15.04.09
06:16
Здравейте,
Аз съм Рару... на 30 години, висока 159 см, 60 кг. Спортувам 2 пъти в седмицата, като отскоро се завъртях и в една фитнес зала, където използвам основно бягащата пътечка (засега издъхвам на 45 минута, но съм упорита :-) ). Другите уреди също ги наобикалям, но... нямам много познания какво да правя с тях. Именно с тази идея съм тук.
Голям проблем за мен представлява и хранителния режим.... 5 месеца бях на протеинова диета, която спазвах много стриктно, докато не започна да ми пада косата. Тогава осъзнах, че всъщност след първоначалните свалени 5 кг... не съм и помръднала за следващите 4 месеца.
Искам да имам здравословен хранителен режим, който да ми помогне да сваля 7 кг., които ми остават. Успоредно с това ще продължа и със спортните занимания. Чета много по тази тема и колкото повече чета, толкова повече се обърквам....
Иначе излишните ми килца и сланинки са концентрирани в долната част на тялото: дупе, бедра, колена (колената са ми болна тема и бях писала тук преди време, но си забравих паролата и заради това сега съм с нов акаунт).
Друго не знам какво да пиша... Надявам се съвсем скоро да намеря правилната “формула” за себе си и най-накрая да постигна желаното тяло. Мдам.
Добре дошла. Ох тази протеинова диета - ужас. Важното е че си се осъзнала навреме. Пожелавам ти успех.
Благодаря ти Дива... Протеиновият режим... ми звучеше доста примамливо, защото има ясни правила и нямаше изчисления, които мен много ме натоварват... Никак не обичам да смятам калории и грамажи... Както и да е... Вече е минало...
Поогледах се мъничко, за да видя за какво пишат хората... та... аз не си знам мерките, но ще се премеря довечера. Иначе отскоро се научих, да пия вода и зелен чай. Горе долу се старая да ми се събира по 1,5л. чиста вода на ден и 3 чаши зелен чай, в които слагам малко подсладител, защото иначе ми е гадно да го пия. Предполагам, че и с това ще свикна... Хъх... Доскоро си позволявах да си пийвам “Кока Кола - Зиро”, но предвид целулита, който си отглеждам... ще се наложи да я спра напълно.
Също така отскоро се научих и да закусвам - предимно овесени трици, които като чета са си полезни според всички. Правя си нещо като специална закуска в микровълновата: 3 яйца, 3-4 лъжици обезмаслена извара, подсладител, сода, ягодова или ромова есенция и 3 лъжици овесени трици. Разбърквам всичко това много хубаво и го слагам в микровълновата за 10 мин. Става като кекс и чудесно засища. Обикновено го изяждах наведнъж... но сега се старая да го разделям на 2 закуски - първата в 7 или 8 и втората към 10 часа.
Днес иначе си купих 2 ябълки... Първите ми от 5 месеца насам... Все още ми е нервно да ги изям... заради протеиновата диета - там бяха абсолютно забранени и засега само ги гледам ... Страх ме е, че ако ги изям и ще надебелея... Хм... чудя се дали съм психясала вече? :) :)
Здравей, Рару !
Можеш да си сигурна, че момичетата тук ще ти помогнат - кой с каквото може. Аз изобщо не съм компетентна, но като ти прочетох постовете и ми се изправи косата. Особено това с нервността по отношение на ябълките. Е, няма как, ще се научиш да ядеш и въглехидрати...Из дневниците има много полезна информация, не е лошо да видиш как се хранят другите момичета, имаш нужда от обучение май...:)
Тичане повече от 30-40 мин. не ти е необходимо, с по-дълго тичане ще свалиш наличните си мускули. Е, ако смяташ да ставаш маратонец сигурно има смисъл, ама не ми се вярва да искаш..:P Даже и да ходиш само на пътеката, по-добре е пак да не прескачаш 30-40 мин., а да увеличиш темпото и/или наклона...и поне 3 пъти седмично. Както четох в една статия от форума - разберете, 3 пъти седмично тренировки е минимумът !
Успех !
15.04.09
07:58
Аз искам да се изкажа набързичкоза триците в микрото и полезността - да триците са полезни, но доколкото помня при термична обработка (на тиган например или на фурна) си губят тая полезност, не съм сигурна как стои въпроса с микровълновата... Може би зависи от времето за “печене” в нея...
