Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Limka на 31.05.09, 14:20:

Доколкото зная хормоните се изграждат от мазнини...ама....Ивето наистина е по-добре да се намеси :)

и да  не - хормоните са мастноразтворими - демек за да пътуват из тялото трябва да се “прикачат” към някоя мазнинна молекула.

31.05.09
15:57

Така...днес е добър, на всичкото отгоре и тренировъчен ден...
Предишната вечер имах 3 часа сън, а съботата бях цял ден на крак. Прибрах се в 17,00 ч., и в 19, 30 вече спях - и така до 10 ч. днес...не беше зле да поспя 15 часа, разкошно беше.

10,00 - протеин;
тренировка
14,30 - следтренировъчен протеин;
рибено масло
16,00 - 50 гр. карначе, 1 кюфте, 1 консерва филе скумрия в доматен сос, малко туршия, 3 маслини, 100 гр. сметана (30 гр. мазнини в 100);
18,00 - 50 гр. шпек, 20 гр. кашавал, 3 чаени лъжички фъстъчено масло, 100 мл. прясно мляко;
Ще вечерям с 2-3 яйца с масло, извара и краставица. И 100 гр. цедено кисело мляко.
21,00 - ЕДИТ: Вечерях с 3 яйца, 100 гр. извара, 15 гр. масло, 1 домат, 1/2 краставица, 150 гр. цедено мляко
Общо ккал: 2000-2100

Между другото, купих си 3 различни сметани - Елби, Роса и Данон. Ами Данон е най-вкусен. Другите са някак блудкави. Ама свършиха де.

Тренировка:
Мислех да я карам по-лекичко - успях май. Нещо не ми вървеше силовата, като загрявах с тичане, не ми се спираше. Щеше ми се да изкарам кардиото първо, но добре, че се спрях, иначе нямаше да си направя силовата като хората.

1. Набирания - 3 х 3;
2. Кофички - 3 х 8, 8, 6 - ами отказ, не можах да направя още две повт. Не е проблем, досега не съм правила 2 х 8, обикновено са ми по 5 в серия (но без отказ);
Направих 1 серия клек с 30 кг., малко си повъртях щангата в ръцете....
3. Тяга с 30 кг. - 3 х 10;
4. Римска тяга с 30 кг. 3 х 10 в суперсерия с
5. Плие със собствена тежест - 3 х 25;
6. Раменна преса с 20 кг. - 3 х 8;
7. Разтваряне встрани с 5 кг. дъмбел - 3 х 8;
8. Аддуктор с 25 кг. - 3 х 20;
9. Абдуктор с 30 кг. - 3 х 25;
10. Крънчове - 3 х 25;
11. Кардио - 7 км. за 40 мин. - с 10, 11 км/ч. И още 5 мин. куул даун. Досега не бях правила 40 мин, но толкова ми се тичаше, последните 7 мин. намалих скоростта, но пък направих 3 спринта по 1 мин. с 13 км/ч. И още ми се тичаше...коленете изобщо не ме боляха, прасеца спрях да го усещам към 20-тата мин...супер отвсякъде. Просто не знам какво ми става напоследък с тичането, никога не съм била в такава добра форма - а сега не пия никакви добавки.

Забележка - плиетата с тежест ми докарват болки в коленете за жалост...също и клека и сгъването. И макар че направих в две поредни тренировки крака, нямам никакви оплаквания днес - но и днес пазих коленете.

Малко се ядосах на разтварянето за рамо - мислех да взема 6 кг., но нямаше да направя повторенията. Не съм мръднала там... макар че се надявах след 2-3 седмици пуш преси малко да кача кг. за раменете.

Изобщо беше добър кардио ден.

Мнението беше редактирано от Инис на 31.05.09 19:37.

01.06.09
20:07

Я да си изпея аз...днес беше не просто ВВ-ден, а някакво ВВ-ище. Няма да описвам храната; едно, че беше много; две, че беше джънк и три, че не е подходяща за форум за здравословно хранене.Само ще отбележа за себе си, че ккал днес със сигурност надхвърлят 3000 и поне половината са от въглени. Чакам с нетърпение вече да свърши тая офанзива, да се спре да ми се яде всякакъв джънк и да се вкарвам в релси, че ще видя релеф и плочки през крив макарон...
Не че съжалявам, трябваше да се натъпча - ама прилоша ми направо - защото иначе мислите ми само към разни сладки неща летят. Ако се наложи, ще повторя пак, следващия път ще се докарам до припадък, ако трябва.
Надявам се да подейства, понеже аз по принцип сладко не ям и не се сещам. Но откакто започнах да се вкарвам във филми, започна и да ми се яде сладко, и то от всичко. И май в учудването си му обърнах прекалено много внимание, и сега се сещам често за сладки неща. Особено последните 2 седмици, откакто качих ккал, почти постоянно ми се яде. И днес минах през магазина и накупих килограми сладки неща и се натъпках до пръсване. Дано има ефект.
Не вярвам да ми е истински проблем, понеже 30 години не съм яла сладко, и сега тепърва да придобивам навици...няма да стане. Сигурно е заради “забранения плод”. Сега чакам и газирани напитки да ми се припият, понеже и тях не ги пия по принцип...ахах.

