казано от Емил Начев на 10.04.09, 09:06:
Ще го пробвам, мерси! Досега за трицепс съм правил почти само натискане от горен скрипец с тесен хват, и там ако се изсилиш с килограмите правиш чийт с цялото тяло и не е голям проблем. Но на класическото френско не става тоя номер.
Да, при класическото френско чийтингът се състои в правенето на нещо като пулоувър, което води до натоварване на места, които изобщо не ти трябва да натоварваш в тренировка за трицепс. :)
Днес съм в дилема. Имам сериозни проблеми с някакъв гаден ентеро-вирус. Не се чувствам кой знае колко зле, но онзи ден и днес съм постоянен обитател на едно хладно помещение със собствен водоизточник и керамични плочки на стената. Вчера бях малко по-добре и направих ръце, но днес май няма да е разумно да правя крака и рамо. И все пак се познавам твърде добре - няма да мога да спя от угризения, ако пропусна тренировка дори по уважителни причини. Затова се чудя дали все пак да не ида да направя нещо леко, колкото да отбия номера... Не знам, ще мисля до последно.
10.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Закуска: Чаша мляко с разтворимо кафе.
Обяд: Пуешка шунка, домати, обезсолено сирене и кисели краставички. Бях си приготвил много (две пълни кутии за фризер), затова го изядох на два пъти - към 11 и към 15.
Час преди тренировката: Кофичка кисело мляко.
След тренировката: Едно голямо Корни.
Вечеря: Нещо пилешко на скара, салата, овесени трици с кисело мляко.
Силова тренировка
Въпреки силното си неразположение, реших все пак да си направя тренировката за крака и рамо, но да се жаля. Е, направих я, но не се пожалих.
1. “Manmaker” комплекс - 7х50, 5х60, 3х65, 3х65, , 3х65 кг. В сравнение с “мечешкия” комплекс миналата седмица, натоварването при краката тук е дори по-малко. Може би и техниката ми куца, но 65, 70, дори 80 кг. за клек ми се струват нищожни, а за раменна преса от стоеж - доста солидна тежест. Вярно, тежестта трябва да се изтласква над главата, но дори така ми тежи за рамо и ми е лека за крака. Освен това никакъв шанс да вляза в почивка 30 секунди - половин минута след серия още се чудя как да не си изкашлям целите дробове, а само половината и къде ми е сърцето. :)
2. Лег-преса - 8х170, 8х170, 7х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
5. “Вертолет” с прав лост - 6х65, 7х60, 8х55 кг. - тук се изхвърлих в началото и се получи обърната пирамида, вместо права. :)
6. Бедрени разгъвания - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
7. Въртене на диск над главата - две серии с по 16 завъртания - 8 по часовниковата стрелка и 8 срещу с 20 кг. диск. Това упражнение не бях го правил никога досега и съм изненадан колко ми хареса. :)
8. Калф-машина - 15х60, 15х60, 15х60 кг.
9. Повдигане на щанга зад гръб със свиване на лактите - 6х70, 8х70 кг. Понеже тренирах с колан, в първата серия щангата ми запираше в ръба му и ме изненада неприятно.
Хубава тренировка стана. В началото ми се гадеше (както и цял ден), но като влязох в менмейкъра, забравих за гадене и стомах. :)
Я да помоля кросфит спецовете за нещо - иска ми се да пробвам по едно комплексче за всяка тренировка от четирите ми в сплита, но така, че да отговаря точно на това, което правя в съответния ден. Да видим пролетта и лятото как ще ми подейства това. Вече си имам за крака и рамо два комплекса, които ми харесват. Можете ли да ми покажете такива, които са съответно за:
1. Гърди (евентуално и корем, макар че не си представям как ще стане това)
2. Гръб (предмишница, трапец - пак като за гърдите, стига да има подобен комплекс). Желатено е да не включва тяга - не смея да я правя в момента.
