23.03.09
18:21
Това е началото на дневника ми, който ще допълвам переодически. В началото може би ще са повечко въпросите, но вярвам, че ще се науча :)
Докато се “наглася” може би ще е досадно, но надявам се след своеобразния старт да влеза в ритъм и дори след време да стана по-вещ :) До тогава ще си позволя наглостта да разчитам на вас и на опита ви.
Ръст: 192 см.
Тегло: 88 кг.
Възраст: 23 г.
Ръка: 35 см.
Опит: 1+1 месец (стил: “ей така” - поради неправилно хранене)
Ще съм ви благодарен, ако за начало коментирате конструктивно диетата, която стартирам след броени дни.
—08:30 ч.—
100 гр. кашкавал Б=25
50 гр. хляб Б=3 | В=24
100 гр. овесени ядки Б=16 | В=60
Общо: Б=44 | В=84
—11:30 ч.—
150 гр. ориз Б=10 | В=110
100 гр. хляб Б=7 | В=48
150 гр. пилешко филе Б=33
Общо: Б=50 | В=158
—15:00 ч.—
400 гр. кисело мляко Б=12 | В=22
30 гр. ореховка
Общо: Б=12 | В=22
—18:00 ч.—
150 гр. ориз Б=10 | В=110
150 гр. хляб Б=7 | В=48
150 гр. пилешко филе Б=33
Общо: Б=50 | В=158
19:00
<---> 20:00 - Тренировка—20:30—
400 гр. кисело мляко Б=12 | В=22
45 гр. вафла Б=2 І В=20
Общо: Б=14 | В=42
—22:30 ч.—
150 гр. спагети Б=20 | В=110
50 гр. сирене Б=8
50 гр. хляб Б=3 | В=24
Общо: Б=31 | В=134
Дневно: Белтъчини=201 | Въглехидрати=598
Въпроси :) (разбира се! все пак съм ламер)
1) Кои от продуктите, които ям са ми растителните белтъчини ? По какво отстъпват на тези от пилешкото например (с три думи пак става)
2) Дневно изпивам 1 литър безалкохолно: 12 гр. въглехирдати на 100 мл. => 1л. кола = 120 гр. въглехидрати ? Това да го смятам ли ? (заглейдайки се в етикета, видях, че 11.8 от 12-те грама въглехидрати са от захар! - което ме навежда на мисълта, че... ?)
3) ще се сетя и още ... гаранция :) ...
Благодаря.
Темата беше редактирана от Addicded на 23.03.09 18:22.
24.03.09
01:36
Хубаво е,че описваш така старателно храненето си (дори не го прочетох,честно :) ) ,но аз смятам,че тренировката ти ще определи как ще се възприемаш,а веднъж изградиш ли си образ в главата си да го стигнеш е лесно.С две думи : описвай тренировките си,да иам нещо в дневника ти,което бих прочел,мани ги тия зелки. :)
ПС:Не “периодически”,а “периодично” ще си попълваш дневника.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 24.03.09 01:36.
07.04.09
07:17
Алооооу, т’ва не е чат ...
07.04.09
07:26
Аз изхождам от гледната точка, че също пиша рядко в дневника си и ако видя някой да ми го о*ендза, въобще няма да му се зарадвам ...
И нищо стимулиращо не виждам във постовете ви така или иначе :)
Спирам до тук, че иначе се присъединявам към спамерската групичка...
Ух този интерес :) ... мисля, че прекалено вяло съм отбелязал, че нямам особено много време да пиша, но не - не съм зарязал дневника си :) ! Просто да речем, че няма да е еквивалент на “Дейли Нюз” хаха :)
Бележка: Нямам АБСОЛЮТНО нищо против, който и да е, да пише, каквото и да е в дневника ми. Стига да е добронамерен, положителен и най-важното - да не се карате ...
И най-големия ми призив, който се надявам да уважите - ако ще критикувате някой тук (в моя дневник) - нека това да съм аз! Можете да ме критикувате градивно, конструктивно, деструктивно или, както си поискате :) ... ако не помогне, поне няма да попречи, така че - заповядайте :) ! Но помежду си ... хайде ако обичате... ;)
Онтопик:
Спазвах гореописания режим около 2 седмици - качих 4 кг. за тези 2 седмици (лол!) ... после установих, че прекалявам с въглехидратите и се отказах от режима си - а и ме натоварваше ... 4 от 7 дни ... не се чувствах добре! Реших да хапвам стабилно, но да изменя (за което нямам грам угризения всъщност) на строгата схема - сега ям 10-ина кюфтета и кебапчета на ден, 100-ина грама сирене или кашкавал, доста хляб, често-често ориз, пилешки пържоли (общо около 300 гр. пилешко дневно), както и 3 кисели млека, 2 банана ... абе добре си се храня - пици, хамбургери и т.н. - 1 бр. седмично макс!
Сега си държа 91-92 кг. ... всеки момент ще си купя суроватка, и ще проверя на практика, какво-как ... :)
В залата:
Тренирам 3 дни в седмицата ...
