гинекомастия !!!

Темата е заключена.
Прескочи до:
SP

04.04.09
11:29

не се обяснявай ми я качвай в imageshack.us, после линк тук, баси женските истории :D

04.04.09
15:27

:) и аз ще се снимам после и ще кача

14.05.09
17:32

И аз имам същия проблем. Гърдите ми са нормални, но зърната... около сантиметър напред :(

Този проблем ми се появи също около 14-15.Знаете ли дали е наследствено, образува ли се от определени храни и дали може да се лекува безоперативно.Също знаете ли дали честата  мастурбация оказва влияние ?

Храни като соя, коприва биха ли дали резултат .. Моля други страдащи от този проблем да споделят мнението си, защото сме немалко и трябва открито да се говори за проблема :)

14.05.09
18:51

Тука съм 100% сигурен,че всички си въобразявате.Ако имаш малк повечко мазно по гърдите нормално зърното да не е гладко като стъкло,а да е изпъкнало малко.

14.05.09
18:58

казано от QcK на 14.05.09, 18:51:

Тука съм 100% сигурен,че всички си въобразявате.Ако имаш малк повечко мазно по гърдите нормално зърното да не е гладко като стъкло,а да е изпъкнало малко.

Потвърждавам ! Тази зима леко се омазних и веднага се отрази на формата на гърдите.

14.05.09
20:02

И аз имам момци не се бойте нищо няма . От пубертета ми е и на мен . Винаги съм бил доста едър с годините натрупах и много маса в гърдите пък и то при мен си е ген широкия гръден кош . Пекторалисите ми растат като подивели + гинекомастията са си едни доста сериозни цицки и така си ходя вече доста години в общи линии не ми е проблем просто гърдата ми от долната старана не е изрязана а е на една страна и тая жлеза и мазнините около нея доста загрозяват гръдния кош но не е болка за умиране . Наистина решението е оперативно и може би аз скоро ще се подложа на това . Просто искам да поизчистя малко и да се вкарам във форма та да не режат много мръвка щото ми се свиди . Иначе аз отлично знам как се прави и не е нищо опасно . Стига да идете на опитен хирург който е правил такива операции та да знае освен скапаната жлеза и колко околна тъкан да отпрепарира та като зарастне да не седи като някъква дупка зад зърното щото и такива случаи има . Аз съм си харесал един и сме се разбрали с него ценичката е 1600 кинта за перфектно изпънати цицки и разреза ще върви на границата по ареолата , шевчето вкожно и на практика белега може да го види гаджето ви докато ви смуче зърната и те това е . Кофтито е ,че лятото с прилепнала тениска нещата са малко смешни едни огромни баници , огромни рамене и гръб а отпред памела андерсън ама това е живота .

15.06.09
20:04

http://img37.picoodle.com/img/img37/2/6/15/delornification/f_Imagem_f6e8713.jpg

Това гинекомастия ли е? В момента съм 70кг., а тези набъбнали стърчащи зърна ги имах дори на 60кг. т.е. не знам дали следва да са от надебеляване след като съм имал разлика от 20 килограма и все си ги имам.

SL

15.06.09
20:10

Според мен е гинекомастия,но аз неразбирам нищо...просто мнение.Все пак опитай да направиш горната част,като ти изпъкне отгоре ще се създаде визуална илюзия и ще е мн мн по-добре,също и за долната но горната основно ;)

15.06.09
20:13

Не ми трябва илюзия. И със, и без по-добре развита горна част на гърдите пак си стърчат през тениските, че и през тънките блузи и фанели.

SP

15.06.09
20:16

докато продължаваш да блъскаш тежко и с тоя хранителен режим ще си така това е! Ако решиш да има разгониш фамилията на циците с бой кръв тичане и поорязан хранителен режим, ще ги махнеш.. трябва да си прецениш кое е по-важно за теб - да си дигаш макса на лежанката и да ходиш като пича писал над теб, или да си жертваш малко силата и масата за сметка на махането на гърдите.

15.06.09
20:32

Той дневника ми паяжина хвана вече, от къде знаеш какъв ми е режима? Преди точно месец бях 77, сега след почти 30 дни НВД съм 70, и продължавам да задълбочавам диетата. Правя кардио, рядко, но правя (и не отбивам номера), а щангите - тъй като съм пристрастен към железата, в последно време единствено минавам през фитнеса само за да клекна тежко (btw да се похваля - 120 клек, 2 повторения преди 2 дни - най-тежките в живота ми), или правя лег/тяга и други базови.