Лично мое мнение, с което не ангажирам никого - ако искаш да си сигурна, че ядеш нещо, което освен вкусно, е със сигурност все още полезно - не ги обработвай :-)
Какъв потсладител ползваш? Ако е различен от стевиа най-вероятно е някой вреден химикал и отново лично мнение, с което отново не ангажирам никого - не се трови с такива неща.
А извън кексчето и 2те ябълки, на които се чудиш, какво ядеш?
Браво, че пиеш мнгоо течности, мой вечен проблем! И браво, че си решила да спреш газираното!
Йееееее. Много ви благодаря, че ми обърнахте внимание... Сериозно си мислех, че ще си кукам дълго време тук сама, защото нямам вашите познания и изобщо съм... абе нищо не разбирам, не съм ви на нивото изобщо.
Проблемът с килограмите ми се появи, когато напуснах България. Оказа се, че аз и просто всички познати сме качили с 10кг и сега тези килограми имат да се свалят. Аз свалих вече 3 кг за 5 месеца, но другите си стоят...
До преди седмица спазвах стриктно протеиновия режим, при който липсата на въглехидрати е снижен до мининум. Ядях предимно меса и риба, яйца и обезмаслени млека. От зеленчуците, които можех да ям през седмица - т.е. една седмица ям и една не ям - предимно пиперка, домати, краставица и от зелените треволяци.
Сега обаче, предвид факта, че се убедих в безполезността на този режим и в нездравословността му - свалих само 5 килограма и то през първия месец, другите 4 си стоях на едно ниво, докато не ми запада здраво косата.
Както вече посочих, имам да свалям седем килограма. Тренирам софтбол и имам 2 редовни тренировки седмично, плюс 4 мача почти всеки уикенд, като допълнително към това 2 пъти ходя във фитнес залата предимно за кардио. Възможно е да увелича тези тренировки до 3, но за повече не мисля, че ще ми е от полза, предвид другото ми натоварване от спорта.
Имам що годе оформена горна част на тялото - там трицепс, бицепс, дори коремните мускули имам някакви, само дето съм ги опасала с новоизлюпена сланинка... но трътката, бедрата... колената - трагедия... :-( :-( :-(
Ами това е... сега съм се зачела във вашите дневници и се надявам да открия начина за себе си. Единственото, което знам е, че трябва упорита работа и че нещата няма да станат бързо, ако искам трайни резултати. Благодаря още веднъж...
By the way… изядох едната ябълка... :)
Здравей и добре дошла от мен :) Да, първото нещо което трябва да направиш е да прочетеш тук, там и да видиш всяка от нас какъв път е поела, и какъв режим и начин на трениране следва. Трябва сама да разбереш ти към коя група попадаш и да се стараеш да спазваш режим на хранене, но ХРАНЕНЕ не ГЛАДУВАНЕ, и спорт, задължително е спорт. :)
Като за начало това е от мен :)
УСПЕХ :)
Здравей Веси... Имам въпрос.... аз чета и всяка е намерила своя режим по някакъв начин... а аз как да се ориентирам... на принципа проба грешка ли... или трябва да си избера мацка, която е с подобно на моето телосложение... или пък с подобни килограми?
15.04.09
09:06
Моят съвет е да пробваш НВД под някаква форма, и без това е близък до предишното ти хранене, което не че е било добро, но транзицията ще е по-лесна.
Ето няколко съвета от мен, така се храня аз (не претендирам да е най-добрият режим), повлияна от предишния режим, който спазвах (ВМ НВД), както и от съветите на дамите от форума:
- хапвай поне 4 пъти на ден, 6 пъти е още по-добре
- задължително закусвай, на закуска хапвай въглехидрат + белтъчина (например овесени ядки с кисело мляко, филия черен хляб с нискомаслено сирене и т.н.)
- гледай на всяко следващо ядене да има белтъчина и зеленчук (пиле със зеленчук, риба със зеленчук, яйца със зеленчук и т.н.)
