Здравеееейте,
днес съм страшно уморена, така, както бях и вчера. Трудно се концентрирам и днес по обяд изведнъж блокирах - започнах да се чудя къде се намирам и какво работя - сякаш попаднах в някакъв психо трилър като главна героиня - толкова дезориентирана се почувствах...хаха, беше някакво безумие...
Храната:
08,30 - Тъй като се оказа, че няма прясно мляко в хладилника, разделих сместа от овес, овесени и пшенични трици и лен на две - едната половина смесих с кисело мляко и мед, а другата я кипнах с вода и и сложих сирене и...мед. Беше общо ок. 60 гр. - издух се от тия сварени овеси, няма повече да ги ям така..а и лъжиците мед станаха две...
13,30 - 1 пилешка пържола от бут, 1 кюфте, 100 гр. зеле и 100 гр. пържени картофи - ами обяда ми го донесоха в тоя вид и имах избор - да изхвърля картофите или да ги изям - дожаля ми за тях, не съм разсипница :lol:;
16,00 - 1 голяма ябълка;
21,30 - полу-припаднала от глад и умора се прибрах и хапнах 150 гр. свинско на скара, 200 гр. зеле, 20 гр. кашкавал, 10 гр. сирене, 25 гр. крема и 50 мл. кисело мляко.
Споменах ли вече, че храната ми е под всякаква критика?
Засега толкова от мен. Отправям се на разходка из сайта.
П.П. Поразходих се, попрочетох тук-там, въздържах се от спам и попрехвърлих собствения си дневник. Другия месец взимам още един Файър и още нещо (Спайс, карнитин), и каквото сабя покаже. Просто не е нормално ханшът ми да е 89 см, а талията - 72. За хубава извивка не става въпрос, понеже структурата ми не позволява, и все пак има какво да се свали от талията - и 2 см. да са, пак ще е нещо. Едва ли има жена с генетично заложена талия от 72 см.
За времето, през което не пия бърнъри и не се лишавам от храна, не съм мръднала грам - даже кантарът ме мери -1, - 2 кг. през последната седмица. Свалила съм още от ханша, бедрата, прасеца, коляно, над коляно, талия - с по 1 см. средно. И съм качила 0,5 см. на предмишницата.
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 12.06.09 21:40.
Добър вечер,
вчера - чийт дей, направо го пропускам.
Днес храна:
12,30 - 60-70 гр. овес, пшенични кълнове и трици, лен, 1 лъжица мед, 200 мл. прясно мляко, 1 оризовка с мед, 100 гр. кисело мляко, 3 бисквити;
14,00 - 3 бисквити
Вайпър
Тренировка
19,30 - протеин
ЕДИТ 22,30 - 200 гр. свинско на скара, 1 яйце, 150 гр. зеле, 20 гр. сирене, 30 гр. кашкавал, 10 гр. шунка, 5 маслини.
ТРЕНИРОВКА - трябваше да е крака-рамо:
1. Набирания с подхват - 8 х 2 с фиксирани почивки от 30 сек.;
Направих 1 х 15 хиперекстензии и
2. Мъртва тяга
*8 с 54 кг.
*6 със 64 кг.
*4 със 74 кг.
*10 със 64 кг.
Излишно е да казвам, че след това бях мноого уморена. След кратка почивка продължих с:
3. Римска тяга с 44 кг. - 3 х 6, не можах да започна четвъртата серия, само опитах :lol:;
4. Военни преси, права - 4 х 6 с 24, 24, 28, 28 кг. - много се изкефих на 28-те кг. - никакъв чийтинг, само посл. повт. малко заприлича на пуш- преса, че бях пред отказ;
5. Арнолд преси - 4 х 6 със 7 кг. - бях пред отказ;
6. Плие със собствена тежест - 3 х 20 - болят ме коленете доста, и без тежест...;
7. Аддуктор - 3 х 25 с 25, 25, 30 кг. - за пръв път правя с 30 кг., тягата ми даде криле;
8. Абдуктор - 3 х 25 с 30 кг.;
9. Кардио - от 2-рата до 7-мата мин. си тичах с 9,5 км/ч, после до 42-рата - с 10 км/ч. И куул даун. Общо 7,2 км. за 45 мин.
