Второ упражнение за трицепс - На скрипеца 12-10-8 с постепенно увеличаване на тежеста (Прави повторенията ЧИСТИ! При това упражнение има най-много чиитинг, тъй като в стремежа да качват килограми хората вкарват тежеста на тялото си вместо да излорат трицепса )
Второ за бицепса, както казах по горе комбинирано серия за серия със скрипеца ми е обикновено бицепсово сгъване с дъмбели 10-8-8 (тук обърни внимание на начина на изпълнение, не се клатушкай насам натам. Концентрирай се и редувай ръцете плавно)
Трето за трицепса - Кофички 10-8-6 (викай някой другар да те натиска “не в тоя смисъл де :) ” )
Трето за бицепс - Разбирасе че концентрирано! 10-8-6 ( максимално плавно разгъване до долу и сгъване до брадичката с дъмбела. Гледай да не се цапнеш :) )
Преди да ми се нахвърлите, че за всеки ефекта от дадено упражнение е индивидуален, ще кажа, че това е просто Пример.

08.04.09
19:22

Според мене много пирамиди правиш. Нямам добро обяснение, но съм чел, че суперсерии не действат особенно добре при изолиращи упражнения. По-типично е да прави човек пирамида на някое многоставно упражнение. Може да греша.. не съм 100% сигурен в това, което казвам.

IN

08.04.09
19:56

казано от Thrashmetal на 08.04.09, 19:22:

Според мене много пирамиди правиш. Нямам добро обяснение, но съм чел, че суперсерии не действат особенно добре при изолиращи упражнения. По-типично е да прави човек пирамида на някое многоставно упражнение. Може да греша.. не съм 100% сигурен в това, което казвам.

Прав си.

От методи като супер-сет (суперсерия), трисет, серия трицепс-серия бицепс и т.н., НЯМА смисъл ако си начинаещ. Това са методи, които се използват за излизане от застой и то не във всяка тренировка. За човек с 29 ръка най-добрата тренировка е на масата. ;) Успех!

08.04.09
20:04

казано от Petar Cholakov на 08.04.09, 15:11:

Проблема ми е в тази част на тялото, раката ми е само 29 см когато я напомпя.
Правя правя за трицепс:
От лег тесен хват:10-8-6 (стил пирамида)
френско разгъване:10-8-6
кик-бак:3x10

бицепс:
прав с щанга:10-8-6 (стил пирамида)
седнал под наклон с гири:10-8-6
концентрично:10-8-6

Каде грешя и какво да променя за да ми порасне раката?
15г. 169-170 см 58кг

Здрасти, Петьо!

Моля те, оправи заглавието! Не се сърди. Виждам, че не живееш в България и си позабравил правописа, а с фонетично писане на латиница нещата се объркват още повече, но поне заглавието да е правилно  (РЪЦЕ).

За ръцете - ще пораснат, като качиш кг по цялото тяло. Тренирай ги един път в седмицата, избягвай изолираните движения като концентрирано сгъване или кик-бек. Ръцете на твоята възраст се влияят добре от упражнения от типа на набирания и кофички на успоредка и т.н. Няма да стане бързо, въоръжи се с търпение. Няма чудодейни упражнения, има упоритост. Повече от 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс в една тренировка са много.

Успех!

08.04.09
20:40

Хапни хубаво 1-2 години, после почни да включваш супер серии (след тези 1-2 години) и няма начин да не порастат... :)

Ама и аз как се изказвам като напредналия фитнес маняк :D

DI

08.04.09
20:52

Значи аз излизам от застой целогодишно :)
Тренирам по тази измислена от мен “програма” от 5 месеца. Резултата е ~ 46см ръка - 6месеца стаж ;)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 08.04.09 20:53.

MA

08.04.09
21:03

казано от DiscoveryCold на 08.04.09, 20:52:

Значи аз излизам от застой целогодишно :)
Тренирам по тази измислена от мен “програма” от 5 месеца. Резултата е ~ 46см ръка - 6месеца стаж ;)

А преди да започнеш да тренираш си бил с 45 - нали - тези приказки ги приказвай на хлапетата пред блока ;)

DI

08.04.09
21:19

40?
Принципно още от малък си вървя доста по голям и здрав от връстниците ми...
Не съм релефен, ръцете ми са същите като на Vic (като визия не размери...)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 08.04.09 21:21.

Абе 6 санта за 6 месеца,ако не с химия трудно..Ходи наистина пред блока там ги ръси лафовете,ние тука поне си имаме познания кой от кой.. :)

08.04.09
21:41

Мерси на всички мнения и коментари. Ще пробвам това което ми казва DiscoveryCold обаче няма да правя пирамида (а щередувам трицепс + бицепс, тъй като бях чел тук в форума бяха написали подобрно и действало доста добре + това като редуваш трицепс бицепс нали ще има равномерно кръвотечение на цялата рака..)
Vic: опаа много съм зле..

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 08.04.09 21:42.

DI

08.04.09
21:43

Хехе... не карам никой да ми вярва. Аз и хората около мен знаят и виждат.

казано от Petar Cholakov на 08.04.09, 21:41:

Мерси на всички мнения и коментари. Ще пробвам това което ми казва DiscoveryCold обаче няма да правя пирамида (а щередувам трицепс + бицепс, тъй като бях чел тук в форума бяха написали подобрно и действало доста добре + това като редуваш трицепс бицепс нали ще има равномерно кръвотечение на цялата рака..)

