08.06.09
20:24
Здравейте.
От 1 месец често посещавам сайта и все нямам смелост да се регистрирам и да си направя дневник.Но вече реших ,че е крайно време на намаля глупостите и тази борба с килограмите да влезне в нормални норми.От четири години съм се заела с отслабване ,постигнах си целта да стана 60 кг ,но това стана доста драстично (за 1 месец 10 кг ) и това доведе до доста здравословни проблеми,които все още не са се махнали напълно.И след многото хапчета,килограмите си се върнаха и надминаха предишните.Единственото хубаво е ,че през това време съм се занимавала малко или мн със спорт под различни форми -иначе щях сега да съм напълно безформена .
Сега съм 77-78 кг ,висока съм 170см
мерки :
бедро :58
талия:76
ханш:97
бицепс:31(неговите мерки са ми най-трудни за намаляване и най-позорни)
гръдна обиколка:92
Целта ми е да стана някога пак 60 кг,но ще трябва доста да се напъна.С тренировки в залата сериозно се занимавам от февруари,но от един месец направих промяна в програмата ми като прибавих повече тежести и сега виждам положителния ефект.Под повече имам впредвид ,че тренирам с 5 килограмови дъмбели,почнах клякания с лост ,вече слагам и по 2,5кг от всяка страна(не че това е някакво голямо постижение)и още др работи,обаче тях ще ги опиша в тенировките ми .
Иначе като цяло най-големият ми проблем е с храненето или по точно с ограничаването на определени моменти,но от известно време съм доста ентусиазирана и това също не ми се вижда толкова трудно.
Храната ми днеска беше:
9:00кисело мляко(2%)(200гр)+50-60гр извара(обикновена)+мляко с нес(подсладено с мед)
11:30 200гр череши
14:00 салата от домати и краставици -около 150 гр и телешко в тава-150 гр
17:30 салата от домати и краставици -около 150 гр и телешко в тава-100 гр
19:00-мляко с нес (без подсладители )
21:00 чушка
+1.5 вода с лимон-принципно пия повече,но днеска се отнесох.
тва е за днеска от мене.
утре в 7:00 съм в залата :)
Здравей от мен и успешно постигане на целите!
Колко калории ти се събират дневно от храната? Спазваш ли някаква определена диета или просто се ограничаваш с яденето?
А тренировките включват ли и кардио?
Конкретна диета не спазвам в момента освен веднъж седмично си правя разтоварващ ден на зеленчуци или млечен ден..някога правих и течни дни -само вода и кафе,но поледния път го същетах с 1 час тае бо и 2 часа фитес и повече това няма да си го причиня.Разглеждах НВД като вариант и може и да седна да си изготва програма по него.Като калории на ден приемам или се стремя да приемам около 1500 ,но понякога стигат и до 1700.
За кардиото -да.всяка тренировка съдържа минимум 30 мин на пътечката(с около 7.8 км/ч ),но понякога съм прекалено мързелива и не тичам ,а ходя,но тогава е с по-голям наклон на пътечката -към5.6 .Когато съм по-вдъхновена правя и 30 мин на колелото.
Освен фитес ходя на тае бо или си правя вкъщи( защото тренировките са ми в неудобно през седмицата време).
09.06.09
05:21
Добре дошла и от мен и много успех!
Относно “течният ден”...нормално е да ти е било неконфортно,защото по-принцип в такива дни специалистите съветват минимално физическо натоварване и повече почивка,затова се и предпочита да се правят през уикенда.Иначе ми е малко странно защо “течните ти дни” не са на вода и чай,ами на вода и кафе ;-P
Хайде,още веднъж успех!!!
