казано от Мария Никифорова на 20.04.09, 11:45:
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!
М, и аз съм доволна от вчерашното хапване ;-P
казано от Cedar на 20.04.09, 12:17:
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!
Даже и повече можеше. Но и така ме кефи. Бравос
казано от Cedar на 19.04.09, 10:33:
Привет ;) Е, Великден е ....има една поговорка ” Кой ял-ял, кой блял-блял” :lol: Аз се вписах към ядящите! Само на едно ме е яд - в къщи не бяха взели агнешко, но нищо....
Вай, аз щях да се чуствам като дете, на което са му взели близалката :(( Как така без агнешко...Съчуствам ти...
Ккал нямах намерение да ги смятам, но не се здържах :) 2400 ккал :-) Леле,.......големичка е цифрата!
Айде лека ;)
Бравос и от мен :) По-честичко да хапваш така ;)
казано от diva 97 на 20.04.09, 17:43:
казано от Cedar на 20.04.09, 12:17:
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!
Даже и повече можеше. Но и така ме кефи. Бравос
Права си :) Можеше и повече.... Но скоро не бях яла козунак и ми дойде тъкмо на място %-P
казано от mbarton на 20.04.09, 20:51:
Привет ;) Е, Великден е ....има една поговорка ” Кой ял-ял, кой блял-блял” :lol: Аз се вписах към ядящите! Само на едно ме е яд - в къщи не бяха взели агнешко, но нищо....
Вай, аз щях да се чуствам като дете, на което са му взели близалката :(( Как така без агнешко...Съчуствам ти...
Ккал нямах намерение да ги смятам, но не се здържах :) 2400 ккал :-) Леле,.......големичка е цифрата!
Айде лека ;)Бравос и от мен :) По-честичко да хапваш така ;)
Дам, много ми се ядеше агнешко, но вкъщи всеки е по задачи и нямаше кой да готви и да се занимава...
Да се отчета и аз! За вчера няма да пиша -храната: НВД - 1500ккал. и нямаше никаква тренировка....много обездвижен, депресиращ ден ми беше :smirk:
Незнам защо, но сякаш не правя нещо както трябва....и тренировките не си харесвам!!!
Днес не съм по-цветущо състояние, нещо не ми е в час тези дни :roll: ...Тренирах в залата, добре че поне нямаше много тъпканица.
Тренировка: гърди, бицепс, корем
Кардио - 7 мин.
За гърди
- пек-дек ( за загрявка )
- с дъмбели от лег - 4 х 10,8,8,8
- от полулег - 4 х 10,8,8,8
- пек -дек - 3 х 10,8,8
За бицепс
- сгъване на диск
- сг. на дъмбел - Билатерално - 2 х 10,8
Унилатерално - 3 х 10,8,8
- Чуково сгъване - 3 х 10,8,8
Корем
- преси - 3 х 20
- от вис - 2 х 15
- екстензии - 3 х 15
- наклони с диск
Кардио - 16 мин. ( от 3 до 10 1:1, от 11 до 15, 1 мин - бавно, 30 сек - бързо )
Стречинг
Храната - 1778ккал
- полен, кафе с мляко
- 1 гол. ябълка, Уей
- овес - 50гр., извара - 200гр ( кис.мляко ми свърши и трябваше без него )
канела..........ииии алфа-липоевата ми свърши >:(
Тренировка
- Уей
- пил.гърди - 200гр, вар.лук, зехтин - 15мл.
- МНОГО СЕ ЧУДЯ ДА СЛАГАМ ЛИ И ТУК МЕСО? ИЛИ БЕЗ НЕГО?Протеина ми се насъбра доста
- извара - 250гр., зехтин - 30мл, домати
Мнението беше редактирано от Ambriel на 21.04.09 10:02.
казано от Cedar на 21.04.09, 10:00:
Да се отчета и аз! За вчера няма да пиша -храната: НВД - 1500ккал. и нямаше никаква тренировка....много обездвижен, депресиращ ден ми беше :smirk:
Незнам защо, но сякаш не правя нещо както трябва....и тренировките не си харесвам!!!
Днес не съм по-цветущо състояние, нещо не ми е в час тези дни :roll: ...Тренирах в залата, добре че поне нямаше много тъпканица.
Тренировка: гърди, бицепс, корем
Кардио - 7 мин.
