28.05.09
10:54
По принцип загрявам си преди тренировка но знам че не е достатъчно.ще се радвам ако някой може да ми каже какво представлява една добра загрявка.Най вечза китките и предмишницата защото до колкото знам са най уязвими за контозий и много трудно се управят(това го знам от личен опит)
28.05.09
10:56
Еми хубаво развърташ китките, опъваш ръката напред и с дръгата дърпаш дланта надоло и нагоре.
10 мин кардио ,след това 5,6 мин стречинг.Това включва китки,лакти,рамене,КРЪСТ,врат,крака.Внимателно концентрирано ,пружиниращи разстягания.След тренировка - нормални разтягания .
Здравейте! Някой може ли да ми каже някакви стречинг упражнения за китките и кръста, понеже не намерих нищо по темата.
03.07.09
06:37
Стречинг не преди силовата тренировка. По-време или след !
03.07.09
08:05
Защо не преди?
03.07.09
09:23
Ако не си разгрял мускула може да се получи контузия. Затова всички спортисти разгряват доста, за да не разтегнат.
За загрявка ставни ротации, евентуално динамичен стречинг. Статичен стречинг само ако не можеш да достигнеш желания обхват на дадено движение - предимно при тяга, клек. Това е единственият компромис, защото статичният те прави по-слаб.
След това 1-2 серии по 3-4 повторения румънска мъртва тяга с тежест която можеш да вдигнеш 7-8 пъти!
Някои правят загряваащи серии на всяко упражнение - ако смяташ, че има нужда прави.
Аз не виждам много смисъл в загрявките - освен махове и ротации. Дори познавам хора с контузии от такива загрявки. Ако човека си тренира сериозно и е в кондиция - няма нужда.
Пълни глупости! Загрявката и стречинга след тренировка са задължителни за всеки сериозно трениращ!
Стречинга преди тренировка е пълна глупост - не го ли разбираш ?
Когато приложиш стречинг мускула се отпуска и силата пада ...
казано от Владимир92 на 03.07.09, 14:20:
Пълни глупости! Загрявката и стречинга след тренировка са задължителни за всеки сериозно трениращ!
След тренировка може, макар че не е чак задължително, но не и преди!