28.04.09
13:42
Здравейте, имам нужда от малко помощ.
Наскоро във вкъщи си взехме гладиатор(http://www.sportdepot.bg/uploads/images/KH-327C8.jpg) и след два дена усърдно сглобяване е вече готов. Проблемът е, че не съм наясно каква програма да си изготвя и как да го направя тъй като предложените в сайта изискват и други уреди.
Първо, аз съм на 17, 181см, 78кг. Целта ми е да отслабна и да се оформя, с особено внимание на ръцете тъй като прекалено съм отслабнал там. Освен гладиатора, имам и дъмбели иии...дотам. Наскоро почнах и плуване.
Така, въпросът ми е дали и каква сгодна програма мога да си направя?
П.С. Обмислям да си взема и уред за коремни преси но се чудя до колко ще помогне.
28.04.09
14:45
Уредът за коремни преси са излишно похарчени пари. По-добре си купи малко дискове за дъмбелите и/или един лост.
Упражненията, които изискват други уреди може да ги замениш с подобни, които да изпълняваш с дъмбелите и гладиатора.
http://www.bb-team.org/exercise/1159/
http://www.bb-team.org/exercise/1161/
На някои упражнения в сайта са си дадени и вариантите с щанга, на скрипец, с дъмбели: http://www.bb-team.org/exercise/1195/
Ако не успееш да си ‘преведеш’ някое от упражненията в програмата, която си си харесал - питай ;)
УСПЕХ!
28.04.09
15:11
казано от Morji на 28.04.09, 13:42:
Първо, аз съм на 17, 181см, 78кг. Целта ми е да отслабна и да се оформя, с особено внимание на ръцете тъй като прекалено съм отслабнал там. Освен гладиатора, имам и дъмбели иии...дотам. Наскоро почнах и плуване.
П.С. Обмислям да си взема и уред за коремни преси но се чудя до колко ще помогне.
Аз нещо не те разбирам...Как така изскаш да си стегнеш ръцете които са отслабнали****и в същото време искаш да ‘’‘Целта ми е да отслабна и да се оформя’‘’....или отслабваш или качваш няма стедно положение приятел....
П.П. Уреда за коремни преси аз не ти го препоръчвам...просто няма смисъл от него...
Ами проблема е, че съм напълнял на други места :), а ръцете ми отслабнаха, т.е. ми намаля мускулната маса там.
тренирай си и всичко ще стане ,и яж правилно,ако не те мързи бягай 3 пъти седмично
Трудно ще попълниш само мускул тук и да свалиш мазнинка само там. Всичко е комплексно. Или сваляш или качваш, вариант 3 е забранен за този форум :)
С този уред + дъмбелите можеш да тренираш всички мускулни групи (в зависимост от тежестта на дъмбелите разбира се, защото ако говорим за 5 килограмови гири пълноценността заминава на кино).
Гладиатор - можеш да буташ за гърди и да правиш флайс. За гръб - придърпване зад врат. Можеш клекнал да сгъваш за бицепс (много го обичам), а горния скрипец да го ползваш за трицепс. Краката също с гладиатора. Всичко това се допълва от възможностите да правиш упражнения за всичко с дъмбелите - лег, полулег, клекове, бицепс, трицепс, гребане за гръб, тяга, преси за рамо и разтварянията...
Но всичко зависи от теглото на дъмбелите. Бих казал, че с едни сглобяеми дъмбели и този гладиатор можеш да правиш тяло. Аз даже само с дъмбелите смея да твърдя, че би станало (е + 1 прав и/или крив лост) ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.04.09 16:24.
казано от Стоянчо на 28.04.09, 16:17:
Трудно ще попълниш само мускул тук и да свалиш мазнинка само там. Всичко е комплексно. Или сваляш или качваш, вариант 3 е забранен за този форум :)
С този уред + дъмбелите можеш да тренираш всички мускулни групи (в зависимост от тежестта на дъмбелите разбира се, защото ако говорим за 5 килограмови гири пълноценността заминава на кино).
Гладиатор - можеш да буташ за гърди и да правиш флайс. За гръб - придърпване зад врат. Можеш клекнал да сгъваш за бицепс (много го обичам), а горния скрипец да го ползваш за трицепс. Краката също с гладиатора. Всичко това се допълва от възможностите да правиш упражнения за всичко с дъмбелите - лег, полулег, клекове, бицепс, трицепс, гребане за гръб, тяга, преси за рамо и разтварянията...