Докато в храненето си съм доволен (само, където ще добавя суроватка - 3 пъти дневно) ... и ще изпия 10 либри разфасофка, за да бия чертата накрая ... и да си направя изводите, сам за себе си (Мими - даже ще го напиша в дневника си душа :) !) ...
Та така де - в залата - не съм доволен! :(
Вярно, че като влязох в залата бях такава ламуга, че ръцете ми трепереха на 40 кг ... сега правя с 55 кг. (лежанка става дума) ... за рамо качих от смешните 30 кг. на смешните 40 ...
Френското ... от треперещи ръце на 20 кг. ... сега правя серии с 27.5 (или там, колкото тежи тоя крив лост! 7.5 ли 8 ли нз..)
Та успокоявам се с това, че ходя на университет, след това на работа ... денят ми започва в 7 сутринта и приключва в 21ч. (когато се къпя след работа) ... после докато излеза с някое момиченце ... или приятел ... става пак 100 часа :) И при все - съм доста сериозен (не педантичен или вманиачен), но имам желание за фитнес, имам желание за развитие ... и не ми минава и през ум да кръшкам от фитнеса ... (въпреки, че като не пиша в дневничето ... явно така се възприема :) ).
Хайде ... после ще ви разкажа още нещо :) Можете да коментирате ...
А щях да забравя да кажа най-важното!
Пон. - почивка
Вт. - Гръб и трицепс
Ср. - почивка
Четв. - Гърди и бицепс
Пет. - почивка
Съб. - Рамо и трапец
Нед. - почивка
НЕ МИ ХАРЕСВА ПРОГРАМАТА МИ! Искам да е по-интензивна лол :) ! Гърдите и рамото - не ми вървят ... ако някой каже къде, какво да едит-на = бира :) Или бонбони ... ама те пък бонбоните не се пият :) ...
09.04.09
13:39
‘Начи ... Вкарай крака в тренировката.
Т’ва не е препоръчително, а задължително :)
Мойте виждания за тренировъчния ти сплит са:
Вт- гърди + трицепс
Чет - гръб + бицепс
Съб - крака + рамо
Така гърдите са ти в първия тренировъчен ден, имаш два дни почивка преди тренировката, повече ще можеш да напъваш...
Раменете са синергисти в повечето упражнения за гърди, така че по-добре да не са веднага в следващата тренировка ...
Гърди+трицепс/Гръб+бицепс - бутащи/дърпащи...
Пишеш, че искаш по-интензивна тренировка, ами направи я такава, интензивността не смятам, че зависи от сплита, по-скоро почивки/повторения/работни тежести/брой серии ...
Със сигурност има хора, които разбират доста повече от мен и ще се радвам да видя к’во мислят те по въпроса :)
Мнението беше редактирано от eraziel на 09.04.09 13:40.
Адиктед, много интересен пост.. наистина ли изяждаш толкова много неща всеки ден... 10-ина кюфтета (дано поне да са от истинска кайма), 3 кисели млека и другите неща... почти колкото мене в зареждащите ми дни... ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 09.04.09 14:38.
10.04.09
09:50
казано от Addicded на 09.04.09, 10:38:
Пон. - почивка
Вт. - Гръб и трицепс
Ср. - почивка
Четв. - Гърди и бицепс
Пет. - почивка
Съб. - Рамо и трапец
Нед. - почивкаНЕ МИ ХАРЕСВА ПРОГРАМАТА МИ! Искам да е по-интензивна лол :) ! Гърдите и рамото - не ми вървят ... ако някой каже къде, какво да едит-на = бира :) Или бонбони ... ама те пък бонбоните не се пият :) ...
Виж тази програма , може да ти свърши работа http://www.bb-team.org/workout/1358/
казано от Kristiqn1992 на 10.04.09, 09:55:
Абе що не направят 1 чат рум в този саит може да е от полза :-P
Амм... те май са направили чат рум във форума :) - до колкото знам/виждам се казва: “Дневник: Addicted” лол :) ...
Шегата настрана - програмата, която ми даде изглежда добре ... въпреки, че първото нещо, което забелязвам е, че гърдите вървят с бицепс, а трицепса е с гръб (като сегашната ми програма). Ако някой може да ми обясни, защо умните глави в спорта са измислили тези 2 основни комбинации ... ще съм на крачка по-близо от това да си избера подходяща програма...
Това, което съм забелязъл ... Вторник, когато правя гръб и трицепс (трицепса май ми върви лол!) ... натоварвам го добре (правилно дори!), муслулни трески т.н. ... четвъртък, когато дойде време за гърди (и той нали и трицепса участва там ...) усещам, че на 3-тата, 4-тата серия за гърди ... вече трицепса изнемогва (странно) ... а аз обяснение за това - нямам. Просто не разбирам толкова, за да си преценя колко време/дни да си оставя м/у вървящи и не-вървящи мускулни групи ... и кои мускулни групи да оставяш да почиват повече, когато ще правиш техни ... братя, братовчеди или там, както се водят.