п.п. Не ме разбра, сам си постави тема, по която сам си приказваш. Попитах гинекомастия ли е това, ти ми казваш как да си направя циците плоски...

Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.06.09 20:35.

15.06.09
20:57

Trashmetal, когато бях в 9ти-10ти клас и моите цицки бяха така, а бях около 70 кг келеш тогава.Някви компреси ми правиха с реванол, но не знам дали от тях или с възраста ми мина.Ако са чувствителни на допир и те БОЛИ,тогава доста вероятно е гинекомастия.Моите много ме боляха зърната, но да чукна на дърво се оправи от само себе си!

15.06.09
21:11

Железни са! Не бе, не знам.. Каква степен на чувствителност? Нито ме болят и със и без пипане/натиск, нито пък са ‘чувствителни’, каквото и да означава това, просто най-нормално си ги усещам.

15.06.09
21:26

Тогава най-вероятно просто имаш повечко мазнини на зърната и не е повод за притеснение.Все пак не те бърка да отидеш на 1 профилактичен преглед.

15.06.09
21:57

когато бях в 9ти-10ти клас и моите цицки бяха така, а бях около 70 кг келеш тогава.Някви компреси ми правиха с реванол, но не знам дали от тях или с възраста ми мина.Ако са чувствителни на допир и те БОЛИ,тогава доста вероятно е гинекомастия.Моите много ме боляха зърната, но да чукна на дърво се оправи от само себе си!

Капитан, в такъв случай аз на твое място не бих си играл повече с про хормони. Стискам палци всичко да е наред след тоя цикъл със спаун и да няма изненади след месец-два.

29.06.09
07:06

казано от 4XL на 14.05.09, 20:02:

И аз имам момци не се бойте нищо няма . От пубертета ми е и на мен . Винаги съм бил доста едър с годините натрупах и много маса в гърдите пък и то при мен си е ген широкия гръден кош . Пекторалисите ми растат като подивели + гинекомастията са си едни доста сериозни цицки и така си ходя вече доста години в общи линии не ми е проблем просто гърдата ми от долната старана не е изрязана а е на една страна и тая жлеза и мазнините около нея доста загрозяват гръдния кош но не е болка за умиране . Наистина решението е оперативно и може би аз скоро ще се подложа на това . Просто искам да поизчистя малко и да се вкарам във форма та да не режат много мръвка щото ми се свиди . Иначе аз отлично знам как се прави и не е нищо опасно . Стига да идете на опитен хирург който е правил такива операции та да знае освен скапаната жлеза и колко околна тъкан да отпрепарира та като зарастне да не седи като някъква дупка зад зърното щото и такива случаи има . Аз съм си харесал един и сме се разбрали с него ценичката е 1600 кинта за перфектно изпънати цицки и разреза ще върви на границата по ареолата , шевчето вкожно и на практика белега може да го види гаджето ви докато ви смуче зърната и те това е . Кофтито е ,че лятото с прилепнала тениска нещата са малко смешни едни огромни баници , огромни рамене и гръб а отпред памела андерсън ама това е живота .

Аз имам подобен проблем. Отвратително е, създава ти комплекси. Аз съм 187см висок, 78кг, спазвам много строг хранителен режим вече 2ра година, тичам по 60мин всеки ден, събота и неделя правя по 100 дължини в басейна, не взимам никакви препарати. Всички части на тялото са ми оформени добре, освен тия гърди. И въпреки, че спортувам много винаги ходя с широки фанелки, потници, щото гърдите ми стърчат и изглеждат така сякаш прекалявам с яденето и бирата и не съм се затичвал от години. Много е неприятно.

23.07.09
20:43

казано от Thrashmetal на 15.06.09, 20:04:

http://img37.picoodle.com/img/img37/2/6/15/delornification/f_Imagem_f6e8713.jpg

Това гинекомастия ли е? В момента съм 70кг., а тези набъбнали стърчащи зърна ги имах дори на 60кг. т.е. не знам дали следва да са от надебеляване след като съм имал разлика от 20 килограма и все си ги имам.

Да това определено е гинекомастия. Напипваш ли нещо твърдо в зоната под ареолата? Питам  защото по принцип видях, че зърната са ти пухкави. В повечето случаи това се получава когато под тях има развита жлеза и това ги кара да изпъкват. Със сигурност имаш и мазнини, така, че при теб си е класическа гинекомастия.

Аз страдам от гинекомастия вече 12-13 години. През това време съм изчел  доста неща и съм  наясно с проблема. Съвсем скоро почнах да правя и сайт за гинекомастията (виж подписа ми), където ще споделям  всичко което знам по темата. За сега съм  написал само 1 статия. В нея се описва какво точно е гинекомастията. Следващата мисля да е за причините, а те могат да бъдат изключително много!