Идеята ми е да покарам поне още десетина дни с високи ккал, а и джънкче по малко, за да мога после да изчистя по-добре - пак със сериозна диета. И, ща не ща, пак май ще купувам Файър - колкото и да не ме въодушеви, наистина помага за основната цел.
Лека.

Мнението беше редактирано от Инис на 29.08.09 20:13.

02.06.09
20:26

А здравейте,
аз сега ще попиша малко, докато в дневника на Миши се вихрят страсти...

Храна - отивайки на работа спрях в една баничарница, влязох и познайте с какаво излязох - ами да, с една кашкавалка и едно рогче с кренвирш...като ще ям от всичко, и на това му дойде ред...само че са ги развалили и не ми донеса онова блажено чувство, което очаквах. По-натам храната беше, и аз не знам вече:

09,00 - кашкавалка;
10,30 - рогче с кренвирш, 100 гр. сметана;
13,30 - 300 гр. череши;
16,30 - 20 гр. ементал, 10 гр. кашкавал;
18,00 - протеин;
тренировка
22,00 - 150 гр. пиле на грил, 1/2 краставица, 100 гр. домат, 20 гр. бри, 10 гр. кашкавал, 6-7 маслини,20 гр. извара с киселец.

Тренировка:
Не беше очароваща.

1. Кардио 1 - потичах малко за загрявка - 32 мин., от които 24 мин. с интервали 1мин. :3 мин., шест броя. Скорост: 13 : 9,5 км/ч. 
Много тежко, явно трябва да си ям пържолите и сметаната вместо кашкавалки..:D

После естествено се почувствах уморена и реших да метна една Мечка, че и без това в голямата зала стана лудница...

2. Кросфитската Мечка с 24 кг. - 5 х 7
обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек, пуш преса
Не ми беше по-трудно от предишния път, почиеките ми бяха по-кратки.

3. Тяга с 30 кг. - 3 х 10;
4. Гребане - 2 х 10;
5. Крънчове - 3 х 25 в комбинация с:
6. Планк - 3 х 1 мин., от които два бяха на 1 ръка;
7. Хиперекстензии - 2 х 20;
8. Кардио 2 - 15 мин. тичане с 9,5 и 10 км/ч и 15 мин. ходене на мах наклон (15) с 5,5 км/ч. И куул даун 5 мин.

Еми разбих се с това тичане. Не можах заради него да си направя трен. като хората. Нито сили имах, нито желание - то си личи по съкратените серии. Тягата ми се получава все по-добре, и ще трябва да се местя в голямата зала с повечето кг. Още 1-2 пъти ще я оставя на 30 кг., да съм сигурна, че я правя без да се замислям, и се мятам оттатък.

Влиза един младеж, аз тъкмо си почивах между сериите. Виждала съм го, там тренира. И си мисля: “Я да го питам как я правя тягата, ако нещо не е наред с изпълнението, да ми каже.”. А той ми отговаря:”А какво е тяга?” Ами толкова....изобщо не ми е минало през ум, че някой няма да знае какво е тяга. Ще взема да направя една анкета в нашата зала. :)

Мнението беше редактирано от Инис на 02.06.09 20:27.

03.06.09
20:27

Добър вечер,
днес - нетренировъчен, танцувален ден

Храна:
08,00 - 50 гр. смес от овес, трици, лен с 1 лъжица мед и 100 мл. прясно мляко, 2 бисквитки, 1 парченце шоколад;
9,30 - 10 гр. синьо сирене, 50 гр. сметана;
12,30 - 200 гр. свинско филе, 100 гр. домат, 20 гр. синьо сирене,10 гр. сирене, 20 гр. крема;
14,30 - 50 гр. сметана;
16,00 - 50 гр. сметана;
Танци
21,15 - 2 бисквитки, 2 парченца шоколад;
22,30 - 150 гр. пиле на грил, 1 домат, 1/2 краставица, 20 гр. кашкавал, 20 гр. бри, 150 гр. цедено кисело мляко, 6-7 маслини.
И сега пийвам протеин, че глад за сладко ме гони.

Абе гладна не съм останала...

Лека.

04.06.09
20:22

Здравейте, здравейте !
Днес имах ужасно много работа, толкова много, че нито съм хапнала нещо, нито вода съм пила от 09,00 до 15,00 - е после наваксах...и с двете.

Храна:

08,00 - 50 гр. смес от овес, овсени и пшенични трици, лен, 1 лъжица мед и 150 мл. прясно мляко, две бисквитки и две парченца шоколад - всичко е диетично, хахаха;
15,00 - 150 гр. свинско филе, 1 домат, 20 гр. сирене, 50 гр. ескуиза, 200 мл. кисело мляко 2%;
19,00 - протеин;
тренировка
21,30 - протеин;
22,30 - 150 гр. пиле на грил, 1 домат, 1/2 краставица, 40 гр. овче сирене, 4 маслини, 100 мл. цедено кисело мляко.

