06.05.09
07:26
Ми тя Дива е права...много неща правиш в една тренировка...и тва и онова...Бих казала и от опит и от книгите,че един от най-ефективните начини за изгарене на мазнини с желязото е кръговата,като разделяш кръговата на трен. за горната част и за долната част на тялото...И според мен храната не ти е изчистена...прясното мляко...боровинките...череши...шунки...би трябвало това да го няма...Другото нещо е,че това,което ти правиш не е въглехидратна ротация...както казват в T-Nation.com ‘‘it’s carbs cycling not everything cycling’’ така че...оправи ги тези неща... :)
06.05.09
07:28
Е колко по-изчистено от това?
Може би да ям по един вид храна на ядене.
Закуска яйце, обяд пържола и вечеря броколи.
Извинявай, звучи все едно ти се карам, сопвам, а не е така.
06.05.09
07:33
Не се извинявай :) Ами прясното мляко ще го замениш със кисело например,ако неможеш без тези плодове ще си избереш само един вид в ограничено количество...знаеш,че въглехидратите,независимо от процента заемащ в менюто ни ,трябва да бъдат сложни...А когато спазваш режим в който естествено има някакви ограничения,храната малко или много винаги е скучна и еднообразна...
Мнението беше редактирано от Мила на 06.05.09 07:36.
06.05.09
07:39
Ок, от утре само сложни въглехидрати, “утре”, защото вече ядох ябълка..
Благодаря за насоката!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 07:39.
06.05.09
07:43
Обърках се вече:
Most fruits are considered complex carbs but it depends on their sugar and water contents. Complex carb fruits that you will find on most lists of the kind include: Grapefruit, Apples, Prunes, Apricots, Pears, Plums, Strawberries, and Oranges.
Either way, плодовата захар не е особено приемлива за човек на диета, все пак е... захар.
Така че.. nevermind.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 07:45.
Моето виждане за плодовете е че са праскани със захар и не си заслужава да се хапват толкова много.
До колкото знам ти си въглехидратна ротация тогава най-добре е да ги оставиш в деня в който вдигаш въглехидратите, т.е да ги ограничиш само в един ден. Като цяло според мен си пречат на НВД или пък ВМ НВД...
06.05.09
08:00
Видове полизахариди (сложни въглехидрати)
Инулин
Той е част от клас полизахариди изградени от малки фраменти на сложно свързани фруктозни молекули.
Източник: цикория, артишок, чесън, лук, глухарче (млечка) и бяла ряпа, а напоследък се влага широко в диетични, диабетични и спортни храни
Как се включва в метаболитните процеси: при консумиране с калций и магнезий, подобрява тяхното смилане, храни бактериите в дебелото черво, подобрява усвояването на храната, с която е приет
Отношение спрямо инсулина: не влияе
Ползи при консумация: подходящ за заменяне на захарта без да внася калории в храната
Сладост: 25% от тази на захарта
Гликемичен индекс: 1
Пектин
Това е хетерополизахарид, който е несмилаем за човешката храносмилателна система и подобно на други фибри, преминава през нея без да бъде сериозно повлиян.
Източник: ябълки, портокали, моркови, дюля, кайсии, широко се влага в храни с цел желиране и придаване на плътност
Как се включва в метаболитните процеси: при консумация с мазни храни, намалява усвояването на холестерола, действа като пребиотик и стимулира храносмилането
Отношение спрямо инсулина: не влияе
Ползи при консумация: подобрява храносмилането и усвояването на храната
Сладост: няма
Гликемичен индекс: 0
.....и аз се обърках вече :lol: ...както каза nevermind съгласна съм с tonu…
06.05.09
08:00
казано от tonu на 06.05.09, 07:54:
Моето виждане за плодовете е че са праскани със захар и не си заслужава да се хапват толкова много.
До колкото знам ти си въглехидратна ротация тогава най-добре е да ги оставиш в деня в който вдигаш въглехидратите, т.е да ги ограничиш само в един ден. Като цяло според мен си пречат на НВД или пък ВМ НВД...
