И още нещо, аз НЯМАМ ХОРМОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ БЕ ХОРА, това предния месец е от времето, емоции и разни други неща. :)
Дивичка, за сега съм ОК сякъш, благодаря ти за подкрепата :)
Мнението беше редактирано от Vess на 28.04.09 07:44.
казано от Vessi на 28.04.09, 07:43:
И още нещо, аз НЯМАМ ХОРМОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ БЕ ХОРА, това предния месец е от времето, емоции и разни други неща. :)
Дивичка, за сега съм ОК сякъш, благодаря ти за подкрепата :)
Ами аз щото съм ги правила тия номера и все гледам да предпазя другите, затова така мрънкам. Пък и нали сме съгражданки трябва да се подкрепяме. Усмихнат ден Веси :-)
Дива, усмихнат нека бъде и твоя ден, благодаря ти много :) за сега всичко е наред, а ти? как си ти ?
казано от Vessi на 28.04.09, 07:50:
Дива, усмихнат нека бъде и твоя ден, благодаря ти много :) за сега всичко е наред, а ти? как си ти ?
Ами и аз не знам как съм. Нещо нямам връзка с кораба- майка тази пролет. дали защото още не е съвсем топло и слънчево или е пролетна умора не знам. Ще се оправим и още как. От 1 май - нов дневник, нова цел и малко разнообразие.
казано от diva 97 на 28.04.09, 08:17:
казано от Vessi на 28.04.09, 07:50:
Ами и аз не знам как съм. Нещо нямам връзка с кораба- майка тази пролет. дали защото още не е съвсем топло и слънчево или е пролетна умора не знам. Ще се оправим и още как. От 1 май - нов дневник, нова цел и малко разнообразие.
Хе, хе, голяма си сладурана, много ми хареса това с кораба-майка. Да тази пролет стартира нещо тежко за всички ни, но ще премине и това, само търпение ни трябва :)
казано от Vessi на 28.04.09, 06:33:
22,20 - извара към 200 гр. преди лягане, много ми се спеше, легнах си рано
Е, Веси....22ч. рано ли е? :) Аз по това време вече сънувам ....Без майтап - просто винаги тогава ми се доспива :) Но пък 5-6ч. съм на крак ;)
казано от Cedar на 28.04.09, 12:25:
Е, Веси....22ч. рано ли е? :) Аз по това време вече сънувам ....Без майтап - просто винаги тогава ми се доспива :) Но пък 5-6ч. съм на крак ;)
Да да и аз съм така, ама като кажа на някой че си лягам в 22,00 - 22,30 и ми викат че било рано....лелееее
Ей....хора та аз всяка сутрин както казва Кедър, в 5-6.00 съм станала :)
казано от Vessi на 28.04.09, 12:29:
казано от Cedar на 28.04.09, 12:25:
Да да и аз съм така, ама като кажа на някой че си лягам в 22,00 - 22,30 и ми викат че било рано....лелееее
Ей....хора та аз всяка сутрин както казва Кедър, в 5-6.00 съм станала :)
Между 22ч. и 00ч. е най-хубавия сън! Преди си лягах мноого късно, не ми се спеше..! И даже, когато ми се насъберат 2-3 дно без тренировка не ога да спя....
Добро утро мили ми съфорумци :)
Така, ами преди да се отчета за вчера, ще ви кажа че системата 5х5 нещо не потръгна при мен, продължавам си на Кардио-атака, но така ми харесва, а това е най-важното, нали така :)
Идва лятото хора, тичането сутрин, Тае Бото вечер много ме освежават и яко раздвижват и мисля известно време да я карам така.
Вчера 28.04.2009 Вторник
6,30 - 7,10 - КРОС в Морската градина на Варна
9,00 - трици, ленено семе, стафиди, кис.мляко
11,00 - ябълка
12,40 - филия немски хляб с пилешко филе, салата зеле, извара
15,00 - извара с какао и кокосови стърготини, подсладител, и ябълка
17,00 - кис.мляко към 150 гр.
19,30 - салата зеле с моркови, пиле печено, 3 яйца само белтъците
22,00 - извара с какао и кокосови стърготини преди сладко, сладко да се унесааааа...... :red:
Това е, не тренирах вчера, разходих се малко из центъра, имам си медец вече, благодарение на Лимчо и така. Само кросчето сутринта, но то стига да ме зареди за цял ден :)
Хайде, лек и спорен ден :)
казано от Limka на 29.04.09, 06:33:
Мдам..кардиото прз лятото добре върви и при мен :)
И си мисля че и ефекта ще се засилва с идването на лятото :) от кардиото :)
Така, сега да видим какво съм правила вчера.....
