Дневникът на Елена /не от Троя/

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.06.09
06:39

А по колко серии и горе-долу повторения?Защото нали има и един спор,че трябва да се правят повече серии и по-малко повторения,а ти акцентираш на повторенията?Сори,че спамя дневника.Спирам

09.06.09
06:48

Приятно ми е , пък дори да е спам  :red: . Да се усмихнем дружно на модератора с пожелание за слънчев ден :-) !
Аме не помня точно-малко серии с много повторения. Аз имам проблем с повторенията.Да речем, в първата серия мога да направя 50 до 70, обаче във втората не мога и до 30 да стигна. Сега правя 3х30, като от другата седмица ще добавя още по пет, и така постепенно ще ги увеличавам, за да стигна някаква добра бройка.При “онова” момче” всичко трябваше да става “от раз”. Бивша лекоатлетка съм, дори и при 65-70 кг изглеждам в добра физическа форма, и това постоянно го подвеждаше ,че мога и още , и още , и още...

Мнението беше редактирано от elita на 09.06.09 06:50.

09.06.09
11:33

Е няма такова потене...А тренирах крака, от къде излази тази пот?!. Свърших тренировката, тръгнах да се прибирам /имам 300-400 м път/, коленете ми като омекнали, едвам се добрах до работа, пък и съм на токчета. През цялото време съм стъпвала внимателно ,че тази година още не съм падала.Последно миналото лято-паднах посред нощ в една канавка, резултат-7 шева на коляното, пукнат хрущял точно под ключицата, жестоко охлузване на бедрата, изкълчване на стъпалото. Та сега внимавам много.
За днес:
Закуска-кис.мляко с овесени ядки, втора-яйце. Обяд-домат, сирене, 2 кюфтета. Закуска-домат със сирене.Вечеря-тиквичките на Веси.

10.06.09
05:41

Добро утро! Накратко-снощи денят завърши така, както беше плануван...почти...За вечеря-салата, но до тиквичките не стигнах, пихме по една ракия на терасата, после по още една...до среднощ си бъбрихме. Аз /било е във фазата на алкохолен делириум/ обещах на милото, ако падна под 60 кг да си отрежа косата :red: . Той много харесва жени с къса коса, като се запознахме моята беше по-къса от неговата, но сега е дълга.Така че изводът е-в никакъв случай да не падам под тези килограми...или лекинко да спестя истината , ако това се случи.Както и да е-беше ми приятно,въпреки извънрежимната и нездравословна ракиена забежка, напоследък нямаме много време за споделяне...
За днес:мляко с овесени ядки, сирене и домат, шунка със салата, домати, пил пържола със салата.Тренировката  днес е гръб-задно рамо-трапец.
Имам невероятна мускулна треска на дупето и бедрата-сякаш някой ме е сритал отвсякъде.Още вчера усетих, че се получават упражненията.Радвам се.
Прочетох интервюто на Лимка-усмихна ме, зареди ме, хареса ми. Ако някой още не го е прочел-бързо да отива  да чете....

Мнението беше редактирано от elita на 10.06.09 05:42.

10.06.09
11:44

Върнах се от тренировка, хапнах, и с водата съм добре...Домързя ме за кардио накрая, имах глупостта да вкарам две допълнителни упражнения, и като че ли ми се взе силата. През уйкенда казват, времето щяло да е дъждовно-сега ли да си обещая ,че ще наваксам у дома с кардиото, или да не бързам с обещанията...Как ми се ходи на аеробика, тае-бо плуване-някъде, където да не махам крачоли сама! Ама няма, в малкия град тези понятия не съществуват.Едни танци има само-в петък вечер, ама не стигам до тях, кого да излъжа в петък вечер след работа да гледа бебето?!Бабите са ми млади, имат социален живот, точно в петък почти никога не са свободни...

11.06.09
05:48

Добро утро, красавици!
Снощи всичко мина по план. За днес още нямам меню-пак ще се краде от чужди дневници.
Моят почти двумесечен ентусиазъм започна да се отразява и на околните-милото набляга на салата вечер /ама върху бирите денем нямам наблюдение/, а големият ми син не вярва ,че се променям визуално без да гладувам и иска да опита.Сигурно съм споменавала-според мен е с наднормено тегло, според треньора си по ръгби е перфектен.Ааа, ще се сборим май с него накрая....
Днес имам нова мускулна треска. Знам, че казвате, че имането или липсата на треска не е показател за ефективност, обаче според мен е някакъв знак за старание.
Днес-бицепс/трицепс/корем-4х15.
Слънчев и спорен ден от мен!

11.06.09
05:50

Забравих-от снощи в нас се търкаля една ...хм, доста апетитна диня. Знам, че с плодовете трябва по-полека, ама и динята по принцип си е вода. Къде да я вместя в храненето?