Мерси за мнението, от утре ще преустановя яденето на плодове, ако мн ми се приядат евентуално във ВВ деня.
06.05.09
08:02
Обаче прясното мляко с овеса засега го оставям, защото е козе, за него съм чела, че се усвоява по-добре от кравето и е по-полезно.
(Май са оправдания, за да не се откажа от плодове и мляко наведнъж.. ама.. така реших. Засега.)
06.05.09
08:02
Деничка,ето ти четиво за въглехидратната ротация... http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=811783
06.05.09
08:04
казано от Mon coeur est a vous на 06.05.09, 08:02:
Деничка,ето ти четиво за въглехидратната ротация... http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=811783
Мерси, зачитам се веднага!
06.05.09
08:31
Прочетох статията:
- вземам си бележка за плодовете, та те дори не бяха споменати като possible choice за ядене, няма вече плодове
- статията предлага да се ротират само въглехидратите, а карбс и протеините да са константни, но аз съм ги разпределила по др начин (според статията на бб тийм) и мисля да ги оставя засега така.. но взаимствам идеята за ротация на калории (най-малко в нвд ден, средно в рбд ден и най-много във ввд ден)
- ще си нагодя тренировките според насоките на t-nation и бб тийм, което досега пренебрегвах..
06.05.09
08:46
На какво попаднах :lol: :
06.05.09
09:01
Черпя всички с по едно dark berry mocha frappuccino по случея, хем за разхлаждане.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 09:03.
Дени, по принцип на киселите плодове нищо им няма и не пречат на нищо. НО.....за човек който има да сваля и тепърва започва определен режим на хранене, всичко пречи. Затова ти бях писала за царевицата, боба и т.н Ти ми се озвери... ;-P
Остави си плодовете и другите глезотии за РБР и ВВД, както те съветват хората. В НВД не приемай никаква захар, само белтък и зеленчуци. Изкарай така поне 2 седмици и виж дали има резултат. Свалиш ли първите килограми, после като изядеш нещо пречещо няма да те вкара в плато.
06.05.09
09:30
казано от diva 97 на 06.05.09, 09:28:
В НВД не приемай никаква захар, само белтък и зеленчуци. Изкарай така поне 2 седмици и виж дали има резултат. Свалиш ли първите килограми, после като изядеш нещо пречещо няма да те вкара в плато.
В НВД дните нито веднъж не съм приемала плод (нито овес, нито хляб, никакъв въглехидрат), пише си го в менютата :-)
Само в РБД и ВВД.
казано от Denichkata на 06.05.09, 09:30:
казано от diva 97 на 06.05.09, 09:28:
В НВД не приемай никаква захар, само белтък и зеленчуци. Изкарай така поне 2 седмици и виж дали има резултат. Свалиш ли първите килограми, после като изядеш нещо пречещо няма да те вкара в плато.
В НВД дните нито веднъж не съм приемала плод (нито овес, нито хляб, никакъв въглехидрат), пише си го в менютата :-)
Само в РБД и ВВД.
Ок си. В РБД си остави сложните въглени, пък в ВВД може и плод. И увеличи водата при възможност. Знаеш го от спайдъра това
06.05.09
09:45
казано от diva 97 на 06.05.09, 09:43:
Ок си. В РБД си остави сложните въглени, пък в ВВД може и плод. И увеличи водата при възможност. Знаеш го от спайдъра това
Супер, точно така ще направя!
2 литра не е ли достатъчно? За вода?
Аз нямам норма де, преди имах, защото ми беше мн трудно да я стигна, но откакто почнах ротацията пия по цял ден, постоянно, губя дирята след литър и половина даже.
Браво на мен, не ми се беше случвало от 2007ма.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 09:47.
казано от Denichkata на 06.05.09, 09:45:
2 литра не е ли достатъчно? За вода?
