Дневник - Деничката

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Ива Павлина на 11.04.09, 09:55:

казано от Венцеслава Атилова на 11.04.09, 09:18:

дени, яж turkey bacon ако си намериш. Пф ти си ебати щастливката, там при тебе има такъв богат избор на храна :)
А ако ще те успокои, след последната си тренировка за крака, вчера сутринта решавам да си обуя любимите тесни дънки (Които майка ми решила да изпера на 50 градуса) и ги пръснах направо хаха. Колко криво ми стана лелееееееееее

Аз пък се ядосвам, че моите ми висят и вече трябва смяна на целия гардероб!

еми тези са ми от новото попълнение на мен - 24ти номер :)

ПП. “бяха” де

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 11.04.09 09:57.

DE

11.04.09
10:04

Предпочитам да се ядосвам, че падат, а не обратното ;-)

ER

11.04.09
10:13

Хах, имам 2-3 чифта дънки, дето мога да ги свалям без да ги разкопчавам напоследък :)

DE

11.04.09
10:15

Дразнете нещастната балонизирана Деничка........ :-(

А бтв май 00 от 5 дни не съм посещавала, та съм тотален балон.
Имам колит, който ми причинява хронични проблеми в тая насока.

11.04.09
10:19

казано от Denichkata на 11.04.09, 10:15:

Дразнете нещастната балонизирана Деничка........ :-(

А бтв май 00 от 5 дни не съм посещавала, та съм тотален балон.
Имам колит, който ми причинява хронични проблеми в тая насока.

Венци - 24 номер ли носиш? Еее, аз съм 26ти - по слабичка си май ;)

Дени, 5 дена са доста, направи нещо по въпроса....И аз бях с колит преди - да чукна сега съм много по-добре.
Лекуваха ли те с нещо...

ER

11.04.09
10:23

Е, явно не носи 24, щом така брутално ги е разпрала след тренировката хахахах

11.04.09
10:26

казано от eraziel на 11.04.09, 10:23:

Опс, не съм чела май ...... :lol:

DE

11.04.09
10:27

С нищо не ме лекуваха.
Е временно пиех нещо, но то беше за симптомите - газове, бодеж в стомаха ,болки.

Правили са ми рентген и се установи, че освен колит имам и ужасяващо дълги черва, лекарите като ми видеха снимката, 1та реплика беше “мда... дълги черва... цял живор ще има проблем с 00”.

По принцип никогане се оставям по 5 дни, максимум 2 и пия чайове, капки и т.н.
Но тази седмица просто ми писна генерално от това постоянно да мисля ходила ли съм, не съм ли, какво да пия, какво да не пия...
И зарязах ситуацията за 1ви път.
Но днес ще пия чайче, а от утре почвам добрите стари ленени семена и трици и какво ли не.
Моят колит май е хроничен и е на пристъпи така да се каже, 3 месеца проблеми, 1 месеца първа писта и доскоро бях във 2та фаза, ама на, щастието свърши.

11.04.09
10:35

казано от Denichkata на 11.04.09, 10:27:

С нищо не ме лекуваха.
Е временно пиех нещо, но то беше за симптомите - газове, бодеж в стомаха ,болки.

Правили са ми рентген и се установи, че освен колит имам и ужасяващо дълги черва, лекарите като ми видеха снимката, 1та реплика беше “мда... дълги черва... цял живор ще има проблем с 00”.

По принцип никогане се оставям по 5 дни, максимум 2 и пия чайове, капки и т.н.
Но тази седмица просто ми писна генерално от това постоянно да мисля ходила ли съм, не съм ли, какво да пия, какво да не пия...
И зарязах ситуацията за 1ви път.
Но днес ще пия чайче, а от утре почвам добрите стари ленени семена и трици и какво ли не.
Моят колит май е хроничен и е на пристъпи така да се каже, 3 месеца проблеми, 1 месеца първа писта и доскоро бях във 2та фаза, ама на, щастието свърши.

