02.07.09
17:57
Здравейте
Искам да се представя. Казвам се Елеонора, на 17 години съм, водя заседнал начин на живот от около година, движа се да кажем по час и половина най-много на ден (което се изразява в пътя от нас до училище и обратно) и в останалото време или ям, или стоя на компютъра, или спя. Мразя се. Но ме беше налегнала някаква депресия и така...
В последните 3 години все отслабвам и дебелея с + - 10 кг. , което не е добре. Надебелявах за не повече от два месеца като само се тъпча с болкуци, стигала съм до 8 пъти ядене на ден САМО с боклуци и то по много. Отслабвах също за толкова време с малко храна, предимно зеленчуци и МНОГО тренировки, предимно бягане по около 20тина км на ден (може да се каже, че дните ми преминаваха само в ходене и бягане)...(между другото всяка година като ходя на преглед при личния все ми казва “не си напълняла от миналата година, това е добре” само дето не знае, че през тая една година съм отслабвала и надебелявала средно по два пъти + - 10 кг., както и да е... )
Ta.. следя ви всички тук може би от година и нещо. На по-активните дами съм прочела целите дневници. Но не се регистрирах, тъй като си мислех, че няма да мога да пиша всеки ден и няма да бъда редовна.
Обаче от около седмица нещо ми прещракна просто, без да съм го обмисляла, което по принцип ми е като хоби - да преосмислям нещата по 1000 пъти, изведнъж спря да ми се яде, изпълнена съм с енергия и сремеж към малкото ми, напоследък, желания.
Друга причина, освен че искам най-после да махна тия 10 кг сланина от себе си, е че като гледам родителите си и баба и дядо, мисля, че ако не се погрижа от сега може да пипна някои лоши заболявания, които малко или много зависят от начина на живот. А тъй като не искам, трябва да се стегна, защото изпитвам страх от болести.
Надявам се да намеря разбиране тук.
Всъщност това, с което най-много няма да се съгласите е (предполагам), че няма да водя стриктна диета и точни упражнения за точна група мускули в точен ден. Тоест ще се старая да не смятам, да не съм като “роб” на фитнеса. Искам да отслабна с МНОГО тренировки и нормална храна. Не знам дали ще се получи, но се чувствам длъжна да опитам.
Леко дългичко стана, предполагам ще ви мързи да четете, затова ще приключвам вече.
Ще се включа по-късно. :)
Темата беше редактирана от Ще отслабна пък на 02.07.09 17:59.
Килограми? Мерки? Височина? Снимки?
Надявам се да си сериозна, а не да си зарежеш дневникът след първата седмица. Ще чета!!! И ако мога - ще помагам, Ели. ;-) НО ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБЕ!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 02.07.09 18:24.
Тоест ще се старая да не смятам, да не съм като “роб” на фитнеса. Искам да отслабна с МНОГО тренировки и нормална храна. Не знам дали ще се получи, но се чувствам длъжна да опитам.
Има голям шанс да стане.
Успех!
02.07.09
18:41
Ами снимки напоследък от главата надолу избягвам да си правя *blush*
Ами кг по принцип са 65. От една седмица, както казах, не ми се яде много и стигнах до 63. Височина 165
мерките последно бяха, преди около месец, предполагам са същите:
ръка до “бицепса” - 30 см
талия - 80
ханш - 92
бедро - 60
над коляно - 44
Най-проблемните ми зони са паласките, ръцете и бричовете. Дори преди като бях слаба, там те ми бяха най-месестите части.
Иначе сега като напълнях най-проблемен ми е корема, т.е. шкембето, защото си е направо такова и вътрешната страна на бедрата и смятам, че там трябва да се засредоточа малко повече с бягане ли какво ще е, защото чак са ми се получили стрии и кожата ми е като че ли по-”увиснала” там, просто от стриите.. Чак по гърба почва да налазва тази напаст, брех *whew* но аз съм си виновна де!
Няма да се отказвам, просто няма за кога. Може и да се забавя с резултатите, но такива трябва да има, ако не сега, не виждам време!
В дневника, освен ако нямам какво да кажа ново, може и да пропускам по ден-два. Ще се старая да съм редовна.
Обмислям да се запиша и на народни танци - имам една приятелка, бая се потят там. С това скачане и лашкане 3 пъти седмично... тя вече отслабна 6 кг само с народните танци, може би и на мен ще ми е от полза. А и какво лошо да науча още някое хоро :D
Мнението беше редактирано от Ще отслабна пък на 02.07.09 18:41.