11.06.09
06:20

казано от elita на 11.06.09, 05:50:

Забравих-от снощи в нас се търкаля една ...хм, доста апетитна диня. Знам, че с плодовете трябва по-полека, ама и динята по принцип си е вода. Къде да я вместя в храненето?

Добро утро мила :) динката я вмести до обяд :) ох и аз как обичам дини....мммм.....тая година не съм хапвала още :) но според мен през спокойно можеш да вместваш плодовете до обяд, даже според мен до към 14,00 - 15,00 :)

11.06.09
06:39

Да де, ама я оставих да “студенее” в къщи. Ако оживее до утре-ще закусвам с нея...като се сетя че и 1.5 л вода ще ме чакат до обяд-ще стане купон, а? :lol:
За днес:закусих кис.мляко с овесени ядки, обяд-пържола с домати, вечеря-агнешко и салата. Междинните закуски висят-ще ги мисля, може яйца, може сирене, или шепа лешници.
Тра-ла-ла-що ми е толкова весело днес?!

11.06.09
06:51

казано от elita на 11.06.09, 06:39:

Да де, ама я оставих да “студенее” в къщи. Ако оживее до утре-ще закусвам с нея...като се сетя че и 1.5 л вода ще ме чакат до обяд-ще стане купон, а? :lol:
За днес:закусих кис.мляко с овесени ядки, обяд-пържола с домати, вечеря-агнешко и салата. Междинните закуски висят-ще ги мисля, може яйца, може сирене, или шепа лешници.
Тра-ла-ла-що ми е толкова весело днес?!

Настроението е много важно нещо Елито, много си слънчева и позитивна, само така :)

Динята е  захарен сироп. Не много разумен избор ако ще да отслабваш.

11.06.09
07:10

казано от Венцеслава Атилова на 11.06.09, 07:08:

Eeeee, та това са плодове Венци, не знам, аз съм силна привърженичка на плодовете, сега им е сезона, витамини, минерали, не знам, това е мое мнение, но сега е момента да се хапват повечко плодове и зеленчуци :) Ели сама ще усети дали сваля, качва или т.н.

казано от Vessi на 11.06.09, 07:10:

Eeeee, та това са плодове Венци, не знам, аз съм силна привърженичка на плодовете, сега им е сезона, витамини, минерали, не знам, това е мое мнение, но сега е момента да се хапват повечко плодове и зеленчуци :) Ели сама ще усети дали сваля, качва или т.н.

Същите витамини минерали и тн и тн може да си набавя от парче черен дроб или жълтъци без бонуса от инсулинов удар. За зеленчуците не споря, но плодовете са тотален шит мен ако питате. Няма смисъл от тях

11.06.09
07:37

Така и така съм в МЦ, задържам вода първите дни, утре на първа закуска ще омета едно парче /резен/,, да ми мине меракът. Е няма да я сънувам тая диня, ама ха...А иначе, да, искам да отслабвам , и за това не съм хапвала плодове за последните два месеца /с изключение на домашната торта с ягоди-тя беше в зареждащ ден/. То минаха череши, минаха ягоди-разчитах на самоконтрола си, обаче тези дини цяло лято ...На 20.06 , ако кантарът не ме зарадва, ще си подаря една ;-) . Щото то от цялото лишение ако няма полза?!Въпреки ,че не го чувствам точно като лишение, просто знам ,че има неща ,които не са за хапване, и така...Абе не знам, без плодове мога, обаче я познайте със шоколада как стоят нещата? Милото ми носи едни такива голееееми, с цели лешници /той не яде такива неща/, по 10 бр в стекче...Мислела съм си , ако си направи сметка за колко време свършват, боже, ще стана за смях.

11.06.09
09:39

казано от Венцеслава Атилова на 11.06.09, 07:14:

казано от Vessi на 11.06.09, 07:10:

Същите витамини минерали и тн и тн може да си набавя от парче черен дроб или жълтъци без бонуса от инсулинов удар. За зеленчуците не споря, но плодовете са тотален шит мен ако питате. Няма смисъл от тях

За разлика от повечето храни обаче, плодовете (особено пък дините) не само не затормозяват обмяната на веществата, а дори я стимулират и извеждат от организма всякакви токсични вещества, освен това попълват нуждите на тялото от вода и минерали и витамини, а не съм видяла досега някой да е качил мазнини от плодове.

11.06.09
10:48

казано от Margaritka на 11.06.09, 09:39:

За разлика от повечето храни обаче, плодовете (особено пък дините) не само не затормозяват обмяната на веществата, а дори я стимулират и извеждат от организма всякакви токсични вещества, освен това попълват нуждите на тялото от вода и минерали и витамини, а не съм видяла досега някой да е качил мазнини от плодове.