- ако ядеш сирене и кашкавал, избирай по-ниско мазнинни
- салатите си овкусявай с малко зехтин (никакво олио)
- ако ядеш ядки да е в умерени количества и да са сурови, а не печени
- мазнините не са твой враг и в умерени количества и от правилните източници са много полезни (зехтин, маслини, авокадо, мазна риба като сьомга)
казано от Denichkata на 15.04.09, 07:58:
Аз искам да се изкажа набързичкоза триците в микрото и полезността - да триците са полезни, но доколкото помня при термична обработка (на тиган например или на фурна) си губят тая полезност, не съм сигурна как стои въпроса с микровълновата... Може би зависи от времето за “печене” в нея...
Лично мое мнение, с което не ангажирам никого - ако искаш да си сигурна, че ядеш нещо, което освен вкусно, е със сигурност все още полезно - не ги обработвай :-)Какъв потсладител ползваш? Ако е различен от стевиа най-вероятно е някой вреден химикал и отново лично мнение, с което отново не ангажирам никого - не се трови с такива неща.
А извън кексчето и 2те ябълки, на които се чудиш, какво ядеш?
Браво, че пиеш мнгоо течности, мой вечен проблем! И браво, че си решила да спреш газираното!
Триците са част от зърното - обвивката му. Защо да не ги обработва термично??? Ти овеса необработен ли го ядеш бе дете? Напротив, трябва да ги обработва, за да дразнят по-малко червата, иначе се раздуват вътре в тях и може да се задръсти. Бъркаш се с ядките те се ядат сурови
15.04.09
09:16
Може би наистина при толкова бегли спомени не бива да се изказвам.
Извинявам се.
Но със сигурност ми се върти нещо за смляното ленено семе, че няма смисъл от него ако го сложих в палачинка на тиган например, освен за вкус (за него съм 100% сигурна... почти).
За триците може да не съм права.
И да - тях ги ям сурови, с кисело мляко...
Ядях по-точно. В минало време.
Аз и сега си ги ям триците с кис.мляко или прясно, ако са с прясно ги загрявам в микровълновата за да набъбнат.
Инъче Папиии, да принципа е проба-грешка, или проба - и оцелваш. Няма как, избираш си един режим и сама ще видиш как ти влияе, ако няма резултати, сменяш. Аз така съм опитвала :) ще успееш, но трябва търпение.
За храненията - да трябва да са минимум 4, аз си хапвам понякога 6 - 7 пъти. По често и по малко, това при мен работи :)
УСПЕХ :)
15.04.09
09:38
Ако не греша повечето инструктури като за начало биха ти предложили Равномерно Балансирана диета.
казано от Иван Шишманов на 15.04.09, 09:38:
Ако не греша повечето инструктури като за начало биха ти предложили Равномерно Балансирана диета.
Да, и на мен този режим най ми харесва, но напоследък почвам да бягам от него, без да искам.....но неусетно май преминавам в НВД.....и не зареждам....и може би от това при мен се появява едно неприятно целодневно главоболие, хммм....трябва да коригирам нещо :)
15.04.09
10:03
То няма лошо да си на НВД, но като за начало е малко стресиращ, аз бих посъветвал РБД и след което да се премине постепенно на НВД
15.04.09
10:07
Мацката до вчера е била на “изключително Н”ВД, дори едно нормално НВД ще й се отрази като приятна промяна спрямо предишния режим.
Гледах, гледах... смятах, писах и трих... и стигнах до извода първото, което да пробвам да е НВД.
Малко се притеснявам дали ще се справя с калкулациите... но ще опитам... Решила съм да вписвам тук всичко, което хапна, за да не сбъркам, като се надявам на контрол и раздаване на “шамари” от ваша страна :)
Най-важните неща, които си преписвам и тук... са:
ОСНОВНИ ХРАНИ: ядки, месо, яйца, риба, семена, мляко и млечни изделия - пушени храни не трябва да се консумират, а зеленчуците са на пара, сурови, на грил.
Приемът на ПРОТЕИНИ е през целия ден.
ВЪГЛЕХИДРАТИ - до 13,00 часа и то само тези, които имат нисък до среден гликемичен индекс. Таблица
МАЗНИНИТЕ идват предимно от ядки, зехтин, сметана, ленено семе, ленено олио, маслини, бадемово олио – чудя се мога ли да ям моцарела например, има при нас с 18 процента мазнина, или кашкавал Ейдам с 30 процента? Не се приемат мазнини сутрин и след тренировка.
