01.07.09
09:20
Здравейте, от няколко дни ме боли крака в горната част, където е таза, ябълката. Много е тъпа и странна болката, най силна е вечер.....странно....не е през целия ден.
Не съм претърпявала травма, не съм го кривила, кълчила, разтягала и т.н......
Знае ли някой какво може да е ?
може да е от по-бурен секс или гаджето е стиснало много силно? :) Случват се таквиз неща
казано от Миро на 01.07.09, 18:02:
може да е от по-бурен секс или гаджето е стиснало много силно? :) Случват се таквиз неща
Ехеееее, не мисля че е от това хи хи, болката е сериозна, и продължава :down:
Веси, отиди при доктора, от всичко може да е.
Аз по-рано имах такава болка там, беше някакво възпаление на ставата и ме болеше, като го простудя. Ама няма гаранция, че е същото - чичко доктор трябва да каже ;-)
казано от COOLbaby на 02.07.09, 06:55:
Аз по-рано имах такава болка там, беше някакво възпаление на ставата и ме болеше, като го простудя. Ама няма гаранция, че е същото - чичко доктор трябва да каже ;-)
Как ти го установиха, снимка ли прави ? Да да, инъче отивам днес след работа аз.....
казано от COOLbaby на 02.07.09, 06:55:
Мда, и аз това мислех да ти пиша, Веси. Хубаво е да си наясно с тия неща..а пък и състезанието - трябва да си на 6 там.
Да да, така ще направя, щото почва да ми писва вече.....не ми пречи болката на спорт, движение, но е неприятна......днес след работа ще ходя за направление.....
казано от Vessi на 02.07.09, 07:14:
Как ти го установиха, снимка ли прави ? Да да, инъче отивам днес след работа аз.....
Ами не ми правиха снимка. Просто обясних, че имам болка която се появява всеки път като спя зле завита и изобщо след дълго престояване на студ. Най-много ме болеше при натоварване. Разбира се, посъветваха ме да го пазя от студ и да не го натоварвам, когато боли. Никакви лекарства. Надявам се и при теб да е нищо сериозно. Късмет!
Ами при мен не е съвсем така обаче, при мен болката е през целия ден, тъпа, търпима е.....не е силна но е гадно
при натоварване не се засилва, напротив, почти забравям за нея като спортувам, но като седя на едно място, тогава ме боли, седнала, легнала.......
казано от Vessi на 02.07.09, 07:32:
Ами при мен не е съвсем така обаче, при мен болката е през целия ден, тъпа, търпима е.....не е силна но е гадно
при натоварване не се засилва, напротив, почти забравям за нея като спортувам, но като седя на едно място, тогава ме боли, седнала, легнала.......
Абе и аз не знам кога точно ме е боляло, може и в мирно положение да ме е боляло, това също е възможно - да боли след натоварване или в някакъв момент на деня. Не е задължително всеки организъм да отговаря по един и същи начин. Като ти кажат от какво е задължително пиши, стана ми любопитно, пък и да знаем дали си добре!
казано от COOLbaby на 02.07.09, 07:40:
при натоварване не се засилва, напротив, почти забравям за нея като спортувам, но като седя на едно място, тогава ме боли, седнала, легнала.......Абе и аз не знам кога точно ме е боляло, може и в мирно положение да ме е боляло, това също е възможно - да боли след натоварване или в някакъв момент на деня. Не е задължително всеки организъм да отговаря по един и същи начин. Като ти кажат от какво е задължително пиши, стана ми любопитно, пък и да знаем дали си добре!
Благодаря ти много за вниманието, задължително ще пиша, днес след работа ще ида за направление, и ако се наложи снимка ли там какво ще ми правят и ще кажа :)
Аз всъщност за какъв лекър ми трябва направление ??? Ортопед, невролог ???......
казано от Vessi на 02.07.09, 07:47:
казано от COOLbaby на 02.07.09, 07:40:
при натоварване не се засилва, напротив, почти забравям за нея като спортувам, но като седя на едно място, тогава ме боли, седнала, легнала.......Абе и аз не знам кога точно ме е боляло, може и в мирно положение да ме е боляло, това също е възможно - да боли след натоварване или в някакъв момент на деня. Не е задължително всеки организъм да отговаря по един и същи начин. Като ти кажат от какво е задължително пиши, стана ми любопитно, пък и да знаем дали си добре!