3. Бицепс и трицепс
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.04.09 15:51.
10.04.09
15:51
Не устиска, а :))
казано от eraziel на 10.04.09, 15:51:
Не устиска, а :))
Тц, не можах. Аз съм най-големият си враг - ако пропусна, после няма да спя цяла нощ, ще се въртя и ще се убеждавам, че съм можел да се пробвам в залата все пак. :)
Боби, ако още не ти е наред коремът, не яж млечни и Корнита. Особено млечни!
За онези комплекси дето питаш, се сещам за гърдите. Ей тези “бърпети” са подходящи за начало на тренировка за гърди, с лицева опора и подскок.
казано от Winnie на 10.04.09, 16:11:
Боби, ако още не ти е наред коремът, не яж млечни и Корнита. Особено млечни!
За онези комплекси дето питаш, се сещам за гърдите. Ей тези “бърпети” са подходящи за начало на тренировка за гърди, с лицева опора и подскок.
Да, Уини, знам това за млякото, както и за доста други неща, които дразнят стомаха. Но съм пуст инат, мразя нещо, пък било то и някакъв ентеровирус, да ми пречи на плановете. Ако се влошат нещата, ще мина на препечени филийки и сиренце, но ще се опитам да изкарам и без тях.
Иначе бърпетите са ОК, но по-скоро ще ги сложа след тренировката за гърди и то не в залата, а у нас. :) Благодаря за идеята!
казано от Boby_ на 10.04.09, 15:50:
..................
1. “Manmaker” комплекс - 7х50, 5х60, 3х65, 3х65, , 3х65 кг. В сравнение с “мечешкия” комплекс миналата седмица, натоварването при краката тук е дори по-малко. Може би и техниката ми куца, но 65, 70, дори 80 кг. за клек ми се струват нищожни, а за раменна преса от стоеж - доста солидна тежест. Вярно, тежестта трябва да се изтласква над главата, но дори така ми тежи за рамо и ми е лека за крака. Освен това никакъв шанс да вляза в почивка 30 секунди - половин минута след серия още се чудя как да не си изкашлям целите дробове, а само половината и къде ми е сърцето. :)
.........
Хубава тренировка стана. В началото ми се гадеше (както и цял ден), но като влязох в менмейкъра, забравих за гадене и стомах. :)
Здрасти, Боби!
По мое мнение, ManMakers е за по-сериозни тежести в сравнение с The Bear. Аз правих Мечката с 50 кг, а Менмейкърс с 80 кг и даже смятам следващия път да сложа 90 кг. Съответно скоростта е различна, повторенията също. Не виждам причина да не е се изпълнява с по-леки тежести, но както сам си забелязал, Менмейкърс идва по-лек, защото клека е само със щанга зад врат. В Мечката движенията преливат, получава се нещо като 2 последователни Thruster, пред гърди и зад врат, докато при Менмейкърс техниката е по-чиста, а движенията по-отсечени (то някак естествено се получава, инак няма да е много забавно да си треснеш 80-90-100 кг щанга зад врата %-P).
И в двата комплекса техниката на обръщане е изключително важна. Ако се чустваш нестабилен и ти е странно натоварването, много бързо ще падне батерията, защото ще влагаш повече сила от необходимото.
Хрумна ми нещо! Ако не усещаш добре краката при Менмейкърс, защо не правиш по 2 клека вместо 1, преди да прехвърлиш щангата отпред? Мисля, че ще е добре така.
казано от Boby_ на 10.04.09, 15:50:
Я да помоля кросфит спецовете за нещо - иска ми се да пробвам по едно комплексче за всяка тренировка от четирите ми в сплита, но така, че да отговаря точно на това, което правя в съответния ден. Да видим пролетта и лятото как ще ми подейства това. Вече си имам за крака и рамо два комплекса, които ми харесват. Можете ли да ми покажете такива, които са съответно за:
1. Гърди (евентуално и корем, макар че не си представям как ще стане това)
2. Гръб (предмишница, трапец - пак като за гърдите, стига да има подобен комплекс). Желатено е да не включва тяга - не смея да я правя в момента.