Нали реших да не правя спринтове с краката и затова увеличих времето. Пък и доста въглени погълнах вчера (и днес), та реших да компенсирам малко. Без проблем можех да изкарам и един час. Ставам все по-добра, дори и с болки в коленете.
Тягата - моята гордост - днес ми беше по-трудна, защото увеличих повторенията - е и кг. качих с четири. А и товарих щангата през 10 кг. Четох една дискусия в дневника на Петко, затова ще уточня, че тягата я правя с оставяне на щангата, и след 2-3 сек. започвам следващото повторение. Усещам я много добре в седалището, бедрата и гърба. И затова сигурно не ми изпуска хвата.
Ама какви мазоли направих последните 1-2 месеца...:lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 14.06.09 19:31.
Колко ли момчета комплексираш във фитнеса като тренираш :cheese: Toва с коленете е лошо иаз се чудя мойте какво да ги правя...
Мнението беше редактирано от Lenks на 14.06.09 18:02.
Ей, Ленкс, недей тъй, че самочувствието ми ще хвръкне до небесата..:lol:
За коленете - лоша работа, аз едно по едно изключвам всички добри упражнения...мисля да си взема глюкозамин и витамини на НАУ - но всичко си е цифра, та затова изчаквам малко.
казано от inis9 на 14.06.09, 19:29:
За коленете - лоша работа, аз едно по едно изключвам всички добри упражнения...мисля да си взема глюкозамин и витамини на НАУ - но всичко си е цифра, та затова изчаквам малко.
След като ти докарват неприятности, не ще да са добри ;) поне не за теб
казано от Margaritka на 14.06.09, 19:34:
казано от inis9 на 14.06.09, 19:29:
След като ти докарват неприятности, не ще да са добри ;) поне не за теб
Мда, има резон, но краката ми започват да изостават и не знам вече какво да правя...ще се мъча с епизодични упражнения като ми се струва, че не ме болят толкова и това е..
казано от Margaritka на 14.06.09, 20:14:
Остави ги известно време да се възстановят, после ще акцентираш в/у тях.
Не мога, за да почиват, трябва да спра и кардиото...ще изкарам някак още 2-3 месеца, колкото-толкова. От есента ще започна без кардио, тогава мога да им дам почивка и после да акцентирам. Ще го мисля.
казано от inis9 на 15.06.09, 11:32:
казано от Margaritka на 14.06.09, 20:14:
Остави ги известно време да се възстановят, после ще акцентираш в/у тях.
Не мога, за да почиват, трябва да спра и кардиото...ще изкарам някак още 2-3 месеца, колкото-толкова. От есента ще започна без кардио, тогава мога да им дам почивка и после да акцентирам. Ще го мисля.
Нямам проблем с колената и не мога да преценя от личен, но според това, което съм чела поне кростренажорът май щади колената доста повече от пътечката, макар на мен поне да ми идва малко по-скучен. Все пак е някакъв компромисен вариант май - хем си имаш кардио, хем си пазиш коленете.
В нашата зала няма, Ади..и не е само, то и за велото се казва, че щади коленете повече, но аз на 5-тата минута вече не издържам на него. Най-безболезнено ми върви пътеката.
казано от inis9 на 15.06.09, 12:00:
В нашата зала няма, Ади..и не е само, то и за велото се казва, че щади коленете повече, но аз на 5-тата минута вече не издържам на него. Най-безболезнено ми върви пътеката.
Предполагам, че знаеш, ама аз да си кажа - преди карах доста колело - ако не ти е достатъчно вдиганата седалката, т.е. кракът не се изправя, когато ти е в най-долната точка, тогава се натоварват много колената и дори и моите ме боляха, въпреки че иначе не съм имала проблем с тях никога.
