10.04.09
17:37
Не кръстосано чуково сгъване с дъмбели, а най-обикновенно бицепсово сгъване с дъмбели, но с неутрален хват. Нямам конкретен въпрос за това упражнение, просто някаква информация. Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
10.04.09
17:44
Я дай линк да го видя това, никога не съм чувал за такъв мускул..
10.04.09
18:14
За Брахиалисите ли става въпрос?
Тук е описано кои мускули участват в движението - http://www.bb-team.org/exercise/1663/
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 10.04.09 18:14.
Не знам кои мускули са брахиалисите, но НЕ за това упражнение става дума, а за това: http://www.youtube.com/watch?v=NdlY5xhvZ_Y
Не е това видеото, в което го видях за пръв път упражнението, но давам за пример това за да се сетите.
10.04.09
19:38
Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
Въпросния мускул се казва брахиалис - намира се между външната глава на бицепса и страничната на трицепса, придава завършен вид на ръката и наистина играе някаква роля за масата й. Брахиалиса също се товари при бицепсовите сгъвания с надхват.
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 10.04.09 19:38.
Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
Въпросния мускул се казва брахиалис - намира се между външната глава на бицепса и страничната на трицепса, придава завършен вид на ръката и наистина играе някаква роля за масата й. Брахиалиса също се товари при бицепсовите сгъвания с надхват.
Упражнението не се води за бицепс, или? Искам да го правя и него освен 21’s и сгъвания с дъмбели.
10.04.09
20:31
Бицепса също участва активно, прави си го спокойно - идеално е за довършващо упражнение.
10.04.09
22:44
Мхм кръстосаното чуково згъване си е неразделна част от тренировката ми за бицепс. Препоръчвам ти го него вместо стандартното чуково згъване, лично за мен е по - добрия вариант въпреки, че няма някаква коренна разлика междо двете.
брахиалис се нарича това малко мускулче между бицепса и трицепса то се натоварва предимно с тесен хван за бицепс чукове,на скот с тесен хват(с кривия лост) може на долен скрипец с въже за друго не се сещам :)
Само за инфо - при мен брахиалисите изкочиха и се очетаха значително когато почнах да правя кръстосаното чуково сгъване ! Преди това правех обикновеното, но нямаше такъв ефект, поне при мен така стана...
Преди да хуквате да си придавате такъв “завършен” вид на ръката с еди - какви си помощни мускулчета вземете първо направете големи ръце - големи бицепси и трицепси.И да,чуковото е по-лош избор за бицепс от нормалното вдигане,където бицепсът е в най-силната си позиция(подхват).
Прави си чуковото като 2-ро упражнение, ако не развие точно това помощно мускулче, със сигурност ще ти се отрази много добре на външната глава на бицепса.
Преди да хуквате да си придавате такъв “завършен” вид на ръката с еди - какви си помощни мускулчета вземете първо направете големи ръце - големи бицепси и трицепси.И да,чуковото е по-лош избор за бицепс от нормалното вдигане,където бицепсът е в най-силната си позиция(подхват).
Какво е твоето виждане за големи бицепси и треицепси? Каква обиколка на ръката да гоня при ръст 1.60, че да започна да го развивам това “помощно мускулче”?
Николай иска да каже, че се вглеждате в ненужни подробности. Брахиалиса може и да кара ръката ти да изглежда “завършена”, но някой няма да забележи разликата.
11.04.09
16:39
Лично удовлетворение!Какво лошо има в това ръката ти да е в завършен вид,дори само ти да го знаеш. :)
Николай иска да каже, че се вглеждате в ненужни подробности. Брахиалиса може и да кара ръката ти да изглежда “завършена”, но някой няма да забележи разликата.
Последното нещо, което искам е да впечатля някого.
Не обичам комплиментите и престорената заинтересованост на хората, повечето и без това нищо не разбират.
11.04.09
17:15
Брахиалиса прави по-огромна или как да го кажа по широка раката при отпуснато състояние лесно се забелязва ,кога на човек му е развит този мускул.
11.04.09
19:35
Именно затова след като години си развивах ръцете до сегашното им ниво, аз вече съм започнал да обръщам внимание на детайлите, катовърха на бицепса и брахиалиса са на първо място.