За несиметричностите

DR

17.06.09
10:15

От исвестно време наблюдавам увеличаване на броя на несиметричностите между лявата и дясната половина на тялото ми и тва започна много да ме притеснява, защото преди ги е нямало.Гърбът ми отляво е по-слаб, ръката дясната с 2-3 см по-зле, левите плочки слизат надолу прогресиращо(айде тука може да е от една стара травма(свкъсан мускул))...
Това което наистина ме тревожи е че аз си качам доволно кила от денят в който влязох в зала за първи път(преди 2-3 години) до сега.Преди може би просто не съм забелязвал несиметричностите (а може и да ги е нямало) но определено ме притеснява факта че слагам по 4-5кг на година(засега успешно) и ме хваща страх да не се засилят.
та въпроса: Има ли за какво да се притеснявам?

ПП:
Странното е че тренирам с абсолютно еднакви кг и на 2те ръце, правя и поотделно упражнения за всяка ръка и там кг-мите са еднакви,но...

17.06.09
10:27

Това пък е последното нещо за което трябва да се притесняваш. И преди си го е имало, но не си обърнал внимание. По принцип лявата и дясната половина на тялото са несиметрични. И аз имам разлика с по 1-2 см примерно в краката. Но с просто око не се забелязва. Споко.  :)  Сещам се, че и Тони (tonu) е така. И кой ли още не!!

Мнението беше редактирано от maria на 17.06.09 10:29.

DR

17.06.09
10:47

а като качам още дали няма да се засилят?

17.06.09
10:57

НЕ!!

Също го възприемам за нормално, може би става въпрос за начин на живеене. При мен дясната ръка е много по развита от лявата, за сметка на това пък лявата част от гърба по добре от дясната, нещо като уравновесяване се е получило.

17.06.09
15:14

казано от Мария Никифорова на 17.06.09, 10:57:

НЕ!!

И що не?  :-)

ще се засилят като се изчистиш повече - тоест повече ще личат. Аз имам доста голяма разлика в гърба, и правя разни изометрии да я оправя. Консултирай се със специалист

Не знам някой да е симетричен. Не виждам нищо лошо. Мен цялата ми лява страна е по-развита, а съм десничар. Тренирай си смело и не се занимавай с глупости (някакви изолиращи упражнения евентуално да намалиш разликите).

17.06.09
20:29

Винаги едната половина на човешкото тяло е по-развита от другата. Друг е въпросът при различните хора колко е разликата.

17.06.09
20:59

Ако не си състезател да не те бърка. Не виждам нуждата от симетрия при положение, че е не възможна ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1