Да, това е освнен фактор кое и как се товари... Аз лично си нагласям височината така че като седна и крака ми е максимално изпънат надолу и педала е в най-долно положение ходилото ми вътре в обувката и педала да са на 1 ниво т.е. подметката да е 1-2см под основата на педала... А и степента на натоварване на велото не трябва да е много голяма, защото започва да товари по съвсем друг начин краката... Да не забравяме, че това е аеробно упражнение и е по-добре да се гони по-добра бройка на оборотите за минута отколкото по-висока степен на натоварване...
Мнението беше редактирано от Lenks на 15.06.09 16:09.
Абсолютно съм съгласна, ако се влоши положението, ще се пробвам на велото, макар че е повече от досадно, и д-то ми се схваща :lol:
Днес излязох извън норми с храната и пак не съм аз виновна :) :
07,30 - 50 гр. овес, пшен. зародиш, трици, лен, 200 мл. прясно мляко, 1 лъжица мед, 2 бисквитки;
13,00 - имах работа извън офиса, видях дюнери и реших да си поискам един без сосове и картофи, с допълнително яйце...беше идеален, но за жалост му бяха сложили и картофки - екстра беше, пък и как да ги изхвърля в движение;
19,00 - в пицария, където хапнах шантава салата със зеле, рулца от раци, кисели краставички и царевица;запечено шкембе, 1 крилце и няколко сърца в масло, 2 чаши бяло вино = е, поне не пих бира;
Общо взето не прекалих с нищо - пък и е лято в крайна сметка....трудно е да пазиш диета през лятото с толкова изкушения и поводи да обърнеш някоя бира с мезе вечер.
Не се оправдавам (много).
Хе хе, много си сладка :) аз лятото много се изкушавам от пържената цаца по плажа :) ох като ми замирише.....леле - мале.....
Добре, че мен цацата не ме изкушава, иначе щях повече да залитам по бирата..:)
Храна:
08,15 - 60 гр. овес, трици, пшен. зародиш, лен, 1 лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;
до обяд няколко бисквити с шоколад
13,00 - 150 гр. свинско филе, 1 домат, 1 пипер, 200 гр. кис. мляко 2%;
16,30 - 70 гр. свинско филе, 200 гр. кисело мляко 2%, 1 бисквитка;
Вайпър, тренировка
След нея - 1 суха паста
23,00 - 30 гр. пушен свински бут, 2 яйца, 50 гр. извара, 4 маслини, 20 гр. кашкавал.
Вода - ок. 5 л.
Тренировка (гръб, трицепс-корем):
1. Набирания с подхват - 5 х 3 - посл. повторение в посл. серия го чийтвах;
2. Кофички - 4 х 6;
И по това време залата се напълни, нямаше свободен скрипец, затова направо си заплюх лежанката :)
3. Лег с тесен хват - 1 х 10 с 20 кг.; 4 х 6 с 34 кг. - качих, но ще трябва доста да го затвърждавам, не съм особено стабилна;
4. Вертикален скрипец пред врат - 4 х 6 с 35, 40, 35, 40 - мислех, че 40 кг. ще са ми по-лесни този път, но не, още трябва да се помъча за 4-ри серии с 40 кг.;
5. Долен скрипец - 4 х 6 с 30, 35, 30, 35 кг. - тук маалко по-добре от миналия път - още една серия с 35 кг.;
6. Разгъване на дъмбел зад глава - 4 х 6 със 6 кг. - е най-накрая я махнах 5-ицата..:lol:
7. Повдигане от вис - 3 х 15;
8. Наклони встрани - 3 х 20 с 12( или май 13) кг.;
9. Хиперекстензии - 3 х 15;
10. Кардио - беше заета моята пътека, та на другата скопосах 5 мин. подтичкване и до 25-тата мин. с 10 км/ч, последните 5 -с 11 км/ч. Направих си експеримент, като качих наклона на 2-ра степен, после и на 3-та. Доста добре се получи последните 3 минути така. И куул даун.
Следващия път ще правя такива интервали - тичане със смяна на наклона, предизвикателство е...
Всичко щеше да е добре, ако не ме боляха дланите, особено на набиранията. Причината са големите мазоли, приличам на селско-стопански работник..