Вчера
Храна:
6:00 кисело мляко(2%)-200гр +1 парче телешка шунка(от тази с 3% мазнини)
10:00 -череши 200гр
12:30 айрян(250 мл) и едно парче телешко(в тава)(60гр)
14:30 кисело мляко(о.1%)-4оогр
19:30 слата (домати и краставици) 200гр и пак телешко(100гр)
В залата:
Клякане с лос:3х8 +3х8 с по два диска от 2.5
напади с два дъмбела от по 5 кг 3х20
избутване на 45градусова преса 3х10 с 20кг с единя крак и още толкова с другия крак +3х8 с 60 кг с двата крака
бедрено разгъване 3х10 с 20 кг
бедрено сгъване 3х10 с 25кг
с дъмбели от по 5 кг
бицепсово сгъване с дъмбели 3х10
избутване на дъмбели от наклонен лег 4х10
разтваряне и съббиране на дъмбели над главата от лег(това нз как точко се казва и колко добре го обясних)3х10
кик-бек3х8
разгъване на дъмбел зад глава 3х8 (със всяка ръка)
трицепсово разгъване с дъмбели от лег 3х8 (със всяка ръка)
хоризонтален скрипец 4х8 с 17.5кг
вертикален скрипец пред гърди 4х10 с 25 кг
вертикален скрипец зад глава 4х8 с 22.5 кг
Коремни преси 4х30
Повдигане на краката на успоредка 4х10
+ 100 коремни за горната преса
+ има един уред за навеждане встрани ,може и напред ,обаче не зная как се казва и не го намирам в сайта ...та на него 3х20 на ляво 3х20 на дясно и 3х20 напред
30 минути на степъра с темпо 4
10.06.09
10:05
лееелеееее тази тенировка колко време ти отне?!
казано от Венцеслава Атилова на 10.06.09, 10:05:
лееелеееее тази тенировка колко време ти отне?!
Около 3 часа, може би?
За хиперекстензии е уредът, Ким.
П.П. А онова разтваряне с дъмбели от лег вероятно е флайс.
Мнението беше редактирано от Инис на 10.06.09 10:43.
Дали е удачно да тренираш по толкова много и като обем и като време?
Мнението беше редактирано от Lenks на 10.06.09 10:38.
Със сигурност не е удачно, просто няма смисъл, нищо не се постига с толкова дълги тренировки .
по малко от два часа ми отнема такава програма и в последно време горе долу така ми изглеждат тренировките.
Днешната беше същата без вертикалния скрипец и на степъра бях 15 мин.
Като храна...явно тази седмица ще съм на тележко,но сега беше варено:)
закуска 6:00 -кисело мляко(2%) +извара =400гр + 10 сурови бадема
10:00 ягоди 200-300 гр
12:30 тележко варено 250 гр
19:00 тележко варено 200 +салата (домати и краставици)
Би трябвало да е това,ако не изям още нещо в близките няколко часа.
По отношение на тренировките наистина от доста време се чудя дали да не си сменя подхода,защото това е програмата на инструкура ми от 6 месеца ,която вече ми омръзна,а според него е най-добрата.Сега гледах ето тази :http://www.bb-team.org/workout/1284/ и се чудех дали е подходяща за мене.Единственото ,което по ме притеснява са повдигането на щанга от лег смисъл не знам дали не са над нивото ми,но това ще го определя утре,а и естествено ще се намери “изискана дама”(като днеска),която да ми каже ,че 5 кг са ми прекалено тежки и че за отслабване трябва да тренирам с минимално леки,защото тя като тренира от 1 год с двукилограмовите й се отразява мн добре...
Преброих два пъти, все излизаха 18 упражнения...звучи прекалено много. Избраната от сайта програма не съдържа толкова много в една тренировка, нали?
Щангата от лег - какво пък, има и по-леки лостове, не е нужно да започваш с 20 кг. лост. А и с лост ще можеш да правиш с повече кг. И изобщо с по-малко упр. ще можеш да си качиш раб. тежести тук-там.
Най-добра програма завинаги няма, така че сменяй спокойно, щом ще тренираш 5 дни в седмицата. A и е твърде обемна, за да бъде наречена “добра”.
Телешкото си е супер, и на мен ми се прияде..:lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 10.06.09 21:04.