29.04.2009 ДВУРАЗОВ тренировъчен ден хммм.....
6,30 - 7,10 - ТИЧАНЕ, умерено темпо 40 мин.
9,00 - трици, ленено семе, кис.мляко с 1с.л.медец ммм.....
11,00 - 1 ябълка
12,30 - филия немски хляб с пилешка шунка, салата зеле, извара
15,00 - ябълка, извара
17,00 - малко кис.мляко 1/3 от кофичката
19,00 - ТРЕНИРОВКА ТАЕ БО 60 мин.
20,50 - 1 краставица, 1 лионска наденица, белтъците от 3 яйца
22,30 - извара преди сън
Е, какво стана то, пак много белтък, мазнини и въглени почти нищо, лудо кардио, и направих заключението че бедрата ми са така яката напомпани от това тичане и скачане, няма възтановяване, няма въглехидрати.....НИЩО общо взето.....
Днес мисля да хапна вече повечко въглехидрати, дано се получи, мисля да пробвам въглехидратна ротация, само трябва да се спра на схема.
Може би ще е 2 дни - НВД, 1 ден - ВВД и 1 ден - РБД. Това как ви се струва ? Моля ви някой ако е компетентен да каже мнение, ще ми е от полза :)
казано от Vessi на 30.04.09, 06:43:
Може би ще е 2 дни - НВД, 1 ден - ВВД и 1 ден - РБД. Това как ви се струва ? Моля ви някой ако е компетентен да каже мнение, ще ми е от полза :)
Прави го според тренировките, Веси.
Ден без тренировка - НВД
Ден с една тренировка - РБД
Ден с 2 тренировки/ една тежка тренировка - ВВД
Това според мен. Но Уини има доста повече опит във въртенето. Може би тя ще се включи с по-компетентен съвет ;)
Тенкю Лимка, да може би Уин, ще ме посъветва.....ехо Уини, ей....само се каним ние да се видим и нищо не правим :) дайте да пием по кафе бе хора......
Хайде де, само викате хайде, ама - нищо повече! Аз съм тук - никъде няма да ходя, ако имаш време звънкай ;-) За какво ти е ротация?
казано от Winnie на 30.04.09, 09:46:
Хайде де, само викате хайде, ама - нищо повече! Аз съм тук - никъде няма да ходя, ако имаш време звънкай ;-) За какво ти е ротация?
Ами закакво ми е, така съм зациклила, имам чувството че яката съм се задръстила с НВД, и яката напомпала бутчетата, не знам, някаква промяна ми трябва.....
и аз ще съм тук Уин, Лимчо, ще се чуем някой ден да пием по кафе ??? Нали ???
казано от Vessi на 30.04.09, 10:38:
Ами закакво ми е, така съм зациклила, имам чувството че яката съм се задръстила с НВД, и яката напомпала бутчетата, не знам, някаква промяна ми трябва.....
и аз ще съм тук Уин, Лимчо, ще се чуем някой ден да пием по кафе ??? Нали ???
Какво значи, че си се задръстила с НВД? Не мога да си представя да напомпиш мускул с НВД... Виж, ако вдигнеш мазнините се получава отлично. Ама ти май беше следовничка на “мазнините горят в пламъка на въглехидратите”.
Аз от известно време преминах плавно на ВМ НВД и се чувствам супер! Никакъв глад за сладко, освен малки “прегрешения” с крем карамел, но спокойно минавам и без него. Силата е без промяна, издръжливостта се повишава с кросфита, а аз лека-полека чистя. Нито броя калории, нито се ограничавам, а огледалото взе да показва плочките. Излиза, че съм се мъчил с приема на въглехидрати. Скоро осъзнах, че 5 години в Морското съм се хранил инстиктивно ВМ НВД, а си тренирах тежко и имах супер релеф.
Преди няколко години пробвах НВД за месец и половина някъде - само месо, яйца и зеленчуци. Подейства ми, определено, но накрая ми трябваха доста усилия на волята да завършам всяка започната тренировка. Мисля, че не е добре да се прилага дълго време. Е, след няколко месеца ще разбера дали съм на прав път с ВМ НВД :coolsmirk:
Прав си Вик, имам неистов страх от въглехидратите и мазнините, ужас, не знам що ама.....лоша работа, трябва да променя доста неща с храненето си..... а от ТИЧАНЕТО СУТРИН И ТАЕ БО ВЕЧЕР Вик краката ми са се напомпали, да не говоря за прасеца, огромен е, ама си го харесвам :) здраво са се стегнали, няма лошо де :)
30.04.09
13:35
казано от Vic на 30.04.09, 12:02:
казано от Vessi на 30.04.09, 10:38:
и аз ще съм тук Уин, Лимчо, ще се чуем някой ден да пием по кафе ??? Нали ???Какво значи, че си се задръстила с НВД? Не мога да си представя да напомпиш мускул с НВД... Виж, ако вдигнеш мазнините се получава отлично. Ама ти май беше следовничка на “мазнините горят в пламъка на въглехидратите”.