Ох ами минимума е това. Особено за НВД дните. Знаеш - бъбреци, токсини, дъра бъра. И аз понякога се зоря с тая вода, но ги докарвам до 2,5 - 3 л течности
06.05.09
09:51
казано от diva 97 на 06.05.09, 09:48:
казано от Denichkata на 06.05.09, 09:45:
2 литра не е ли достатъчно? За вода?Ох ами минимума е това. Особено за НВД дните. Знаеш - бъбреци, токсини, дъра бъра. И аз понякога се зоря с тая вода, но ги докарвам до 2,5 - 3 л течности
при мен е имало дни в които съм пила 2 шишета по 3 литра вода :lol: но трябва да си седя в нас че да смогна да пия по толкова :)
06.05.09
09:51
Амиииии ок, в НВД дните ще обърна специално внимание, да стигна 3.
(Хора аз до преди 6 дни пиех по макс 500 мл на ден, имайте милост, дайте ми време за адаптация ;-))
Мнението беше редактирано от Denichkata на 06.05.09 09:52.
казано от Denichkata на 06.05.09, 09:51:
Амиииии ок, в НВД дните ще обърна специално внимание, да стигна 3.
(Хора аз до преди 6 дни пиех по макс 500 мл на ден, имайте милост, дайте ми време за адаптация ;-))
Не си само ти. Аз преди да започна изобщо да се занимавам със спорт и НВД и т.н. пиех само кафе и евентуално сок, бира, водка.Първото ми изпито шишенце от 0,5 л беше голяма гордост. Но за около месец стигнах до 2 л и нагоре. Лятото пия по 4 л. Свиква се обаче трябва да е насила иначе не става. Наливаш се и туй то.
06.05.09
09:56
Дам, наливам си се аз, а мога както ти каза да карам без вода, никаква нужда не изпитвам, ама никаква, не е ли странно това?
06.05.09
19:43
Днес реших да не тренирам. Примързя ме + осъзнах, че последните 5 дни не съм почивала.
Друга е темата, че те мойте тренировки са едни тренировки.. “Ум да ти зайде”. Практически няма много от какво да се почива, ама хайде.
Но нека си представим, че съм имала нужда да почина от физическа активност. Да, знам.. трудно е.. използвайте въображението си, опитайте пак, използвайте го по-активно.. още ли не успявате да си го представите.. загубена кауза е май ;-)!
Днес НЕ съм доволна от храната.
1во всичките приказки за “не” на плодовете се случиха горе долу след като вече ги бях яла, или пък непосредствено преди това.. either way ми беше гузно след като ги изконсумирах.
2ро.. овесената бисквита, която някак си се видях острани как купувам и изяждам по време на разходката ми. Поне беше овесена. Не ми е дори за самата бисквита. Всъщност 1/2 бисквита, защото беше огромна и си я разделих с другарчето. Просто беше непредвидена. И непредвидено високо въглехидратна, в следствие на което трябваше да си поиграя с фитдей сериозно, докато измисля какво точно да ям, за да уравновеся %.
Изводът е - непредвидените изкушения създават само главоболия, не си струва. Ама беше вкусна поне :red:
[6ти Май]: Ден 6 от ВР : тип “2/РБД”
08.30—> кафе с мляко, голяма ябълка
10.00—> 55 гр овесени ядки, 100 мл прясно мляко 2%, 50 гр череши, 50 гр боровинки
12.30—> 1/2 филия (35 гр) немски хляб с нищожно количество сьомга и броколи
14.30—> 40 гр кафяв ориз басмати със зелечнуци и 70 гр пилешко филе
90 минути ходене пеша, придружено с хапването на 35 гр овесена бисвкита
17.00—> 1 яйце, 10 гр масло, зелена салата, краставица, репички, чери домати
20.00—> 130 гр пиле със сметана, зелена салата, краставица, репички, чери домати
Protein 23% / Fat 37% / Carbs 40%
Вода - 2 литра.
От утре:
- ще си пия по-редовно добавките
- няма да ям плодове, освен във ВВД
- ще тичам, никакви оправдания вече за евентуално разболяване
- тренирането ще се случва между 10:00 и 11:00, не по-късно (ей това искам да го видя в изпълнение...)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.05.09 21:46.