На ден приблизително по 5-7 хранения, като всеки прием на месо да е със зеленчуци. Газирано и захар не се приема, пиенето на 2л вода е задължително.
Оказва се, че тъй като работя в офис, моят Отрицателен калориен баланс след всичките математики е 1392,275 калории.
Добър калкулатор за калории според мен е този
Калкулатор на калории
За тренировките - препоръчват се по-интензивни между 30 и 45 минути, като ТАЕ БО и тотално неизвестните за мен тренировки “в силовия спектър по системите на Павел Цацулин”, с който сега ще се запознаем :)
Този калкулатор не струва...сметни си сама ОКБ. Има и формула....
Виж тук: http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
след това умножи по степента на физическата активност, после се изваждат ориентировъчно 500 калории и крайната стойност е ОКБ.
:)
казано от Cedar на 15.04.09, 12:06:
Този калкулатор не струва...сметни си сама ОКБ. Има и формула....
Виж тук: http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
след това умножи по степента на физическата активност, после се изваждат ориентировъчно 500 калории и крайната стойност е ОКБ.
:)
Ама аз това и направих... От калкулатора, който изпльосках ще използвам само сметките за калориите на отделните продукти, защото са доста като количество ... Иначе отрицателния ми калориен баланс след всичките сметки излезе 1392,275 и го сметнах точно с този калкулатор
Дообре си се ориентирала за режима. НВД с малко сложни въглехидрати е доста по-добре от без тях.
Трудно ще пребориш страха от тях ама трябва. Аз още го боря и не мога да го преборя. И на мен ми се обръща всичко като трябва да зареждам или да ям въглехидрат. Това е с всеки преминал през НВД май.
Нистина трябва да опитваш за да намериш своя режим. Открадвай по някоя идея из дневниците.
П.П Лененото семе наистина не трябва да се загрява, защото му заминават омегите на кино и става наситена мазнина
П.П.П Триците трябва да се варят или киснат/това е също обработка/, защото иначе увеличяват обема си в червата и стават като тапа.
За успокоение ти казвам от ябълките няма да надебелееш
Досега се мъчих да изчислявам съотношението на Протеини, Въглехидрати и Мазнини.... Истината е, че ми се получава някакво голямо противоречие :(:(:(
Протеините ми, тъй като съм 60 килограмово гуси трябва да са по 130 гр на ден, което все още идея нямам колко е...
Въглехидратите трябва да са 60 гр на ден....
Мазнините: 94 грама...
Сега правим контрола на изчисленията:
Жена, 159см, 60 кг, 30г.
Протеин - 130гр. или 520 калории
Въглехидрат 60 грама на ден или 240 калории на ден
Мазнините са 94 грама или 846 калории на ден
Всичко: 1606 калории.... , пък отрицателния ми калориен баланс е 1392,275. Айде сега... къде сбърках :(:(:(
казано от Raruuu на 15.04.09, 14:52:
Досега се мъчих да изчислявам съотношението на Протеини, Въглехидрати и Мазнини.... Истината е, че ми се получава някакво голямо противоречие :(:(:(
Протеините ми, тъй като съм 60 килограмово гуси трябва да са по 130 гр на ден, което все още идея нямам колко е...
Въглехидратите трябва да са 60 гр на ден....
Мазнините: 94 грама...
Сега правим контрола на изчисленията:
Жена, 159см, 60 кг, 30г.
Протеин - 130гр. или 520 калории
Въглехидрат 60 грама на ден или 240 калории на ден
Мазнините са 94 грама или 846 калории на денВсичко: 1606 калории.... , пък отрицателния ми калориен баланс е 1392,275. Айде сега... къде сбърках :(:(:(
Няма нужда от толкова цифри след дес.запетая :)
Мазнините няма да са 94 грама, а 70 гр. при 1392 ккал.
Ето: 1392 - (520 + 240) = 632 = 70,22 гр.
Има много таблици с хр.състав на храните. Погледни този сайт - аз съм много доволна ;) http://www.calorienbalans.com/Plan.aspx
Можеш да си добавяш и твой храни, рецепти....