11.06.09
07:11
казано от Kim на 10.06.09, 18:41:
а и естествено ще се намери “изискана дама”(като днеска),която да ми каже ,че 5 кг са ми прекалено тежки и че за отслабване трябва да тренирам с минимално леки,защото тя като тренира от 1 год с двукилограмовите й се отразява мн добре...[/quote]
Хахахаха :) Ще падна. Прати я яри мен или Лимка да и направим една тяга 70 кг - сигурно ще се спомине горката женица
Според мен за всеки влак си има пътници, всеки сам решава как да тренира и колко да вдига, нали така ?
Имам чувството че тук всеки се състезава с това кой колко вдигнал, еми ОК, но има хора които избират съвсем други тактики при тренирането ......
11.06.09
07:18
казано от Vessi на 11.06.09, 07:14:
Според мен за всеки влак си има пътници, всеки сам решава как да тренира и колко да вдига, нали така ?
Имам чувството че тук всеки се състезава с това кой колко вдигнал, еми ОК, но има хора които избират съвсем други тактики при тренирането ......
еми ОК, няма проблеми, но могат да си спестяват умопомрачителните съвети. Ама хайде да не почваме тази дискусия пак.
И да тук се състезаваме кой колко е дигнал и кой какво е направил - все пак това е форум за фитнес, не е Дамски клуб на смирените плетачки.
казано от Венцеслава Атилова на 11.06.09, 07:18:
казано от Vessi на 11.06.09, 07:14:
Имам чувството че тук всеки се състезава с това кой колко вдигнал, еми ОК, но има хора които избират съвсем други тактики при тренирането ......еми ОК, няма проблеми, но могат да си спестяват умопомрачителните съвети. Ама хайде да не почваме тази дискусия пак.
И да тук се състезаваме кой колко е дигнал и кой какво е направил - все пак това е форум за фитнес, не е Дамски клуб на смирените плетачки.
Да, така е, смирени плетачки не знам дали има тук, може и да има, знае ли човек, всеки който е влязъл във форума е решил да спортува или е почнал доста отдавна, луди състезания се вихрят тук, всеки сам избира......
спирам до тук, не искам да спамя чужди дневници......
Сигурна съм, че собственичката на дневника няма против...Аз не съм забелязала да се вихрят някакви състезания, честно, иначе бих участвала с удоволствие..:lol:
Да, наистина е форум за фитнес, но това не означава непременно, че всички тук се състезават с другите...някои тренират за удоволствие, други не се концентрират върху силовите постижения, а търсят добра визия и самочувствие...и подкрепа. И тук (форума), разбира се, е мястото, където можеш да откриеш хора със сходни интереси. Лично аз не познавам отблизо хора, занимаващи се с фитнес в реалния живот...така че е въпрос на лична преценка какво правиш в залата, и за какво ти е нужен сайта/форума.
Мнението беше редактирано от Инис на 12.06.09 12:56.
да всеки сам си избира и затова се раздразних,4е все се намери някой,който вместо да си занимава със собствената тренировка,се вълнува какво правят другите.
казано от Kim на 11.06.09, 08:15:
да всеки сам си избира и затова се раздразних,4е все се намери някой,който вместо да си занимава със собствената тренировка,се вълнува какво правят другите.
Именно, това исках да кажа и аз :) извини ме че поспорих и поспамих дневничето ти Ким :)
Не е така, момичетата тук разбират, виждат грешките в програмата ти и ти дават съвет какво да промениш!! Според мене за това е форума!! Пък ти пак си прави каквото знаеш.. и едва ли ще имаш кой знае какъв прогрес..... :roll:
Ейййй, Ким, извинявай, разбрала съм погрешно. Връщам си думите/поста назад!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 11.06.09 08:53.
казано от Мария Никифорова на 11.06.09, 08:46:
Не е така, момичетата тук разбират, виждат грешките в програмата ти и ти дават съвет какво да промениш!! Според мене за това е форума!! Пък ти пак си прави каквото знаеш.. и едва ли ще имаш кой знае какъв прогрес..... :roll:
май не ме разбра,защото аз не говоря против момичета тука,а се ядосвах на друг,случаен човек.И ест ,че съм го направила този дневник за да получавам критики,насоки и т.н.т :)