24.05.09
13:20
Здравейте.Понеже напоследък няма много месо вкъщи,започнах да наблягам на изварата.Пия 3-4 пъти на ден по 120-150гр. : сутрин,следобед/привечер,вечер Въпросът ми е има ли смисъл от всичко това или просто не се усвоява?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 13:47.
Разбира се, че има смисъл. Изварата след месото е най-добрия източник на белтъчини.
казано от Thrashmetal на 24.05.09, 13:52:
Разбира се, че има смисъл. Изварата след месото е най-добрия източник на белтъчини.
Къде забрави яйцата ;) Те са дори с по-хубав профил от месото.
казано от tonu на 24.05.09, 14:21:
казано от Thrashmetal на 24.05.09, 13:52:
Разбира се, че има смисъл. Изварата след месото е най-добрия източник на белтъчини.
Къде забрави яйцата ;) Те са дори с по-хубав профил от месото.
В основен период съвсем ги забравям и ги слагам на 3-то място, но наистина никак не са са пренебрежение.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.05.09 16:21.
A принципно ако ям изварата с маслини вечерта при ВВД има ли някакъв проблем с маслините?
Нееееееееееееееееееееееееееееее.
————————————-
Тия анти спам защити почват яко да ме нервят.
Съобщение за грешка Постът Ви се дублира с вече съществуващ.
по-добре яж сирене защото 45-50% е съдържанието му на протеин а на изварата е едва 16г на 100г демек 16%. А и в сиренето няма никакви въглехидрати.
казано от ilian27 на 24.05.09, 21:47:
по-добре яж сирене защото 45-50% е съдържанието му на протеин а на изварата е едва 16г на 100г демек 16%. А и в сиренето няма никакви въглехидрати.
Огромното количество сол, което се добавя в сирената с цел по-голяма печалба не ви ли притеснява?
казано от ilian27 на 24.05.09, 21:47:
по-добре яж сирене защото 45-50% е съдържанието му на протеин а на изварата е едва 16г на 100г демек 16%. А и в сиренето няма никакви въглехидрати.
:lol:
Белтъчното съдържание на сиренето е като на изварата, няма разлика!
ей ``разбирача`` това че ти купуваш разни сирена боклуци дето са си кажи-речи извара не значи че сички са такива .
Разгледай в някой по-голям магазин съдържанието на сирената и ще видиш че е така.
Хаха Илиане , правиш се на нахален. Искам да ти кажа , че изварата се вади от сиренето . Сега вече не говорим за различните видове сирена ( Фета , Крема и т.н. ) . Въпросът е , че изварата е също толкова добра , колкото сиренето . Друг е въпроса , ако е обезмаслена , кашкавалена и т.н. ;)
Мооооооооля те , не се изказвай неподготвен :)
ей няма да споря с вас то се е видяло че тука повечето сте твърдоглави и си мислите че сичко знаете така че ако щете вярвайте просто некой път примерно в билата като сте разгледайте съдържанията на 10-ина различни сирена
Мнението беше редактирано от ilian27 на 25.05.09 20:02.
Охххххххххххххххххххххххххх ... . Естествено , че има хиляди видове сирене , но бялото саламурено сирене е това , от което се прави и изварата !
правенето на извара няма нищо общо с правенето на сиренето изварата се прави от пресичането на прясното мляко а сиренето се прави по съвсем друг начин
26.05.09
05:55
#16
Ееее, това трябваше да влезне в бисерите. Илиан, според теб в 100гр. сирене има 40-50гр. белтъчини. Толкова знам само в някои видове насекоми(дървоядите мисля, че имаха доста) да има... Просто спри се, помисли върху това, което си написал, премисли го след това и чак тогава напиши другия пост.
казано от ilian27 на 25.05.09, 19:39:
ей ``разбирача`` това че ти купуваш разни сирена боклуци дето са си кажи-речи извара не значи че сички са такива .
Разгледай в някой по-голям магазин съдържанието на сирената и ще видиш че е така.
Добре бе, много знаеш явно! :lol: Тогава утре искам снимка на етикет на сирене с 50% белтъчини, ако може и цената му ;)
Днес специално гледах в Билата и никъде не видях да пише 40-50% белтъчини на сирената или кашкавалите. Максимума беше 16%.
Единствено пармезана се сещам да е с 40% белтъчини, и то според таблиците в интернет, защото в Билата на етикета му не пишеше такива неща. А и цената му е “само” 33 лева килото :) Предпочитам 3 кила месо пред 1 кг сирене, пък било то и с 40% белтъчини. Но това за мен не е баш сирене, аз по-горе имах предвид всички видове краве или овче сирене, които се консумират масово.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.09 14:54.
казано от difference на 26.05.09, 05:55:
Ееее, това трябваше да влезне в бисерите. Илиан, според теб в 100гр. сирене има 40-50гр. белтъчини. Толкова знам само в някои видове насекоми(дървоядите мисля, че имаха доста) да има... Просто спри се, помисли върху това, което си написал, премисли го след това и чак тогава напиши другия пост.
Някой е гледал Bear Grylls : )
26.05.09
16:22
#19
Ами всъщност не, от един документален за екзотични ястия доста преди Bear, но не там е въпроса. Сирене с 50%-тно съдържание на белтък ... Дори да снима някакъв етикет, на който го пише пак не мога да повярвам, защото не ми е известно такова въобще да съществува(трябва да е “обогатявано” :-) ). Btw и аз само за пармезана(и то 2 вида) знам, на които белтъчното съдържание е 39-42гр. на 100гр. Има сирена с по 30-32-35, но над 45 ... Все още не съм чувал за такова ;)
Пермезана и Ементала са 30%+ и още 1 съм виждал, но не мога да му се сетя името :) Но в обикновенно сирене -NO WAY DUDE…