Благодаря ти много за вниманието, задължително ще пиша, днес след работа ще ида за направление, и ако се наложи снимка ли там какво ще ми правят и ще кажа :)
Аз всъщност за какъв лекър ми трябва направление ??? Ортопед, невролог ???......
При какъвто те прати JP-то. :lol:
Мнението беше редактирано от COOLbaby на 02.07.09 07:55.
и мен ме е боляло. при мен беше възпаление на сухожилия на бедрения мускул. Само 4е при мен беше при4ината ясна - бях слад операция и се възстановявах мн не по правилата :)
Благодаря ви много за исказаните мнения, ще отида днес и да видим какво ще стане, ще ви кажа после :)
Мен ме е боляло така като бягам много и беше най-силна болката 3-4 часа след бягането...
Но при мен болката не беше локализирано в ставата, а по-скоро по дължината на таза отстрани...И най-много болеше като започна да се раздвижвам след като съм седяла половин0един час без да ставам...
Мина си с почивка :)
Мнението беше редактирано от Limka на 02.07.09 14:49.
Опа , виждам нещо познато. Режеща болка в ябълката , докато правя коремни преси ( когато съм се захванал с крака ) или при свиване за гребане с дъмбел. Нищо не ми помага , може би съм дефектен , но бих те посъветвал да пробваш с глюкозамин. Поздрави.
Знам го какво е. И мене преди време ме болеше там и много силно пукаше, когато лежа и си вдигна крака и пука като пиратка. Оправи се с почивка.
При мен болката нито е адски силна, нито е при бягане, нито ми пука ябълката, а просто боли тъпо, постоянно мисля че от кръста слиза надолу болката. Пращат ме на ортопед, а той ако прицени ще ме прати на невролог. Ще видим, днес по някое време по обяд ще ходя ......
от години имам такива болки (понякога и в двата крака), получават се рядко без никаква видима причина, боли ден - два и след това може месеци да не се обади. ходил съм по доктори и така и не разбраха от какво е. според мен проблема е за невролог. не е от претоварване, не е от травма, не е от настинка, не е ревматична (поне няма нищо общо с времето). болката почва от шарнира (тазобедрената става) и понякога имам чувството, че се спуска по коста надолу, към коляното. не намерих нещо което да помага (мазило)
казано от FRANKO1 на 03.07.09, 07:46:
от години имам такива болки (понякога и в двата крака), получават се рядко без никаква видима причина, боли ден - два и след това може месеци да не се обади. ходил съм по доктори и така и не разбраха от какво е. според мен проблема е за невролог. не е от претоварване, не е от травма, не е от настинка, не е ревматична (поне няма нищо общо с времето). болката почва от шарнира (тазобедрената става) и понякога имам чувството, че се спуска по коста надолу, към коляното. не намерих нещо което да помага (мазило)
ТОЧНО, точно такава е болката.........
казано от Vessi на 03.07.09, 08:30:
казано от FRANKO1 на 03.07.09, 07:46:
ТОЧНО, точно такава е болката.........
Здрасти, Веси!
И аз имам същото, когато попрекаля с клековете или бягането. “Артростоп” или друго глюкозаминоподобно също е добра идея + почивка от специфичните движения, които докарват болката. Не се обездвижвай, просто редуцирай натоварването за седмица-две.
при мен проблема е, че няма никаква зависимост от натоварванията - случвало се е да ме боли и след няколкодневно лежане. проблема не мисля, че е в ставите, а е неврологичен
Здравейте, обещах да кажа какво каза чичко доктор. Ами, направи ми снимка, нищо.....
Мищо няма на снимката, каза че е възможно болката от кръста сега да слиза надолу, понеже си имам проблеми с кръста и......може би затова
Изписа ми някакво мазило, и прахчета за пиене, вечер след вечеря. Също така ми изписа някакъв колан, и каза винаги когато спортувам да съм с него, ортопедичен бил, но още не съм ходила да го взема. Това беше в петък, днес - понеделник, още ме наболява, особенно когато стоя повече време права, тогава най го усещам.....