Работа върху корем...

27.05.09
14:16

Здравейте!Искам само да попитам според вас колко пъти максимум седмично е възможно да се тренират коремните мускули.Питам защото аз тренирам корем 4 пъти седмично:
3 малки тренировки - Повдигане на крака 4х30(15 повторения с изправени и 15 със сгънати крака)
                      Коремни преси с тежест 4х30
                      Странични извивания 4х30
и 1 голяма тренировка (обикновенно в неделя,когато няма какво да правя) -
Body Cross(мн интересно упражнение но не му знам точното наименование на български) http://www.youtube.com/watch?v=9fbISzX99JI&feature=channel_page 4х10
Руски извивания 4х10
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания 4х10
Коремни преси 4х30
Вашето мнение?

27.05.09
16:29

Стаж, години, килограми? В момента тренираш ли нещо или само корем правиш?

27.05.09
16:56

Аз си тренирам коремните  мускули всеки ден много и то с храна.Три пъти сериозни тренировки са ти напълно достатъчно.Ако и сменяш упражненията примерно на 2 седмици също не е грешка.

Стаж,Цел... ? 2 пъти е повече от достатъчно с по 1-2 упр 3-4 серии.Ако целта ти е да имаш видими плочки трябват диета за сваляне+кардио.И 100 пъти да тренираш корема друго освен да го претренираш и усилията ти да са на вятъра или да се контузиш няма да направиш.

27.05.09
21:59

За корем има много вариации от упражнения. Най-важното, което трябва да запониш е че корема трябва съзнателно да се свива по време на упражненията т.е. да го държиш максимално прибран. Но най-голямата грешка е да си мислиш че така ще изкараш очертанията му... Ако не си чист можеш само да си навредиш с упражнения за корем. В крайна сметка това също е мускул също расте, а едва ли желаеш талията ти да стане голяма. Един прост пример измери си обиколката на талията преди и след тренировка ;) няма да си приятно изненадан. Аз лично лятото спирам да правя корем за да не се подува и да държа талията максимално малка ;) Ако изчистиш добре ти гарантирам, че ще се замислиш дали имаш нужда да тренираш корема. Успех!

28.05.09
09:44

казано от LttS на 27.05.09, 16:29:

Стаж, години, килограми? В момента тренираш ли нещо или само корем правиш?

Почнах да тренирам преди 2 години,но получих контузия и спрях за няколко месеца...Започнах да тренирам отново от началото на Април и тренирам 4 пъти седмично.На 17 години съм и съм 186 см висок и тежа 74 кг.Смятам лятото просто да накарам тялото ми отново да свикне с натоварването,а от началото на Септември да почвам да трупам мускулна маса...

28.05.09
18:47

Щом си на 4 дневен сплит и не си тренирал известно време, мисля че може да не стресираш чак толкова тялото си, защото както ти сам казваш, в момента то не е привикнало на натоварване и освен да претренираш и да си губиш времето, както по-нагоре казаха, друго няма да направиш. Мисля, че може да тренираш корема по 3 пъти във седмицата, защото това е мускулна група, която много бързо се възстановява, но не прекалявай със сериите и упражненията.

Забележка: Просто изразявам мнение, не съм нито фитнес инструктор, нито съм запознат с моментното ти състояние!

30.05.09
10:05

И аз смятам,че 2 пъти седмично е напълно достатъчно,но е добре да се тренира с тежест да се надуят плочките,комбинирано с диета и кардио,смятам,че резултатите няма да закъснеят! :)

30.05.09
12:56

казано от T_s_T на 27.05.09, 14:16:

и 1 голяма тренировка (обикновенно в неделя,когато няма какво да правя) -
Body Cross(мн интересно упражнение но не му знам точното наименование на български) http://www.youtube.com/watch?v=9fbISzX99JI&feature=channel_page 4х10
quote]

V преса му викат на това :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1