Ммм, незнам дали лененото семе и триците са решение! Ще ти дразнят... Пробвай с други лаксативи

DE

11.04.09
10:36

Ами аз хапвам по 20 гр ленено семе и 20 гр общо от 2 вида трици, ако се придържам към тази доза не ми дразнят и помагат.
Поне преди.
Но 1во трябва да се отприщя с нещо разбира се.
Семките са за потдръжка.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 10:37.

11.04.09
10:37

казано от Denichkata на 11.04.09, 08:28:

Мерси за куража, снощи се бях вкиснала много.

Добре ли е 1 филия черен хляб, немски, тоя който не прилича баш на хляб, един такъв много тъмен и тежък:
http://www.sainsburys.com/media/images/products/AEUR001/8710482070621_AEUR001_2_Spec2_v1_m56577569833536175.jpg
На 100 гр има (а 1 филия е 70гр):
Energy   790 kJ / 190 kcal
Protein   6.0 g
Carbohydrate   35 g
of which Sugars   3.5 g
Fat   2.0 g
of which Saturated   - g
Fibre   9.5 g
Sodium   0.44 g
С какво препоръчваш да я комбинирам?
С яйце и зеленчуци става ли?

Ако е овес горе-долу колко?
50 гр?
Абе какво те питам все едно нямам глава на раменете, аз ще преценя, не е толкова труден въпроса..
Ох като казах овес, умирам за мюсли, ама то е моят криптонит, почна ли го...
](Тук има мюсли без захар, и никви добавки, органично, много качествено, нооо моята лакомия пре кара да го ям по мнооого...)[/size]

За бекона - махам го щом казваш, само искам да поясня, че е много чист и немазен, води се, че е от медальони.
http://www.sainsburys.com/media/images/products/8747C4B3-916F-4F71-9D5C-D3FB22B3FF59_Spec2_v1_m56577569833753347.jpg
Тоа са му стойностите на 100 гр (1 парче е около 15 гр):
Energy  
  130kcal  
Protein   25.8g  
Carbohydrate   1.3g
Sugars   1.3g  
Fat   2.4g  
Saturates   1.0g
Mono unsaturates   1.0g  
Fibre   0.0g   0.0g   -
Salt   3.10g  
Sodium   1.24g
И все пак ще го махна щом казваш.

Маслини - казваш - ОБОЖАВАМ маслини, спряла ги бях, защото уж гледах да не ям мазно, а те нали са мазни, че и солени.
Ще ги изкисвам малко, но щом препоръчваш ще си хапвам, и то с голямо удоволствие.

Супите бяха няк’ви готови, но органични, ала бала, но и без това планувах да ги спра, просто бях купила 2 кутии, а  хапвах по половин порция, затова толкова време ги влачих в менюто.
От днес мисля да си правя сама - ще си сваря 1 кило замразено броколи, после ще го пасирам сбульона да стане крем супа...

Извара - тук няма такова животно, има рикота, което на вид е подобно, но май е доста по-мазно...

За упражненията - другия път обещавам всичките да ги направя, и наистина ще разбия тея за краката да са в началото и в края, защото наведнъж ми дойдоха вповече на горките нетренирани, почто атрофирали краци хехе, то беше треперене беше чудо, гънах се като кашкавал 3 часа след тренировката...

Днес съм с мускулна и не знам какви ще ги къдря...
Може ни няма да успея да тичам, ама може и да успея.
НоУ пейн ноУ гейн :-D!

Дени, здрасти.
1. Хлябът е супер. Яж си по 1 филия с шунка, яйце или нискомаслен кашкавал или сирене.
2. Овесът до 50 гр, според мен. Сварен във вода и добавка нещо белтъчно, може малко сурови ядки. Или киснат в кисело мляко
3.Беконът го замени с шунка, както Венци казва. Щом не си на ВМ НВД можеш да ядеш немазни филета и шунки
4. Маслините си ги яж спокойно, техните мазнини са полезни, все едно е зехтин. Ако са солени ги накисвай във вода
5. Готови супи - НЕ И НЕ.
6. Вместо извара яж рикота или котидж чийз нискомаслено , почти същото е като стойности с изварата
7.С упражненията ще свикнеш с времето. Не се давай.
Този път не си успяла ,другият път ще успееш

казано от eraziel на 11.04.09, 10:23:

ми сигурно е и нещо объркана номерацията щото останалите са ми все 26-27….

