CrossFit

Прескочи до:

23.06.09
08:45

казано от slavko на 22.06.09, 17:20:

http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFitJournal_BurgSC_Snatch_HighHangPre.wmv

много изчистена техника

Де да имах на разположение такъв тренер... Клипчето е много добро. Ще опитам да приложа техниката, като включа и клека.

23.06.09
08:48

казано от Никола на 22.06.09, 18:46:

“Cindy +5kg”
*5 pull-ups
*10 push-ups
*15 squats

as many rounds as possible in 20 minutes

11 рунда

Здрасти, Ники!

Може още днес да го метна това. Ще опитам да закрепя тежестта на колана някак.

23.06.09
16:32

Вторник, 23.06.2009

1. “DL & Burpee"knee-to-elbow” - Vic’s choice” (Хехе! Поизмених един комплекс, за да го направя малко по-тежък.)

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от:
- Dead Lift (DL), мъртва тяга - 100 кг (BW, лично тегло)
- burpee “knee-to-elbow” (започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лоста и правиш повдигане на краката до докосване на лактите с коленете)

За време. Моето беше 13:07 мин.

Тежичко... Яко натоварване. Отново най-гадни са сериите с 9-8-7 повт. Бих могъл да сваля около минута.

Лека вечер.

24.06.09
11:16

Нещо забавно, най-вече за увлечените по кросфит!  :lol:  :lol:  :lol:

How To Get Kicked Out Of Your Gym In Ten Days Or Less!

Day 1
Bring your own music – use a boom box – and turn
it up to inspiration levels and start working out. ACDC’s
“Thunderstruck” should do the trick.

Day 2
Set up a circuit like one of the typical CrossFit
“Workouts of the Day” and put a sign up at each
station advising others that this equipment is
reserved for accurate timing of your effort.

Day 3
While practicing the Olympic lifts drop a max load
from overhead. This may do it right here.

Day 4
Find a twenty-inch platform and perform box
jumps. Try three sets of two minutes of max jumps.
Bizarrely, this one irks the shit out of most gym
management.

Day 5
Take a pair of dumbbells out into the parking lot to
do walking lunges. You may be accused of theft.

Day 6
Bring several powerlifting buddies to do some super
heavy deadlifts. Don’t forget to grunt, scream, and
use chalk!

Day 7
If the gym has support poles climb them. If
not find something to climb; sling a rope over
a beam or rafters, attach some climbing holds
to the wall and use them. You won’t get to the
climbing part if you need to attach anything.
You may get stopped at the door coming in
with a twenty-five foot coil of two-inch rope.

Day 8
Workout with your shirt off. If you don’t get a reaction
have your girlfriend or wife take hers off.

Day 9
Walk on your hands, or do handstand push-ups or
some other basic gymnastics stuff.

Day 10
If you’ve gotten this far, this one is the clincher.
Record your efforts by writing them on the wall.

If after day ten you are still allowed in,
you belong to a great gym. Let us know
where it is; we’ll feature it on our site. If
you’re asked to leave before or during
this experiment it’s time to clean out the
garage!

24.06.09
13:08

хАХАХАХАХХААААААХАХАХХА :-)

24.06.09
13:21

казано от slavko на 21.06.09, 08:56:

Вики, поправи ме, ако греша - упражнението за финала е : squat, clean and jerk - 30 повторения за време на 80кг.

Славко!

Грешка! Тежестта е 70 кг (155 lbs)!

24.06.09
17:35

петък ще почивам..за да мога в събота да съм свеж да го пробвам, мисля да натисна педала ама до край да видя за колко време ще го направя...70кг....ядва се...:)

24.06.09
19:10

казано от slavko на 24.06.09, 17:35:

петък ще почивам..за да мога в събота да съм свеж да го пробвам, мисля да натисна педала ама до край да видя за колко време ще го направя...70кг....ядва се...:)

Само да ти напомня - събота е 27-ми, т.е. ще го правиш комплекса във Варна! И аз ще ти бъда секундант! Освен ако не си се отказал... пак!  :coolsmirk:

24.06.09
19:29

Славко!

Ако се престрашиш да дойдеш  ;-P , можем да направим дуел на 30 х Squat Clean & Jerk на 70 кг. Ще е забавно! Даже ще го запишем на видео! Истински финал на Crossfit Games Weekend Varna 27-28 June 2009!  :coolsmile:

25.06.09
11:17

Аз не съм голям фен, но реших да пробвам. Първо имах тренировка по борба, после малко покляках и правих коремни преси и после се сетих, че бих могъл да направя Фран (не съм сигурен за името).

