Програма за вкъщи

28.04.09
13:42

Здравейте, имам нужда от малко помощ.

Наскоро във вкъщи си взехме гладиатор(http://www.sportdepot.bg/uploads/images/KH-327C8.jpg) и след два дена усърдно сглобяване е вече готов. Проблемът е, че не съм наясно каква програма да си изготвя и как да го направя тъй като предложените в сайта изискват и други уреди.

Първо, аз съм на 17, 181см, 78кг.  Целта ми е да отслабна и да се оформя, с особено внимание на ръцете тъй като прекалено съм отслабнал там. Освен гладиатора, имам и дъмбели иии...дотам. Наскоро почнах и плуване.

Така, въпросът ми е дали и каква сгодна програма мога да си направя?

П.С. Обмислям да си взема и уред за коремни преси но се чудя до колко ще помогне.

Уредът за коремни преси са излишно похарчени пари. По-добре си купи малко дискове за дъмбелите и/или един лост.
Упражненията, които изискват други уреди може да ги замениш с подобни, които да изпълняваш с дъмбелите и гладиатора.
http://www.bb-team.org/exercise/1159/

<->

http://www.bb-team.org/exercise/1161/
На някои упражнения в сайта са си дадени и вариантите с щанга, на скрипец, с дъмбели: http://www.bb-team.org/exercise/1195/
Ако не успееш да си ‘преведеш’ някое от упражненията в програмата, която си си харесал - питай ;)
УСПЕХ!

PR

28.04.09
15:11

казано от Morji на 28.04.09, 13:42:

Първо, аз съм на 17, 181см, 78кг.  Целта ми е да отслабна и да се оформя, с особено внимание на ръцете тъй като прекалено съм отслабнал там. Освен гладиатора, имам и дъмбели иии...дотам. Наскоро почнах и плуване.

П.С. Обмислям да си взема и уред за коремни преси но се чудя до колко ще помогне.

Аз нещо не те разбирам...Как така изскаш да си стегнеш ръцете които са отслабнали****и в същото време искаш да ‘’‘Целта ми е да отслабна и да се оформя’‘’....или отслабваш или качваш няма стедно положение приятел....

П.П. Уреда за коремни преси аз не ти го препоръчвам...просто няма смисъл от него...

28.04.09
15:45

Ами проблема е, че съм напълнял на други места :), а ръцете ми отслабнаха, т.е. ми намаля мускулната маса там.

28.04.09
16:13

тренирай си и всичко ще стане ,и яж правилно,ако не те мързи бягай 3 пъти седмично

28.04.09
16:17

Трудно ще попълниш само мускул тук и да свалиш мазнинка само там. Всичко е комплексно. Или сваляш или качваш, вариант 3 е забранен за този форум :)
С този уред + дъмбелите можеш да тренираш всички мускулни групи (в зависимост от тежестта на дъмбелите разбира се, защото ако говорим за 5 килограмови гири пълноценността заминава на кино).
Гладиатор - можеш да буташ за гърди и да правиш флайс. За гръб - придърпване зад врат. Можеш клекнал да сгъваш за бицепс (много го обичам), а горния скрипец да го ползваш за трицепс. Краката също с гладиатора. Всичко това се допълва от възможностите да правиш упражнения за всичко с дъмбелите - лег, полулег, клекове, бицепс, трицепс, гребане за гръб, тяга, преси за рамо и разтварянията...
Но всичко зависи от теглото на дъмбелите. Бих казал, че с едни сглобяеми дъмбели и този гладиатор можеш да правиш тяло. Аз даже само с дъмбелите смея да твърдя, че би станало (е + 1 прав и/или крив лост) ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.04.09 16:24.

28.04.09
16:39

казано от Стоянчо на 28.04.09, 16:17:

Трудно ще попълниш само мускул тук и да свалиш мазнинка само там. Всичко е комплексно. Или сваляш или качваш, вариант 3 е забранен за този форум :)
С този уред + дъмбелите можеш да тренираш всички мускулни групи (в зависимост от тежестта на дъмбелите разбира се, защото ако говорим за 5 килограмови гири пълноценността заминава на кино).
Гладиатор - можеш да буташ за гърди и да правиш флайс. За гръб - придърпване зад врат. Можеш клекнал да сгъваш за бицепс (много го обичам), а горния скрипец да го ползваш за трицепс. Краката също с гладиатора. Всичко това се допълва от възможностите да правиш упражнения за всичко с дъмбелите - лег, полулег, клекове, бицепс, трицепс, гребане за гръб, тяга, преси за рамо и разтварянията...
Но всичко зависи от теглото на дъмбелите. Бих казал, че с едни сглобяеми дъмбели и този гладиатор можеш да правиш тяло. Аз даже само с дъмбелите смея да твърдя, че би станало (е + 1 прав и/или крив лост) ;)

Бате, успяваш да ме надъхаш :) Дъмбелите са сглобяеми, имам 4х1.25кг и 4х2.5кг, демек има избор.