ER

11.04.09
10:49

Пробвай след следващата тренировка за крака да пръснеш и някой прясно изпран чифт от тях да видим, дали е в номерацията проблема или другаде :))

DE

11.04.09
10:50

Дива,

мерси много за отговорите!
- Ще си купя от хлебчето при 1ва възможност, днес или утре.
- Бекон днес за последно, да не става зян ;)
- Супата, беше готова да, и колкото да не беше оптимална,  искам да се оправдая, че не беше на прах, води се “прясна”, продава си се под формата на.. супа, течност тоест, че и органична... Но наистина повече няма, само исках да се оправдая хехе.
- Котииииидж мда... Трябва да призная, че в изблик на умопомрачение изкарах преди време 3 седмици на Дюкан и тогава набивах котидж и сега не ми навява хубави спомени...
- Маслини веднага си слагам, имам едни в хладилника дето сами ги подминава подсмърчайки.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 10:52.

11.04.09
10:52

Овесената каша ще ти оправи корема, задължително сварена до слуз :) Няма да надебелееш от овеса, яж всяка сутрин (да, към 50 гр. е много добре) и ще се сбогуваш с колита. Но, този суровият хляб може и да го раздразни. Да знаеш, де ;-) Може сандвич с яйце и зеленчуци. Може и сандвич с рикота и зеленчуци.
И бекона може, щом е толкова диетичен :)

DE

11.04.09
10:56

Значи 50 гр овес ги варя..
В колко вода?
Колко време?
Никога не съм го варила до сега, все съм джуркала с прясно или кисело мляко и не знам..
А освен със сирене/извара се чудя с какво да го гарнирам.

11.04.09
10:58

Слагаш овеса и наливаш 3 пъти повече вода, да заври и малко да се пообърне за минутка. Оставяш го после още малко и той ще попие водата. И със сирене става. Аз така го ям, някакво нискокалорично. Може и с белтъци(ма не е много хубаво на вкус).

казано от eraziel на 11.04.09, 10:49:

Пробвай след следващата тренировка за крака да пръснеш и някой прясно изпран чифт от тях да видим, дали е в номерацията проблема или другаде :))

хахаха стига де, ще ме  урочасваш:) Внимавай, че ни следят изкъсо за спам нас двамата нали знаеш

DE

11.04.09
11:37

Утре вечер ще варя.
Ане не искам със сирене.
И с белтъци не искам...
Много съм капризна.
Със спленда ще стане велико, но... не ми се иска да ползвам потсладители.
Уф...

ER

11.04.09
11:50

Страшен корем  :))

Мнението беше редактирано от eraziel на 11.04.09 11:51.

DE

11.04.09
11:55

Мерси, ако бях работила за него щеше да ми е по-мил, тъкмо това си мислех.
Не че се оплаквам ;-)
Даже хич.

ER

11.04.09
11:57

Е, доколкото видях си на диета от години, а т’ва е основна част от “работата”, смятам аз... Така че не мисля, че е дошъл наготово :)

DE

11.04.09
12:00

Е да ако броим храненето си прав наистина.
Не се бях замисляла от такава гледна точка.
Харесва ми идеята :-)!!

11.04.09
12:02

Относно номерацията на дънките, забелязала съм, че на всяка марка е различна, така че това не ми е критерий - по-скоро опулените (одобрително, разбира се:)) погледи ...

DE

11.04.09
12:05

Аз харесвам номерацията на Esprit - там съм най-малък номер ;-)

11.04.09
12:07

E, мен не ме интересужа 100 ли е или 20 - пак повтарям:)

ER

11.04.09
12:09

Есприт са ми много не-любима марка...
Шевове се разшиват, копчета падат, ципове се прецакват ...
Не знам къде ги шият, ма е срамота ...