Но всичко зависи от теглото на дъмбелите. Бих казал, че с едни сглобяеми дъмбели и този гладиатор можеш да правиш тяло. Аз даже само с дъмбелите смея да твърдя, че би станало (е + 1 прав и/или крив лост) ;)
Бате, успяваш да ме надъхаш :) Дъмбелите са сглобяеми, имам 4х1.25кг и 4х2.5кг, демек има избор.
Много ми помагате засега, ако може и да ми предложите една описана програма около която да си направя програмата ще сте екстра :)
Още едно въпросче - ако искам да съчетая плуването с цялата работа, ще е по-добре ли да ходя в дните, които не тренирам или да ги смесвам в един ден?(като се има предвид, че ще трябва и двете следобед, тъй като съм свободен след 2)
По-добре в различни дни.
Програма - ако си начинаещ - кръгови тренировки с малки килограми.
Ако имаш стаж - раздели седмицата примерно на 1.гърди и бицепс, 2.почивка, 3.гръб и трицепс, 4.почивка, 5.крака и рамо.
28.04.09
18:08
Наскоро във вкъщи си взехме гладиатор(http://www.sportdepot.bg/uploads/images/KH-327C8.jpg) и след два дена усърдно сглобяване е вече готов. Проблемът е, че не съм наясно каква програма да си изготвя и как да го направя тъй като предложените в сайта изискват и други уреди.
Наистина вместо да си купуваш уред за коремни преси си купи 1 лежянка и 1 лост комплект с дъмбели, така ще можеш да се доближиш до тренировката в фитнеса.
До сготвеното на програма, незнам дали искаш 3 или 4-ри дневен сплит...щи дам варянт за 3 и варянт за 4-ри дневен сплит и вече сам си реши кой да изпълниш или въобще ако си съгласен с мойто мнение.
(3 дневен сплит)
1-ви ден: гърди+трицепс+корем
2-ри ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
3-ти ден: гръб+бицепс
4-ти ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
5-ти ден: крака+рамо+корем
6+7-ми ден почивка
(4-ри дневен сплит)
1-ви ден: гърди+рамо+корем
2-ри ден: гръб+трапец
3-ти ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
4-ти ден: крака+корем
5-ти ден: ръце
6+7-ми ден почивка
Даже ако искаш си почивай единият ден през седмицата а ходи в събота на плуване.
Лично аз ти препоръчвам да тренираш на 4-ри дневен сплит защото имаш по-малък шанс да се пренатовариш, но може да нямаш време затова ти предложих 3 дневния сплит. :)
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 28.04.09 18:11.
28.04.09
18:52
Много хубаво си направил! Аз имам абсолютно същия гладиатор, дъмбел + прав лост и лежанка. Моето мнение е сходно на другите няма смисъл да си взимаш уред за коремни преси по-добре лежанка ;) . Бих ти препоръчал ако можеш всеки ден да отделяш по 30-40 мин да четеж из форума, за да навлезнеш в нещата ( както аз правя вече 6 месеца). Първия месец прави кръгови тренировки след това мини на някоя от посочените по-горе 3 дневни и 4 дневни сплитове :)
П.П. Отначалото, докато не знаех какво да правя си мислех че съм се прецакал с това че тренирам вкъщи всеки ми казваше че след седмица ще се откажа и куп други глупости, понеже си мисля че и ти така ще се почувстваш да ти кажа НЕ е вярно!
Много хубаво си направил! Аз имам абсолютно същия гладиатор, дъмбел + прав лост и лежанка. Моето мнение е сходно на другите няма смисъл да си взимаш уред за коремни преси по-добре лежанка ;) . Бих ти препоръчал ако можеш всеки ден да отделяш по 30-40 мин да четеж из форума, за да навлезнеш в нещата ( както аз правя вече 6 месеца). Първия месец прави кръгови тренировки след това мини на някоя от посочените по-горе 3 дневни и 4 дневни сплитове :)
П.П. Отначалото, докато не знаех какво да правя си мислех че съм се прецакал с това че тренирам вкъщи всеки ми казваше че след седмица ще се откажа и куп други глупости, понеже си мисля че и ти така ще се почувстваш да ти кажа НЕ е вярно!
Мерси за окуражението, иначе 3-дневен сплит + 2 дена плуване май най-много ми допада: 1ден бицепс и гърди+корем; 1ден гърди и трицепс и 1ден крака и рамо + корем. А опит известен имам, ходих 4 месеца редовно на фитнес преди година и нещо, но спрях и така и така не почнах. Имах аналогична на тази програма. Бях започнал тогава хубави ръце да оформям и точно затова искам там да фокусирам.
Както и да е, мерси за всичко момчета, много се радвам, че получих бърз отговор и ще следя сайта по-често :)
Мнението беше редактирано от Morji на 10.05.09 10:07.