Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.06.09
19:03

Здравеееейте,

днес съм страшно уморена, така, както бях и вчера. Трудно се концентрирам и днес по обяд изведнъж блокирах - започнах да се чудя къде се намирам и какво работя - сякаш попаднах в някакъв психо трилър като главна героиня - толкова дезориентирана се почувствах...хаха, беше някакво безумие...

Храната:

08,30 - Тъй като се оказа, че няма прясно мляко в хладилника, разделих сместа от овес, овесени и пшенични трици и лен на две - едната половина смесих с кисело мляко и мед, а другата я кипнах с вода и и сложих сирене и...мед. Беше общо ок. 60 гр. - издух се от тия сварени овеси, няма повече да ги ям така..а и лъжиците мед станаха две...

13,30 - 1 пилешка пържола от бут, 1 кюфте, 100 гр. зеле и 100 гр. пържени картофи - ами обяда ми го донесоха в тоя вид и имах избор - да изхвърля картофите или да ги изям - дожаля ми за тях, не съм разсипница :lol:;

16,00 - 1 голяма ябълка;

21,30 - полу-припаднала от глад и умора се прибрах и хапнах 150 гр. свинско на скара, 200 гр. зеле, 20 гр. кашкавал, 10 гр. сирене, 25 гр. крема и 50 мл. кисело мляко.

Споменах ли вече, че храната ми е под всякаква критика?

Засега толкова от мен. Отправям се на разходка из сайта.

П.П. Поразходих се, попрочетох тук-там, въздържах се от спам и попрехвърлих собствения си дневник. Другия месец взимам още един Файър и още нещо (Спайс, карнитин), и каквото сабя покаже. Просто не е нормално ханшът ми да е 89 см, а талията - 72. За хубава извивка не става въпрос, понеже структурата ми не позволява, и все пак има какво да се свали от талията - и 2 см. да са, пак ще е нещо. Едва ли има жена с генетично заложена талия от 72 см.

За времето, през което не пия бърнъри и не се лишавам от храна, не съм мръднала грам - даже кантарът ме мери -1, - 2 кг. през последната седмица. Свалила съм още от ханша, бедрата, прасеца, коляно, над коляно, талия - с по 1 см. средно. И съм качила 0,5 см. на предмишницата.

Лека.

Мнението беше редактирано от Инис на 12.06.09 21:40.

14.06.09
17:19

Добър вечер,
вчера - чийт дей, направо го пропускам.

Днес храна:
12,30 - 60-70 гр. овес, пшенични кълнове и трици, лен, 1 лъжица мед, 200 мл. прясно мляко, 1 оризовка с мед, 100 гр. кисело мляко, 3 бисквити;
14,00 - 3 бисквити
Вайпър
Тренировка
19,30 - протеин
ЕДИТ 22,30 - 200 гр. свинско на скара, 1 яйце, 150 гр. зеле, 20 гр. сирене, 30 гр. кашкавал, 10 гр. шунка, 5 маслини.

ТРЕНИРОВКА - трябваше да е крака-рамо:
1. Набирания с подхват - 8 х 2 с фиксирани почивки от 30 сек.;
Направих 1 х 15 хиперекстензии и
2. Мъртва тяга
*8 с 54 кг.
*6 със 64 кг.
*4 със 74 кг.
*10 със 64 кг.

Излишно е да казвам, че след това бях мноого уморена. След кратка почивка продължих с:

3. Римска тяга с 44 кг. - 3 х 6, не можах да започна четвъртата серия, само опитах :lol:;
4. Военни преси, права - 4 х 6 с 24, 24, 28, 28 кг. - много се изкефих на 28-те кг. - никакъв чийтинг, само посл. повт. малко заприлича на пуш- преса, че бях пред отказ;
5. Арнолд преси - 4 х 6 със 7 кг. - бях пред отказ;
6. Плие със собствена тежест - 3 х 20 - болят ме коленете доста, и без тежест...;
7. Аддуктор - 3 х 25 с 25, 25, 30 кг. - за пръв път правя с 30 кг., тягата ми даде криле;
8. Абдуктор - 3 х 25 с 30 кг.;
9. Кардио - от 2-рата  до 7-мата мин. си тичах с 9,5 км/ч, после до 42-рата - с 10 км/ч. И куул даун. Общо 7,2 км. за 45 мин.