02.07.09
19:18
това че за 1 седмица си свалила 2 кг защото не ти се яде не е хубаво.винаги ще го има този йо-йо ефект докато не започнеш да ядеш и не свалиш излишните килограми с качествена храна,а не с гладуване.
записвай се там на тия народни танци или на някакви други тренировки и рано или късно ще започнеш да виждаш разлика в тялото си. :)
успех!
казано от Ще отслабна пък на 02.07.09, 17:57:
Тоест ще се старая да не смятам, да не съм като “роб” на фитнеса. Искам да отслабна с МНОГО тренировки и нормална храна.
И аз така виках в началото, но сега това ми е хоби. Сметките, тренировките, какво да хапвам.... особено, когато човек напипа баланса. Бе ми необходимо половин година..... най-накрая съм сигурна в себе си. Просто трябва да си много силна и да преследваш целите си. Така се отслабва - с нормална храна и с НОРМАЛНИ тренировки, няма смисъл от претрениране с’а!!!!
П.П. И тебе да питам - от София ли си?? ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 10:59.
03.07.09
11:12
Хм, с риск да ме обявят пак за злобната кучка на форума ще ти кажа само, че самата ти нагласа е супер погрешна. Мисленето ти е прецакано, разбираш ли - не се отслабва с гладуване, отслабва се с хранене. Ако считаш спорта за досадно задължение - сори, все едно си наполовинатана пътя до неуспеха. Престани да приемаш тялото си като твой враг - не работи срещу него, а с него. Образовай се.
ПП И не мога да разбера къв е проблема да ходиш на фитнес като си дебела? Ми те фитнесите са за това - да влизаш във форма. Като си толкова суетна, защо си се оставила да надебелееш толкова? Не ми се връзва някак си. Приеми истината - имаш много работа, но плоски извинения от сорта на “о не прекалено съм дебела за да ходя на фитнес” няма да ти помогнат.
ПП2 Успех
казано от Венцеслава Атилова на 03.07.09, 11:12:
Хм, с риск да ме обявят пак за злобната кучка на форума ще ти кажа само, че самата ти нагласа е супер погрешна. Мисленето ти е прецакано, разбираш ли - не се отслабва с гладуване, отслабва се с хранене. Ако считаш спорта за досадно задължение - сори, все едно си наполовинатана пътя до неуспеха. Престани да приемаш тялото си като твой враг - не работи срещу него, а с него. Образовай се.
ПП И не мога да разбера къв е проблема да ходиш на фитнес като си дебела? Ми те фитнесите са за това - да влизаш във форма. Като си толкова суетна, защо си се оставила да надебелееш толкова? Не ми се връзва някак си. Приеми истината - имаш много работа, но плоски извинения от сорта на “о не прекалено съм дебела за да ходя на фитнес” няма да ти помогнат.
ПП2 Успех
х2, за да станат “злобните кучки” две... ;)
Успех и от мен, и постоянство
казано от Венцеслава Атилова на 03.07.09, 11:12:
Мисленето ти е прецакано, разбираш ли - не се отслабва с гладуване, отслабва се с хранене. Ако считаш спорта за досадно задължение - сори, все едно си наполовинатана пътя до неуспеха.
Три сме “злобните” - ама в подкрепа на това, което казва Венци, то си личи и от самия ник на момичето: “Ще отслабна пък”, сякаш като на инат... :roll:
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 11:23.
03.07.09
18:06
Успех и от мен!Важното е да си упорита,но и да не стресираш мн организма си,да не го караш да гладува,защото при 1вият изгоден случай всичко си наваксва.Описвай какво те тревожи и бъди сигурна,че ще получиш множество,понякога силно противопречиви мнения.Това е нормално,защото всеки е отделна личност и на всеки нещата му се отразяват по различен начин.Важното е да откриеш това,което на теб ти действа безотказно.Виж Мария,на нея и отне около половин година да се научи как да се справя с килограмите,но сега се чувства по-сигурна и уверена в себе си от всякога.И най-важното-БЕЗ ДА ГЛАДУВА!Не си го причинявай,иначе ще останеш верен последовател на йо-йо ефекта!!!
03.07.09
19:19
Здравейте отново!