Водата я докарах до над 5 л., както обикновено в тренировъчен ден. Кафетата бяха на ниво през целия ден.
Ми смятам това да е...

Тренировка (гърди-бицепс; корем):

Загрях си както обикновено, накря с 1,5 мин. спринт

1. Набирания - 3 х 4 (еха) - макар че последното повт. от последната серия го чийтнах;
2. Кофички - 3 х 6;
3. Лег за гърди - 4 х 10, 8, 8, 8 с 20, 30, 30, 30 кг. - уж ми е широк хвата, но ме удря в трицепса;
4. Флайс - 3 х 8 със 7 кг. - ще кача следващия път, уверена съм със 7-те кг.;

Направих една серия избутване на 7 кг. дъмбели, обаче ми беше смешно леко, и вместо да взема по-големи, реших да пропусна...и без това започнах да окъснявам.

5. Дъмбели с променящ се хват с 8 кг.- 3 х 8 - обмислям да пробвам поне една серия с 9-ки;
6. Чуково сгъване със 7 кг. - 3 х 8 - и тук трябва да пробвам 8-миците поне зз една серия;
7.Повдигане от вис - 3 х 15;
8. Крънчове - 3 х 25;
9. Хиперекстензии - 2 х 20;
10. Кардио - На 3-тата мин. държах 9,5 км/ч. От 6-тата до 25 мин. направих един хийт по схема с нарастващи интервали (7 бр.) и после тичах с 9,5 кмч/ до 32-та мин. И 5 мин. куул даун. Последния най - дълъг интервал си го добавих аз. Качих малко спринтовата скорост - така осн. ми беше 9,5 км/ч, а спринтовата - 13,5 км/ч. Обмислям следващия път да кача и основната, макар че това ще ме озори много, може и да не услея да завърша...Този точно хийт е направо мазохистичен.

Лека.

Мнението беше редактирано от Инис на 04.06.09 20:24.

04.06.09
20:36

казано от inis9 на 04.06.09, 20:22:

...
. Обмислям следващия път да кача и основната, макар че това ще ме озори много, може и да не услея да завърша...

Основната няма смисъл да я качваш - идеята и е тялото да се възстанови за следващия спринтов интрвал, но да не бездейства - по-скоро качвай скоростта на спринтовете и/или намали продължителността на основните интервали, ако усещаш че в края на такъв ти е прекалено леко

04.06.09
20:44

казано от mbarton на 04.06.09, 20:36:

казано от inis9 на 04.06.09, 20:22:

...
. Обмислям следващия път да кача и основната, макар че това ще ме озори много, може и да не услея да завърша...

Основната няма смисъл да я качваш - идеята и е тялото да се възстанови за следващия спринтов интрвал, но да не бездейства - по-скоро качвай скоростта на спринтовете и/или намали продължителността на основните интервали, ако усещаш че в края на такъв ти е прекалено леко

...или излез да правиш спринтовете извън залата...Няма нищо общо като натоварване ;)

04.06.09
20:59

Прави сте, но аз си правя малки състезания със себе си - обичам всеки път да има нещо, което да съм подобрила...иначе ми спада тонуса.

Не ми харесва да тичам навън, да не говорим, че всеки път като съм опитвала, винаги съм била на крачка от травма..просто не гледам къде стъпвам.
И да, натоварването навън е по-голямо, но такава равномерна скорост не може да се поддържа - навън не можеш да тичаш с постоянна скорост 10 км/ч за 30 мин или да спринтираш с точно определена скорост. В този смисъл за мен пътеката е по-добрия вариант - поне съм сигурна в извършения обем работа...:)

05.06.09
05:21

Е, да, но точно тичането навън, заради неравния терен, тренира гъвкавост на глезените, колената, на мускулите - крaчките се избират и нагаждат според терена ... Това, разбира се, не се харесва на всички:)

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 05.06.09 05:22.

05.06.09
06:39

казано от Ива Павлина на 05.06.09, 05:21:

Е, да, но точно тичането навън, заради неравния терен, тренира гъвкавост на глезените, колената, на мускулите - крaчките се избират и нагаждат според терена ... Това, разбира се, не се харесва на всички:)

Хехе, това е едно на ръка...Пък и на открито включва и стадионите, където обикновено настилката е доста добра и равна, и такова бягане щади ставите и кръста доста повече от пътеката във фитнеса :)

Мнението беше редактирано от mbarton на 05.06.09 06:40.

05.06.09
06:40

казано от inis9 на 04.06.09, 20:59:

И да, натоварването навън е по-голямо, но такава равномерна скорост не може да се поддържа - навън не можеш да тичаш с постоянна скорост 10 км/ч за 30 мин или да спринтираш с точно определена скорост. В този смисъл за мен пътеката е по-добрия вариант - поне съм сигурна в извършения обем работа...:)

Какво значение има точно скоростта, с която тичаш? И това тя да е равномерна? Винаги можеш да съдиш за степента, в която се натоварваш, по пулса и дишането си... А извършеният обем работа, който ти посочва пътечката, не значни нищо и вероятно различните производители ще измерят работата, която извършваш, по различен начин...