Ето и днешен гръб. Не можах да намеря оригинала на снимките в същите пози от преди два месеца, за да се види евентуална разлика; на мен все пак ми се струва, че има, без да мога да определя къде е. Приличам на говедо малко, а краката нямат разлика...това при мъжете е често явление, и мен не ме подмина...:blank:
П.П. Може би има значение, че снимките са правени 1 час след тренировка за гръб.
Коремът се изчистваше полека, но започна да се замазва. Ще трябва НВД да играе.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.06.09 08:45.
Здравейте, здравейте,
храната пак излезе малко извън норми, ще ходя вече аз да си взимам обяд..
Вайпър
08,15 - 60 гр. смес от овес, пшен зародиш, трици, лен, 1 щедра лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;
И след това обаче до 15,00 нищо не можах да ям, не само метаболизмът ми страда, аз също !
15,00 - 2 кебапчета, 1 кюфте, 100 гр. пържени картофи, салата домати и краставици, 2 парчета топено сирене;
Вайпър, танци
22,00 - 30 гр. пушен свински бут, 30 гр. шунка, 30 гр. шпек, 2 яйца, 100 гр. зеле, 20 гр. кашкавал, 3 големи маслини, 150 гр. кисело мляко 2%.
Това ще е. На танците не беше кой знае какво, понеже се готвим за фестивали и пр. и разучаваме нови неща - та темпото е бавничко...имаше днес рожден ден с торта, сладки - младки и еклери. Колко парчета торта хапнах? Правилно, нито едно. Нищо не опитах, а тортата беше точно по мой вкус - на вид, де. Но нямам нужда от подобни неща :roll: И си вечерях яйцата...
Лека.
18.06.09
07:43
Мацка, мисля, че трябва да се концентрираш повече и върху дупето - ок е, но сякаш има нужда от още стягане - тия резчици, дето се образуват, трябва да се изгладят.
казано от Ива Павлина на 18.06.09, 07:43:
Мацка, мисля, че трябва да се концентрираш повече и върху дупето - ок е, но сякаш има нужда от още стягане - тия резчици, дето се образуват, трябва да се изгладят.
Права си, мацка, искам да наблегна...приемам идеи за упражнения за дупе и крака, без да се натоварват коленете много.
Ръцете и гърба са ти много изчистени, браво :) За дупето - пробвала ли си добро утро? Суинговете също може да свършат добра работа, но не знам как ще ти се отразят на коленете...
Бих ти предложил Bulgarian split squats да пробваш как ще ти се отрази. Първо, натоварва глутеусите доста добре, и второ - работата на един крак е значително по-щадяща колената, дори се препоръчва при някои контузии, които правят клякането на два крака болезнено.
На мене пък точно дупето и краката ми харесват, а гърбът и ръцете ми се струват прекалено мъжки.
Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 09:20.
18.06.09
09:25
казано от Мария Никифорова на 18.06.09, 09:20:
На мене пък точно дупето и краката ми харесват, а гърбът и ръцете ми се струват прекалено мъжки.
що ли не се очудвам.....
18.06.09
09:33
x2
от кръста надолу супер! Нагоре...защо са ти тези мускули?
18.06.09
09:34
Добре са гърба и ръцете, повече обем в дупето трябва май наистина... Миши, добро утро-то товари много малко задника и доста повече задното бедро и еректорите.
Инис, за съжаление най-добрите упражнения за дупе - напади и клек, са опасни за коленете ако не ти е добра техниката. Помоли някой да те научи и наблюдава
Леле, как съм изтървала дискусията....Венци, аз май знам как се правят и клекове, и напади - но дори и при обикновено клякане без тежест коленете ме болят.
По въпроса за мускулите, Сашо - мисля, че така добре се виждат заради тренировката преди това - на живо не стои така културистично, но честно казано, даже и да стоеше, нямам против. Една от целите ми е мм. Все пак нали трябва да си личи, че тренирам?
