Dragon Flag - опасен ли е?

29.06.09
12:35

Здравейте фитнес маниаци.
Аз имам добре оформен корем, но все пак мисля че мога да го направя още по-добър.
От скоро започнах да правя едно страхотно упражнение Dragon Flag.

От начало е трудно и след това малко ме боли гърба, защото там пада голяма част от натоварването. Споделих с приятел, който каза че преди време го е правил, но е получил травма на гърба и е спрял. Искам да ви попитам ако някой има опит с това упражнение наистина ли има опасност?

Ето как го прави Милко Георгиев машина е:

http://www.youtube.com/watch?v=mjCMq2zkbOo

29.06.09
13:27

Определено е опасен при лоша техника. Както и ти каза , натоварването пада върху гърба , но най-вече в кръста , което разковничето в случая. Има много по-добри и “безболезнени” упражнения от това ;) Така като го гледам , травмата е неизбежна .

ЦЕ

29.06.09
13:35

Неизбежна? Хмм... Упражнението е много добро. Всяка тренировка за корем го вкарвам. Не бих казал, че има видима разлика откъм изглед защото съм леко омазнен в момента, но пък си осещам “ядрото” по-силно.

Мнението беше редактирано от Цеков на 29.06.09 13:36.

29.06.09
13:53

Упражнението си е много хубаво. При изчистена техника разбира се. То и тягата ако не я правиш правилно може да си докараш някоя травма, но това не означава, че не е добро упражнение...

29.06.09
13:57

Хех , Марто , не съм казал , че е лошо , ами че е опасно и може да се замени с по-леко упражнение. Техниката му е майката .. :)

29.06.09
14:49

Да, прави сте че всичко е техника, и тренинг разбирасе. Аз правя 3x3 повторения, което изглежда супер малко, но после корема ме болеше ;)

29.06.09
19:00

Гошка, не визирах твоя коментар :) То с теб точно това упражнение го коментирахме онзи път и тогава още се видя, че имаме известни разминавания :)

@deusex, аз първия път като го правих, направих само 5 повторения и после 3 дена имах мускулна треска :)

29.06.09
19:10

казано от Гошко на 29.06.09, 13:57:

Хех , Марто , не съм казал , че е лошо , ами че е опасно и може да се замени с по-леко упражнение. Техниката му е майката .. :)

То и навеждането да си вържеш обувките е опасно, може да се сецнеш :lol: По тази логика всяко упражнение може да се смени с по-леко и накрая само ще си лежим на дивана и ще щракаме по клавиатурата :)
Няма опасни упражнение, всичко е въпрос на правилна техника и дозирано натоварване. Има някои потенциално рискови за определени стави и при определени условия, защото представляват неестествено за тялото движение, но това не ги прави веднага опасни.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.06.09 19:10.

01.07.09
20:38

Може ли някой да ми обясни как точно се прави упражнението, за да се избегнат травми и контузии ?

На филмчето добре се вижда.И аз съм го пробвал това,3-4 повторения съм правил.В началото наистина го усещах много,като никое друго упражнение за корем.След няколко седмици,само натоварването в кръста остана. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1