05.06.09
06:45

Не, не, аз не споря кое е по-добре и кое не...на мен ми е по-удобно така, най-малкото заради отделеното време - влизам във фитнеса и свършвам всичко накуп...а под обем извършена работа имам предвид разстоянието за опр. време, което всички пътеки следва да отчитат по един и същи начин..изобщо не визирам пулс и калории

Аз лично се изморявам в пъти повече ако съм навън! На пътечката ехеееее, лесна работа. Навън обаче ми излизат дробовете

05.06.09
10:57

казано от Венцеслава Атилова на 05.06.09, 08:19:

На пътечката ехеееее, лесна работа.

....и така 2 часа спринтове...като слезеш после от нея и се чудиш тичала ли си, не си ли....

казано от inis9 на 05.06.09, 10:57:

....и така 2 часа спринтове...като слезеш после от нея и се чудиш тичала ли си, не си ли....

абе чак 2 часа не. Ама ако на пътечката мога да направя 30 мин интервали, навън на 20тата минута вече повръщам. Сигурно е и защото навън не си контролирам темпото така както на пътечката и.....

05.06.09
11:35

казано от Венцеслава Атилова на 05.06.09, 11:01:

казано от inis9 на 05.06.09, 10:57:

абе чак 2 часа не. Ама ако на пътечката мога да направя 30 мин интервали, навън на 20тата минута вече повръщам. Сигурно е и защото навън не си контролирам темпото така както на пътечката и.....

Точно това имах предвид и аз :) На пътечката 30 сек спринт въобще не ги усещам; Навън след 30 сек спринт треперя и се чудя как да си изплюч само единия дроб, за да мога да продължа следващия спринт с този, който не съм изплюла...

05.06.09
12:58

Защо правите спринтовете по време, а не по метри ?
Аз моите ги права по дължина не по време /поне когато ги правя де.../

05.06.09
13:05

Ами, аз правя интервали на открито... 30: 30 сек или на каквито времеви интервали реша...

05.06.09
19:24

Аз не бих правила 1:1 интервали, защото не може да се вкара пулса в норми след спринта.

Днес - натоварен в работно отношение ден, аз съм щастлива...

Храна:
08,30 - 60-70 гр. смес от овес, овесени и пшенични трици, лен, лъжица мед и ок. 150 мл. прясно мляко, 2 бисквитки, 1 суха паста, 2 блокчета шоколад;
12,30 - 150 гр. свинско филе, 1 домат, 20 гр. сирене, 20 гр. крема, 200 мл. кис. мляко 2%;
17,00 - 20 гр. сирене, 1 домат;
21,30 - 100 гр. свинско на скара, 1 кюфте, 2 яйца, 1/2 домат, 50 гр. краставица, 20 гр. сирене, 20 гр. бри, 3 маслини, 50 гр. сметана, 50 гр. цедено кис. мляко.

Това ще да е. Вечерята е доооста добра. Е, и закуската не и отстъпва..:)

Я да ви покажа още един корем в колекцията...не е толкова зле, а? Нищо, че е 72 см, с тенденция да расте....:P
П.П. Еми два ще са коремите...личи си, че има какво да се почисти...

Мнението беше редактирано от Инис на 05.06.09 21:10.

Не е толкова зле ли?:) направо си е супер як! поздравления за работата.
а закуската ти е вкусна (((((:

06.06.09
19:52

казано от veronique на 05.06.09, 20:11:

Не е толкова зле ли?:) направо си е супер як! поздравления за работата.
а закуската ти е вкусна (((((:

Мерси, Верка, макар че има какво още да се желае..то аз само като знам, че е над 70 см и се плаша :))

Храна - ау, леле

1. 11,00 - 60-70 гр. смес от овес, овесени и пшенични трици, лен, 1 лъжица мед, 150 мл. прясно мляко, 2 бисквитки, 2 блокчета шоколад;
2. 16,30 - 2 кюфтета, 1 домат, 30 гр. сирене, 10 гр. бри, 3 маслини. 50 гр. сметана;
3. 18,00 - 150 гр. цедено кис. мляко с 15 гр. мед - направо ми се виеше за сладко...
1 блокче шоколад, 1 бисквита - свършиха запасите, няма да купувам вече...ядох ги няколко дни 1 шоколад и 10 бисквити.

20,30 - И после излязох на бирааа...1 1/2 бира, панирани кашкавалени хапки, няколко задушени картофчета и цедено мляко с боровинки.

Овъглехидратих се вечерта, ама така...
А бира не си спомням кога съм пила за последно....разкош.

Лека.

Вкусна си е бирата, както и вермут, джин, ром.. ех
аз вече, сигурно 2 години ще станат, от както не пия. Само по важни поводи, и в умерени количества. Така че чат-пат може:)

Знаеш ли какво ще ти кажа? Евала, че издържаш да ядеш един шоколад на няколко пъти. Според мен се изсиква голям контрол, особено ако ти се яде сладко. Тия 15гр мед, или две блокчета шоколад ще ми стигнат за малкия пръст само :D
Успех като почнеш сериозно режима пак :)

07.06.09
13:59

Мерси, Верка..:)

Тъй...нямам търпение да си постна тренировката, понеже довечера ме няма.
12,00 - половин парче наденица, бляк;
12,30 - протеин;
Тренировка
16,30 - половин парче наденица, 1 кюфте, 1 домат, 1/2 краставица, зехтин, 20 гр. сирене, 10 гр. бри, 50 гр. сметана, 3 маслини;
ЕДИТ 08.06.:  20,30 - 1 пилешко бутче;
21,30 - 1 пилешко бутче.