Нали реших да не правя спринтове с краката и затова увеличих времето. Пък и доста въглени погълнах вчера (и днес), та реших да компенсирам малко. Без проблем можех да изкарам и един час. Ставам все по-добра, дори и с болки в коленете.

Тягата - моята гордост - днес ми беше по-трудна, защото увеличих повторенията - е и кг. качих с четири. А и товарих щангата през 10 кг. Четох една дискусия в дневника на Петко, затова ще уточня, че тягата я правя с оставяне на щангата, и след 2-3 сек. започвам следващото повторение. Усещам я много добре в седалището, бедрата и гърба. И затова сигурно не ми изпуска хвата.

Ама какви мазоли направих последните 1-2 месеца...:lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 14.06.09 19:31.

14.06.09
18:01

Колко ли момчета комплексираш във фитнеса като тренираш  :cheese:  Toва с коленете е лошо иаз се чудя мойте какво да ги правя...

Мнението беше редактирано от Lenks на 14.06.09 18:02.

14.06.09
19:29

Ей, Ленкс, недей тъй, че самочувствието ми ще хвръкне до небесата..:lol:

За коленете - лоша работа, аз едно по едно изключвам всички добри упражнения...мисля да си взема глюкозамин и витамини на НАУ - но всичко си е цифра, та затова изчаквам малко.

14.06.09
19:34

казано от inis9 на 14.06.09, 19:29:

За коленете - лоша работа, аз едно по едно изключвам всички добри упражнения...мисля да си взема глюкозамин и витамини на НАУ - но всичко си е цифра, та затова изчаквам малко.

След като ти докарват неприятности, не ще да са добри ;) поне не за теб

14.06.09
19:53

казано от Margaritka на 14.06.09, 19:34:

казано от inis9 на 14.06.09, 19:29:

След като ти докарват неприятности, не ще да са добри ;) поне не за теб

Мда, има резон, но краката ми започват да изостават и не знам вече какво да правя...ще се мъча с епизодични упражнения като ми се струва, че не ме болят толкова и това е..

14.06.09
20:14

Остави ги известно време да се възстановят, после ще акцентираш в/у тях.

15.06.09
11:32

казано от Margaritka на 14.06.09, 20:14:

Не мога, за да почиват, трябва да спра и кардиото...ще изкарам някак още 2-3 месеца, колкото-толкова. От есента ще започна без кардио, тогава мога да им дам почивка и после да акцентирам. Ще го мисля.

15.06.09
11:54

казано от inis9 на 15.06.09, 11:32:

казано от Margaritka на 14.06.09, 20:14:

Не мога, за да почиват, трябва да спра и кардиото...ще изкарам някак още 2-3 месеца, колкото-толкова. От есента ще започна без кардио, тогава мога да им дам почивка и после да акцентирам. Ще го мисля.

Нямам проблем с колената и не мога да преценя от личен, но според това, което съм чела поне кростренажорът май щади колената доста повече от пътечката, макар на мен поне да ми идва малко по-скучен. Все пак е някакъв компромисен вариант май - хем си имаш кардио, хем си пазиш коленете.

15.06.09
12:00

В нашата зала няма, Ади..и не е само, то и за велото се казва, че щади коленете повече, но аз на 5-тата минута вече не издържам на него. Най-безболезнено ми върви пътеката.

15.06.09
12:06

Кардио уредите не са толкова безопасни - особено велото ;)

15.06.09
12:11

Аз оък на велото нямам абсолютно никакви проблеми с колената...

15.06.09
12:16

казано от inis9 на 15.06.09, 12:00:

В нашата зала няма, Ади..и не е само, то и за велото се казва, че щади коленете повече, но аз на 5-тата минута вече не издържам на него. Най-безболезнено ми върви пътеката.

Предполагам, че знаеш, ама аз да си кажа - преди карах доста колело - ако не ти е достатъчно вдиганата седалката, т.е. кракът не се изправя, когато ти е в най-долната точка, тогава се натоварват много колената и дори и моите ме боляха, въпреки че иначе не съм имала проблем с тях никога.