Аз от известно време преминах плавно на ВМ НВД и се чувствам супер! Никакъв глад за сладко, освен малки “прегрешения” с крем карамел, но спокойно минавам и без него. Силата е без промяна, издръжливостта се повишава с кросфита, а аз лека-полека чистя. Нито броя калории, нито се ограничавам, а огледалото взе да показва плочките. Излиза, че съм се мъчил с приема на въглехидрати. Скоро осъзнах, че 5 години в Морското съм се хранил инстиктивно ВМ НВД, а си тренирах тежко и имах супер релеф.
Преди няколко години пробвах НВД за месец и половина някъде - само месо, яйца и зеленчуци. Подейства ми, определено, но накрая ми трябваха доста усилия на волята да завършам всяка започната тренировка. Мисля, че не е добре да се прилага дълго време. Е, след няколко месеца ще разбера дали съм на прав път с ВМ НВД :coolsmirk:
ооо май всички сме на ВМ :) Да не видим нещо от Тони :)
Значи, скъпи ми съфорумци, излизам в заслужена почивка, няма да се вястна най вероятно до 07.05.2009, ще си почивам, ще спортувам, ще се храня....ще видим как, ще го обмисля, но ще е здравословно :)
Пожелавам приятно изкарване на почивните дни, който ще почива :) и до нови срещи, ще се върна ей, няма къде да ида.
Целувки на всички :)
Мнението беше редактирано от Vess на 30.04.09 13:45.
казано от Vessi на 30.04.09, 13:44:
Значи, скъпи ми съфорумци, излизам в заслужена почивка, няма да се вястна най вероятно до 07.05.2009, ще си почивам, ще спортувам, ще се храня....ще видим как, ще го обмисля, но ще е здравословно :)
Пожелавам приятно изкарване на почивните дни, който ще почива :) и до нови срещи, ще се върна ей, няма къде да ида.
Целувки на всички :)
Весело изкарване Веси. Зареди се положително и всичко ще се нареди
Здравейте сладури :) Дива благодря ти, почивам си активно, спортувам, тичам всеки ден, ТАЕ БО, тежести, всичко си е по реда.
Вчера заредих яката с плодова захар, цял ден ядох плодове, всякакви, до 5.00 следобяд, после белтъчинки и салати :)
Чувствам се добре, :) надявам се и вие всичките да сте добре :)
казано от Vessi на 03.05.09, 10:32:
Здравейте сладури :) Дива благодря ти, почивам си активно, спортувам, тичам всеки ден, ТАЕ БО, тежести, всичко си е по реда.
Вчера заредих яката с плодова захар, цял ден ядох плодове, всякакви, до 5.00 следобяд, после белтъчинки и салати :)Чувствам се добре, :) надявам се и вие всичките да сте добре :)
Веси, и аз имах нужда точно от плодова захар. Що тъй??? Много странно..
Здравейте и честит празник на всички именици :) тук съм хора, просто тия дни реших да си почина от всичко, от форума, от следене на в колко часа какво ям и т.н. добре ми се отразява, започвам да излизам от омъгьосания кръг в който бях влязла....
Тичам всяка сутрин, страхотен тонус, внимавам да не правя двуразови тренировки :) ако тичам сутрин вечер гледам да е силово, горна чадт на тялото основно.
Краката ми са се стегнали яката, в събота съм на свадба и съм решила да покажа супер бедър с някой от мойте рокли, е, къса ще е, то е ясно :)
Това е хора, наблягам на много плодове в първата половина от деня, явно много са ми липсвали, доволна съм де :)
Хайде, утре отново на работа, ще е вклчвам всеки ден вече :)
Хубав ден от мен :)
казано от Vessi на 06.05.09, 06:31:
Здравейте и честит празник на всички именици :) тук съм хора, просто тия дни реших да си почина от всичко, от форума, от следене на в колко часа какво ям и т.н. добре ми се отразява, започвам да излизам от омъгьосания кръг в който бях влязла....
Тичам всяка сутрин, страхотен тонус, внимавам да не правя двуразови тренировки :) ако тичам сутрин вечер гледам да е силово, горна чадт на тялото основно.