От известно време се чудя дали не е време да пробвам мъртва тяга...последния един месец се учих на техниката с 30 кг., и днес реших да се пробвам, да видя колко мога. И тъй:

Тренировка - трябваше да е рамо-крака, ама не стана точно тъй:

1. Набирания с подхват - 7 х 2 - четох някъде една система за качване броя на набиранията, и реших да пробвам, защото макса в серия ми е 4, и някак не ми става по-лесно. А тези 7 х 2 не ги усетих, следващия път ще са 10 х 2. Почивките ми бяха по 20-30 сек.;

2. Мъртва тяга - започнах с по няколко повторения на 34 и 44 кг. След това направих 5, 4, 3, 2, 2 повторения с 54, 58, 62, 66, 70 кг. Нямах отказ никъде, и на 70-ката също. Просто можех да кача с още кг. и да направя още повторения във всяка серия. Никакви проблеми с хвата. Добре е като за първи път, нали?

3. Военни преси с 24 кг. - 4 х 6 - на последната серия бях близо до отказ...;
4. Разтваряне встрани с 5 кг. дъмбел - 3 х 8. Следващия път ще пробвам 4 х 6 със 6 кг.;
5. Аддуктор с 25 кг. - 3 х 20;
6. Абдуктор с 30 кг. - 3 х 25;
7. Кардио - 5,2 км. за 30 мин. От 6-тата до 30 правих интервали 100 м. : 200 м. с 14 км/ч : 9,5 км/ч. Разбих се, страшно много излязоха тия интервали...и после потичах още малко и 5 мин. куул даун.

Кратка откъм упражнения тренировка, но тягата ме умори много. А и бях решила да не товаря коленете - просто ме болят постоянно, затова пропуснах сгъвания, плиета и пр. А клековете направо ги забравям на тоя етап. Видях глюкозамин на прахчета, мисля да си взема скоро.

1. Имам нужда от съвет за тягата - на всяко повторение ми се завиваше свят, сигурно защото си задържам дъха и не дишам...после започнах да си поемам въздух след изправянето, но пак ми се виеше свят. Нормално ли е?

2. Усещах голямо напрежение ниско в корема - понеже се стягам на макс и не дишам...и след тренировката го усещах това напрежение. Нормално ли е?

Техниката ми би трябвало да е добра, понеже с моята дискова херния не съм в състояние да натоваря кръста дори леко, без да ме заболи. Усещам го при всякакви по-резки или необмислени движения, така че при всички случаи не съм го натоварила с тягата - няма начин просто. Изпитвам леко колебание при връщането на тежестта надолу, в момента, в който се опитвам да предам движението от гърба към седалището и бедрата - усещам, че ако сбъркам, то ще е точно в този момент. Е, сега усещам придърпване в кръста - утре ще имам по-ясна идея дали все пак не съм натоварила и кръста, или просто е мускулна треска.

Моля за съвети и коментари, наистина ми трябват. :)

Интрересно ми е дали и къде ще имам мускулна треска.
Хайде със здраве.

Мнението беше редактирано от Инис на 08.06.09 07:32.

07.06.09
14:23

Ако си задържаш дъха и не дишаш и без тягата ще ти се вие свят...

07.06.09
14:27

казано от Margaritka на 07.06.09, 14:23:

Ако си задържаш дъха и не дишаш и без тягата ще ти се вие свят...

Е, хайде сега, не дишах в момента на изправянето, това са 2-3-4 секунди

07.06.09
15:02

казано от inis9 на 07.06.09, 13:59:

1. Имам нужда от съвет за тягата - на всяко повторение ми се завиваше свят, сигурно защото си задържам дъха и не дишам...после започнах да си поемам въздух след изправянето, но пак ми се виеше свят. Нормално ли е?

2. Усещах голямо напрежение ниско в корема - понеже се стягам на макс и не дишам...и след тренировката го усещах това напрежение. Нормално ли е?

Техниката ми би трябвало да е добра, понеже с моята дискова херния не съм в състояние да натоваря кръста дори леко, без да ме заболи. Усещам го при всякакви по-резки или необмислени движения, така че при всички случаи не съм го натоварила с тягата - няма начин просто. Изпитвам леко колебание при връщането на тежестта надолу, в момента, в който се опитвам да предам движението от гърба към седалището и бедрата - усещам, че ако сбъркам, то ще е точно в този момент. Е, сега усещам придърпване в кръста - утре ще имам по-ясна идея дали съм натоварила и кръста, или просто е мускулна треска.

Моля за съвети и коментари, наистина ми трябват. :)

Здрасти, inis9!