11.04.09
12:10

Сигурно са “Оригинлъ” от TURKISH:)

DE

11.04.09
12:10

Аз от тук предимно тях пазарувам и не са ми мръднали дрехите.
Все пак има безплатна доставка на онлайн шопинга и постянни разпродажви в онлайн магазина.
Имам блузи о 4 години, ризи от 3 - като нови са.
Приятелят ми също доста си купува техни неща, тази зима май целият му гардероб е от там - от дънки до палото и са страхотно качество.
От къде ги купуваш твоите?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 12:11.

ER

11.04.09
12:13

‘Ми аз не ги пазарувам от бг, но т’ва не пречи да идват от турция...
Иначе аз от тях купувам предимно тениски/горници/други леки връхни дрехи и всеки път си казвам “тоя път за последно”...

ПС От Финландия ги купувам...

Мнението беше редактирано от eraziel на 11.04.09 12:15.

11.04.09
12:21

казано от Denichkata на 11.04.09, 11:37:

Утре вечер ще варя.
Ане не искам със сирене.
И с белтъци не искам...
Много съм капризна.
Със спленда ще стане велико, но... не ми се иска да ползвам потсладители.
Уф...

Подсладителя си е пдсладител, като искаш сладко слагай си. Ама без белтък не може - сирене, котидж, мляко, рикота. Трябва ти нещо да сваля ГИ. Овес, овес ама качва инсулина. И ядки слагай и ленено семе като искаш, канела, ванилия

DE

11.04.09
12:24

Аха ясно, белтъкът е задължителен!
Мляко ще е.
Кисело имаш предвид предполагам.
То и прясно да имаш - тукашното е толкова въглехидратно, че..... се губи замисълът.
Май.

DE

11.04.09
12:39

Сушените плодове как се вписват?
По-скоро да или по-скоро не..?

да - сутрин и след тренировка, но по-скоро не. Тоест избягвай ги през останалото време на деня

11.04.09
12:41

казано от Denichkata на 11.04.09, 12:39:

Сушените плодове как се вписват?
По-скоро да или по-скоро не..?

Можеш да ги хапваш, но по малко и се спирай на кайсиите - с нисък ГИ са

DE

11.04.09
12:44

Значи какъв буламач се получи - варя овес вечерта, оставям го да си попие водата, сутринта го бъркам с кисело мляко и слагам няколко сушени кайсии  (био/органични ще си купя за по-високо качество и гаранция, че нямат добавена захар) и няколко ореха.
Дано става за ядене :-D

11.04.09
12:47

казано от Denichkata на 11.04.09, 12:44:

Значи какъв буламач се получи - варя овес вечерта, оставям го да си попие водата, сутринта го бъркам с кисело мляко и слагам няколко сушени кайсии  (био/органични ще си купя за по-високо качество и гаранция, че нямат добавена захар) и няколко ореха.
Дано става за ядене :-D

не бе мила. Ако ще е в мляко не го вари предварителноНе че не може, но няма смисъл. Просто го накисни от вечерта. Ако ще във вода тогава се вари

DE

11.04.09
12:49

Аз останах с впечатление, че сварен действа по-добре на перисталтиката и затова бях готова да се жертвам да го ям варен и после смесен с мляко.
Иначе ми е ясно, че не това е процедурата, а е или едното или другото.
Просто се стремях хем каквото е най-добре за червата да сторя, хем да добавя белтък...

11.04.09
12:52

казано от Denichkata на 11.04.09, 12:49:

Аз останах с впечатление, че сварен действа по-добре на перисталтиката и затова бях готова да се жертвам да го ям варен и после смесен с мляко.
Иначе ми е ясно, че не това е процедурата, а е или едното или другото.
Просто се стремях хем каквото е най-добре за червата да сторя, хем да добавя белтък...

Важното е да е добре накиснат и мек овеса, за да не дразни. Както ти е удобно го готви. Аз хич не обичам да го варя , щото кисна до него на печката иначе кипва. Но пък варен с извара или сирене ми е по-всусен

DE

11.04.09
12:55

Ще пробвам и по 2та начина - варен и киснат в кисело мляко.
Рикотата има 10 гр мазнини.. удачен заместител на извара ли е такъв случей?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1