За гърди
- пек-дек ( за загрявка )
- с дъмбели от лег - 4 х 10,8,8,8
- от полулег - 4 х 10,8,8,8
- пек -дек - 3 х 10,8,8За бицепс
- сгъване на диск
- сг. на дъмбел - Билатерално - 2 х 10,8
Унилатерално - 3 х 10,8,8
- Чуково сгъване - 3 х 10,8,8Корем
- преси - 3 х 20
- от вис - 2 х 15
- екстензии - 3 х 15
- наклони с диск
Кардио - 16 мин. ( от 3 до 10 1:1, от 11 до 15, 1 мин - бавно, 30 сек - бързо )
СтречингХраната - 1778ккал
- полен, кафе с мляко
- 1 гол. ябълка, Уей
- овес - 50гр., извара - 200гр ( кис.мляко ми свърши и трябваше без него )
канела..........ииии алфа-липоевата ми свърши >:(Тренировка
- Уей
- пил.гърди - 200гр, вар.лук, зехтин - 15мл.
- МНОГО СЕ ЧУДЯ ДА СЛАГАМ ЛИ И ТУК МЕСО? ИЛИ БЕЗ НЕГО?Протеина ми се насъбра доста
- извара - 250гр., зехтин - 30мл, домати
Протеина е много, зеленчуците са малко и бъбреците ти ще станат на мармалад. Яж салати, тиквичике, красатвици. Те са вода и чистят
О, зеленчуците не са проблем! На ден задължително изяждам минимум 1 кг. краставици, между храненията особенно. Не ги пиша всеки път обаче!
Привет! ;)
Днес няма да тренирам.Само сутринта направих един спринта на кростренажора от 5 мин., клекове и преси, малко стречинг.
Храната е с по-малко въглехидрати
- полен, кафе с мляко
- 1 грейпфрут, Уей
- ов.трици - 30гр., извара - 150гр., канела
- 2 омлета от 5 белтъка и 2 жълтъка с пълнеж от извара напоена добре със зехтин :)
- 2 бр. пил.шишчета от бут – около 200гр. са, краставици
- извара - 200гр., зехтин - 30мл., домати
Ккал: 1540
Вода: както винаги 3 - 4 литра
Опи..... ;)
Няма да се обеснявам, направо ще пиша :)
Тренировка - крака, рамо, корем
Кардио - 7 мин.
- клек с диск ( загрявка )
- лег - преса - 3 х 20,18,15
- онова “махало” ( абе как се казва тая машина????? :roll: някой знае ли? ) - 4 х 20,20,18,15
- абдуктор, аддуктор - 3 х 25,20,20
- клек с диск - 3 х 15
- рам. преси - 4 х 12,10,7,7
- повд. встрани - 3 х 8,7,7
- повд. за задно рамо - 3 х 8,8,7
- Арнолд преси - 3 х 12,10,10
- кор.преси - 3 х 20 ( ей тук се оказа, че не ми се е смляла закуската още -
едвам ги направих пресите...всичко ми се наддигна :lol: )
- екстензии - 3 х 15
- от вис - 3 х 15
Кардио - 12 мин. интервално - от 4 до 11 минута.
Храната
- полен, кафе с мляко
- 2 ябълки - около 300гр.,
овес - 50гр., извара - 200гр., канела + алфа - липоева
- Ей т’ва мнооого ми се ослади ;) :
пълн. ориз - около 30гр., смесен с извара разбита с малко вода и пр.мляко и разбърках всичко
с канела, ванилия и Стевия.....като поистина стана точно мляко с ориз ;)
- Тренировка
- Уей, след 20-ина мин. “Упсарин”
- пил. печено филе - 100гр., шишче от бут - 100гр., печен лук, краставица, зехтин - 15мл.
- извара - 200гр., зехтин - 30мл., краставици
Ккал: 1669
Значи,... реших да понамаля малко суроватката - ще я пия САМО след тренировка! Първо, защото много, ама много ми се вдига протеина тези дни ( СЛЕД НАПИСАНОТО ОТ УИНИ СЕ ЗАМИСЛЯМ......КОЛКО ТРЯБВА В КРАЙНА СМЕТКА ДА Е ПРОТЕИНА!!??? ), второ - излизат ми доста скъпичко пудрите! А под 2 дози не падам принципно...
Еми туй е! Лека ;)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 23.04.09 11:08.
казано от Vessi на 23.04.09, 11:41:
Ей, малкото, ти защо го пиеш тоя УПСАРИН ???
Зареди мус.треска. Пия го само в тренировъчни дни.....лошо няма! :)
Ще се отчета от сега, защото по-късно ще съм заета :)
Не тренирах днес. Хмм, не съм пазарувала и нямам голям избор на храна, едвам я нагласих!!!