3. Бицепс и трицепс
Тук ме замисли... За гръб веднага мога да ти кажа да пробваш Fran (видео!) (21-15-9 повт без почивка от тръстер с 40 кг и набирания), аз се размазах с Heavy Fran онзи ден, още ме боли гърба :ohh:
Няма изолиращи комплекси за бицепс/трицепс, нали целта е да удариш цялото тяло възможно най-силно. За гърди има комплекси с бърпети, лицеви опори и силови възлизания на халки, но първо няма да намериш халки по залите, второ ти си доста голям мъж, а това затруднява гимнастическите фокуси :-) Ето демонстрация на силови възлизания в един комплекс!
Vic, благодаря за идеите! :) Този Fran изглежда направо зверски! Като ги гледам тия двамата на видеото, направо не мога да си представя, че жив човек е в състояние да поддържа това темпо!
Така като гледам, май ще трябва да си сменя програмата на тридневен сплит, вместо на четиридневен и да вкарам четвъртия ден с два дни почивка след него за кросфит, ако ще правя. Иначе няма да го бъде в един ден със силова тренировка. :)
12.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Храненето днес си е неделно - без да прекалявам, но и без да се ограничвам.
Силова тренировка
Днес гръб, трапец, предмишница. Както и миналата седмица, без тяга и с колан през цялото време.
1. Набирания с широк хват - 8, 7 + 5 кг., 7 + 5 кг. , 7. За пръв път в живота си правя набирания с допълнителна тежест. :) 5 кг. са малко на фона на моите 102, но като се замисля, че само преди 4 години не бях в състояние да се повдигна на лоста и без нищо допълнително дори веднъж, съм доволен от себе си.
2. Придърпване на долен скрипец със средно широк хват - 12х60, 10х70, 8х80 кг.
3. Гребае с дъмбел -9х40, 8х40, 8х40 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х75, 8х75, 8х75 кг.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - две серии по 8 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец.
Ами не я усещам добре тренировката без тяга и това е. :( Няма да мрънкам, но нищо от горните упражнения не замества реално тягата.
13.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
По-добре от вчера, по-зле от утре... Стриктната диета започва да се превръща в спомен от февруари, а глупавата бира - в ежедневие. Нещо мотивацията ми куца в последно време. Не съм се сдухал, не, но ми е добре така и ме тегли някаква тъпа инерция да карам разумно с храната, да пийвам по някоя бира и да си тренирам. Не знам, ще видим.
Силова тренировка
Днес - гърди и корем.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120, 2х130 кг.
2. Кофички - 8+20 кг., 6+20кг., 8+10 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 8х35, 8х35, 8х35 кг.
4. Флас - три серии по осем повторения с 25 кг. дъмбели.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклон, “молитва” на скрипец и странично привеждане с дъмбел. Накрая завърших с хиперекстензии - трябваше да ги правя с гърба, но забравих вчера, честно казано.
Малко ме наболява гърлото цял ден, но реших, че това не е повод да пропускам тренировка.
13.04.09
18:22
Хайде Boby_ не падай духом ние сме с теб !!! Подкрепяме те и очакваме да вървиш само напред и нагоре. Аз искам да ме радваш искам да чета как прогресираш, неискам една бира да е по силна от теб. Ако искаш да постигнеш нещо което никога не си имал, то трябва да направиш нещо което никога не си.
казано от Boby_ на 12.04.09, 12:41:
Vic, благодаря за идеите! :) Този Fran изглежда направо зверски! Като ги гледам тия двамата на видеото, направо не мога да си представя, че жив човек е в състояние да поддържа това темпо!
