15.06.09
18:51
Искам да ми кажете дали е добра тренировката ми за гръб ... нещо да променя а/у ... 18 год стаж година и половина
набиране широк захват - 4х8
набиране тесен захват(палците към мен) - 3х8
мечок - 4х12х10х8х6
гребане щанга (гребане с дъмбел редувам ги) - 3х10х10х8
умряла тяга - 3х10
чакам коментари ! ;)
Може да пробваш гребане с дъмбел и с лост в една тренировка,а да изключиш мечката за разнообразие.
16.06.09
13:02
Няма смисъл да го прави , мечката е за плътност , а гребането е за ширина. Просто сменяй с дъмбел и с щанга както и правиш. Можеш да слагаш пулоувър на мястото на това гребане , но то е по-базово (и може да сложиш набирането с тесен хват преди тягата , също така да сложиш мечката преди него , а гребането да стане второ , така първо работиш за ширина(маса) после за плътност и форма както при гърдите. Добра е програмата като цяло.
Тягата трябва да е по-напред , защото като последно упражнение ме съмнява , че ще имаш сила , ако тренираш с големи килограми де :)
казано от Гошко на 17.06.09, 08:09:
Тягата трябва да е по-напред , защото като последно упражнение ме съмнява , че ще имаш сила , ако тренираш с големи килограми де :)
да ама не ако тренира тягата както си трябва след нея няма да може да направи нищо, така че тягата си е задължително последна
17.06.09
09:41
И моята програма за гръб е подобна като тягата е последна. Вярно изморен съм, но така ли иначе не слагам големи кг(110 не повече). Пазете си кръста, за цял живот ви е все пак.
А другите части от тялото са ни временно така ли ?Само кръста си го носим докато сме живи. :)
Извинявай не се сдържах.
И аз така знам че тягата последна ... щото ако се прай както траибва ... доста натоварва цялото тяло доста мускули работат
тягата я правя като второ упражнение от години - на 40 съм и нямам никакви проблеми с кръста. и имам сила за още 3 упр. след нея. и в основен период правя серии с по 160. пробвал съм веднъж да е правя като последно упр, но нищо не се получи - бях уморен и не я усетих както трябва. стига сте си търсили причини да не правите нещо, освен ако не ви трябват за собствено успокоение ;)
17.06.09
22:14
Чувал съм,че ги редуват 1 седмица тренировка за плътност(тяга,гребане,чукове...) другата за разширяване(скрипец,набирания...)Но не знам какъв е ефекта.