- полен, кафе с мляко
- 1 грейпфрут
овес - 30 гр., извара - 150гр., канела, стевия
- 2 омлета от 5 бел. и 2 жълтъка, 1 моцарела - 100гр., зехтин - малко.....тука много белтък стана :roll:
- пил. гърди - около 150гр., домати
- извара - 200гр., зехтин - 30мл., краставици
Ккал: 1560
Водата ще е около 3 л.
Ето и днешния отчет :)
Тренирах вкъщи, защото днес ми е зареждащ ден ...
- полен, кафе с мляко
Тренировка:
загрявка - 5 мин, стречинг
- клек - 2 х 20
- глут.мост - 4 х 15
- кор.преси - 3 х 20
странични - 3 х 20
стречинг
Кростренажор - 20мин. ( от 4 до 14 мин. интервално 1:1, от 15 до 19мин. 30сек.бързо и 1 мин. бавно )
Общо: 30мин. ( почти без почивки )
- 2 жълти ябълки, Уей
- овес - 50гр., кис.мляко, извара - 100гр., канела ( мнооого се улях с канелата - не се ядеше направо :smirk: )
алфа-липоева
- още 1 ябълка
- направих си филиики с яйца , извара, чер. пипер във фурната :) За последните 4 филии не ми стигнаха сместа с яйцата и
ги доядох с 1 кис.мляко смесено със Стевия ( тая комбинация е СТРАШНО вкусна ;) )
Общо: 1 хляб “Вита”, за сместа: 6 белтъка, 1 жълтък, извара - 100 гр., чер.пипер
салата от домати и киселото мляко....малко тежко ми стана - мнооого трудни ми доидоха последните филии :-/
- пил.гърди ( варени ) - 100тина грама, лук печен
- извара - 200гр., зехтин - 20мл., краставици
Ккал: 2453 :-) въглехидрати: 310,2 ( е, с фибрите, но са си доста, ако сравнявам с преди :) )
Хм, забелязах, че когато ми е зареждащ ден адски ми се пуши!? :ohh: Не мога да се контролирам...
казано от Cedar на 25.04.09, 10:50:
Хм, забелязах, че когато ми е зареждащ ден адски ми се пуши!? :ohh: Не мога да се контролирам...
Мо то най си е гот,след една голяма въглехидратна порция, съчетана с парче тортичка и сокче за десерт, да омааш после едно кафе с цигара...и да си полегнеш...:)
Мнението беше редактирано от Инис на 25.04.09 11:14.
казано от inis9 на 25.04.09, 11:13:
казано от Cedar на 25.04.09, 10:50:
Мо то най си е гот,след една голяма въглехидратна порция, съчетана с парче тортичка и сокче за десерт, да омааш после едно кафе с цигара...и да си полегнеш...:)
Да :lol: Ех, тия пороци бе....
казано от Winnie на 25.04.09, 11:56:
Браво за яденето! Малииии, подядох ви май :red:
Напротив Седар те бие отвсякъде в зареждащ ден.Ти имаш да я стигаш %-P
Браво Седар
Мнението беше редактирано от diva 97 на 25.04.09 12:04.
Ааааа, подминавам си я аз, бия я по калории. Ама съм и по-голяма все пак :P
Сям, убийте ме, ако щете - не мога да изям един хляб Вита!
казано от diva 97 на 25.04.09, 12:03:
казано от Winnie на 25.04.09, 11:56:
Браво за яденето! Малииии, подядох ви май :red:
Напротив Седар те бие отвсякъде в зареждащ ден.Ти имаш да я стигаш %-P
Браво Седар
Е, как - Уини е хапнала май повече от мен..... :)
Ако знаете..... :lol: - сега съм с найй-широките си дънки! Така ми се наду шкембито....
казано от Winnie на 25.04.09, 12:09:
Ааааа, подминавам си я аз, бия я по калории. Ама съм и по-голяма все пак :P
Сям, убийте ме, ако щете - не мога да изям един хляб Вита!
И аз незнам как го направих тоя номер :) Като си исчислявах забелязах, че само от хляба имам 1000ккал :roll:
Днес ми е много мързелив и отпуснат ден. Не тренирах и това ме довърши.... За утре е ясно - ще се тренира, но се чудя само с кардио и преси ли да мина или да отскоча до залата? Двоумя се не за друго, а защото нещо не съм в кондиция - много ми е ниско кръвното, отпаднало ми е, криво :-/
Храната е НВ-тна, уж с по-малко ккал, а ми се струва, че съм изяла слон!? Едвам си изядох заплануваните манджи....