Така като гледам, май ще трябва да си сменя програмата на тридневен сплит, вместо на четиридневен и да вкарам четвъртия ден с два дни почивка след него за кросфит, ако ще правя. Иначе няма да го бъде в един ден със силова тренировка. :)
Боби!
Една идея за кросфит за гърди/гръб:
Lynne
* Bodyweight bench press (e.g., same amount on bar as you weigh)
* pullups
5 rounds for max reps. There is NO time component to this WOD.
Аз май скоро ще го пробвам!
15.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Освен, че вчера на обяд погълнах половин шоколадова бонбониера “Мерси”, друго нямам какво да кажа за храната.
Силова тренировка
След ужасното хранене тия дни се вбесих на себе си и си го изкарах в залата.
Днес тренировката беше бицепс и трицепс в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 6х60, 8х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х65 (видео), 5х65 кг. Заради изказаните по-рано съмнения в тежестите, с които правя френско, днес помолих един младеж в залата да ме снима с телефона ми. Оказа се, че техниката ми сериозно куца и трябва да намаля малко тежестите, за да я коригирам - пускам лоста доста назад към темето, вместо само към челото, без да мърдам рамене. Опитах в последната серия да се коригирам, но не се получи много добре.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - три серии по 7 повторения с 25 кг. дъмбели.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х100, 7х100, 7х100 кг. Тук още захласнат от разктритието, че не правя добре упражнението, сложих по инерция повече килограми от обикновено. Е, направих си сериите. :)
3.1. Скотово сгъване с дъмбел - 8х20, 8х20 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с две ръце) - 8х35, 8х35 кг.
4.1. Концентрично бицепсово сгъване с дъмбел - 8х17,5, 8х17,5 кг.
4.2. Кикбек на скрипец с една ръка - 10х20, 8х20 кг.
Много хубава тренировка стана! :) Много добре се получи. За пръв път се пресрамих да се снимам в залата, на всичко отгоре помолих страничен човек да ме снима. За задръстен интроверт като мен това си е постижение. На всичко отгоре сякаш заради тоав, че имаше насочена към мен камера, усетих прилив на сили. :)
След тренировката мерих ръце - дясна 46,8 см, лява 45,9 см. Май имам желание да гоня едни 50 на дясна ръка на есен. Ще видим.
16.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
За храна и днес няма да пиша - бях се наканил вече да се стегна и да се върна в правия път, но днес по време на тренировката ми се обади майка ми, че съм станал чичо. :) Имам си малка племенница, която ще казва на двете ми дъщери каки. :) Женско царство. :)
Силова тренировка
Днес правих крака и рамо. Този път без кросфит, само класически силови упражнения
1.1 Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 8х110, 7х120 кг. Никакво изхвърляне с килограмите, кротичко, хубави клекове до долу и внимателно с положението на кръста и наклона напред.
1.2 Раменни преси с прав лост от седеж пред гърди - 10х40, 8х55, 8х60, 8х65 кг. - и тук така. Можех и 70 да сложа, не ме болеше рамото, имах сила, но парен супа духа. :)
2.1 Лег-преса - 8х170, 8х170, 7х170 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
3.1. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4.1. Бедрени разгъвания - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на дъмбели назад от седеж с гърди, притиснати в коленете - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
5. Калф-машина - 15х60, 15х60, 15х60 кг.
Много прилична тренировка! Направих я стегнато, интензивно, с малки почивки, изпотих се здраво. Засега мисля да спра с кросфита за известно време - май не е за мен, поне не и на този етап. Ще си карам с моите си силови тренировки и ще пробвам пак по-натам, ако зацикля на едно място. :)
Наздраве! :)
казано от Емил Начев на 16.04.09, 18:13:
Аз само с 40 кг се наложи кротичко да оставя лоста зад глава..
Но пък слушаш правилната музика, като ти гледам подписа. ;)
18.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес гръб, трапец, предмишница.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 7, 7. Днес много бързах и се наложи да сведа почивките до минимум.