15.06.09
16:07

Да, това е освнен фактор кое и как се товари... Аз лично си нагласям височината така че като седна и крака ми е максимално изпънат надолу и педала е в най-долно положение ходилото ми вътре в обувката и педала да са на 1 ниво т.е. подметката да е 1-2см под основата на педала... А и степента на натоварване на велото не трябва да е много голяма, защото започва да товари по съвсем друг начин краката... Да не забравяме, че това е аеробно упражнение и е по-добре да се гони по-добра бройка на оборотите за минута отколкото по-висока степен на натоварване...

Мнението беше редактирано от Lenks на 15.06.09 16:09.

15.06.09
19:26

Абсолютно съм съгласна, ако се влоши положението, ще се пробвам на велото, макар че е повече от досадно, и д-то ми се схваща :lol:

Днес излязох извън норми с храната и пак не съм аз виновна :) :

07,30 - 50 гр. овес, пшен. зародиш, трици, лен, 200 мл. прясно мляко, 1 лъжица мед, 2 бисквитки;
13,00 - имах работа извън офиса, видях дюнери и реших да си поискам един без сосове и картофи, с допълнително яйце...беше идеален, но за жалост му бяха сложили и картофки - екстра беше, пък и как да ги изхвърля в движение;
19,00 - в пицария, където хапнах шантава салата със зеле, рулца от раци, кисели краставички и царевица;запечено шкембе, 1 крилце и няколко сърца в масло, 2 чаши бяло вино = е, поне не пих бира;

Общо взето не прекалих с нищо - пък и е лято в крайна сметка....трудно е да пазиш диета през лятото с толкова изкушения и поводи да обърнеш някоя бира с мезе вечер.
Не се оправдавам (много).

16.06.09
06:09

Хе хе, много си сладка :) аз лятото много се изкушавам от пържената цаца по плажа :) ох като ми замирише.....леле - мале.....

16.06.09
20:48

Добре, че мен цацата не ме изкушава, иначе щях повече да залитам по бирата..:)

Храна:
08,15 - 60 гр. овес, трици, пшен. зародиш, лен, 1 лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;
до обяд няколко бисквити с шоколад
13,00 - 150 гр. свинско филе, 1 домат, 1 пипер, 200 гр. кис. мляко 2%;
16,30 - 70 гр. свинско филе, 200 гр. кисело мляко 2%, 1 бисквитка;
Вайпър, тренировка
След нея - 1 суха паста
23,00 - 30 гр. пушен свински бут, 2 яйца, 50 гр. извара, 4 маслини, 20 гр. кашкавал.

Вода - ок. 5 л.

Тренировка (гръб, трицепс-корем):

1. Набирания с подхват - 5 х 3 - посл. повторение в посл. серия го чийтвах;
2. Кофички - 4 х 6;

И по това време залата се напълни, нямаше свободен скрипец, затова направо си заплюх лежанката :)

3. Лег с тесен хват - 1 х 10 с 20 кг.; 4 х 6 с 34 кг. - качих, но ще трябва доста да го затвърждавам, не съм особено стабилна;
4. Вертикален скрипец пред врат - 4 х 6 с 35, 40, 35, 40 - мислех, че 40 кг. ще са ми по-лесни този път, но не, още трябва да се помъча за 4-ри серии с 40 кг.;
5. Долен скрипец - 4 х 6 с 30, 35, 30, 35 кг. - тук маалко по-добре от миналия път - още една серия с 35 кг.;
6. Разгъване на дъмбел зад глава - 4 х 6 със 6 кг. - е най-накрая я махнах 5-ицата..:lol:
7. Повдигане от вис - 3 х 15;
8. Наклони встрани - 3 х 20 с 12( или май 13) кг.;
9. Хиперекстензии - 3 х 15;
10. Кардио - беше заета моята пътека, та на другата скопосах 5 мин. подтичкване и до 25-тата мин. с 10 км/ч, последните 5 -с 11 км/ч. Направих си експеримент, като качих наклона на 2-ра степен, после и на 3-та. Доста добре се получи последните 3 минути така. И куул даун.

Следващия път ще правя такива интервали - тичане със смяна на наклона, предизвикателство е...

Всичко щеше да е добре, ако не ме боляха дланите, особено на набиранията. Причината са големите мазоли, приличам на селско-стопански работник..

