Относно програма.

Прескочи до:

10.05.09
19:01

Здравейте,значи досега правих един 3 -дневен сплит:
1 Гърди ,Бицепс
2 Гръб,Трицепс
3 Рамо,Крака

и се чудя дали да не я сменя. Бихте ли ми препотъчали някаква друга - ефикасна и изпитана!
И кои сплит е по-добър - 3 или 4 дневен?
През колко време сменяте програмите си и защо?
Какъв е добрия резултат примерно за месец-като растеж?

Мерси колеги!

1.Няма такова нещо като “ефикасна и изпитана” програма,докато ти не я опиташ.
2.Най-вече зависи с колко време за възстановяване разполагаш.
3.Докато с програмата си постижаш рз-тати,не я променяй.
4.При всеки е относително,зависи от хранене,добавки,тренировки,метаболизъм,ген и много други неща.Но не робувай на сантиметри ;)

11.05.09
07:59

Мерси!
Но моля някой да напише добра програма,че незнам каква да избера

11.05.09
08:49

първи ден - гърди, рамо, трапец, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, крака
четвърти ден - почивка
пети ден - бицепс, трицепс, корем
шести ден - почивка

Добра ли е тази програма?

И дали мога да сменя трети ден с пети и обратното?

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 11.05.09 08:55.

ЧО

11.05.09
09:22

От колко време си с тази програма, усещаш ли мускулите да растат с нея, леки ли са ти упражненията вече етс

11.05.09
11:33

С тази от първия пост съм от месеци и примерно,ако ми е леко си дослагвам тежест малко и така.
Ами някакси ми е трудно да преценя дали растат,мисля че да ,но мислех малко да променя.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 11.05.09 11:34.

13.05.09
12:31

А да попитам мога ли да сменя трицепса и бицепса с краката и гърба? Просто дните да разменя? Грешно ли ще е?

13.05.09
13:14

Базовите програми като вашата са от 3-6 месеца. Не казахте колко Ви е стажа...

13.05.09
13:43

Ами от доста време ,но много сериозно от 9 месеца.

13.05.09
14:20

казано от blagovest17 на 11.05.09, 08:49:

втори ден - почивка
трети ден - гръб, крака
четвърти ден - почивка
шести ден - почивка

Добра ли е тази програма?

И дали мога да сменя трети ден с пети и обратното?

Сложи тапеца при гърба. Няма голям проблем да размениш 3-ти ден с 5-ти, но ти препоръчвам да ако можеш да си ги оставиш така. Като цяло програмата ти не е много одбна, по-добре ще е да минеш на 4-ри дневен сплит и може да ти се утрази по-добре на физиката ти и да ти растът мускулите по-бързо! По-принцип на месец без никви химии се вдига около 0.5-1 см на ръката, но всеки е различен. Успех!

13.05.09
17:06

казано от blagovest17 на 11.05.09, 08:49:

втори ден - почивка
трети ден - гръб, крака
четвърти ден - почивка
шести ден - почивка

...

Чисто самоубийство...
Като начало си изясни какъв тип тяло имаш.Програмата найстина не ти е много добра.Пробвай 1-2 седмици и ако успяваш (в което се съмнявам) си карай така.

13.05.09
17:08

Дам....ясно мерси. А да попитам тъй като почнах да омазнявам доста явно защото ям картофи...с какво мога да ги заместя за да не качвам толкова и пак да си правя нужните въглехидрати?

Значи качвам лесно,смятам ,че съм мезоморф. Нищо че преди 8 месеца бях 40 кг. ,а сега близо 80 кг.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 13.05.09 17:11.

13.05.09
17:31

Повече въглехидрати - повече мазнини, защо ти е въобще.Откажи се от тях или просто намали набиването им.Прави си ги със зехтин, че той поне е полезен.

Мнението беше редактирано от Cheresharche на 13.05.09 17:32.

13.05.09
17:34

казано от blagovest17 на 13.05.09, 17:08:

Дам....ясно мерси. А да попитам тъй като почнах да омазнявам доста явно защото ям картофи...с какво мога да ги заместя за да не качвам толкова и пак да си правя нужните въглехидрати?

