10.04.09
17:37
Не кръстосано чуково сгъване с дъмбели, а най-обикновенно бицепсово сгъване с дъмбели, но с неутрален хват. Нямам конкретен въпрос за това упражнение, просто някаква информация. Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
10.04.09
17:44
Я дай линк да го видя това, никога не съм чувал за такъв мускул..
10.04.09
18:14
За Брахиалисите ли става въпрос?
Тук е описано кои мускули участват в движението - http://www.bb-team.org/exercise/1663/
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 10.04.09 18:14.
Не знам кои мускули са брахиалисите, но НЕ за това упражнение става дума, а за това: http://www.youtube.com/watch?v=NdlY5xhvZ_Y
Не е това видеото, в което го видях за пръв път упражнението, но давам за пример това за да се сетите.
10.04.09
19:38
казано от Thrashmetal на 10.04.09, 17:37:
Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
Въпросния мускул се казва брахиалис - намира се между външната глава на бицепса и страничната на трицепса, придава завършен вид на ръката и наистина играе някаква роля за масата й. Брахиалиса също се товари при бицепсовите сгъвания с надхват.
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 10.04.09 19:38.
казано от intercitycunt на 10.04.09, 19:38:
казано от Thrashmetal на 10.04.09, 17:37:
Бях гледал видео във youtube, в което професионален бодибилдър обяснява как това упражнение тренира някакъв малък мускул между бицепса и трицепса. Като расте този мускул “избутвал” навън бицепса и трицепса и така те изглеждали по-големи. Вашето мнение?
Въпросния мускул се казва брахиалис - намира се между външната глава на бицепса и страничната на трицепса, придава завършен вид на ръката и наистина играе някаква роля за масата й. Брахиалиса също се товари при бицепсовите сгъвания с надхват.
Упражнението не се води за бицепс, или? Искам да го правя и него освен 21’s и сгъвания с дъмбели.
10.04.09
20:31
Бицепса също участва активно, прави си го спокойно - идеално е за довършващо упражнение.
10.04.09
22:44
Мхм кръстосаното чуково згъване си е неразделна част от тренировката ми за бицепс. Препоръчвам ти го него вместо стандартното чуково згъване, лично за мен е по - добрия вариант въпреки, че няма някаква коренна разлика междо двете.
брахиалис се нарича това малко мускулче между бицепса и трицепса то се натоварва предимно с тесен хван за бицепс чукове,на скот с тесен хват(с кривия лост) може на долен скрипец с въже за друго не се сещам :)
Само за инфо - при мен брахиалисите изкочиха и се очетаха значително когато почнах да правя кръстосаното чуково сгъване ! Преди това правех обикновеното, но нямаше такъв ефект, поне при мен така стана...
Преди да хуквате да си придавате такъв “завършен” вид на ръката с еди - какви си помощни мускулчета вземете първо направете големи ръце - големи бицепси и трицепси.И да,чуковото е по-лош избор за бицепс от нормалното вдигане,където бицепсът е в най-силната си позиция(подхват).
Прави си чуковото като 2-ро упражнение, ако не развие точно това помощно мускулче, със сигурност ще ти се отрази много добре на външната глава на бицепса.
казано от Nikolay на 11.04.09, 08:51:
Преди да хуквате да си придавате такъв “завършен” вид на ръката с еди - какви си помощни мускулчета вземете първо направете големи ръце - големи бицепси и трицепси.И да,чуковото е по-лош избор за бицепс от нормалното вдигане,където бицепсът е в най-силната си позиция(подхват).
Какво е твоето виждане за големи бицепси и треицепси? Каква обиколка на ръката да гоня при ръст 1.60, че да започна да го развивам това “помощно мускулче”?
Николай иска да каже, че се вглеждате в ненужни подробности. Брахиалиса може и да кара ръката ти да изглежда “завършена”, но някой няма да забележи разликата.
11.04.09
16:39
Лично удовлетворение!Какво лошо има в това ръката ти да е в завършен вид,дори само ти да го знаеш. :)
казано от ko_drugo на 11.04.09, 16:07:
Николай иска да каже, че се вглеждате в ненужни подробности. Брахиалиса може и да кара ръката ти да изглежда “завършена”, но някой няма да забележи разликата.
Последното нещо, което искам е да впечатля някого.
Не обичам комплиментите и престорената заинтересованост на хората, повечето и без това нищо не разбират.
11.04.09
17:15
Брахиалиса прави по-огромна или как да го кажа по широка раката при отпуснато състояние лесно се забелязва ,кога на човек му е развит този мускул.
11.04.09
19:35
казано от Nikolay на 11.04.09, 08:51:
Именно затова след като години си развивах ръцете до сегашното им ниво, аз вече съм започнал да обръщам внимание на детайлите, катовърха на бицепса и брахиалиса са на първо място.