В интерес на истината д-то ми не е отпуснато, но просто искам повече плътност там и повече релеф на краката - да си отиват с гърба, раменете и ръцете :lol: Мъртвата тяга засега ми носи мускулна треска в д-то, и затова, даже и да не я правя с чудесните за мен 74 кг., мисля да продължа да я правя за дупе и квадрицепси. Пак ми натоварва коленете, но не го усещам както при клекове, плиета и напади.
18.06.09
09:55
казано от Aleksandar Marinov на 18.06.09, 09:33:
x2
за тебе май перфектната женска фигура е нещо средно между манекенка и преслава - слаба, мека и с големи цици.
x2
Аре стига, изглежда чудесно в гърба ... и рамената. Според мен може още така да изчисти надолу и определено не изглежда мъжки... Стига глупости !
Дори е по релефтна от сашko :P / не се засягай /...
:lol: Що ли не се учудвам, че Тони ще каже точно това.. Хубава дискусия, всеки е различен и си има различни идеали. Какво по-хубаво от това?!
П.П. Преслава и на мене ми харесва.. :red: (като визия де), иначе слушам R&B. ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 10:21.
18.06.09
10:27
казано от Венцеслава Атилова на 18.06.09, 09:55:
x2
за тебе май перфектната женска фигура е нещо средно между манекенка и преслава - слаба, мека и с големи цици.
Да, точно такава е перфектната женска фигура за мен! Циците може и да са средни,не е нужно да са големи.
tonu, момичето е много много по-релефна от мен.Изчистила е адски много на гърба и ръцете.... но за мен лично това не е женствено и сексапилно.Най-важното е тя самата да се харесва.Аз примерно плочки нямам и едва ли скоро ще имам, за някои това е ок, за други лошо.
inis9 - не е нужно да си момиче цялата в мускули за да си личи, че тренираш.Има много стегнати мацки, които побъркват с визия без да са мускулести,а просто добре оформени и стегнати.Едва ли те правят клекове и мъртви тяги.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 18.06.09 10:29.
18.06.09
10:28
казано от Мария Никифорова на 18.06.09, 10:17:
:lol: Що ли не се учудвам, че Тони ще каже точно това.. Хубава дискусия, всеки е различен и си има различни идеали. Какво по-хубаво от това?!
П.П. Преслава и на мене ми харесва.. :red: (като визия де), иначе слушам R&B. ;-)
Мдам супер е направо..... :sick:
казано от Aleksandar Marinov на 18.06.09, 10:27:
inis9 - не е нужно да си момиче цялата в мускули за да си личи, че тренираш.Има много стегнати мацки, които побъркват с визия без да са мускулести,а просто добре оформени и стегнати.Едва ли те правят клекове и мъртви тяги.
Сашо, това е въпрос на процент подкожни мазнини, а и на организъм - къде първо ще изчисти...Мускулите и въобще не са големи за жена, но в горната част е доста по-изчистена отколкото в долната...И дупето ще изглежда много по-секси ако се налее с малко маса - ще се повдигне при всички положения...За тягата, а особено пък за клековете много бъркаш ;)
Здравейте,
никак не се учудвам на негативните коментари, защото може би и аз бих казала нещо такова - снимките са се получили добри...хаха.
Потвърдиха се подозренията ми, че долната половина изостава и затова мисля да си сменя програмата. Ще мисля вариант, при който да тренирам крака и глутеуси 2 пъти седмично, а не както досега веднъж в седмицата.
Ще се опитам да разпределя натоварването върху тях равномерно, и ще включа в едната тренировка тяга, а в другата клек, но с малки кг. Даже може и лег преса да бухна, макар че точно с нея си прецаках и двете колена. Ще помисля за две такива тренировки, а ръце, рамо и гръб ще ги разхвърлям. Ще свия упр. за ръцете, като основно ще наблегна на лег, флайс, кофички, без скотови сгъвания, пек декове и пр.
Така просто ще си обърна схемата - вместо 2 пъти горна част и 1 долна, ще стане 2 пъти долна и 1 път горна. Наистина горната ми е добре, с по-малко упражнения даже ще кача раб.кг. А гърба - него ще си го тренирам както досега.
Само дано ми издържат коленете, макар че се съмнявам малко. Но ще пробвам. А и с моето кардио...