- полен, кафе с мляко
Малко сутришно размърдване - клекове, преси, спринт на кроса от 3 мин. ( общо 6 мин.), стречинг
- 1 грейпфрут, бъркоч от: ов.трици - 30гр., извара - 150гр., канела
- омлет от 3 бел. и 1 жълтък с 1 кутийка ( 200гр. ) от онова сирене на Exquisa - Cottage
1 краствица
- пак омлет, НО СЛАДЪК :) от: 4 белт. и 1 жътък,
пълнеж от: 100гр. извара и стевия, ванилия
- пил. гърди - 120гр., вар.лук, зехтин - 10мл.
- извара - 200гр.,зехтин - 25мл., домати
Ккал: 1550
Малко се поолях с яйцата (белтъците), много ги ям тези дни.... :roll:
казано от Cedar на 26.04.09, 12:11:
Днес ми е много мързелив и отпуснат ден. Не тренирах и това ме довърши.... За утре е ясно - ще се тренира, но се чудя само с кардио и преси ли да мина или да отскоча до залата? Двоумя се не за друго, а защото нещо не съм в кондиция - много ми е ниско кръвното, отпаднало ми е, криво :-/
Кедър, вчера и на мен ми беше паднало май кръвното, беше ми лошо и изобщо не бях в кондиция...и аз се чудех дали да ида на тренировка и ще направя ли нещо, ако отида (пропуснах да си го впиша в дневника)....но всичко изчезна като влязох в залата, и направих много тежка за мен тренировка, после бях в страхотно настроение....
Мнението беше редактирано от Инис на 26.04.09 12:31.
казано от inis9 на 26.04.09, 12:30:
казано от Cedar на 26.04.09, 12:11:
Кедър, вчера и на мен ми беше паднало май кръвното, беше ми лошо и изобщо не бях в кондиция...и аз се чудех дали да ида на тренировка и ще направя ли нещо, ако отида (пропуснах да си го впиша в дневника)....но всичко изчезна като влязох в залата, и направих много тежка за мен тренировка, после бях в страхотно настроение....
Ами ааз съм си ниско кръвно попринцип - 90/60.
Иначе за залата - въпроса е да се наканя да ида, после е друго. Няма лабаво, ако ми е ден за тренировка не се оставям :)
26.04.09
12:50
Cedar, здравословните ти проблеми май са с тенденция нарастване. Аз лично мисля, че някъде упорито бъркаш, а и продължаваш ... Дали само си мислиш, че всичко, което правиш, се изразява в ПРАВИЛНА грижа за тялото и здравето ти?
казано от Ива Павлина на 26.04.09, 12:50:
Cedar, здравословните ти проблеми май са с тенденция нарастване. Аз лично мисля, че някъде упорито бъркаш, а и продължаваш ... Дали само си мислиш, че всичко, което правиш, се изразява в ПРАВИЛНА грижа за тялото и здравето ти?
Ами, незнам - не ми се случва често да ми пада толкова кръвното :roll: Съмняваме, че се уливам с тая алфа-липоева и за капак и хром имам в Стевията ( т.е. 200мкг/ден ). Дали е от това?
26.04.09
13:32
Да, Стевията понижава кръвното налягане.
Стевията е изтеглена от българския пазар /официално/: При прегледа на европейското законодателство в областта на
хранителните добавки и новите храни се установи:
Билковият екстракт Стевия се произвежда от растението Stevia
rebaudiana. През 2000г. европейската комисия приема Решение
2000/196/ЕО за отказ за пускането на пазара на Stevia rebaudiana Bertoni:
растения и сушени листа като нова храна или нова хранителна съставка,
съгласно Регламент на Европейския парламент и на Съвета (ЕО) № 258/97.
Въз основа на доклад за оценка, изготвен от белгийските компетентни
органи, ЕК не разрешава пускането на пазара на Европейския съюз на
храна или хранителна съставка, произведена от растението Stevia
rebaudiana.
Stevioside is a very strong sweetener, made from the stevia plant. It is 250 to 300 times sweeter than sucrose and has been used for a number of years as a sweetener in South America, Asia, Japan and China. But stevia and stevioside and food products containing them are not allowed to be sold in the UK or the rest of the EU.
http://www.cspinet.org/nah/4_00/stevia.html
Имах предвит хрома в нея....Тази, която аз купувам е с хром и инулин, а хром е 50мкг на пакетче. Ами алфа липоевата? Започнах да я пия и в дни с много ниски въглехидрати....