2. Гребане с дъмбел - 8х40, 8х40, 8х40 кг.
3. “Мечка” - 8х55, 8х55, 8х55 кг.
4. Придърпване на горен скрипец с тесен хват - 7х80, 7х75, 7х75 кг.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - две серии по 7 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец.
Тренировка набързичко, без много размотаване, стана си добре. :)
казано от Boby_ на 18.04.09, 08:00:
............
1. 3. “Мечка” - 8х55, 8х55, 8х55 кг.Здрасти, Боби!
55 кг? Пазиш кръста вероятно? Щото не се съмнявам, че тази тежест можеш да я издърпаш с една ръка.казано от Boby_ на 18.04.09, 08:00:
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - две серии по 7 повторения с 80 кг.
Това пък с 80 кг?!? Или не си представям правилното упражнение или си на порталния скрипец, т.е. тежестта е 40 кг, заради двойната макара. :-/
Здрасти, Вик!
Тая “мечка” всъщност не е точно мечка, а един странен самоделен уред под странен ъгъл и на странен шарнир. :) Мога общо взето 70-80 кила да сложа на него, но за да си направя хубаво и докрай повторенията и амплитудата, 55-60 кг. са оптималната тежест.
За привеждането на горен скрипец позна съвсем точно - портален с две макари. :-)
20.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Храненето не е за описване - козунаци, агнешко и други “подходящи” за празниците, но неподходящи за диета храни. :) Но това беше, малко остана до лятото и е крайно време да се взема в ръце.
Силова тренировка
Гърди и корем. За съжаление кварталната зала не работеше и се наложи да ходя във “Флайс” в Дружба. Ужасно - лостовете неудобни, задушно, пълно с хора... Изпотих се и се задъхах още на първите серии. Е, направих там някаква тренировка, колкото да не пропускам.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 7х110, 7х110 кг.
2. Кофички - 12, 12, 12 - нямаше как да си сложа тежест на кръста, а с дъмбел между краката ми е неудобно, затова реших да увелича малко повторенията.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 8х35, 8х35, 8х35 кг.
4. Кросоувър на портален скрипец - три серии с по 8 повторения и 45 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклон, коремни преси на римско столче с тежест, странични привеждания с дъмбел.
21.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Закуска - Чаша мляко с нес.
Обяд - Четири варени яйца, пуешка шунка, кисели краставички, горчица.
Следобед - Кофичка кисело мляко.
След тренировката - Едно Корни.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна, салата, овесени трици с кисело мляко. (план)
Като цяло удържах днес фронта за пръв път от много време. :)
Силова тренировка
Днес - бицепс и трицепс.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х55, 6х60, 7х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х55, 8х60, 8х60 кг. След като си изгледах видеото от миналата седмица няколко пъти, този път много внимавах с техниката, затова не сложих повече от 60 кг.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - три серии по 8 повторения с 25 кг. дъмбели.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х95, 8х95, 8х95 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с две ръце) - 10х35, 10х35 кг.
4.1. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) от седеж с две ръце - 8х70, 8х70 кг.
4.2. Привеждане на горен скрипец (портален) с една ръка и обратен хват - 8х35, 8х35 кг.
Много хубава тренировка. Аз по принцип си обичам тренировките за ръце, но понякога ме мъчат малко. Е, днес си беше идеална просто. :)
25.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Пас съм с хранененто.
Силова тренировка
Най-после стигнах до залата. Миналата седмица си имах едни особени лични ангажименти (приятни) и от вторник чак днес успях да намеря време за тренировка, която беше гръб, трапец, предмишница.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 7.
2. Гребане с дъмбел - 8х40, 8х40, 8х40 кг.
3. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х80, 8х80, 8х80 кг.
4. Придърпване на долен скрипец с широк хват (на портален го правих) - 12х100, 12х100, 12х100 кг.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - две серии по 8 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец. Позавъртях и диск около главата си - колкото да кажа, че малко съм натоварил и рамото тази седмица.