Ето и днешен гръб. Не можах да намеря оригинала на снимките в същите пози от преди два месеца, за да се види евентуална разлика; на мен все пак ми се струва, че има, без да мога да определя къде е. Приличам на говедо малко, а краката нямат разлика...това при мъжете е често явление, и мен не ме подмина...:blank:

П.П. Може би има значение, че снимките са правени 1 час след тренировка за гръб.

Коремът се изчистваше полека, но започна да се замазва. Ще трябва НВД да играе.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.06.09 08:45.

17.06.09
19:38

Здравейте, здравейте,
храната пак излезе малко извън норми, ще ходя вече аз да си взимам обяд..

Вайпър
08,15 - 60 гр. смес от овес, пшен зародиш, трици, лен, 1 щедра лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;

И след това обаче до 15,00 нищо не можах да ям, не само метаболизмът ми страда, аз също !

15,00 - 2 кебапчета, 1 кюфте, 100 гр. пържени картофи, салата домати и краставици, 2 парчета топено сирене;
Вайпър, танци
22,00 - 30 гр. пушен свински бут, 30 гр. шунка, 30 гр. шпек, 2 яйца, 100 гр. зеле, 20 гр. кашкавал, 3 големи маслини, 150 гр. кисело мляко 2%.

Това ще е. На танците не беше кой знае какво, понеже се готвим за фестивали и пр. и разучаваме нови неща - та темпото е бавничко...имаше днес рожден ден с торта, сладки - младки и еклери. Колко парчета торта хапнах? Правилно, нито едно. Нищо не опитах, а тортата беше точно по мой вкус - на вид, де. Но нямам нужда от подобни неща :roll:  И си вечерях яйцата...

Лека.

18.06.09
07:43

Мацка, мисля, че трябва да се концентрираш повече и върху дупето - ок е, но сякаш има нужда от още стягане - тия резчици, дето се образуват, трябва да се изгладят.

18.06.09
08:32

казано от Ива Павлина на 18.06.09, 07:43:

Мацка, мисля, че трябва да се концентрираш повече и върху дупето - ок е, но сякаш има нужда от още стягане - тия резчици, дето се образуват, трябва да се изгладят.

Права си, мацка, искам да наблегна...приемам идеи за упражнения за дупе и крака, без да се натоварват коленете много.

18.06.09
08:50

Ръцете и гърба са ти много изчистени, браво :) За дупето - пробвала ли си добро утро? Суинговете също може да свършат добра работа, но не знам как ще ти се отразят на коленете...

18.06.09
09:05

Бих ти предложил Bulgarian split squats да пробваш как ще ти се отрази. Първо, натоварва глутеусите доста добре, и второ - работата на един крак е значително по-щадяща колената, дори се препоръчва при някои контузии, които правят клякането на два крака болезнено.

18.06.09
09:20

На мене пък точно дупето и краката ми харесват, а гърбът и ръцете ми се струват прекалено мъжки.

Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 09:20.

казано от Мария Никифорова на 18.06.09, 09:20:

На мене пък точно дупето и краката ми харесват, а гърбът и ръцете ми се струват прекалено мъжки.

що ли не се очудвам.....

18.06.09
09:30

Щото ме познаваш.  :)

18.06.09
09:33

x2

от кръста надолу супер! Нагоре...защо са ти тези мускули?

Добре са гърба и ръцете, повече обем в дупето трябва май наистина... Миши, добро утро-то товари много малко задника и доста повече задното бедро и еректорите.

Инис, за съжаление най-добрите упражнения за дупе - напади и клек, са опасни за коленете ако не ти е добра техниката. Помоли някой да те научи и наблюдава

18.06.09
09:51

Леле, как съм изтървала дискусията....Венци, аз май знам как се правят и клекове, и напади - но дори и при обикновено клякане без тежест коленете ме болят.

По въпроса за мускулите, Сашо - мисля, че така добре се виждат заради тренировката преди това - на живо не стои така културистично, но честно казано, даже и да стоеше, нямам против. Една от целите ми е мм. Все пак нали трябва да си личи, че тренирам?