Йееееееееее мерси много.... Много мразя математика, а и тя май не ме обича... Мерси за сайта сега ще го погледна... и от утре започвам с изчисленията. Хихи
казано от Raruuu на 15.04.09, 15:08:
Йееееееееее мерси много.... Много мразя математика, а и тя май не ме обича... Мерси за сайта сега ще го погледна... и от утре започвам с изчисленията. Хихи
То и аз я мразя - едвам натъкмявах 3-ката
Като вкарваш консумираната храна - не пиши зеленчуците, то е нещо като дневник - пази ти сметките от всички дни...
Пак проблем... За днес трети....
Според таблицата се оказва, че имам да си набавям още 94,4 грама Протеин, като в същото време съм прескочила мазнините с 13,3. Странна работа... доколкото ми е известно яйцето е най-чистия протеин, а дори и то има мазнини... И сега седя, чеша се по кратуната и единственото за което се сещам като разрешение на проблема са евентуалните протеинови шейкове, за които четох някъде... Чудя се съдържанието в тях дали е само чист протеин или има и други тайни съставки? Още днес ще проверя ...
казано от Raruuu на 15.04.09, 15:33:
Според таблицата се оказва, че имам да си набавям още 94,4 грама Протеин, като в същото време съм прескочила мазнините с 13,3. Странна работа... доколкото ми е известно яйцето е най-чистия протеин, а дори и то има мазнини... И сега седя, чеша се по кратуната и единственото за което се сещам като разрешение на проблема са евентуалните протеинови шейкове, за които четох някъде... Чудя се съдържанието в тях дали е само чист протеин или има и други тайни съставки? Още днес ще проверя ...
От яйцето, само жълтъка има мазнини
казано от Raruuu на 15.04.09, 15:33:
Мила ,първо трябва доста да почетеш. Като почнеш режима постепенно ще свикваш и няма да имаш нужда от таблици. Не се втелявай във всяка цифра дословно. Основният принцип е да спазваш грамажа на проеините, а мазнините и въглехидратите е желателно да не наадвишават нормите. Абсолютно чист протеин от храна едва ли има. В яйцата има мазнини и въглехидрати даже, и в месото и в изварата и в млечните също. това са незначителни подробносити. Яж чисто месо, яйца /до 2 жълтъка/, извара, риба, салати. Има и друго НВД с много мазнини, но като гледам теб не те вълнува в случая. Там се ядат пълномаслени продукти, цели яйца, мазно месо и масло.
Леле това пълномасленото... аз ако го карам ще стана слон с хобот... Имам чувството, че качвам най-много от сирена и кашкавалчета, които толкова много обичам.
Ето и резултата за вчера 15 април 2009г.
[сигурно ще предизвикам сега бурен смях :-) ]
07:00:00
За закуска си правя един “бъркоч” в микровълновата от овесени трици, яйца и обезмаслена извара и тъй като не знам колко точно са му калориите. Слагам съдържанието на суровите продукти:
7:00:00 3 Яйца
3 супени лъжици Овесени трици
3 лъжици Извара обезмаслена
10:00:00 2 ябълки
13:00:00 200 грама Ролца от Раци 200 грама
1 пиперка
1/3 краставица
15:00:00 50гр кашкавал Ейдам 30 процента
18:00:00 50гр кашкавал Ейдам 30 процента
Вода за деня: 2л. плюс 3 зелени чая
Протеини 74,6 (липсват ми 95 гр) 58,3(прескочила съм с 13) 61,5(липсват ми 5 гр) 1082(трябва да са 1392)
Според мен резултата си е направо ... много трагичен...
Още по-тъпо е, че до залата не стигнах, защото съм с температура и сея бъцили навсякъде...
16.04.09
08:57
Не се вманиячавай с тея сметки!
Това е най-сигурният начин да се откажеш.
Какво значи “прескочила съм с нам колко”, “липсват ми еди колко си”.
Излишно е, затормозяващо..
Аз доста смятам, но на мен ми е ленсо и приятно :-)
На теб, засега поне, явно не е..
Не се мъчи.
Спазвай определени генерални правила и това е.