казано от Boby_ на 25.04.09, 13:48:
25.04.2009 г. (тренировъчен ден)
3. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х80, 8х80, 8х80 кг.
Боби, що не пробваш с тесен неутрален хват пред гърди? Нали набиранията бяха с широк надхват преди това? Въобще, аз тия движения зад врат не ги обичам, въпреки, че като малък се скъсвах от точно такива набирания. Беше някаква мода в гимназията, даже състезания си организирахме в голямото междучасие :lol:. Но честно казано, мисля, че рамената са уязвими в това положение и ако човек има склонност към травми в рамената...
казано от Boby_ на 25.04.09, 13:48:
4. Придърпване на долен скрипец с широк хват (на портален го правих) - 12х100, 12х100, 12х100 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец. Позавъртях и диск около главата си - колкото да кажа, че малко съм натоварил и рамото тази седмица.
100 кг на портален, т.е. 50 кг със сигурност ти е било лекичко. Вероятно е нямало свободен нормален скрипец? А какво значи да позавъртиш диск около главата си? Какво е това упражнение?
Здрасти, Вик!
казано от Vic на 28.04.09, 04:24:
Боби, що не пробваш с тесен неутрален хват пред гърди? Нали набиранията бяха с широк надхват преди това? Въобще, аз тия движения зад врат не ги обичам, въпреки, че като малък се скъсвах от точно такива набирания. Беше някаква мода в гимназията, даже състезания си организирахме в голямото междучасие :lol:. Но честно казано, мисля, че рамената са уязвими в това положение и ако човек има склонност към травми в рамената...
Да, правя го и това, но ги редувам двата хвата през тренировка. А при раменете повече проблеми ми създават бутащите упражнения, тук като че ли не усещам кой знае какво напрежение, но си прав, че позицията е неестествена и предразполага към травми.
казано от Vic на 28.04.09, 04:24:
100 кг на портален, т.е. 50 кг със сигурност ти е било лекичко. Вероятно е нямало свободен нормален скрипец? А какво значи да позавъртиш диск около главата си? Какво е това упражнение?
Аз накрая за донапомпване го направих с по 12 повторения. Иначе има нормален скрипец, но много трудно се слага дръжка за широк хват, а аз в тази тренировка точно това исках да направя (като си наумя нещо...) - долен скрипец с широк хват. :)
А това с въртенето на диск го търсих, търсих, но не мога да го издиря. Ще се опитам да го опиша. Взимаш голям диск, хващаш го с две ръце, вдигаш го напред и започваш да го въртиш по или срещу часовниковата стрелка, като в най-горна точка минава над главата ти, а в най-долна - пред корема. Аз го правя 8 оборота в едната посока и после 8 в другата. Товари какво ли не - от рамене до трапец.
казано от Boby_ на 28.04.09, 07:35:
А това с въртенето на диск го търсих, търсих, но не мога да го издиря. Ще се опитам да го опиша. Взимаш голям диск, хващаш го с две ръце, вдигаш го напред и започваш да го въртиш по или срещу часовниковата стрелка, като в най-горна точка минава над главата ти, а в най-долна - пред корема. Аз го правя 8 оборота в едната посока и после 8 в другата. Товари какво ли не - от рамене до трапец.
Сещам се. Не съм го правил, но може да повъртя и аз ;-)
Май имаше едно подобно упр. в което вдигаш диска с опънати ръце пред тялото и почваш да го въртиш като волан на кола.
28.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Диетата вече е почти забравен спомен. Формата ми спадна, нещо май се демотивирах да гоня екстремни резултати. Все пак избягвам прости въглехидрати и мазнии и се надявам, че загубеното няма да е много, докато пак се хвана да слабея. :)
Силова тренировка
Тренировката беше гърди и корем. Както всеки понеделник, и този бях недоспал и в не особено добра кондиция. Май ще ги местя гърдите в друг ден. :)
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120 кг. Едва направих петица на 120, което ме отказа да слагам повече.