В интерес на истината д-то ми не е отпуснато, но просто искам повече плътност там и повече релеф на краката - да си отиват с гърба, раменете и ръцете :lol: Мъртвата тяга засега ми носи мускулна треска в д-то, и затова, даже и да не я правя с чудесните за мен 74 кг., мисля да продължа да я правя за дупе и квадрицепси. Пак ми натоварва коленете, но не го усещам както при клекове, плиета и напади.

казано от Aleksandar Marinov на 18.06.09, 09:33:

x2

за тебе май перфектната женска фигура е нещо средно между манекенка и преслава - слаба, мека и с големи цици.

18.06.09
10:04

x2

Аре стига, изглежда чудесно в гърба ... и рамената. Според мен може още така да изчисти надолу и определено не изглежда мъжки... Стига глупости !
Дори е по релефтна от сашko :P / не се засягай /...

18.06.09
10:17

:lol:  Що ли не се учудвам, че Тони ще каже точно това.. Хубава дискусия, всеки е различен и си има различни идеали. Какво по-хубаво от това?!

П.П. Преслава и на мене ми харесва..  :red: (като визия де), иначе слушам R&B.  ;-)

Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 10:21.

18.06.09
10:27

казано от Венцеслава Атилова на 18.06.09, 09:55:

x2

за тебе май перфектната женска фигура е нещо средно между манекенка и преслава - слаба, мека и с големи цици.

Да, точно такава е перфектната женска фигура за мен! Циците може и да са средни,не е нужно да са големи.
tonu, момичето е много много по-релефна от мен.Изчистила е адски много на гърба и ръцете.... но за мен лично това не е женствено и сексапилно.Най-важното е тя самата да се харесва.Аз примерно плочки нямам и едва ли скоро ще имам, за някои това е ок, за други лошо.

inis9 - не е нужно да си момиче цялата в мускули за да си личи, че тренираш.Има много стегнати мацки, които побъркват с визия без да са мускулести,а просто добре оформени и стегнати.Едва ли те правят клекове и мъртви тяги.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 18.06.09 10:29.

казано от Мария Никифорова на 18.06.09, 10:17:

:lol:  Що ли не се учудвам, че Тони ще каже точно това.. Хубава дискусия, всеки е различен и си има различни идеали. Какво по-хубаво от това?!

П.П. Преслава и на мене ми харесва..  :red: (като визия де), иначе слушам R&B.  ;-)

Мдам супер е направо..... :sick:

18.06.09
10:43

казано от Aleksandar Marinov на 18.06.09, 10:27:

inis9 - не е нужно да си момиче цялата в мускули за да си личи, че тренираш.Има много стегнати мацки, които побъркват с визия без да са мускулести,а просто добре оформени и стегнати.Едва ли те правят клекове и мъртви тяги.

Сашо, това е въпрос на процент подкожни мазнини,  а и на организъм - къде първо ще изчисти...Мускулите и въобще не са големи за жена, но в горната част е доста по-изчистена отколкото в долната...И дупето ще изглежда много по-секси ако се налее с малко маса - ще се повдигне при всички положения...За тягата, а особено пък за клековете много бъркаш ;)

18.06.09
15:58

Здравейте,
никак не се учудвам на негативните коментари, защото може би и аз бих казала нещо такова - снимките са се получили добри...хаха.

Потвърдиха се подозренията ми, че долната половина изостава и затова мисля да си сменя програмата. Ще мисля вариант, при който да тренирам крака и глутеуси 2 пъти седмично, а не както досега веднъж в седмицата.

Ще се опитам да разпределя натоварването върху тях равномерно, и ще включа в едната тренировка тяга, а в другата клек, но с малки кг. Даже може и лег преса да бухна, макар че точно с нея си прецаках и двете колена. Ще помисля за две такива тренировки, а ръце, рамо и гръб ще ги разхвърлям. Ще свия упр. за ръцете, като основно ще наблегна на лег, флайс, кофички, без скотови сгъвания, пек декове и пр.

Така просто ще си обърна схемата - вместо 2 пъти горна част и 1 долна, ще стане 2 пъти долна и 1 път горна. Наистина горната ми е добре, с по-малко упражнения даже ще кача раб.кг. А гърба - него ще си го тренирам както досега.