Тук съм склонна да се съглася с Маргаритка... Винаги можеш да намериш подходящ момент да вмъкнеш плод дори и в стриктно НВД...

казано от Limka на 11.06.09, 10:48:

казано от Margaritka на 11.06.09, 09:39:

Тук съм склонна да се съглася с Маргаритка... Винаги можеш да намериш подходящ момент да вмъкнеш плод дори и в стриктно НВД...

e то принципно всичко можеш да вмъкнеш  - въпрос на приоритети, количества храна,  както и в зависимост от дневната активност.
Маргаритка - мда никой не качва мазнини от плодове ако е в ОКБ. Това със сигурност. Аз ги намирам плодовете просто като десерт обогатен с витамини. А и да не говорим, че фруктозата от тях може да се складира единствено в чернодробните глюкогенови депа, които пък се запълват първи. А като са пълни и няма къде да се складира тази фруктоза ....ясно какво става.

11.06.09
11:27

Има плодове и плодове :)
Примерно бананите, грозде, диня - добре е да се ограничават.

11.06.09
11:35

казано от Венцеслава Атилова на 11.06.09, 11:24:

[
e то принципно всичко можеш да вмъкнеш  - въпрос на приоритети, количества храна,  както и в зависимост от дневната активност.

Именно! Плодовете са полезни и вкусни; особено добре ‘вървят’ през лятото... И не виждам нищо лошо да ядеш плод преди тренировка... или сутрин с някакви белтъчини...

Е, особено захарните, е хубаво да се ограничат, да, съгласна :)

11.06.09
11:58

Върнах се. Късно излязох от работа за тренировка, докато тренирах озверях от глад, нямах сила нещо пък сега-от глад ли беше , не знам.
За плодовете-внимавам, много внимавам...видях и гликемичния индекс на динята, но от тънък резен утре няма да се лиша /просто защото не мога, не за друго/.Ясно ми беше от самото начало-за това и попитах в кое хранене да я вместя, за да стане злината по-малка. Аз ако бях по издържлива и инатеста, вече щях да съм спряла и тУтУна, ама не съм. Между другото, на 58-60 кг се виждам /някъде в бъдещего/, обаче без цигара-не.
Занапред обаче ще трябва да си изработя накаква стратегия, за да не се налага да жертвам днешния фитнес например за резен диня.

11.06.09
15:34

От плодовете само горските. Аз лично бих ял плодове само заради вкуса им, но те не са ми никак вкусни дори от някои ми се гади.

12.06.09
06:42

Здравейте!
Днес е нетренировъчен ден. Храна-закуски-сирене, варено яйце, обяд-зеленчукова супа /бакла/, вечеря-пиле със зеле.
Минах и без диня-снощи имах ужасна вечер.Днес нямам настроение за нищо.Слушам една песен, която вчера чух за първи път, хем ме разплаква, хем не мога да спра да я слушам.
Отекла ми е лявата старана на лицето-скулата ми е подута, дори е леко синкаво, а изобщо не ме боли. Чудя се какво ли е...

12.06.09
12:46

Стана мазало с храната днес. Пиша го “зареждащ”, и без това режимните дни станаха вече повече от десет.Това е.
От мен-приятен и слънчев уйкенд, момичета!

16.06.09
14:53

Ели, как вървят тренировките и пиенето на вода? :)

22.06.09
05:24

Добро утро и слънчева седмица на всички!
Никак, Адичка, никак...Залата почиваше и аз покрай нея, така и не се престраших да отида другаде.С храната устисках някак, макар и да не си направих труда да си сметна ОКБ при никаква физическа активност.
Днес всичко отначалЕ. С храната по-полека като за първи ден-домати и краставици, варени яйца и две пилешки пържолки, разпределени според-зависи, вода и първи ден с Л-карнитин.Тренировка-гърди и предно рамо, кардио.
Аз много обичам да плета, хоби ми е, та сега си плета прекрасна жълта рокля-така че имам нова цел:да ми стои перфектно тази нова рокля. И без това жълтото не отива на голям задник!
Отивам малко да ви почета дневничетата.

Мнението беше редактирано от elita на 22.06.09 05:25.

30.06.09
05:47

Привет!
След поредната буря останах без нет за седмица, за това не съм писала...
С режима всичко е О.К.В петък е време за мерки и теглилки, и нови снимки , естествено.Обаче нисковъглехидратното хранене закръгля три месеца  вече и е време да се смени с нещо друго. Чудя се, дали това “другото”, да е определен режим, или просто да премина на обща храна, като внимавам само за комбинацията на храните и калорийният прием?! Тук има потребители с много добър опит в храненето, така че, моля, споделете опита си! Според мен има още за сваляне, да речем, че съм наполовината, т. е. остават още 2-3 кг.Какво ще кажете?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1