Виж ся да  ти дам аз 1 съвет.Тренирай,ако искаш гърди с бицепс и гръб с трицепс.Аз правя така има ефект,но трябва стабилно хранене +някоя добавка,като креатин и някой гейнър.. :) Това ще помогне,ако го направиш не се безпокой..И да знаеш,мускулите растат,като си почиваш,а не в залата.. :)

08.04.09
21:50

Аз пуснах тая тема, защото мойте приятели в БГ ходят на фитнес нали и рацете им са по 35-36 а мойта каде изостава. Знам че всеки е различен, но гърдите ми, гърбър ми и рамената не изостават толкова колкото ръцете ми. Ето ми 4-ри дневният ми спил:
понеделник:гърди+рамо
вторник:гръб
сряда:почивка
четвъртък:трицепс+бицепс
петък:крака

бях чул че е по хубаво да правиш този мускул на които искаш да наблегнеш в последния ден на сплита защото имат време за въстановяване, тоест да правя ли ръце в петък или така е ОК?

08.04.09
21:52

казано от Виктор Манчев на 08.04.09, 21:49:

Виж ся да  ти дам аз 1 съвет.Тренирай,ако искаш гърди с бицепс и гръб с трицепс.Аз правя така има ефект,но трябва стабилно хранене +някоя добавка,като креатин и някой гейнър.. :) Това ще помогне,ако го направиш не се безпокой..И да знаеш,мускулите растат,като си почиваш,а не в залата.. :)

Не, не пробвал съм гръб с бицеп и гърди с трицепс и не ми влиза толкова добре както да си правя руцете в 1 ден..

казано от Petar Cholakov на 08.04.09, 21:52:

казано от Виктор Манчев на 08.04.09, 21:49:

Не, не пробвал съм гръб с бицеп и гърди с трицепс и не ми влиза толкова добре както да си правя руцете в 1 ден..

Еми при теб не,при мен Да.. :) Моя сплит е 3-дневен,просто нямам 4-ри дена свободни,иначе щях да съм така.
Понеделник:
Гръб-Трицепс
Сряда:
Гърди-Бицепс
Петък:
Крака-Рамо и си ми е много добре,като корем тренирам на 2 тренировки.. :)

08.04.09
21:58

Не ти изостават ръцете, просто няма как да са повече при 58 кг.

08.04.09
22:02

казано от Петко К на 08.04.09, 21:58:

Не ти изостават ръцете, просто няма как да са повече при 58 кг.

Също че се развивам по бавно с височината а КГ ги вдигнах, последно Януари бях 52 КГ а ся се мерих миналата седмица 58. И така ще продължявам да ям колкот мога повече здрава храна и да дигам пълноценно.

09.04.09
10:38

Комбинацийте са:Гърди с бицепс или трицепс ,гръб с бицепс или трицепс и рамото с краката.

09.04.09
11:20

Добре, разбирам как мога да вкарам скрипец за трицепс и за бицепс, но трябва ад ходя в залата само за 1-2 упражнения а е скъпо. Вкъщи имам нужните неща (лежянка, гири, лост) но нямам скрипец. Мислех да правя цялата тренировка в фитнеса за да не давам по 5 паунда на вятъра, но в фитнеса няма лост, гири а всичко е на машини. Какво мислите да правя, дайте някои съвет?

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 09.04.09 11:22.

ЦЕ

09.04.09
11:32

Аз бих ти препоръчал да почнеш да правиш повече базови упражнения, даже да не правиш ръце и да почнеш да се тъпчеш много усилено. Яко много месо (пилета, телешко, свинско) хляб, банани. Не се плаши от въглехидратите на 15 години пък и 58 килограма няма да ти се лепят кой знае колко.  За 170 поне 70 кила трябва да си за да пълниш ръкавите на тениските :)

09.04.09
11:37

казано от Цеков на 09.04.09, 11:32:

Аз бих ти препоръчал да почнеш да правиш повече базови упражнения, даже да не правиш ръце и да почнеш да се тъпчеш много усилено. Яко много месо (пилета, телешко, свинско) хляб, банани. Не се плаши от въглехидратите на 15 години пък и 58 килограма няма да ти се лепят кой знае колко.  За 170 поне 70 кила трябва да си за да пълниш ръкавите на тениските :)

Сега съм в процес на напълняване, ям много и вдигнах 7 КГ за 2 месеца, Януари бях 52 а сега съм 59. И това за 170 поне 70 кг, може да е вярно за израстнал човек който е на 17-18 и да е 170 разбирам, но аз още съм тесен и по късно ще ме подлепи пубертета за да израстна. Това е ген според мене, баща ми  е било в подобно полужение, нисичък и слабичък до 15-16г, а после изведнъж е дръпнал и сега си е перфектните 182см. Аз сега се целя към 65 КГ до рожденният ми ден (27/11).

09.04.09
11:45

А за да не спамя форума, базовите упражнения в 1 ден ли се правят всичките или не?

ЦЕ

09.04.09
11:46

Ами значи добре вървиш, но като станеш 65кг. 70 няма да ти се виждат толкова много. :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1