2. Кофички - 7+20 кг., 8+10кг., 7+10 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 9х35, 9х35, 9х35 кг.
4. Флас - три серии по осем повторения с 25 кг. дъмбели.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклон, “молитва” на скрипец и странично привеждане с дъмбел, хиперекстензии.
Като се има предвид, че вероятно направих повече прозявки, отколкото повторения в тая тренировка, не мина много зле. :)
Днес бях на невролог, правиха ми рентгенова снимка. Заключение (цитирам дословно) - “Умерено изразена остеохондроза на Л5-Ес1”.
Предписано лечение - медикаментозно (Бипрофенид, Мидокалм, Милгама) и физиотерапия. С други думи дрън-дрън - временно ще ме позакрепят и след половин година пак ще рева на умряло, като шофирам повече от половин час. Ще мисля тепърва какво и как да правя. Няма да спирам фитнеса, разбира се - ще внимавам с кръста, ще си подбирам упражненията, ще си купя хубав колан и ще тренирам постоянно с него... Но новината е неприятна все пак... Може и да потърся алтернативи от типа на хомеопатията, макар че съм крайно скептичен по отношение на нея. Е, в случая е повече от ясно, че класическата медицина с изключение на хирургията с нищо кой знае какво не може да ми помогне и няма да загубя от това, че ще пробвам нещо друго, дори няма вероятност и да се влоша заради липса на истинско лечение. :) Идеален пациент за някой хомеопат или хомеоПАТКА се очертавам. :)
казано от Емил Начев на 28.04.09, 17:25:
А откъде са тръгнали тези проблеми, от травма във фитнеса, някъде другаде, простуда, инфекция...?
Нямам представа. Сякаш стана постепенно, за няколко години. Усещах първите симптоми още преди да започна да тренирам, но може след това в залата да съм ускорил нещата. Не знам. Днес споменах на невроложката за фитнеса и силовите тренировки, тя не реагира никак. Нито ме разпита за подробности, нито ми забрани да тренирам - изобщо озадачаващо нищо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.04.09 18:06.
казано от Boby_ на 28.04.09, 18:05:
...............
Днес споменах на невроложката за фитнеса и силовите тренировки, тя не реагира никак. Нито ме разпита за подробности, нито ми забрани да тренирам - изобщо озадачаващо нищо.
Здрасти, Боби!
Въобще не е озадачаващо :-)! Пак ще го кажа - 90% от докторите не разбират от здраво тяло, още по-малко от тренировки и натоварвания. Пак добре, че нищо не е казала, щото има и такива, дето си мислят, че разбират и само нелепости приказват.
Твърдо съм на мнение, че тренировките няма да ти навредят, даже напротив. Виж, ако намериш начин и се консултираш със спортен лекар, с опит в щангите...
29.04.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - бицепс и трицепс в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 6х60, 8х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х60 кг.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 8х25, 7х25. 8х25 кг.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х95, 8х95, 8х95 кг.
3.2. Трицепсово разгъване на горен скрипец с въженце зад глава - 8х80, 8х80 кг.
4.1. Концентрично бицепсово сгъване с дъмбел - 10х17,5, 10х17,5 кг.
4.2. Кикбек с дъмбел - 10х15, 10х15 кг.
Нормална тренировка, нищо особено - нито лоша, нито добра.
01.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес правих крака и рамо.
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120 кг. Едно момче в залата ме гледаше с явна насмешка как се стягам с колан на 100 кг. Стана ми много неприятно, но се въздържах да ходя да му обяснявам защо го слагам този колан и защо не смея да натоваря щангата по-солидно. Нататък ще е така, трябва да свивкам с погледите. Баси, в крайна сметка ще си тренирам както си искам. Ако искам, мога и на празен лост да си сложа коланче.