Имам 2 обяснения за замайването ти:
1. Високо кръвно - Струва ми се, че си вдигнала рязко кръвното по време на тежката тяга. Случайно да видя “звезди посред бял ден”?

2. Апнея - Всъщност, кога не дишаш? Нормално би трябвало да изглежда така - хващаш лоста, поемаш въздух и задържаш, изправяш кръста и тръгваш, а в горна точка издишаш със сила и поемаш дъх, задържаш при свалянето, издишваш и поемаш дъх в долна точка. Ако задържаш през цялото време с първоначалното вдишване, т.е. и докато сваляш до земя, според мен замайването ти е в кърпа вързано предвид сериозното натоварване.

Мнението беше редактирано от Vic на 07.06.09 17:00.

07.06.09
15:28

Здравей, Вик!

Ами моето кръвно е нормално, понякога пада рязко - не зная симптомите на повишаването на кръвното, освен ако не същите като при падането му...Подобно нещо ми се случи и сега, точно както когато се изправиш рязко, и ти се замъглява. Звездички не видях, концентрацията ми беше на макс за правилното изпълнение на тягата, може просто да съм ги пропуснала :))))

Само първите, по-леки повторения ги направих с едно вдишване. После видях, че не е добра идея и го правих точно както описваш. Но всеки път ми се завиваше свят по време на изправянето, през цялото време бях в готовност да хвърля щангата, в случай, че усетя приближаващ припадък. Затова и заковах на 70 кг.

Знам ли и аз...не е страшно толкова, но не беше приятно все да се чудя, ще сваля ли щангата нормално или ще я пускам внезапно. Може и от напрежението да е било, и да е еднократно. Ама ме стресна.

07.06.09
16:41

Моето предположение е точно обратното на това на Вик - ниско кръвно, ниска кръвна захар също може да е причината.
А, също - при дискова херния както казваш, тягата е последното, което ти трябва.

07.06.09
17:14

казано от inis9 на 07.06.09, 15:28:

Здравей, Вик!

Ами моето кръвно е нормално, понякога пада рязко - не зная симптомите на повишаването на кръвното, освен ако не същите като при падането му...Подобно нещо ми се случи и сега, точно както когато се изправиш рязко, и ти се замъглява...

Не твърдя, че ти е високо по принцип, а че е възможно да се е вдигнало рязко при натоварването. Както знаем, при сериозно физическо натоварване, кръвното налягане се повишава временно, напълно нормална физиологична реакция. Но ако е надскочило определени граници, можеш да усетиш замайване, заглъхване на ушите и ред други симптоми, които отшумяват.

казано от Margaritka на 07.06.09, 16:41:

Моето предположение е точно обратното на това на Вик - ниско кръвно, ниска кръвна захар също може да е причината.
А, също - при дискова херния както казваш, тягата е последното, което ти трябва.

Ако е имала ниско налягане по време на тренировката, нямаше ли да и се вие свят постоянно, а не само при тягата?

За хернията - inis9 твърди, че е внимавала с техниката, а тя най-добре познава тялото си и възможностите му. А аз съм на мнение, че обездвижването вреди много повече от претоварването. Бих препоръчал да продължи с тренировките, това ще й е по-полезно при всяко положение.

07.06.09
18:57

Аз лично съм имала резки спадове на кръвното налягане, но като цяло да - нормално е да по време на цялата тренировка да се чувства отпаднала. Но това, което тя описва честно казано повече ми прилича на ниска кръвна захар.

За хернията донякъде съм съгласна с теб - движение е необходимо ( със или без херния ), НО тягата, изпълнена дори с перфектна техника, оказва огромна компресия върху междупрешленните дискове (същото се отнася до клековете), което съответно води до допълнителното им износване и изостряне на симптомите.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.06.09 18:58.

08.06.09
13:46

Ами засега нищо друго освен мускулна треска на гърба и дупето...във всеки случай следващия път няма да се изсилвам с кг. (макар че много ме блазни да си видя макса), а ще наблегна на повторенията. Ще изчакам да свикна с натоварването, а и това напрежение в корема ме стресна също.

Преди да започна усилено с тренировките, кръстът ме болеше дори от едночасово седене или стоене права - в продължение на 2 години след травмата...сега съм много по-добре, не се схващам така зле. Риск има, съгласна съм...ще пробвам пак и ще видим.

П.П. Но пък колко бях доволна от себе си с тия 70 кг тяга....още ми е кеф.

Мнението беше редактирано от Инис на 08.06.09 13:52.

08.06.09
14:14

казано от inis9 на 08.06.09, 13:46:

Хаха, дам...Бравос...Ама гледай да не се изхвърляш с толкова много кг наведнъж друг път ;) Иначе май с 2-ки и 3-ки много се пържи нервната система...

08.06.09
17:03

казано от mbarton на 08.06.09, 14:14:

казано от inis9 на 08.06.09, 13:46:

Хаха, дам...Бравос...Ама гледай да не се изхвърляш с толкова много кг наведнъж друг път ;) Иначе май с 2-ки и 3-ки много се пържи нервната система...