Само дано ми издържат коленете, макар че се съмнявам малко. Но ще пробвам. А и с моето кардио...

И последно - ще дам приоритет на трицепса, а бицепса може и да спра да го тренирам за малко.

Днес трябваше да тренирам, но за съжаление няма да мога да отида - пък и беше ред на гърди и бицепс :lol:. Тъкмо ще си измисля тренировките до неделя.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.06.09 16:02.

18.06.09
19:44

Няма негативни коментари!! Ти си си направила 2 снимки, истински, обикновени, без да си се съобразявала с подходящата светлина, без използване на ефекти, без фотошоп, без да си си направила косата, без дрън, дрън, дрън...,  показваш това, което си постигнала. Браво!! Смятай който и да си направи такива снимки като твойте (реални) ще обере някакви негативни мнения, перфектни хора няма, е.. почти няма!!

Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 19:45.

19.06.09
18:44

Здравейте,
няма какво толкова да описвам - режим не спазвам, хляб не ям, само овес сутрин и пържоли  и тинтири-минтири по обяд. Малко вечер се отклонявам, но нищо страшно. Много съм заета тази седмица, лягам с в 2-3 през нощта, ужасно съм уморена. И днес ще е така, а утре съм на крак пак от сутринта. Квот намеря, това ще ям :) Дано другата седмица успея да наспя, че изглеждам на 100 години от системното недоспиване.

Лека.

П.П. Миме, много добър коментар, позитивен...

Мнението беше редактирано от Инис на 19.06.09 18:46.

21.06.09
17:36

Здравейте,
бях малко ангажирана (и днес вкл.) и не можах да тренирам...затова пък съвсем импровизирано днес тичах 30 мин. в един парк - наистина е зареждащо и си заслужава разнообразието. И това, че ходя спортно облечена и с маратонки, също ми помогна :lol: Е, спринтовете ми бяха по-бавни и го докарах на фартлек - много добре ми дойде.
Храна - малък ад, затова ще ви я спестя - въглени яко и все в неподходящо време.

22.06.09
18:55

Здравейте,
като изключим забавните теми и коментари във форума, нищо интересно при мен. Храната е ок горе-долу, тренировките ги спирам до края на седмицата. Без танците, там ще ходя, защото предстоят фестивали и участия, и на мен ми се ходи. Следователно трябва да се упражнявам...:lol:
Не трябваше да се заричам за нови тренировки, и то за крака - коленете ми протестират и без тренировки. Кво стана, и аз не знам.

В момента се опитвам да си намеря нова зала, където да ходя сутрин. Никак не съм ранобудна - но за да мога след работа да свърша и нещо по-различно от това да ходя на фитнес и танци - ще ставам и в 5 ч., ако трябва. Защото се налага от време на време, а аз не обичам да си пропускам тренировките, изобщо да си развалям плановете. Сутрин едва ли ще ми се наложи, само ако се успя..хаха. И ще съм по-бодра. Вечер определено съм уморена, недотам концентрирана - и затова любимите ми тренировки са в неделя по обяд. Ако тренирам сутрин, ще е по-добре. Даже може да мина на 4-дневен сплит.

Засега е това от мен.

24.06.09
19:47

Здравейте,
не че има кой знае какво за писане, но поне да си поотупам дневника от праха...

Храната ми е образцова, затова ще я споделя:

1.08,30 - 50 гр. пшенични трици, лен, пшен. зародиш с 1 лъжица мед, 10-тина стафидки и вода;
2.11,00 - ок. 200 гр. череши;
3.13,00 - 1 кюфте, 70 гр. свинска пържола, 50 гр. свинско шишче, 1 домат, 70 гр. сирене, 20 гр. ементал, 50 гр. зеле;
4.16,00 - 50 гр. свинско шишче, 200 гр. кисело мляко 2%;
5.18,30 - 200 гр. кисело мляко
Танци
6. 22,00 - 3 яйца, 1 домат, 50 гр. салата от цвекло и моркови, 50 гр. сирене, 100 гр. кисело мляко 2 %.

Еми тва смятам да е. Нищо особено. Но за последните дни, това ми е първият, в който храната ми е поизчистена. Иначе все разнообразявах с нещо :P

Мнението беше редактирано от Инис на 25.06.09 20:50.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1