Всичко което ядеш понижава кръвното заради диурезата. ти не порзваш никаква сол и не ядеш солено. Стевията е капака на всичкото. Спри ги тия добавки за малко - алфата и уей
казано от diva 97 на 26.04.09, 13:56:
Всичко което ядеш понижава кръвното заради диурезата. ти не порзваш никаква сол и не ядеш солено. Стевията е капака на всичкото. Спри ги тия добавки за малко - алфата и уей
Ами със суроватката (уей) няма проблем - то си е протеин. Но ALA ще я пия само във ВВД и РБД.....
казано от Cedar на 26.04.09, 14:04:
казано от diva 97 на 26.04.09, 13:56:
Ами със суроватката (уей) няма проблем - то си е протеин. Но ALA ще я пия само във ВВД и РБД.....
За протеина и аз не виждам проблем, но алфа липоевата защо я пиеш? Мисля, че беше писала нещо, че пиеш специално заради проблем с храносмилането, но не си спомням конкретно какво беше...Ако не е такъв случая, въобще я махни, не ти трябва :)
Не, не зареди храносмилането :) зареди антиоксидантните й свойства. За стомашните истории пия друго...
Между другото може да е зареди заметресението - на мен като на Веси ми влияят тези неща....Сега си сипах една чаша с вино и ми се проясни малко ;)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 26.04.09 16:04.
26.04.09
17:42
Божееееее, за антиоксиданти приемай витамини, стига с тия добавки вече ....
казано от Cedar на 26.04.09, 16:04:
Не, не зареди храносмилането :) зареди антиоксидантните й свойства. За стомашните истории пия друго...
Между другото може да е зареди заметресението - на мен като на Веси ми влияят тези неща....Сега си сипах една чаша с вино и ми се проясни малко ;)
Хей Кедър и аз го усетих това заметресение, яката и то, на 7-я етаж съм и.....не съм спала цяла нощ след това, много ме е страх от такива природни бедствия мен, преди години преживях много голямо наводнение и......не искам да се сещам .....
Ами, аз не успях да го усетя, но винаги преди и след земетресение съм забелязала, че ставам като парцал!И вчера беше така...
Е, днес съм ОК ;)
Отчитам се по-рано :) Всичко ми е нагласено до края на деня...
Пак тренирах в къщи, НО нещо не се чувствам така изцедена както след тренировката в залата!!!
Загрявка - 7 мин.
- кор.преси - 4 х 20
- странични - 3 х 15
- клек - 3 х 20
- гл.мост - 4 х 15
Кростренажор - 20 мин. ( от 3 до 13мин. 1:1, от 15 до 19мин. през 1 мин. х 30 сек. бързо )
Общо 40 мин.
Храната: 1800ккал , РБ
- полен, кафе с мляко
- Кардио
- 1 ябълка, Уей
- овес - 50гр., извара - 150гр., кис.мляко, стевия
- от моето ” мляко с ориз” :)
пълн.ориз - 40гр. ( сур. състояние ), разбита извара с малко вода - 160гр., ванилия
Стевия и отгоре поръсих с канела
- сгънах 3 домата и 1/2 краставица
- пил.пържола на скара - 220гр., печен лук, зехтин - 15мл.
- извара - 200гр., краставици, зехтин - 30мл.
Ми това е! Днес няма да се работи и ще се хайманосвам по магазините ;)
Днешния ден се очертава доста скучен - на работа съм, в центъра е ПРАЗНО! Пукнат клиент няма :blank:
Тази сутрин сефтосах новата си кухня ;)
Няма да се тренира, храната е НВ
- полен, кафе с мляко
- 1 грейпфрут, Уей ( нямах намерение да я пия суроватката, но имах малко яйца и трябваше да попълня с нещо.... )
- ов.трици - 30гр., извара - 150гр., стевия ( изварата беше дооста кисела тоя път :-S )
- бъркани яйца с извара и зехтин...или: 3 бел., 2 жълтъка, извара - 100тина, зехтин - 15мл.
- 2 шишчета от бут ( пилешки ), лук печен, краставица
- 1 шишче ит гърди, краставица
- извара - 200гр.,зехтин - 30мл., домати
Ккал: около 1650
Тези дни ще започна една опаковка с Алое да пия...
За Алоето съм чувала че и при липса на цикъл помагало, имах една позната която като теб дълго време липсваше цикъл, и пиеше Алоето по някаква схема, течно беше, по 1с.л. на ден, нещо такова.....
28.04.09
12:14
Да взема да го подхвана и аз, седи си една бутилка у нас и все забравям да пия... аз по козметични прични съм я купувала - за косата ала бала.