07.05.09
21:45
[7ми Май]: Ден 7 от ВР : тип “1/НВД”
08.30—> кафе с мляко
10.00—> 2 яйца, 5 гр масло, 2 малки чушки, 2 малки доматчета
12.30—> 50 гр пилешко филе, 5 гр масло, 2 малки доматчета
- jumping jack 1x30 / подскок с twist 1x30
- squat 2x20 / squat настрани 2х20 / lunges 2x20 на крак/ плие 2х20
- squat с крак изнесен напред 2х20 на крак / повдигане на крак, който е изнесен назад 2х15 на крак / планкове 2х10 на крак / повдигане на дупе от легнало положение 2х20
- тичане 15 минути (или по-скоро жалък опит за тичане, отвикнала съм тотално, нямах желаие, нямах сили, заваля дъжд, който ме спаси от агонията, защото ме принуди да се прибера, и то почти в спринт)
15.30—> 1 пилешко бутче, 5 гр масло, брюкселско зеле
19.00—> 100 гр сьомга филе, 5 гр зехтин, 2 малки чушки, салата, краставица
21.00—> 100 гр кисело мляко 0%, 1/2 чушка
23.00—> 50 гр пилешко филе, краставица (хич не ми се ядеше, но трябваше да вдигна протеина.. но докато го сготвя огладнях така и така)
Protein 40% / Fat 45% / Carbs 15%
Вода - 2 литра, не можах повече.
Днес ми е ден за мрънкане, дойде ми, боли ме корем и т.н.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 07.05.09 21:56.
09.05.09
07:58
[8ми Май]: Ден 8 от ВР : тип “1/НВД”
06.30—> кафе с мляко
08.00—> 2 яйца, шунка, 10 гр масло, 2 малки чушки, 2 малки доматчета
10.00—> 80 гр кисело мляко 0%, 5 гр натурално какао
11.00—> 1 яйце, шунка, 5 гр масло, малка чушка, малко доматче
13.00—> 1 пилешко бутче, брюкселско зеле
- squat 3x30 / lunges 2x30 на крак/ плие 3х30
- squat с крак изнесен напред 2х30 на крак / повдигане на крак, който е изнесен назад 2х30 на крак / повдигане на дупе от легнало положение 3х30
- ходене 20 минути
21.00—> 130 гр пилешко филе, 4 рачешки рулца, 8 малки маслини, 10 гр зехтин, зелена салата, краставица, чери домати
Protein 38% / Fat 47% / Carbs 15%
Станах много рано и до 1 следобед бях яла 100 пъти, а по принцип обядвям към 2-3.
Имах огромна дупка между обяда и вечерята, но цял следобед спах, после упражнения, чисетене, подреждане, душ, ала бала, приготвяне на вечерята и то стана... късно.
Да тичам сама.. нямам желание.. което значи, че до 12ти (включително) тичане няма да има.
Ще удължа упражненията вкъщи. Вчера бяха 30 минути, днес повече, надявам се.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.05.09 07:58.
09.05.09
08:19
Дени,в домашни условия ли тренираш и ако да,с какви тежести разполагаш?
09.05.09
08:21
казано от Mon coeur est a vous на 09.05.09, 08:19:
Вкъщи тренирам, но без тежести, страшно се бях надула като тренирах с 2 по 1.5 кг.
09.05.09
08:25
Надула....смисъл обем или...
09.05.09
08:28
Дам.
Бях писала и по-рано за това.
казано от Denichkata на 06.05.09, 07:19:
Mерси!
Не аз не съм се засилила да го правя, още ми държи влага как се бях издула като бухта и то от трениране с 2х1.5 кг и сега не смея.
Знам, че е било временно, в реда на нещата, че съм щяла да се източа eventually.
Обаче, се източих точно като ги спрях.
Абе имам чувството, че тежестите, дори минимални не са за мен.
Затова сега наблягам на повече повторение и бързо изпълнение на упражненията, някак по... динамично.. кардиовидно.. и аз не знам как да го нарека.