Ако имате някакви по-конкретни въпроси питайте, ще се радвам  да ви отговоря!

24.07.09
08:07

На визия виждаш как са, на допир усещам твърди бучки в зърната. Щом е сигурно, че е гинекомастия поне вече имам оправдание.

29.07.09
18:35

Гинекомастиа–Бг, можеш ли да кажеш какви са начините за лечение на тази наистина отвратителна болест. Чух че можело само оперативно, но цената била към 800 евро .... Знаеш ли дали се покрива поне част от здравната каса и дали е възможно лечение с таблети . Мерси за информацията !

TR

29.07.09
18:57

Понеже стана на въпрос с един приятел си говорихме за страничните ефекти от стероидите , при гинекомастията винаги ли зърната и гърдите са в такъв вид или когато е по студено се управят или това става само при по-мазните ? Много хора имат просто мазно по гърдите и си мислят за такъв проблем.

30.07.09
08:20

казано от Poison91 на 29.07.09, 18:35:

Гинекомастиа–Бг, можеш ли да кажеш какви са начините за лечение на тази наистина отвратителна болест. Чух че можело само оперативно, но цената била към 800 евро .... Знаеш ли дали се покрива поне част от здравната каса и дали е възможно лечение с таблети . Мерси за информацията !

По принцип ако се хване навреме гинекомастията има шансове да се излекува без операция. За да е успешно обаче лечението трябва много добре да се разбере причината за появата на гинекоастия (аз знам за над 40 причини). Най-добре е първоначално да си направите едни кръвни изследвания и да видите на какво нива са хормоните ви и дали имате някакъв дисбаланс. По принцип най-много се използват модулатори на естрогенния рецептор (нолвадекс например) или антиароматизатори (това в случей че имате много мъжки хормони и част от тях  ароматизират в женски.). Тези два вида медикаменти ги ползват билдерите когато гинекомастията е предизвикана от анаболни стероиди, прохормони или естествено завишени андрогени.

Въобще темата е много обширна !!! За това реших и да направя сайта.

30.07.09
10:29

Цитат от една статия:
“я е най-разпространена при подрастващите – наблюдава се при 65% от момчетата на13-14 години. На тази възраст момчетата и без това трябва да привикнат към доста изменения в техния организъм............
........Но в крайна сметка при подрастващите момчета гинекомастията не продължава дълго.”

Аз като съм на 16 това означава ли, че няма с времето да си се излекува щом досега не е отшумял проблема?

Източник: http://www.lekar.bg/news-147/info-1049/%D0%9C%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5.%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8.%D0%BD%D0%B5.%D1%81%D0%B0.%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4.%D0%B7%D0%B0.%D1%88%D0%B5%D0%B3%D0%B8/

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.07.09 10:30.

30.07.09
10:41

На 18 съм и имам сходен проблем. При мен гинекомастията е много леко изразена , може би заради годините , но си я имам от край време. В последно време виждам , че се пооправят нещата , зърната взеха да съхнат . Мисля си , че с годините , всичко ще се оправи .

30.07.09
17:43

Дали ще отшуми или не гинекомастията не може да се каже. Остава ви само да чакате за да видите. На ваше място аз бих взел  мерки за по-сигурно.

30.07.09
17:49

Чакам статия в сайта ти относно взимането на мерки за по-нататъшно развитие гинекомастия. Засега има само предизвестие за такава статия.

30.07.09
17:50

А кои хормони трябва да се изследват,само тестостерона и естрогена или и някои други.

31.07.09
07:20

Благодаря за отговора Гинекомастич-Бг. С нетърпение очаквам ъпдейт на сайта ти.

Ако може да те попитам каква беше причината за поява на гинекомастия при теб и как я лекуваш ?

Болесстта  наистина е много сериозна и тябва консултация със специалист. Радвам се че поемш инициативата  за разяснения :)

03.08.09
15:11

Забележете, че ако имате прекалено много тестостерон и сте пълни, тялото ви ще го превърне в естроген и от това може да ви се появят „мъжки цици” , искам да кажа, че ако имате много подкожни мазнини и тръгнете на фитнес (тежката физическа работа стимулира отделянето на тестостерон) не трябва да се мъчите да качвате мускули и да тренирате тежко, вашата основна цел трябва да е отслабването. Чак като свалите подкожните мазнини може да мислите за повече мускули!