Много ми помагате засега, ако може и да ми предложите една описана програма около която да си направя програмата ще сте екстра :)

Още едно въпросче - ако искам да съчетая плуването с цялата работа, ще е по-добре ли да ходя в дните, които не тренирам или да ги смесвам в един ден?(като се има предвид, че ще трябва и двете следобед, тъй като съм свободен след 2)

28.04.09
16:48

По-добре в различни дни.
Програма - ако си начинаещ - кръгови тренировки с малки килограми.
Ако имаш стаж - раздели седмицата примерно на 1.гърди и бицепс, 2.почивка, 3.гръб и трицепс, 4.почивка, 5.крака и рамо.

28.04.09
18:08

Наскоро във вкъщи си взехме гладиатор(http://www.sportdepot.bg/uploads/images/KH-327C8.jpg) и след два дена усърдно сглобяване е вече готов. Проблемът е, че не съм наясно каква програма да си изготвя и как да го направя тъй като предложените в сайта изискват и други уреди.

Наистина вместо да си купуваш уред за коремни преси си купи 1 лежянка и 1 лост комплект с дъмбели, така ще можеш да се доближиш до тренировката в фитнеса.

До сготвеното на програма, незнам дали искаш 3 или 4-ри дневен сплит...щи дам варянт за 3 и варянт за 4-ри дневен сплит и вече сам си реши кой да изпълниш или въобще ако си съгласен с мойто мнение.

(3 дневен сплит)
1-ви ден: гърди+трицепс+корем
2-ри ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
3-ти ден: гръб+бицепс
4-ти ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
5-ти ден: крака+рамо+корем
6+7-ми ден почивка

(4-ри дневен сплит)
1-ви ден: гърди+рамо+корем
2-ри ден: гръб+трапец
3-ти ден: почивка, плуване, ще ти идва като 1-вид кардио.
4-ти ден: крака+корем
5-ти ден: ръце
6+7-ми ден почивка

Даже ако искаш си почивай единият ден през седмицата а ходи в събота на плуване.
Лично аз ти препоръчвам да тренираш на 4-ри дневен сплит защото имаш по-малък шанс да се пренатовариш, но може да нямаш време затова ти предложих 3 дневния сплит. :)

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 28.04.09 18:11.

28.04.09
18:52

Много хубаво си направил! Аз имам абсолютно същия гладиатор, дъмбел + прав лост и лежанка. Моето мнение е сходно на другите няма смисъл да си взимаш уред за коремни преси по-добре лежанка ;) . Бих ти препоръчал ако можеш всеки ден да отделяш по 30-40 мин да четеж из форума, за да навлезнеш в нещата ( както аз правя вече 6 месеца). Първия месец прави кръгови тренировки след това мини на някоя от посочените по-горе 3 дневни и 4 дневни сплитове :)

П.П. Отначалото, докато не знаех какво да правя си мислех че съм се прецакал с това че тренирам вкъщи всеки ми казваше че след седмица ще се откажа и куп други глупости, понеже си мисля че и ти така ще се почувстваш да ти кажа НЕ е вярно!

28.04.09
19:02

Много хубаво си направил! Аз имам абсолютно същия гладиатор, дъмбел + прав лост и лежанка. Моето мнение е сходно на другите няма смисъл да си взимаш уред за коремни преси по-добре лежанка ;) . Бих ти препоръчал ако можеш всеки ден да отделяш по 30-40 мин да четеж из форума, за да навлезнеш в нещата ( както аз правя вече 6 месеца). Първия месец прави кръгови тренировки след това мини на някоя от посочените по-горе 3 дневни и 4 дневни сплитове :)

П.П. Отначалото, докато не знаех какво да правя си мислех че съм се прецакал с това че тренирам вкъщи всеки ми казваше че след седмица ще се откажа и куп други глупости, понеже си мисля че и ти така ще се почувстваш да ти кажа НЕ е вярно!

Мерси за окуражението, иначе 3-дневен сплит + 2 дена плуване май най-много ми допада: 1ден бицепс и гърди+корем; 1ден гърди и трицепс и 1ден крака и рамо + корем. А опит известен имам, ходих 4 месеца редовно на фитнес преди година и нещо, но спрях и така и така не почнах. Имах аналогична на тази програма. Бях започнал тогава хубави ръце да оформям и точно затова искам там да фокусирам.

Както и да е, мерси за всичко момчета, много се радвам, че получих бърз отговор и ще следя сайта по-често :)

Мнението беше редактирано от Morji на 10.05.09 10:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1