- Защо ядеш парчета кашкавал без нищо останало? Сложи им зеленчук... И вместо да ядеш по 50 гр кашкавал хапни месо или риба, гарнирани с 20 гр кашкавал.
- Рулцата от раци са ти доста и имайки предвид това дето го продават по магазините, представяйки ги за ролца от раци, а в него имащо всичко друго, но не и месо от раци - не ти го препоръчвам...
- Малко калории.
И да, резултатът е незадоволителен, защото не си спазвала по-генералните правила, а си се уплела в сметки, зарежи ги ;-)!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 16.04.09 09:00.
Ами аз май се вманиачавам, защото искам всичко да е както трябва... Винаги така правя...
Много се отчайвам, ако нещо не ми се получава и заради това сега така съм се залисала в изчисления. Поставила съм си за 3 месеца да сваля 7 килограма, това много ли ви се вижда?
А иначе ядох чист кашкавал, защото се притеснявах за въглехидратите от зеленчуците. Струва ми се невъзможно обаче да достигна някакво прилично количество белтъчини... Може ли да ми помогнете... Това с месото ли трябва да го постигна... Тук, където съм има нискомазнинна шунка, в която процента на мазнините е едва 1… Мислех си с нея да си набавя липсващите части белтъчини, в момента няма къде да варя яйца иначе бих изяла 3-4 белтъка :)
Успоредно с всичко това се опитвам да намеря и някаква програма за начинаещ във фитнес залата, но ме затрудняват милионите сложни имена на упражненията... и факта дали ще правя правилно нещата. Възхищавам ви се какви ходещи енциклопедии сте...
16.04.09
09:31
Точно пък от зеленчуци не се притеснявай за въглехидратите, излишно е! (Е картофи, боб, грах, заревица, ориз разбира се не влизат в графата “не се притеснявай”, но всички останали - да).
Яж бяло месо и риба, яйца, извара... за белтъчини.
Шунка по-малко.
Имам въпрос...
Понеже чета дневниците ви... има нещо, което не разбирам...
Как сте си избрали фитнес инструктура ... аз тукащния език много не го говоря, те пък не ползват много чужди езици... изобщо: шах с пешката... Как да разбера, че на треньора, на който ще платя примерно ще му пука за мен и че той ще има достатъчни познания и няма примерно да ме контузи?
Извинявам се, ако ви се струва тъп въпроса ми... ама... такова ми е положението... Хъх
16.04.09
12:53
Raruuu за какво ти е трениор тук малко ли тренерки има :), всички ще ти помагаме със каквото се сетиш. Недей се занимава с тренери трябва сама да усетиш собственото си тяло. На нас ни пука за теб а бъди сигурна че тук в този форум има много ама много хора с опит по голям от на много инструктури !!.
казано от Иван Шишманов на 16.04.09, 12:53:
Raruuu за какво ти е трениор тук малко ли тренерки има :), всички ще ти помагаме със каквото се сетиш. Недей се занимава с тренери трябва сама да усетиш собственото си тяло. На нас ни пука за теб а бъди сигурна че тук в този форум има много ама много хора с опит по голям от на много инструктури !!.
За да я научи на техниката при различните упражнения, да я запознае с уредите и да и покаже как се ползват, според мен минимум първите 5-10 тренировки в залата при начинаещи е задължително с треньор
Raruuu, потърси някой който приказва добре английски за да се разбирате, и го карай да ти обяснява кое, как и защо го правиш - след месец-два мисля и сама ще усетиш дали става
Мнението беше редактирано от mbarton на 16.04.09 13:06.
16.04.09
13:05
Малко хора от форума са били с тренер особенно при наличието на купища литература филмчета и клипчета по всички въпроси засягащи спорта (някога не беше така). В крайна сметка решението си е нейно, просто според мен, чудесно може да се справи и без трениор. Да не казвам че трениор който не разбираш какво ти говори по скоро би ти навредил отколкото да ти помогне :).
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 16.04.09 13:06.