1.набиране (от напълно долу до поне преминаване на брадата над лоста)
2.кофички (максимално пускане и пълно разгъване в крайно положение)
21-16-9, не съм правил махове на кофите, но на набиранията към края на 16-те вече започнах и мах да правя. Към 12,13мин излезе. Здраво ми се удървиха ръцете. Може да го пробвам и на свежо някой път.

25.06.09
12:47

Не е Фран.

25.06.09
14:21

казано от king_size на 25.06.09, 11:17:

Аз не съм голям фен, но реших да пробвам. Първо имах тренировка по борба, после малко покляках и правих коремни преси и после се сетих, че бих могъл да направя Фран (не съм сигурен за името).

1.набиране (от напълно долу до поне преминаване на брадата над лоста)
2.кофички (максимално пускане и пълно разгъване в крайно положение)
21-16-9, не съм правил махове на кофите, но на набиранията към края на 16-те вече започнах и мах да правя. Към 12,13мин излезе. Здраво ми се удървиха ръцете. Може да го пробвам и на свежо някой път.

Здрасти!

Не е Fran, но наподобява и не е лошо комплексче  :-)

Оригиналният Fran e 21-15-9 от:
- thruster, щанга 40 кг
- набиране
За време.

Между другото крос-фит набиранията не се ли правят по много по-различен начин от билдерските?

25.06.09
14:43

казано от Oranje на 25.06.09, 14:29:

Между другото крос-фит набиранията не се ли правят по много по-различен начин от билдерските?

Ето ги тук - kipping pullups!

Основната идея е, че в реална ситуация, никой няма да се набира само с помощта на гърба и бицепсите, а ще използва цялото тяло. Има логика...

Не е толкова лесно да ги схванеш от първия път, поне аз не успявах - все пак 25 години съм се набирал стандартно. И доста спорове има около тях - чийтинг ли е това или съвсем различно упражнение. В интерес на истината тези “кросфитски” набирания доста натоварват, но определено се правят значително повече като бройка и по-бързо.

П.П.
Ето един комплекс с набирания:

10 рунда за време от следното:
- 3 набирания с утежнение 20 кг
- 5 стриктни набирания
- 7 “кросфитски” набирания

За набиранията с тежест се използва дъмбел, стиснат между краката и след 3-тото повторение го пускаш на земята и продължаваш серията. Идеята е да не се пуска лоста до края на серията, пуснеш ли го - не се брои за пълна серия.

Мнението беше редактирано от Vic на 25.06.09 14:53.

Аз така си загрявах гърба, когато тренирах само на лостове. Наистина са различни, но мисля, че в крос-фит комплексите трябва да се използват те, а не стандартните. Все пак вие сте спецовете, аз по-нататък ще вкарам и WOD в тренировките си...

25.06.09
14:55

казано от Oranje на 25.06.09, 14:52:

Аз така си загрявах гърба, когато тренирах само на лостове. Наистина са различни, но мисля, че в крос-фит комплексите трябва да се използват те, а не стандартните. Все пак вие сте спецовете, аз по-нататък ще вкарам и WOD в тренировките си...

Съгласен. Малко хора са в състояние да правят толкова много стриктни набирания. С времето посвикнах с тях. Не мисля, че е пречка да правиш стриктни набирания - само ще ти е по-трудно и ще стават по-бавно.

28.06.09
19:28

Събота 27.06.2009

Комплекс “Beach Baby” (поредният мое производство!)

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт
- Power Snatch (силово изхвърляне)
- Squat Clean (обръщане с клек)
- Burpee (бърпет)

Щанга 60 кг. За време. Моето - 39 мин.

ВИДЕО!

Страшно тежко... но след като го бях започнал, трябваше да го завърша.

Препоръчвам за мъже тежест 40 кг, максимум 50 кг, за жени 20-30 кг

Лека вечер!

29.06.09
17:00

http://www.youtube.com/watch?v=s2usE1z8MPI

Изабел на 62кг., при лично тегло 81кг. след 4 отсечки по 200м. всяка между 25-26сек.

Гладен на вълк...но много надъхан...

