15.05.09
15:34
програмта ми за рамо е такава:
рамени преси с дамбел
разтваряне встрани с дамбел
дигане напред с дамбел
и отзад за задно рамо
искам да питам ... ако добавя дигане на щанга зат врат ще е преуморя рамото .... щото малко рамото ми изостава
Всичко зависи колко стаж имаш,иначе даже и 4 упражнения са ти много ако ги изпълняваш правилно.Аз лично след 3 упражнения вчера едвам си носих ръцете след тренировка.
15.05.09
19:07
В 90% от случаите изоставането се дължи на претрениране, не на недостатъчно трениране. Ако нямаш и хубав хранителен режим - още по-зле става...
Иначе вдигането отзад със щанга може да го сложиш вместо това за задно рамо, или пък да ги въртиш през тренировка, ако и двете ти действат добре.
Много рядко обаче дори и специализациите за изостанало рамо включват 4 или 5 упражнения.
15.05.09
20:14
Аз правя по същата програма и нямам проблеми с рамото (още повече че го правя след крака),но особеното при мен е че рамената ми генетично са по развити.Махни едно от упражнения,например повдигане на дъмбел напред,защото предно рамо достатъчно се натоварва при тренировката за гърди.
emi treniram ot godina i malko .... na 18 god sam.. 197 cm 84 kg poprincip ne sam mnogo 6irok v rameente ... i iskam da se raz6irq i zatva pitam
Разтварянето за задно рамо е детайлно упражнение, което се практикува за да предаде завършеност на рамената. Него можеш да го изключиш докато поразвиеш рамената. Вдигането за предно рамо също няма приложение при начинаещ билдър с малко мускулатура.
Предлагам ти като упражнения следното:
1. раменни преси или хибридни арнолд преси(виж в сайта, има инфо!)
2. разтваряне встрани с дъмбели
3. упражнение на някаква машина за разширяване на рамената(в моя фитнес има една такава, която е много стара, но върши чудесна работа.)
Разбира се, това е само предложение и не те задължавам да постъпиш по този начин. В интернет има доста булшит инфо и всеки втори говори простотии. Всички мнения изказват различни твърдения и в началото човек се чувства много объркан. Важното е да отделяш полезната информация от булшита и всичко ще е наред! ;)
Успех!
мисълта ми е че искам да напредне средното ми рамо... и затова исках да знам дали ако прая :
1.преси зад врат 4х10
2.разстваряне встрани 3х10
3.дигане пред гарди предно рамо 3х10
4.разтваряне за задно рамо 3х10
Мнението беше редактирано от radoslav1 на 15.05.09 22:11.
Две от трите упражнения, които съм ти предложил натоварват така наречената “средна част” на рамото.
А другото е комплексно. Пък и аз съм написал същото, което ти желаеш. От упражнения за задно и предно рамо няма да разшириш рамената. Аз не съм привърженик на дългите тренировки и многото упражнения/серии. Вярвам, че и доста други също!
4 упражнения за рамо на мен ми се виждат много, но всичко е индивидуално и ти си знаеш най-добре.
16.05.09
12:47
emi treniram ot godina i malko .... na 18 god sam.. 197 cm 84 kg poprincip ne sam mnogo 6irok v rameente ... i iskam da se raz6irq i zatva pitam
Упражнение за разширяване на костите няма.Проблема ти е в гърба, не в раменете.
Мнението беше редактирано от Cheresharche на 16.05.09 12:51.