казано от mbarton на 16.04.09, 13:01:
За да я научи на техниката при различните упражнения, да я запознае с уредите и да и покаже как се ползват, според мен минимум първите 5-10 тренировки в залата при начинаещи е задължително с треньор
Точно това е и основната ми причина... Да ме научат да правя нещата правилно и точно поради тази причина искам да ви питам за някакви критерии. Аз ходя в един фитнес... и там съм виждала една жена, но тя има поне 10 кг наднормено тегло и бицепса и е по-малък от моя... Ами как да и се доверя... :((( че тя знае какво точно трябва да правя?
Аз нямам нужда от треньор, който да ме нахъсва, стимули мога да си намеря милион и сама, но останалите неща...
казано от Raruuu на 16.04.09, 13:08:
казано от mbarton на 16.04.09, 13:01:
Точно това е и основната ми причина... Да ме научат да правя нещата правилно и точно поради тази причина искам да ви питам за някакви критерии. Аз ходя в един фитнес... и там съм виждала една жена, но тя има поне 10 кг наднормено тегло и бицепса и е по-малък от моя... Ами как да и се доверя... :((( че тя знае какво точно трябва да правя?
Аз нямам нужда от треньор, който да ме нахъсва, стимули мога да си намеря милион и сама, но останалите неща...
Е, та няма ли инструктор в тази зала ? Или въпросната дама е инструкторка?
Чак 10 тренировки с инструктор...много ми се вижда. Той да ти покаже техниката 2 пъти, и ти да си убедена, че правиш упр. правилно, пък програмата ще ти я нагласят тук във форума...респект
Аз напр., като влязох за 1 път в зала, си взех инструктор - точно 2 пъти - показа ми повечето упр. как се правят, къде какво да гледам - и после - самоусъвършенстване и малко проба-грешка (и бб тийм). Та вероятно и при теб така ще се получи.
Добре... а кого трябва да помоля, за да ми направи програма... И каква предварителна информация трябва да подготвя? - списък с мерки, теглилки, желания ?
16.04.09
13:29
казано от Raruuu на 16.04.09, 12:45:
Имам въпрос...
Понеже чета дневниците ви... има нещо, което не разбирам...
Как сте си избрали фитнес инструктура ... аз тукащния език много не го говоря, те пък не ползват много чужди езици... изобщо: шах с пешката... Как да разбера, че на треньора, на който ще платя примерно ще му пука за мен и че той ще има достатъчни познания и няма примерно да ме контузи?
Извинявам се, ако ви се струва тъп въпроса ми... ама... такова ми е положението... Хъх
не е тъп напротив. Как? Ами наблюдавай,, виж какви са му другите клиенти, имат ли прогрес, как той се държи с тях, каква им е визията като цяло, дали са предимно мъже или жени, ако имаш кураж поразпитай ги. Аз също съм много ЗА тренирането с инструктор - при мен всяка тренировка е с инструктор.
казано от Венцеслава Атилова на 16.04.09, 13:29:
Аз също съм много ЗА тренирането с инструктор - при мен всяка тренировка е с инструктор.
Ами аз няма да мога да си го позволя това - всяка тренировка с фитнес инструктор. За мое най-голямо съжаление...Ще трябва да избера варианта - няколко пъти да ми покаже как да правя правилно нещата и след това... ще продължавам сама, следвайки вашите напътствия.
Аз май забравих да ви благодаря, че ми помагате така много. Наистина. :)
казано от Венцеслава Атилова на 16.04.09, 13:29:
не е тъп напротив. Как? Ами наблюдавай,, виж какви са му другите клиенти, имат ли прогрес, как той се държи с тях, каква им е визията като цяло, дали са предимно мъже или жени, ако имаш кураж поразпитай ги. Аз също съм много ЗА тренирането с инструктор - при мен всяка тренировка е с инструктор.
То е чудесно, ако можеш да си го позволиш финансово, и по-мотивиращо. Спор няма.
казано от Raruuu на 16.04.09, 13:28:
Добре... а кого трябва да помоля, за да ми направи програма... И каква предварителна информация трябва да подготвя? - списък с мерки, теглилки, желания ?
Май не си изпуснала нищо от списъка...:))
Тук основно препоръчват готовите програми за начинаещи в сайта, моля някой да ме поправи, ако греша...Поне не ти е излишно да ги погледнеш, ще видиш за какво иде реч...пък компетентните ще се включват, това е сигурно...
хайде, спирам да спамя...