100000% съм сигурен, че мога доста по-бързо, просто спринта ме преби, но се бях зарекъл, че днес ще кача клипче за Вики и Миленчето

30.06.09
08:03

казано от slavko на 29.06.09, 17:00:

http://www.youtube.com/watch?v=s2usE1z8MPI

Изабел на 62кг., при лично тегло 81кг. след 4 отсечки по 200м. всяка между 25-26сек.

Гладен на вълк...но много надъхан...

100000% съм сигурен, че мога доста по-бързо, просто спринта ме преби, но се бях зарекъл, че днес ще кача клипче за Вики и Миленчето

Здрасти, Славе!

Доста добре си се справил!

С 1-2 забележки - малко извиваш гръбчето, вероятно от предварителната умора от бягането. И общата бройка беше 29, мисля, че се заблуди на 2-рата десятка, но не е чак такава болка за умиране. Просто е добре да си имаш секундант да ти брои.

Чакаме още клипове! Гледай да са по-осветени  ;-)!

30.06.09
10:07

Здравейте!
Първо съжалявам, че ви развалям темпото на темата :), но пе интересуват някои отговори :)
този тип тренировка, до колкото разбрах е за сила, издръжливост и скорост.
По колко пъти седмично се тренира?
Дали мога да го съчетая с кръгова тренировка(примерно понеделник кросфит, сряда кръгова и петък кросфит)?
Как се отразява на здравето(сърцето)?

П.П. има едно местенце със лостове и място за спринт и една щанга и 2 гирички имам :) немога да не се пробвам  :cheese:

Мнението беше редактирано от NSt на 30.06.09 10:12.

30.06.09
10:34

казано от NSt на 30.06.09, 10:07:

Здравейте!
Първо съжалявам, че ви развалям темпото на темата :), но пе интересуват някои отговори :)
този тип тренировка, до колкото разбрах е за сила, издръжливост и скорост.
По колко пъти седмично се тренира?
Дали мога да го съчетая с кръгова тренировка(примерно понеделник кросфит, сряда кръгова и петък кросфит)?
Как се отразява на здравето(сърцето)?

П.П. има едно местенце със лостове и място за спринт и една щанга и 2 гирички имам :) немога да не се пробвам  :cheese:

Здрасти, NSt!

Нищо не разваляш - добре си дошъл!

Това местенце, дето го имаш, е супер подходящо за кросфит.

Така, ето ти малко отговори:
- Специализацията на кросфита е, че... няма специализация! Идеята е да обхваща всичко. Има и скорост и сила и издръжливост и функционалност. Разнообразието е ключ към успеха. И максималната отдаденост. Няма леки комплекси, независимо дали ги свършваш за 3 или за 30 мин. Повторенията варират от 1 до 100, тежестите също са в целия диапазон.

“CrossFit is constantly varied, functional movements, executed at high intensity”
Coach Greg Glassman, founder Corssfit

- Колко пъти - съдейки по себе си, повече от 4 пъти седмично идва тежичко. На мен ми се наложи да спра кросовете сутрин, защото не можех да възстановявам.

- Като извод от горното, мога да твърдя, че кросфита има силно положително влияния върху здравето. Сърцето е доста натоварено в кросфит комплексите, а това определено е добре за него.

- Съчетание с други тренировки - напълно възможно! Пробвай твоята схема, само внимавай да не претренираш, че в началото кросфита е сериозен стрес за тялото.

Из цялата тема има описани комплекси и нашите впечатления от тях. На стр. 9 също има доста солиден списък.

Успех!

Мнението беше редактирано от Vic на 30.06.09 22:03.

30.06.09
10:52

Идеята ми е следната: (малко невейо ще го обясня  :-)  дано ме разберете)
5 серии без почивка от:
5 набирания
5 кофички
спринт 100 метра
10 клека като почвам с преден, после дигам нагоре слагам щангата зад врата, после пак преден и така 10 пъти
спринт 100 метра(връщане)

това според което мисля че ще мога да го направя, даже може и да намаля набиранията защото не ги владея много, но с течение на времето писля че ще загрея както се казва.

Мнения моля! :)

30.06.09
10:57

тоя спринт ще ти обърка работите

30.06.09
11:13

казано от NSt на 30.06.09, 10:52:

5 серии без почивка от:
5 набирания
5 кофички
спринт 100 метра
10 клека като почвам с преден, после дигам нагоре слагам щангата зад врата, после пак преден и така 10 пъти

това според което мисля че ще мога да го направя, даже може и да намаля набиранията защото не ги владея много, но с течение на времето писля че ще загрея както се казва.