Иначе резултатите ми от вчера - 60 кг. 10 повторения ... следващата серия 60 кг. 8 повторения ... 9-тото с помощ!
После свалих на 55 кг. защото, както споменах гърдите ОК, но трицепса (когато изпъвам най-горе е той нали?) вече зор...
После, като отидох на наклонената лежанка, вече се бях изцедил : ) ... 50 кг. серии.
Яденето: 200 кг. пилешко филе, 6 кюфтета, 2 кисели млека, 1 шоколад, 600 гр. хляб, 100 кг. кашкавал, банан, 100 гр. фъстъци, 2 литра натурален сок - това разпределено през целия ден! ...
Мнението беше редактирано от Addicded на 10.04.09 10:29.
Нещо много се разлигавихте, после ще изчистя всичкия спам, а ако продължавате така ще има санкции ....
Без оправдания и отговори не по темата !
Мнението беше редактирано от emzo на 10.04.09 10:51.
3 страници с глупави постове на Иван и Мария съм изтрил и съм бесен, защото си е играчка, заради Вас ми идеше целия дневник да затрия !
Адиктед, гледам не ползваш добавки.... какво е мнението ти за нашумелият последно време Слин-Сейн??? :) И би ли си водил дневникът маааааалко по-редовно??
Мнението беше редактирано от maria на 22.06.09 18:24.
Е на къде по-редовно от това :) (блуш + роллайс) ???
Гледам, че когато съм започнал дневника си съм писал: 88 кг. ...
Преди 2-3 седмици бях 93 кг. ... сега съм 91 !
И като ще е гарда да е рошава (бел. авт. - да се чете: като ще е аматьорски дневник, да е супер аматьорски) ...
Ще си кажа 2 “постижения” освен килограмите тегло (ей така за проста съпоставка):
Лежанка:
На старта (преди ХХХ месеца): 50 кг. серии, като на последната (4-та) ме подпомагаха с 1-2 пръста... :)
Сега: 70 кг. серии, като ме подпомагат по същия начин накрая ...
Рамо:
В началото: (с щангата пред гърдите): 35 кг. ми вземаха тока за 2 дни напред ...
Сега: 40 кг + лоста (той колко е? 8 кг. ли?) ... 48 да речем.
Друго нямам какво да се похваля ... освен, че от 1 седмица не съм ходил на тренировка (само си ‘припомпвам’ в двора на училището вечер след работа, преди да се прибера вкъщи и под душа...)
4 серии по 6,5,4,4 набирания ...
4 серии по 10,9,8,7 кофички ...
А и още една съпоставка, като почвах да пиша този дневник ... набиранията ми възлизаха на една серия по 0,07 ... а кофичките на 2 серии по 4-5 броя!
А относно добавките ... 2 седмици пих Глутамин (емотикон с очилца) ! Изпих 250 грама за 14 дни ... чувствах се добре ... в смисъл усещах ефект! Сега дори не се храня правилно, а да не говорим за добавки ...
И за Слин-Сейн ... би било хубаво преди всичко да знам, какво е това, за да имам мнение за него ... :)
Адиктед, ще участваш ли в съсетезанието: “ОПТИМУМ ФИГУРА 3” за хармонично, здраво и тренирано тяло?! После ще делнем наградата. :)
Мнението беше редактирано от maria на 26.06.09 11:25.
Адиктед, като гледам ти си единственият “чист” мъж тук!! Без никакви добавки. Даже и аз съм в джаза с протейн и фет бърнър.... :coolgrin:
Мнението беше редактирано от maria на 27.06.09 18:28.
Ми каквото и да е пил - негова си работа. Аз още не съм го видял този човек :red:
Адиктед ще качи снимки, когато му дойде времето.Сещай се кога ще стане това, с честотата с която си води дневникът. Малцина са го виждали, аз съм една от тях. Затова давам обективно мнение!!!!!!
Tя Мими май е влюбена в Адиктед :cheese:
Мнението беше редактирано от Lenks на 27.06.09 20:29.
27.06.09
20:27
Той дори и никнейма не си е написал правилно! :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.06.09 20:28.
Но “по комшийски” , та да не я вкарваме в някой филм ! :-P
Мнението беше редактирано от Гошко на 27.06.09 20:28.
27.06.09
20:30
Ето тука вече и аз се чувствам засегнат :)
Е как това всеки го знае, влюбена съм разбира се!!!!!! ;-) И айде стига вече спам в дневника на мойта слабост!!! Щото вече Емзо веднъж доста работа е имал с чистене на спам. Втори път няма да си играе, а ще забърши целият дневник. ;-)
Лека нощ, банда. :)
Адиктед, мисля че му е дошло времето да дадеш малко инфо какво става с тебе, как тренираш и докъде я докара?? Има хора, които ги интересува това!! :)
25.07.09
17:10
Тоя дневник е доста по оспамен от моя, в моя поне аз си участвах доста активно ...
25.07.09
17:15
върнете дневника на шишманов, бъдете хора, не виждате ли че страда :(
25.07.09
17:15
Хора, голям спам! Съобразявайте се малко.
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 25.07.09 17:15.