1.2. Раменна преса от седеж с дъмбел - 10х20, 8х25, 8х35, 7х35, 8х25 кг. Днес нямаше болка в рамото, добре си дойдоха тежестите и пирамидата се получи.
2.1. Лег-преса - 8х165, 8х175, 8х175 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 9х19, 8х19, 8х19 кг.
3.1. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели с права ръка напред - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4.1. Бедрени сгъвания на машина -10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
5.1. Калф-машина - 20х60, 20х60, 20х60 кг.
5.2. Въртене на диск над главата - две серии с по 16 завъртания - 8 по часовниковата стрелка и 8 срещу с 20 кг. диск.
Прилична тренировка като цяло.
казано от Boby_ на 01.05.09, 13:15:
..........
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120 кг. Едно момче в залата ме гледаше с явна насмешка как се стягам с колан на 100 кг. Стана ми много неприятно, но се въздържах да ходя да му обяснявам защо го слагам този колан и защо не смея да натоваря щангата по-солидно. Нататък ще е така, трябва да свивкам с погледите. Баси, в крайна сметка ще си тренирам както си искам. Ако искам, мога и на празен лост да си сложа коланче.
.................
И откога слагането на колан е признак за слабост? Я не им се връзвай на ‘лапетиите.
04.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес тренировката беше гръб, трапец, предмишница.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 7.
2. “Мечка” на машина - 8х65, 8х65, 8х65 кг.
3. Гребане на долен скрипец с тесен хват - 10х80, 8х90. 8х90 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х80, 7х85, 8х80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец. Завърших с три серии хиперекстензии.
04.05.09
08:35
Боби,храната толкова ли е зле,че вече не я пишеш даже? :)
казано от Aleksandar Marinov на 04.05.09, 08:35:
Боби,храната толкова ли е зле,че вече не я пишеш даже? :)
Не питай... За съжаление в момента е много зле храната. Качил съм килограми и обиколна на корема... Абе простотии правя, ама ще се стегна. Имам нужда от малко почивка.
05.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - гърди и корем. Снощи не ми беше много добре, днес също, но се храня лошо, пия доста бира и това, върху което се крепи всичко, са тренировките, затова не пропускам за нищо на света! :)
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 7х110 кг. - На последните две серии усетих някакво изтръпване в областта на лакета на лявата ръка. Случваше ми се преди години, когато правех лицеви опори, а бяха в лоша форма... Нищо сериозно, но не сложих повече от 110 на щангата.
2. Кофички - 10, 10, 10 повторения с 10 кг. допълнителна тежест.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 10х35, 10х35, 10х35 кг. За сметка на първото упражнение, с което не можах да се изцедя както обикновено, тук ми бяха останали сили за десетки. :)
4. Пек-дек - 10х60, 10х70, 9х70 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклон, коремни преси на римско столче с тежест, странични привеждания с дъмбел. В крайна сметка добре стана тренировката.
06.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Както обикновено в тозаи ден - бицепс и трицепс в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 7х55, 7х55, 8х50 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х60, 8х60 кг.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х25, 8х25. 8х25 кг.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) - 8х95, 8х95, 8х95 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 10х35, 10х35 кг.
4.1. Бицепсово сгъване с въженце на долен скрипец (портален) - 8х60, 8х60 кг.
4.2. Привеждане на горен скрипец (портален) с една ръка и подхват - 8х35, 8х35 кг.
Нещо ми е криво днес сутринта, но тренировката ме разведри доста. :)
Честит празник на всички именници! :)
Днес - смяна на аватара. Старият е от снимк от миналата година, правена точно след сваляне на 20 кг. с Дюкан и изобщо не е актуален. Сегашният аватар е от днес... Показва това, което ми харесва - по-надолу не показвам в момента за нищо на света! :)
Много добре, но най-вече впечатление ми прави предното рамо. Браво. :)
Мнението беше редактирано от ozo на 06.05.09 10:39.