Е, аз нали още в 1вия пост казах, че ще се храня умерено. Казах също, че искам да го постигна с много спорт, за да си наваксам. А и спорта е хубаво нещо. ;) Ако пък чак толкова не издържа, ще го намаля, няма страшно.
А то ако няма “злобни кучки” просто картинката няма да е пълна! :Д
Ама само да уточня пак, казах, че няма да гладувам. Това беше преди, сега искам нормална храна, без диети, само огранична храна. Нищо в пакетчета, нищо с консерванти и подсладители, със E-та, киселини и не знам си какво още!
За фитнеса, не ми е проблем това, че съм дебела. Проблема е, че няма хубави фитнеси тук, наистина го казвам. Преди ходих, всеки ден по час и половина. Но то там като се съберат 10 човека в женския и тъй като няма бягаща пътечка в мъжкия отдел и мъже идват и става една навалица и постоянно се чака за някой уред, и хората почват да се сърдят, ако се задържиш повечко време. А те пък и уредите са, буквално, залепени един до друг. Кофти фитнес е просто. А пък за друг не знам да има. :/
Не, че се заяждам, но защо изобщо си го почнала тоя дневник и толкова бързо ти отмина желанието?? Трябва време, а и да не се сърдиш, когато някой тук ти каже нещо накриво. Помисли си, ако има нещо - не се срамувай да си признаеш.... аз колко пъти съм падала, но никога не съм спирала и винаги съм постигала целите си!! Понякога и по-трудният път, игнорирайки лесният!!
П.П. Просто виждам, че влизаш в сайта, амаааа.... те няма тук..... :)
Мнението беше редактирано от maria на 14.07.09 10:14.
15.07.09
14:42
Тук съм, да. Не съм се отказала.
Просто не знам как да водя дневник :D
Какво да пиша?
Аз не си следя калории и т.н. и точни упражнения всеки ден дали по 15 повторения, дали по 20. Ям храна на око, докато се заситя.
Иначе имам напредък.
Но не, не съм спряла да пиша, защото някой ме е засегнал, то ако се засягах така лесно, за къде съм тръгнала.
Последните дни реших да вдигна летвата и бая се озорих и имам страаашна мускулна треска на целите крака. То не бяха гори, пътечки, склонове, пфу.
Само ръцете не съм ги почнала.
Корема като по чудо не ме боли, тъй като винаги първо там имам мускулна треска.
Ами.. какво друго да кажа. Днес една позната има РД и се натъпках с мусака, и май торта някаква следва. :S Дали днес да не ми бъде зареждаш ден? :D
Мнението беше редактирано от Ще отслабна пък на 15.07.09 14:42.
16.07.09
11:06
Айде, днес специално си записах:
2 обиколки на стадиона, 1 обиколка бързо ходене
по 200 метра десетина упражнения от сорта на ножици, .. не знам как се казват упражненията, ама бая натоварват
стълби, 4-5 упражнения - бързо бягане, скачане на един крак, подскачане и т.н. една серия само, че се уморих
5 серии по 10 коремни
после хвърлях топка с пясък
на един уред дето пак не знам как се казва - лягаш и с краката повдигаш тежест
за храната:
4 лъжици мюсли
за обяд мусака без месо + сирене
преди малко резен диня
вода, около 800 мл
ще видим какво ще последва от тук нататък :D
Мнението беше редактирано от Ще отслабна пък на 16.07.09 11:07.
казано от Ще отслабна пък на 16.07.09, 11:06:
за обяд мусака без месо + сирене
Трябваше да е мусака С месо. :) Иначе то ясно, че всеки тук ще ти каже да зарежеш картофите!!
16.07.09
11:33
картофи може и да зарежа, но картофи в мусака никога! *ангел*
Мнението беше редактирано от Ще отслабна пък на 16.07.09 11:35.
казано от Ще отслабна пък на 16.07.09, 11:06:
Айде, днес специално си записах:
вода, около 800 мл
ще видим какво ще последва от тук нататък :D
Щеше да е добре да следва поне още 2 литра вода
17.07.09
18:18
Ми аз пих и още вода, не само 800 мл за целия ден, но повече от литър и половина на ден ми е невъзможно..
Иначе днес си дадох малко почивка в тренировките, само 3 обиколки на стадиона.
5х10 коремни
гръб
от към храната съм на 4 пипера със сирене, извара и яйца, два домата, кашкавал и маслини + една бонбона