Краката ми са се стегнали яката, в събота съм на свадба и съм решила да покажа супер бедър с някой от мойте рокли, е, къса ще е, то е ясно :)Това е хора, наблягам на много плодове в първата половина от деня, явно много са ми липсвали, доволна съм де :)
Хайде, утре отново на работа, ще е вклчвам всеки ден вече :)
Хубав ден от мен :)
Веси ,с теб определено телепатично вземаме еднакви решения. И аз почивам в момента. Крайно време беше .Добре си решила за тренировките.
Здравейте сладури, ей ма на, тук съм :)
Почивните дни отминаха, отново на работа, но няма лошо, и без това ми писна да почивам :lol:
Храната през тия дни ми беше добре, плодове, зеленчуци, месце, извара, такива неща :) е, понеделник вечер имаше парче торта, бяхме на гости :) хич не съм гузна даже, голяма работа, почвам да разсъждавам по друго яче, много се вманиачавах напоследък, и това водеше единствено до нерви.....
НЕ, СТОП, до тук, стига мании, само ми вредят.....
Инъче спортувам всеки ден, тичане, тежести, ТАЕ БО, кеф, починах си, психически най-вече :)
Това е от мен :) хайде от днес пак ще има отчети :)
Лек и хубав ден :)
Юпииии пак тук :) добро утро хораааа :)
Хе хе, да се отметна и аз за вчера :)
07,05,2009 четвъртък, Тренировъчен ден :)
9,00 - трици, ленено семе, прясно мляко, 1с.л.медец ммммм.......
10,00 - 2 шок.бонбона :lol:
11,00 - ябълка
12,45 - 1/2 филия немски хляб с топено сиренце, салата домати, извара с какао и кокосови стърготини
15,10 - ябълка
16,55 - остатъка от изварата с кокосовите стърготини и какао към 160 - 180 гр.
19,00 - ТАЕ БО към 70 мин. всичко с гирите и кардиото общо
20,50 - краставица, малко сиренце и кашкавал, 1 лионска наденичка
22,00 - извара с какао и кокосови стърготини 200 гр.
Еми май е това :)
Днес съм си взела киви, много киви, обожавам го :)
Хайде, спорен петък....еха пак почивни дни идват :)
Абе не мога да разбера какво става с мен ОТНОВО..... пак съм супер подута, чувствам се гадно от това......
пак ме мята ПМС-то.....писна мииииии.......все внимавам какво ям, как тренирам, да не претренирам, и к’во.....пак нищо......
08.05.09
13:07
казано от Vessi на 08.05.09, 05:45:
Юпииии пак тук :) добро утро хораааа :)
12,45 - 1/2 филия немски хляб с топено сиренце, салата домати, извара с какао и кокосови стърготини
Хайде, спорен петък....еха пак почивни дни идват :)
Веси, ей тва хранене не ме кефи - имаш въглехидрати и мазнини в един прием - нИдеЙ ТъЙ! Въглехидратите дигат инсулина, който идеално работи за складирането на мазнините, под формата на.... мазнини :) А честито. Действай или/или.
Подута си щото вчера хич да не е добре си хапнала въглехидтано - ябълки, хлебче, бонбони туй онуй....
казано от Vessi на 08.05.09, 12:44:
Абе не мога да разбера какво става с мен ОТНОВО..... пак съм супер подута, чувствам се гадно от това......
пак ме мята ПМС-то.....писна мииииии.......все внимавам какво ям, как тренирам, да не претренирам, и к’во.....пак нищо......
Веси, мила не ядеш. Тренировките ти пак са бясни, а храната е пак същата. Имаш малко повече плодове и туй то. Няма сложни въглехидрати, няма мазнини...Няма откъде да дойдат хормоните
Офффф, и аз като Мария съм адски объркана, казвам ви хора.....много греша и не знам......
днес омахах 2 кивита само в 10,30 и сега след обед пък омахах сигурно 150 - 200 гр. кашкавал :down: ох.....ужас,
и утре съм на свадба, лелеееее......не.....
Хахах ти на Свадба, аз на Бал :) Мисля да казвам че ми е лошо, но хубавото е че поне ядки и агнешко ще има 100% :) Въпроса е за вечерта да се отърва от дискотеката ...
Иначе към теб най-добре ти си намери пътя. Ако ти се похапват такива неща мини на Въглехидратна ротация, поне ще имаш дни в които ще можеш да хапваш плодове, бисквитки и т.н
Мммммдаааа, пусто, пак ще има ” размисли и страсти ” тоя уикенд........ами имах страхотно изчистване, след това се омазах по ВеликиДНиИ-те и сега какво? пак назад, че и не мога си върна постигнатото.....