Още нещо свързано с фитнес и гинекомастия. Дори и да сте супер мъжествен и да имате много тестостерон, когато естрогените ви са завишени вие няма да изпитате ефекта на тестостерона (много мускули, малко подкожна мазнина). Никога няма да можете да се изчистите добре, защото естрогена помага страшно много за казването на подкожни мазнини. Имате ли повечко естроген , бъдете сигурни, че ще имате и повечко сланинки! Връзката естроген – затлъстяване се вижда лесно върху жените, те имат повече естроген и по правило са по- „пухкави”. Важно е да знаете, че естрогените влияят доста лесно върху мъжкото тяло и дори и малко завишено количество оказва видим ефект (подкожни мазнини, гинекомастия, шкембе).

Окуражаващо.

ПИ

04.08.09
14:10

Възможно ли е и аз да имам :с ..
Мисля че имам някакви бучки, зад зърната, но не съм сигорен май е от мазното :д
Както и при другите като ми стане студено и настръхна се стягат .. снимките са от преди 2 седмици някъде
http://img195.imageshack.us/gal.php?g=76318162.jpg

П.П 14 години, 1,65 см, 68 кг

Мнението беше редактирано от Питбула на 04.08.09 14:17.

04.08.09
15:35

Не съм сигурен, може би. Но е да, то е доста слабо развита. При същия ръст и тегло моите бяха доста по-изпъкнали от твоите.

ПИ

04.08.09
16:40

Щом е още в началото как може да се предотврати ...
с отслабване и тренировки? ако е с това се надявам да се оправи вече съм се заел

04.08.09
17:02

Ако беше тлъст (буквално) и имаше псевдогинекомастия - да, тогава се оправя с отслабване, но ти не си. Според мен нямаш от какво да се тревожиш. Не съм сигурен, но мисля, че няма как да третираш гърдите си така, че да подтиснеш, излекуваш или скриеш гинекомастията си. Но пак казвам, не мога да преценя, но може и да нямаш такова нещо.

п.п. Ако това ще те успокои - въобще не ти личи, нито пък мацката ще го забележи като ти свали тениската. Да не говорим, че има и доста по-тежки случаи.

ПИ

04.08.09
17:07

Тези бучки които напипвам са много малки, около сантиметър (но дано не е това)
Имам малка надежда че не е :д
Ето още веднъж линка, за някои които е по навътре  в нещата да каже :(
http://img195.imageshack.us/gal.php?g=76318162.jpg

04.08.09
17:15

Бучки и аз имам и в двете зърна, със споменатите размери, сантиметър някъде, дори по-малко. Но мисля, че са от сланинките. Същите бучки ги имам и по ръцете, и по бедрата и т.н.
До колкото знам при класическа гинекомастия бучката е една единствена и не само на допир се усеща, но и е видима. Намира се ОКОЛО едното или и двете зърна.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.08.09 20:38.

05.08.09
20:22

Това, че имаш бучки и по други части на тялото е много лошо. Препоръчвам  ти да отидеш на доктор !!! По принцип при завишени естрогени организма е склонен да образува такива топчета от фибри. Не искам  да те плаша, но някой път това прерасва в РАК. Все пак  не съм  лекар, така че приеми мнението ми само като съвет!

Направи си пълна кръвна картина, така ще видиш дали имаш някакъв хормонален дисбаланс. Но по описанието съм  почти сигурен , че имаш завишени естрогени!

Пиши какво е станало!

05.08.09
20:36

Имам такива бучки навсякъде по тялото си, където има и сланини. В прасците и предмишниците например не се усещат толкова, но по целите гърди, бицепсите, някои глави на трицепсите, корема, бедрата имам доста на брой и малки като размери. Бих казал половин сантиметър в диематър. Ще отида утре при личната лекарка да я попитам, макар да съм подготвен за отговор от сорта “от затлъстяване”.

05.08.09
20:44

Дано наистина да са само мазнини!

05.08.09
21:13

Ами, изглеждам така: http://img27.imagefra.me/img/img27/2/8/5/delornification/f_m1nnqlem_df7ef79.jpg
Сам прецени дали са достатъчно мазнините за 83кг. на 165см. и с такава форма, за да бъда спокоен, че това са просто мазнини, а не фибри на топка.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.08.09 21:14.

ПИ

05.08.09
21:16

За година и половина тренировки доста малко си направил :O

ГЩ

06.08.09
07:43

Попринцип за да се стегне долната част на гърдите се прави ,вдигания от лег с обратен наклон.Аз го правя като съединя уреда за корем и лежанката.Идеално опражнение за стягане на долната част на гърдите.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1