Значи качвам лесно,смятам ,че съм мезоморф. Нищо че преди 8 месеца бях 40 кг. ,а сега близо 80 кг.

Ако искаш ощи да качваш не ги спирай, и без това после като почниш да чистиш ще изгориш мазнините. Ако поддържяш или сваляш ги спри, най лесно. Успех! ;)

13.05.09
17:39

Кое по точно да правя със зехтин? Аз единствено ги ям варени. Не си позволявам никакви боклуци,пържени и фаст фоод,не.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 13.05.09 17:40.

13.05.09
19:02

казано от blagovest17 на 13.05.09, 17:39:

Кое по точно да правя със зехтин? Аз единствено ги ям варени. Не си позволявам никакви боклуци,пържени и фаст фоод,не.

Висок Гликемичен индекс имат картофите, много въглехидрати ако можеш карай без тях във всякакъв вид на гответе.За зехтина най-добре прегледай статиите има писано за него.

13.05.09
20:10

Варените картофи са ок.. И не са толкова въглехидратни.....

Начинът им на приготвяне,не влияе на съдържанието на въглехидрати...

14.05.09
14:35

казано от Траян Атанасов на 13.05.09, 23:20:

Блага вест.. вече ще си консумирам само пържено щом няма разлика.Я, стига глупости.Различните обработки на храната имат и + и - Ако си похапваш по 1-2 пъти в седмицата картофи няма да стане нищо, защото не вярвам да ходиш на състезание.Не се лишавай от нищо щом ти се яде стига да не си на диета и гледай да е умерено.

14.05.09
15:29

казано от Cheresharche на 13.05.09, 19:02:

казано от blagovest17 на 13.05.09, 17:39:

Висок Гликемичен индекс имат картофите, много въглехидрати ако можеш карай без тях във всякакъв вид на гответе.За зехтина най-добре прегледай статиите има писано за него.

Зависи от останалите му хранения. Ако другите му яденета през деня съдържат само или предимно бавни въглехидрати, тогава няма проблем да си яде картофите - варени или печени, както ти е сладко. Едва ли ще качва много като цял ден държи нивото на инсулина ниско.

п.п. Съгласен съм със всичко, което каза Траян в първия си пост.

казано от Cheresharche на 14.05.09, 14:35:

казано от Траян Атанасов на 13.05.09, 23:20:

Блага вест.. вече ще си консумирам само пържено щом няма разлика.Я, стига глупости.Различните обработки на храната имат и + и - Ако си похапваш по 1-2 пъти в седмицата картофи няма да стане нищо, защото не вярвам да ходиш на състезание.Не се лишавай от нищо щом ти се яде стига да не си на диета и гледай да е умерено.

Написал съм “не влияе на съдържанието на ВЪГЛЕХИДРАТИ” ,чети!

14.05.09
21:42

Мерси...нещо често ми се случва да хапвам доста късно и така ми се насмитат храненята,макар ,че ги правя. Мерси пак колеги.
На диета съм разбира се...и то доста строга не от 1 или 2 месеца.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 14.05.09 21:44.

15.05.09
05:56

що никой не споменава ориза като алтернатива на картофите?

15.05.09
09:42

А да питам мога ли да ям овеса с малко кисело мляко и извара? И картофи варени на микровълнова стават ли,че ми се развали котлона...хахах

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 15.05.09 09:47.

ЦЕ

15.05.09
10:33

Можеш ама е ужасно на  вкус (овес + кисело мляко).

15.05.09
11:43

Ако за закуска говориме, че не следя добре темата, може и малко мед да капнеш в бъркоча: овес, кис. мляко, извара, мед.

15.05.09
12:42

Дам с мед слагам-домашен.
А крдио включвам по 10-тина минути ,нали няма да попречи на натрупването на ММ ?

15.05.09
13:16

Не, ще попречи на качването на мазно заедно с мускулната маса :)

15.05.09
15:04

Дефакто ще качвам чиста ММ нали? А протеина ми става на дъното на малки бучки...какво да правя? Значи аз го огребвам с лъжица и го “ям”... :roll:
Значи,качих мазничко и незнам дали да почна да чистя.  Освен диетата НВД какво друго трябва да променя? И ще изгубя ли ММ ?