И последно - ще дам приоритет на трицепса, а бицепса може и да спра да го тренирам за малко.
Днес трябваше да тренирам, но за съжаление няма да мога да отида - пък и беше ред на гърди и бицепс :lol:. Тъкмо ще си измисля тренировките до неделя.
Мнението беше редактирано от Инис на 18.06.09 16:02.
Няма негативни коментари!! Ти си си направила 2 снимки, истински, обикновени, без да си се съобразявала с подходящата светлина, без използване на ефекти, без фотошоп, без да си си направила косата, без дрън, дрън, дрън..., показваш това, което си постигнала. Браво!! Смятай който и да си направи такива снимки като твойте (реални) ще обере някакви негативни мнения, перфектни хора няма, е.. почти няма!!
Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 19:45.
Здравейте,
няма какво толкова да описвам - режим не спазвам, хляб не ям, само овес сутрин и пържоли и тинтири-минтири по обяд. Малко вечер се отклонявам, но нищо страшно. Много съм заета тази седмица, лягам с в 2-3 през нощта, ужасно съм уморена. И днес ще е така, а утре съм на крак пак от сутринта. Квот намеря, това ще ям :) Дано другата седмица успея да наспя, че изглеждам на 100 години от системното недоспиване.
Лека.
П.П. Миме, много добър коментар, позитивен...
Мнението беше редактирано от Инис на 19.06.09 18:46.
Здравейте,
бях малко ангажирана (и днес вкл.) и не можах да тренирам...затова пък съвсем импровизирано днес тичах 30 мин. в един парк - наистина е зареждащо и си заслужава разнообразието. И това, че ходя спортно облечена и с маратонки, също ми помогна :lol: Е, спринтовете ми бяха по-бавни и го докарах на фартлек - много добре ми дойде.
Храна - малък ад, затова ще ви я спестя - въглени яко и все в неподходящо време.
Здравейте,
като изключим забавните теми и коментари във форума, нищо интересно при мен. Храната е ок горе-долу, тренировките ги спирам до края на седмицата. Без танците, там ще ходя, защото предстоят фестивали и участия, и на мен ми се ходи. Следователно трябва да се упражнявам...:lol:
Не трябваше да се заричам за нови тренировки, и то за крака - коленете ми протестират и без тренировки. Кво стана, и аз не знам.
В момента се опитвам да си намеря нова зала, където да ходя сутрин. Никак не съм ранобудна - но за да мога след работа да свърша и нещо по-различно от това да ходя на фитнес и танци - ще ставам и в 5 ч., ако трябва. Защото се налага от време на време, а аз не обичам да си пропускам тренировките, изобщо да си развалям плановете. Сутрин едва ли ще ми се наложи, само ако се успя..хаха. И ще съм по-бодра. Вечер определено съм уморена, недотам концентрирана - и затова любимите ми тренировки са в неделя по обяд. Ако тренирам сутрин, ще е по-добре. Даже може да мина на 4-дневен сплит.
Засега е това от мен.
Здравейте,
не че има кой знае какво за писане, но поне да си поотупам дневника от праха...
Храната ми е образцова, затова ще я споделя:
1.08,30 - 50 гр. пшенични трици, лен, пшен. зародиш с 1 лъжица мед, 10-тина стафидки и вода;
2.11,00 - ок. 200 гр. череши;
3.13,00 - 1 кюфте, 70 гр. свинска пържола, 50 гр. свинско шишче, 1 домат, 70 гр. сирене, 20 гр. ементал, 50 гр. зеле;
4.16,00 - 50 гр. свинско шишче, 200 гр. кисело мляко 2%;
5.18,30 - 200 гр. кисело мляко
Танци
6. 22,00 - 3 яйца, 1 домат, 50 гр. салата от цвекло и моркови, 50 гр. сирене, 100 гр. кисело мляко 2 %.
Еми тва смятам да е. Нищо особено. Но за последните дни, това ми е първият, в който храната ми е поизчистена. Иначе все разнообразявах с нещо :P
Мнението беше редактирано от Инис на 25.06.09 20:50.