Няма със сигурност, ще я карам по полека, че от вчерашната тренировка се оказах с болки и в предмиишниците...:)

08.06.09
18:50

Здравейте пак,
както отбелязах съм с доста добра мускулна треска къде ли не...ако не отшуми до утре, може и да съм негодна за тренировка...че утре по разписание имам гръб и трицепс хаха. И ако тренирам, ще си я карам по сплита, че много си разбих програмата с кросфитските изпълнения и клекове, и тяги. Пък и още не съм сигурна как ми се отразява.

А на всичкото отгоре имам мускулна треска и в бицепса...мда, ако съм се опитвала да си помагам вчера, нищо чудно, макар опитите ми да бяха насочени към контролирането на тежестта. Абе едно е ясно - малко ще поумувам и експериментирам, докато открия точната формула.

Храната беше зле. Не можах да закуся с нищо качествено сутринта и затова нищо не ядох (а станах в 4-ри). По обяд вече се чувствах точно както при тягата вчера - виеше ми се свят хаха.
12,30 - 1 пилешка пържола от бут, 1 домат, 100 гр. зеле, 20 гр. сирене;
После пък нямаше какво да ям до вечерта.
18,30 - 80 гр. шпек, 1 голям домат, 1/2 краставица, 20 гр. сирене, 20 гр. крема, 50 гр. извара, 100 гр. сметана, няколко капки зехтин.
Ами мисля и да вечерям една скумрия в доматен сос, чийто въгл. са 3,2 на 100 гр., смятам, че е подходяща. И сирене/извара. Ще едитна по-късно.

Кафета и вода - на корем. Е, водата ще бъде около 3 л., а кафетата - не знам и сега си пия, а до довечера ехееее.

09.06.09
20:23

Добър вечер,
храна днес:

08,30 - 60-70 гр. овес, овесени и пшенични трици, лен, 1 лъжица мед и 150 мл. прясно мляко;
13,30 - 150 гр. свинско филе, 1 домат, 1/2 краставица, 20 гр. сирене, 20 гр. крема, 20 гр. ескуиза; 200 мл. кисело мляко 2%;
16,00 - 20 гр. сирене;200 мл. кисело мляко 2%, 1/2 краставица, 20 гр. крема;
17,00 - 200 гр. череши;
Тренировка
Вечерята следва, ще я добавя после.
ЕДИТ: 23,00 - 70 гр. риба тон в растително масло, 10 гр. кашкавал, 30 гр. крема,1 малка краставица, 150 гр. сметана - ми стана много тежко от рибата и сметаната...олях се.

ТРЕНИРОВКА (гръб-трицепс, корем):
Самата тренировка без кардиото се събра в рамките на 1 час. Голямо бързане беше.

1. Набирания с подхват - 8 х 2 - мислех да ги правя 10 х 2, но другата седмица ще правя същата бройка в 3 повторения, а 6-7 серии по 3 повт. ще са недостижими за мен..затова ще ги оставя 15-16 общо;
2. Вертикален скрипец пред врат - 4 х 6 с 35, 40, 35, 40 кг. - не мога да направя 4-ри серии с 40 кг. още;
3. Долен скрипец - 4 х 6 с 30, 35, 30, 30 кг.;
4. Лег за трицепс - 1 х 10 с 20 кг., 4 х 6 с 30 кг.;
5. Кофички - 4 х 6, 6, 4, 6 - отказ в последните две серии, след лежанката просто нямах силички;
6. Разгъване на дъмбел зад глава - 4 х 6 с 5 кг. - не беше толкова зле, със 6 повторения ще мога да кача следващия път на 6 кг. Досега 8-те повторения не ми позволяваха да взема по-тежки дъмбели;
7. Крънчове - 3 х 25, редувани с
8. Планк - 3 х 1 мин. - по един на всяка ръка и един с двете;
9. Кардио - 2 х 400 м. за загрявка, и от 3-тата до 13-тата обиколка вкл. интервали 150 м. : 250 м. с 14 км/ч : 9,5 км/ч. Подобрих времето си - 5 км. за 28,43 мин. И след 30-тата мин. потичах малко и куул даун. Беше трудно, а после си казах :Хм, мога и още.” - ама защото бях приключила вече..:)

Исках да пазя коленете, но ги натоварих пак - то няма как да се тича без колене, хихи. Това, което ще направя, е след трен. за крака да си тичам в постоянно темпо, така в седмица ще имам две интервални и едно нормално подтичкване.

Друго нещо ми прави впечатление - и не ме радва особено - по време на каквато и да е трен. напоследък, бицепсът и трицепсът стават на камък...Нямаше да е лошо, ако си е напомпване, но трицепсът даже ме боли. Май ще трябва да купувам разни неща по повода. Мислех на лежанката да сложа още 4 кг., но си чувствах ръцете сковани и схванати, и не рискувах.

Мнението беше редактирано от Инис на 10.06.09 07:20.

10.06.09
07:07

Ей тъй, седейки си, разбрах къде ми е проблемът - вечерята ми е твърде калорична. Ще трябва да я поорежа.

Мнението беше редактирано от Инис на 10.06.09 07:19.

