добра загрявка преди тренировка?

DI

28.05.09
10:54

По принцип загрявам си преди тренировка но знам че не е достатъчно.ще се радвам ако някой може да ми каже какво представлява една добра загрявка.Най вечза китките и предмишницата защото до колкото знам са най уязвими за контозий и много трудно се управят(това го знам от личен опит)

ЦЕ

28.05.09
10:56

Еми хубаво развърташ китките, опъваш ръката напред и с дръгата дърпаш дланта надоло и нагоре.

28.05.09
11:09

10 мин кардио ,след това 5,6 мин стречинг.Това включва китки,лакти,рамене,КРЪСТ,врат,крака.Внимателно концентрирано ,пружиниращи разстягания.След тренировка - нормални разтягания .

02.07.09
22:39

Здравейте! Някой може ли да ми каже някакви стречинг упражнения за китките и кръста, понеже не намерих нищо по темата.

TR

03.07.09
06:37

Стречинг не преди силовата тренировка. По-време или след !

ГО

03.07.09
08:05

Защо не преди?

TR

03.07.09
09:23

Ако не си разгрял мускула може да се получи контузия. Затова всички спортисти разгряват доста, за да не разтегнат.

03.07.09
09:44

За загрявка ставни ротации, евентуално динамичен стречинг. Статичен стречинг само ако не можеш да достигнеш желания обхват на дадено движение - предимно при тяга, клек. Това е единственият компромис, защото статичният те прави по-слаб.
След това 1-2 серии по 3-4 повторения румънска мъртва тяга с тежест която можеш да вдигнеш 7-8 пъти!
Някои правят загряваащи серии на всяко упражнение - ако смяташ, че има нужда прави.

03.07.09
14:03

Аз не виждам много смисъл в загрявките - освен махове и ротации. Дори познавам хора с контузии от такива загрявки. Ако човека си тренира сериозно и е в кондиция - няма нужда.

03.07.09
14:20

Пълни глупости! Загрявката и стречинга след тренировка са задължителни за всеки сериозно трениращ!

03.07.09
14:35

Стречинга преди тренировка е пълна глупост - не го ли разбираш ?
Когато приложиш стречинг мускула се отпуска и силата пада ...

03.07.09
14:39

казано от Владимир92 на 03.07.09, 14:20:

Пълни глупости! Загрявката и стречинга след тренировка са задължителни за всеки сериозно трениращ!

След тренировка може, макар че не е чак задължително, но не и преди!

03.07.09
15:51

Стана объркване.Преди тренировка заргявка на стави и сухожилия, а след тренировка - стречинг !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1