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 15.05.09 15:52.

16.05.09
10:43

Според вас време ли е да чиста:

16.05.09
10:53

Ето

16.05.09
11:32

казано от blagovest17 на 15.05.09, 12:42:

Дам с мед слагам-домашен.
А крдио включвам по 10-тина минути ,нали няма да попречи на натрупването на ММ ?

Дори 20мин. го направи сутрин на гладно или след тренировка, това го знаеш. Ще загубиш маса ако прекаляваш, но 20 минути на ден, 3 пътя в седмицата си е в реда на нещата.

16.05.09
13:49

Незнам дали да почвам чистене,страх ме е да не загуба ММ много.

16.05.09
16:07

Много малко маса ще изгубиш ако започнеш (толкова малко, че дори не заслужава вниманието ти), но моя личен съвет е да качиш още 5-10кг., в процес на което 100% ще се омазниш ако трябва да си говориме направо, неизбежно е. Тогава чак се ‘изчисти’, след което имаш две възможности - режим за запазване на теглото или нов ‘цикъл’ за маса.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.05.09 16:08.

16.05.09
18:31

Мерси много,Thrashmetal.
Ами незнам дали да почвам. А ако включа кардио и си ям за ММ дали ще сваля мазно? И примерно вечер да не вечерям късно и да не е храна с висок гликемичен индекс,като картофи примерно?

16.05.09
18:58

Яденето си ти остава същото, просто в такъв период кардиото помага да качиш малко по-чисто. Няма да те изчисти, просто с кардио няма да напълняваш толкова, колкото би напълнявал без кардио. А дали да почваш НВД или не си е твое решение и зависи изцяло от това ТИ как искаш да изглеждаш. Аз те посъветвах да продъжиш да качваш с тенденцията да станеш по-голям, но моето разбиране е такова, че трябва да има МНОГО мускули под мазнините. Ти ако искаш да си атлетичен и СТРОЕН - още сега можеш да си почнеш НВД и да си гониш целта. Просто реши как искаш да изглеждаш, а как ще го постигнеш мисля, че си знаеш вече.

16.05.09
19:03

Май няма да изглеждам добре ако махна хептем мазното...просто ще опитам да правя повече кардио ,пък да видиме...аз лесно свалям и лесно качвам..имам опит преди 8 месеца бях 40 кг. а 2 години преди това 90 кг. така ,че имам опит.
Мерси колега за вниманието! %-P

16.05.09
19:57

Наистина качи още малко, и тогава почни да сваляш. Као гледам ръката ти не е много голяма, поработи още там, иначе като изчистиш ще стани към 36-37см (ако не е толкова в момента).

16.05.09
20:20

Дам прав си,аз мислех да пробвам с един термо гел дето много загрява,даже пари и да си тичам и така малко да махна по краката и паласките..незнам дали ще стане ,но лесно свалям така ,че...

А и ще ви помоля за съвет,тъй каато имам страшни проблеми с близките ми относно храненето ми,и немога да ги убедя ,че спазвам хран.режим и се храня здравословно,че това е хубаво и т.н. Казват ми защо не си като другите (дефакто ,защо не ядеш боклуци ),ще съм бил различен и т.н.
Направо ми става адски кофти,че не гледат от друга гледна точка. Ще ми дадете ли съвет какво да правя? С майка ми само се караме ,защо тя не е готвила нормални неща ,а само едно и също. Вие как се справяте,аз ли много съм се вманячил или,незнам вече.
Адски трудно е така ,когато нямаш подкрепа и разбиране.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 16.05.09 20:32.

17.05.09
05:41

Хаха.. Ех, кой го няма този проблем.. Гледат ни като извънземни, нали? Просто се научи да не обръщаш внимание. Няма дори 1% шанс да ги убедиш защо правиш това, което правиш. Винаги ще си различен в това отношение. Не знам какво друго да ти кажа. Могат евентуално да ти кажат, че проявяват разбиране, но всъщност нищо не им разбира главата и това разбиране се състои в премълчаване на критики и спорове относно режимите и тренировките и т.н.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.05.09 05:47.

17.05.09
08:04

Life goes on…

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1