Не знам в каква форма си, но комплекса ми се вижда доста тежък... Спринтовете са сериозно натоварване. Все пак го направи и не забравяй да споделиш впечатления.

Успех!

30.06.09
17:51

аз подкрепям Вики и също ти препоръчвам да внимаваш с претренирането, нещо вкоето аз съм тотален специалист..:)))
този комплекс, ако го направиш и оживееш, те вкарваме веднага в елита на кросфит-а на бб-тийм..:)))

30.06.09
22:06

Вторник, 30.06.2009.

Кросфит комплекс “Dead lift & Burpees”

5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x Burpees

За време. Моето беше 04:50 мин (почти минута по-добро от първия път на 18.04.2009 - 05:41 мин). И все пак не съм доволен. Сигурен съм, че мога да сваля още 1 мин.

01.07.09
13:56

Vic, мерси за подкрепата. Днес пак направих нещо като кросфит, предполагам пак няма такъв, но все пак.

1.лицева опора с пляскане
2.гребане с щанга
3.гоблет клек с дъмбел

(1,2,3)х10,9,8,7,6,5,4,3,2,1

Време- 6.30 мин

Мнението беше редактирано от king_size на 01.07.09 13:56.

01.07.09
20:33

http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFit_TravisBagentWOD1.wmv
този съм го чувал Вики, и той признава кросфитерите...по принцип канадската борба са доста силни, ама доста...знам, защото в залата ни тренира Пламен Бамбов, а който се занимава с този спорт го познава:))))
Явно да си кросфитър си е признание, сериозно мисля да се концентрирам по въпроса...ти какво мислиш?

02.07.09
06:54

казано от king_size на 01.07.09, 13:56:

Vic, мерси за подкрепата. Днес пак направих нещо като кросфит, предполагам пак няма такъв, но все пак.

1.лицева опора с пляскане
2.гребане с щанга
3.гоблет клек с дъмбел

(1,2,3)х10,9,8,7,6,5,4,3,2,1

Време- 6.30 мин

Здрасти, king_size!

Хей, ти си от Ловеч! Хубав град, майка ми е от там  :-).

Какви кг използваш за гребането и клека?
Преди да почнеш твои комплекси е добре да понаправиш 10-15 от стандартните, да натрупаш опит и усетиш натоварването. Не, че твоя е лош по някакъв начин, напротив. И задължително - Фран! Той е емблематичен за кросфит.

Трябва още да научиш техниката на основни движения като обръщане (clean - squat, power, hang), изхвърляне (snatch - squat, power, hang), Thruster, High pull, Swing, Kipping pullups, Knee-to-elbow и др. За всичките можеш да намериш клипчета в темата и в www.youtube.com

02.07.09
07:25

казано от slavko на 01.07.09, 20:33:

http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFit_TravisBagentWOD1.wmv
този съм го чувал Вики, и той признава кросфитерите...по принцип канадската борба са доста силни, ама доста...знам, защото в залата ни тренира Пламен Бамбов, а който се занимава с този спорт го познава:))))
Явно да си кросфитър си е признание, сериозно мисля да се концентрирам по въпроса...ти какво мислиш?

Здрасти!

Съжалявам, но и двамата не съм ги чувал... А дали кросфитът е признат? Честно казано, малко ме вълнува. Щом е достатъчно труден, за да представлява сериозно предизвикателство за мен, друго не ме интересува. От време на време чета и негативни коментари под crossfit клиповете в youtube.com, вероятно от “фитнес” момченца, които никога не са опитвали подобно натоварване. Било за “обратни”, набиранията не били “чисти” и др. подобни недомислици.

Виж тази снимка. Това са членовете на един Кросфит Клуб. Мен лично много ме впечатлява - общия вид на всички атлети, здравето и силата, които излъчват.

02.07.09
08:37

But Josh also consumes lots of supplements: protein powder, liver powder, fish oil, digestin, creatine monohydrate, beta alamine, cod liver oil, vitamins C and D, seriphos, calcium and magnesium, zinc, and multivitamins.

Мисля си ,че креатинът няма да помогне особено при кросфит.Какво ще кажете по въпроса?