09.05.09
08:31
Ами добре,щом не ти влияе добре...всеки сам съди за организма си... ;-)
09.05.09
08:32
Ами не мога да кажа дали по принцип не ми влияя добре.
По-скоро “на този етап” :-)
09.05.09
08:35
По скоро,защо не опиташ отново с риска да се подуеш още веднъж и ако не стане ги остави тежестите,макар,че кило и половина е почти нищо... ;-)
09.05.09
08:41
Предпочитам да изчакам за момента :-) Поне до 2ри юни.
Ще имам гости от БГ след 2 седмици и малко, иска ми се вниманието ми да е насочено към тях, а не към кахърене тип “ау каква съм бухта”.
Познавайки се мога да кажа, че има голям шанс вместо да си прекарам добре с приятелките си да съм в развалено настроение. Което е адски глупаво.
казано от Denichkata на 09.05.09, 08:21:
казано от Mon coeur est a vous на 09.05.09, 08:19:
Вкъщи тренирам, но без тежести, страшно се бях надула като тренирах с 2 по 1.5 кг.
Ти си се надула от промяната, а не от 3 те кг тежести. Пък и тогава хапваше повече въглехидрати и т.н. Сега се отдуваш от ротацията и защото свикваш с физическата активност. Това е според мен де...Споко, все по-добре се справяш
09.05.09
10:37
Дива, съгласна съм, самата аз не мисля, че баш от тежестите е било, само и единствено (те и едни тежести...).
Но на някакво ниво в болния си мозък правя асоциация “тежести-бухта” и още не мога да се отърся от нея.. заради което пък не ги поглеждам.
Благодаря за думите, че се справям по-добре :-)
А от домашната тренировка, не знам дали забеляза, махнах половината упражнения, оставих по 3 от “група” и увеличих повторенията. Тоест взех си бележка ;-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.05.09 10:38.
казано от Denichkata на 09.05.09, 10:37:
Дива, съгласна съм, самата аз не мисля, че баш от тежестите е било, само и единствено (те и едни тежести...).
Но на някакво ниво в болния си мозък правя асоциация “тежести-бухта” и още не мога да се отърся от нея.. заради което пък не ги поглеждам.
Благодаря за думите, че се справям по-добре :-)
А от домашната тренировка, не знам дали забеляза, махнах половината упражнения, оставих по 3 от “група” и увеличих повторенията. Тоест взех си бележка ;-)
Асоциацията и аз си я правя, защото при мен е факт получаването ефекта на мощните крака. И аз тренирам с малки тежести долната част.
Видях новта тренировка и мисля че е по-добре ;-)
Може и да ти е добре тренировката, ама е малка като натоварване. Малко повече зор си трябва. Една малко по-дълга видях, но и тя не ми се стори натоварваща - беше 23 упражнения за 40 мин., всички в 3 серии - общият ефект едва ли е по-добър, отколкото да подскочиш 10 пъти. Специалист не съм в тази област, но впечатлението ми е такова. Щом залагаш на упр. със собствено тегло, поне вмъкни лицеви опори, крънчовете в повече серии, глутеус мостове с тежест, планкове по повече от 10 сек., раменни преси или някое изтощаващо тае бо от нета....и кардиото не ти е на ниво - убедена съм, че можеш да се постараеш повече и там - ходене 20 мин?...хайде да ме опровергае някой, но ми се струва, че така доста време ще се чудиш, защо не изчезват бричовете, особено заради кардиото.
Както подчертавам винаги - лично мнение.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.05.09 19:35.
09.05.09
19:42
За пореден.. не.. за последен път обяснявам, че си пиша ходенето пеша, разходките и т.н. със “социална”, а не “тренировъчна цел”. Целта е да изляза отвкъщи и да не се затварям.
Извинявам се ако звуча рязко, но на всеки няколко страници това го разяснявам.
Колко заблудена трябва да съм, за да си мисля, 20 минути ходене пеша е кардио ;-) Знам, че съм “на вие” със спорта, но все пак.. give me some credit LOL.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.05.09 19:42.