10.06.09
07:16

Според мен организма си показва кога колко калории имаш нужда, още повече че в конкретния случай ти си и тренирала. Аз също съм имал нужди от вечер със здраво хранене, не мисля че може да се омазниш от това.

10.06.09
20:32

казано от tonu на 10.06.09, 07:16:

Според мен организма си показва кога колко калории имаш нужда, още повече че в конкретния случай ти си и тренирала. Аз също съм имал нужди от вечер със здраво хранене, не мисля че може да се омазниш от това.

Съгласна съм, Тони, но при мен вечерята се оказва винаги много обилна - малко от това, хайде и от онова малко, и започва да надхвърля 400-500 ккал. Затова съм решила да я поорежа откъм калории по принцип - днешният ден е пример за това.

Храна:
08,30 - 60 гр. смес от овес, овесени и пшенични трици, лен, 1 лъжица мед и 150 мл. прясно мляко; оризовка, намазана с масло и мед;
13,00 - 200 гр. свинско филе, 1 домат, 1/2 краставица, 50 гр. синьо сирене, 20 гр. сирене, 20 гр. крема, 200 мл. кисело мляко 2%;
16,00 - 30 гр. крема;200 мл. кисело мляко 2%;
Танци
23,00 - 60 гр. риба тон в масло, 1/2 краставица, 20 гр. кашкавал, 100 гр. извара.

Б: 124,5   М: 80,3   В: 97,8   Общо ккал: 1632

Егати, аз мислех, че като изключим закуската, въглехидратите ми клонят към нула - а само днес съм погълнала общо 100-тина грама...ще трябва и от овеса да се лиша явно, макар че с тоя мед ми е най-вкусното ядене за деня...и ще трябва да се лиша от кремата, сините и пр. сирена...ще го мъдрувам.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.06.09 06:31.

11.06.09
21:33

Здравейте,
днес беше добър ден.

Храната започва да ми куца перманентно.

08,30 - 60 гр. смес от овес, овесени и пшенични трици, лен, 1 лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;
14,00 - 150 гр. пилешка пържола от бут, 1 домат, 100 гр. зеле, 10 гр. сирене;
17,30 - 1 голяма ябълка - бях гладна и реших, че е по-добре да ям ябълка, вместо да гладувам, а въглените - е :red:
19,00 - протеин;
Тренировка
23,30 - 150 гр. свинско филе на скара, 1/2 домат, 1/2 краставица, 20 гр. кашкавал, 10 гр. овче сирене, 100 гр. извара, зехтин.

Б: 130,7   М: 46,4   В: 104,8   Общо ккал: 1397 - мазнините пак са малко и ккал също - но така е, като не ям сметана и шантави сирена. Ще коригирам. Въглените - то е ясно - докато похапвам овес с мед, така ще са...

Чувствах се много уморена след работа, понеже на всичко отгоре си тръгнах с един час по-късно. Някак негодна се чувствах за тренировка, но отидох, понеже следващата ми трен. е чак в неделя. Замислям се да си намеря по път за работа фитнес, който работи от 7 часа и да започна да тренирам сутрин. Наистина вечер съм някак не съвсем пълноценна.

Тренировка (гърди-бицепс, корем):
Събрах я в рамките на 70 мин., но чаках 10 мин. за лежанката. Без кардиото. Ще ми се да падна под 1 час и се опитвам с всяка трен. да намалявам времето за почивка.

1. Набирания с подхват - 8 х 2 - беше ми по-лесно от миналия път - с фиксирани почивки от 30 сек.;
2. Кофички - 4 х 6;
3. Лег за гърди - 1 х 10 с 20 кг., 4 х 6 с 30 кг.;
4. Флайс - 4 х 6 с 9 кг. - качих тук;
5. Бицепсово сгъване с дъмбели с променящ се хват - 4 х 6 с 9 кг. - качих и тук;
6. Чуково сгъване за бицепс  - 4 х 6 - не можах да повярвам, че и него го направих с 9 кг...е, в последната серия имах отказ с едната ръка и посл. повт. малко се забави;
7. Повдигане от вис - 3 х 15;
8. Наклони встрани с 22 кг. - 3 х 8 на всяка страна - е направо ми омръзна да правя по 20-30 повторения за корем, не че осем са достатъчно, другия път ще компенсирам. А и нещо ме присвиваше корема...
9. Хиперекстензии - 3 х 15;
10. Кардио - чисти 30 мин. със скорост 9,5 км/ч, от тях - 15 мин. хийт по схема с нарастващи интервали. Спринтова скорост - 14 км/ч. Извън 30-те мин. имаше и 2 мин. подтичкване за загрявка и 3 мин. куул даун. За правене го направих, но обичайната ми издържливост я нямаше...просто се чувствах уморена и без сили. Спринтовете ми взеха здравето с тая скорост.

Беше весело в залата, бях свидетел на няколко забавни сценки, които искрено ме развеселиха - залата беше фул и имаше какво да се чуе и види..та си беше добра тренировка. Може и заради това да не съм се вместила в 1 час, а не заради лежанката...:snake:

Лека.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.06.09 21:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1