02.07.09
08:47

Минат ли ми изпитите на 13ти почвам 1 кръгова и 2 кросфит седмично.

02.07.09
10:34

Креатина няма да помогне....а кое ще ти даде повече сила и ще те възстановява по-добре?!?!?!?......Той най-много ще ти помогне...определено...но може би по-изчистените матрици, а не мохохидрата.

02.07.09
10:37

а за king_size….ти си ми близичко, скокни до Плевен да потренираме някоя събота и неделя, комплекс по твой избор... ;-)

02.07.09
10:39

казано от slavko на 02.07.09, 10:34:

Креатина няма да помогне....а кое ще ти даде повече сила и ще те възстановява по-добре?!?!?!?......Той най-много ще ти помогне...определено...но може би по-изчистените матрици, а не мохохидрата.

Мерси :)
А само с кросфит ще кача ли маса, или първо да тренирам да речем половин година само тежести и после да мина на кросфит?

02.07.09
12:50

добре си го замислил, мини си през фитнеса...после на кросфит...съвсем сериозно ти казвам, 4е комплексите и борбата с часовника са наистина нещо много различно, натоварването е жестоко...

02.07.09
16:36

Четвъртък, 02.07.2009.

Кросфит комплекс “FRAN

21-15-9
Thruster (40 kg)
Pullups

За време. Моето беше 05:20 мин (1 минута  и 10 сек по-добро от предишния път на 21.05.2009 - 06:30 мин).

Имаше и проблеми - правих комплекса около час след хранене... не е добра идея. След втората серия тръстъри щях да повърна и спрях за около 40-50 сек. Не съм доволен. Това означава, че съм в състояние да го направя за около 04:30 чисто. Да видим следващия път.

Набиранията - доволен съм! Без прекъсвания на сериите, техниката си оценявам на 8/10.
Тръстърите - много чисто, но някак бавно. Правил съм ги значително по-бързо.

След комплекса имах страхотно и почти болезнено напомпване на бицепсите и предмишниците. Наложи се да изчакам около 5 мин да възстановя дишането и силата на ръцете.

02.07.09
19:21

казано от Vic на 30.06.09, 11:13:

казано от NSt на 30.06.09, 10:52:

5 серии без почивка от:
5 набирания
5 кофички
спринт 100 метра

Не знам в каква форма си, но комплекса ми се вижда доста тежък... Спринтовете са сериозно натоварване. Все пак го направи и не забравяй да споделиш впечатления.

Успех!

Здравейте  :-) !
Много се кефя, направих пурвият си крос-фит и веднага споделям. Горе бях писал спринт и клякане със щанга, но щангата отпадна и премахнах спринта, та:
25 набирания
25 кофички
25 лицеви
75 коремни преси
75 клека
Всичко това в 5 серии без почивка но се наложи на места да си взема въздух. Всичко ми отне точно 15:00 мин.
Мисля, че като за първи път е добре. Съдя по умората, точно преди да умра ми свърши упражнението  :cheese:
И никаде до сега не бях осещал такова нещо, 15 мин тренировка, пък после 2 4аса незнаех каде се намирам  :-P
За утре сам приготвил един комплекс който видях в youtube
4 серии:
400 метра бягане нормално темпо
50 клека

Много се радвам, благодаря на всички :)

Мнението беше редактирано от NSt на 02.07.09 19:26.

03.07.09
09:52

казано от NSt на 02.07.09, 19:21:

Здравейте  :-) !
.......
25 набирания
25 кофички
25 лицеви
75 коремни преси
75 клека
Всичко това в 5 серии без почивка но се наложи на места да си взема въздух. Всичко ми отне точно 15:00 мин.
Мисля, че като за първи път е добре. Съдя по умората, точно преди да умра ми свърши упражнението  :cheese:
И никаде до сега не бях осещал такова нещо, 15 мин тренировка, пък после 2 4аса незнаех каде се намирам  :-P
.....
Много се радвам, благодаря на всички :)

Яко! Може и аз да го пробвам скоро, ще сравним времената и впечатления  :coolsmile:

03.07.09
12:41

Хаха! 100% ще го направиш по бързо.
Днес пак ще правя тренировка и пак ще пиша време и впечатления!
4 серии без почивка: :) (ако имам сили може и 5 да ги направя, но ме самнява много)
400 метра тичане( 1 обиколка на пистата)
50 клека
10 или 15 лицеви опори ще реша в последствие

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1