Привет хора, тук съм пак :)
Така, в петък - 0 тренировки, само сутришния крос, храната не я помня.....
събота- сутришен крос, свадба, храната беше зле, в смисъл че от закуската ми в 9,00 - трици, овес, лен.семе, мляко, следващото ми хранене беше чак в 19,00 :down: но...нямаше как, вземахме кръстник, булка и т.н. как да хапвам, няма начин .....
Вечерята прилична, но завърши със свадбена торта....еми......
Неделя 10.05.2009 Тренировъчен ден
10,00 - трици, ленено семе, прясно мляко, какао
12,30 - луканка, краставица
14,30 - тренировка, рамо, бицепс, трицепс
16,30 - пак луканка и краставица, сиренце,....ужас, нямам нищо в хладилника....хмм......
19,00 - салата домати, краставици, чушки, сиренце, лионска наденица....еми....предзаплатено време, ужас.....много скъпо излиза здравословния начин на живот, а......
Тренировката :
загрявка : екстензии 4 серии, корем от лакътна опора 4х10, набиране 3 повторения, това за мен е голямо постижение
рамо :
раменни преси 4х10
предно рамо 4х10
разтваряне в страни рамо 4х10
задно рамо 4х10
бицепс :
сгъване с щанга 13 кг. 4х10
чуков хват 4х10
трицепс :
скъване зад глава 4х10
скрипец 4х10
Малки групи мускули правех, но нещо не ми се правеха гърди или гръб и....затова така
наклони на страни за талия 2х30 на всяка страна
кардио, интервално 1:1 17 мин.
стречинг
Това е, направих си няколко заключение след тази тренировка : ето ги :
по голяма издръжливост и сила в цялото тяло, бедрата ми са станали доста мускулести, релефни, ръцете също.Няма лошо
Но бедрата сега с по голям % мускули = на +1 см. както и да е, кефя им се щото излязоха и се очертават т.н.капка :) нищо че панталона ми е по опънатичък :)......карай да върви, силна съм, издражлива.....:)
Еми това е от мен :)
Хубава седмица на всички :)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.05.09 07:10.
казано от Vessi на 11.05.09, 07:08:
Привет хора, тук съм пак :)
Това е, направих си няколко заключение след тази тренировка : ето ги :
по голяма издръжливост и сила в цялото тяло, бедрата ми са станали доста мускулести, релефни, ръцете също.Няма лошо
Но бедрата сега с по голям % мускули = на +1 см. както и да е, кефя им се щото излязоха и се очертават т.н.капка :) нищо че панталона ми е по опънатичък :)......карай да върви, силна съм, издражлива.....:)Еми това е от мен :)
Хубава седмица на всички :)
Чудесно вербално описание, ако го придружиш и с картинки..:)) Гледам, че не си обновявала галерията скоро. И аз искам релефни бедра, ама цък засега.
Aбе щях да се снимам вчера в залата в съблекалнята ама ми падна батерията на джесито...нищо, ще документирам, обещавам :)
Май стигнах и аз дириджето на Лимчето, супер здрави и мускулести, но и обемни......Лим, сега вече те разбирам.....
казано от Vessi на 11.05.09, 07:23:
Май стигнах и аз дириджето на Лимчето, супер здрави и мускулести, но и обемни......Лим, сега вече те разбирам.....
Еми, Весито, така като ти гледам последната тренировка - с тея х10 повторения в серия ти май си тренираш най-вече за обем...Ако не щеш обем или вдигни повторенията - акцент издръжливост, или ги намали - акцент сила :) Мен напоследък 5х5 взе много да ми харесва, защото ми позволява да тренирам със значително по-големи тежести :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 11.05.09 08:23.
Само да вмъкна нещо важно за мен, нещата с месечния цикъл си идват на мястото и без ДУФАСТООООНННН....еха...казах ви аз, че това беше временно, заради времето, пролетта и т.н.....
Демек, тия дни затова и бях подута, крива, цикъла си дойде на мястото :lol:
Абе, Веси, какво ВМ ти се върти в главата....ти така да се мразиш с мазното...
В храната ти няма почти никакви мазнини, сигурна ли си, че искаш наситина да пробваш?
Така като гледам, ти обичаш да си хапваш плодчета, прясно мляко, изварка, пиленце - все неща дето много не се вързват с ВМ....Веднъж не съм видяла да ядеш свинско, ядки - много рядко, фъстъчено масло, сметани и т.н. - също...
Ако ти е любопитно пробвай, но дали не е само защото има някакво ‘запалване’ по ВМ в момента?