17.06.09
10:35
Здравейте,
От доста време посещавам сайта и форума, но вече се и регистрирах, защото ще се наложи да влизам във форма.
Накратко за мен: Казвам се Поли, на 28 г. До края на месец септември 2008 спортувах, като основно ходех на фитнес. Наложи се да спра фитнеса, защото забременях и не ми се отразяваше добре, декември месец ми се наложи един месец да лежа поради здравословни причини и за съжаление до края на бременността трябваше да почивам, а последния месец нямах никаква възможност да се движа по здравословни причини отново.
Като цяло не съм яла сладки и тестени неща, с изключение на горе долу 3 месеца, в които сутрин закусвах сандвичи /препечени филиийки от тостерния хляб по 3-4 или по 2 кроасана/. Наблягах на плодовете и зеленчуците, ядях ориз и месо...това ми се и ядеше...Като цяло стараех се да се храня здравословно...но крайния резултат откъм качени килограми не е никак добър...
Килограмите ги качих основно от януари тази година.
А ето и по-конкретни данни:
Висока съм 1.78 и бях 63 кг.
В деня преди раждането килограмите бяха 97.В болницата останаха 12 кг.
Днес 13 дни по-късно тежа 82.5 кг.
Родих секцио и активния спорт, ще се отложи във времето :-(
Това, което правя в момента:
На 5 и 6 ден след раждането започнах с разходки по 30 мин.
от 7 ден до момента разходките са по 1 час.
От 11 ден / тоест от 2 дни/правя упражнения за крака и дупе, като НЕ натоварвам корема, упражненията са ми по 30 мин всеки ден.Правила съм ги и преди когато съм качвала 4-5 кг макс, давали са ефект, но сега и килцата са повече.
Като храна ям плодове, зеленчуци, досега веднъж ядох месо -пилешка пържола, но покрай грижите за бебето на моменти не ми остава време за ядене.
От 2 дни кантара не помръдва на долу:-(
МОлбата ми е, ако може да ми дадете някакви насоки какво да предприема.
Лекаря ми е разрешил да ходя на фитнес след 1 месец като ще мога единствено на пътечката да тренирам и да правя леки упражнения за крака. Коремните мускули, ще мога да тренирам след 2-3 месец/като ходя на преглед доктора ще прецени от кога/.
Желанието ми е, докато започна да тренирам да правя упражнения, с които да започна да намалвам килограмите. Досега никога не съм била пълна, видимо и сега не изглеждам дебела, но не е това, което искам да бъда.
17.06.09
14:36
Като ти четох пост-а от една страна се замислих - Ей, супер, има си бебе, от друга страна обаче - Ох милата, почти 20 кг отгоре, коремните мускули сега ще ти е много трудно да ги тренираш оттук нататък, пък и да не говорим за белега. Кърмиш ли?
Ако кърмиш ще трябва да се храниш пълноценно - заради себе си аи заради бебето. Недей да избягваш месото, напротив! Гледай да имаш 3 пълноценни хранения на ден като във всяко хранене включвай качествен източник на протеин - месо или яйца. Въглехидратите гледай да се черен хляб, черен ориз, овес и тн - демек бавни (макар че четох наскоро, че няма бавни и бързи въгл ноо както и да е). Ограничи картофи, бял хлял, бял ориз и сладките плодове. Като цяло се стреми сутрешното ти хранене да е най-богато и с напредването на деня храната да намалява. Въглехидрати вечер недей да консумираш. Общо взето ти имаш доста за сваляне, така че не е необходимо да предприемаш някакви драконови мерки. Следвай общите принципи, като ти останат 5-6 кг тогава вече действай сериозно.
За спорта - защо не пробваш да качваш стълбите на блока вместо разходки. Давай първо по-бавно и на всяка трен все по-бързо и по-бързо. Стълбите са супер кардио.
Хайде толкова от мен. И честито :)
17.06.09
14:44
Ако не греша родилките са на специална диета заради кърмата в която се отразява състоянието на майката. Мисля че хапват определени плодове зеленчуци и доста неща са забранени, включително и някои от стандартните за спортиста. Нека някой ме поправи ако греша.
И да ти е жива и здрава рожбата.
Благодаря за отговорите.
За съжаление не кърмя, бях 30 часа под упойка, секциото беше със спинална , после ме обезболиха с епидурална упойка, кърма така и не се появи, затова и си позволявам по-строг режим, а покрай грижите за бебето наистина не ми остава време за ядене.
Но съвета с качването на стълбите ще го приложа. От утре, ще пиша и за хранителния режим и упражненията, който правя, пък дано ако има ефект да е от полза и на други.
17.06.09
18:53
Успех и от мен в начинанието и да ти е живо и здраво бебчето :-)
Благодаря още веднъж и особено за пожеланията за бебе Петър.
И така сега малко по-подробни данни от вчера и днес:
Кг: 82.5 -днес 82.1
ханш: 113- днес 112
талия-86-днес 83 см
бедро 63.5- днес 62.5
коляно 47-днес 47
прасец 37- днес 37
глезен 21.5 -днес 21.5 -това беше и предишния размер
днес в 8 закусих диня, овесени ядки /накиснати в гореща вода и чай без захар/
Преди обед ще хапна храна богата на въглехидрати
Относно упражненията, които правя: лягам обърната настрани и от това положение вдигам крака на горе- 5 пъти по 10 бр, същото го правя и лежейки по гръб отново 5 пъти по 10 броя /тези упражненмия и преди са ми помагали да намаля обиколките на бедра и ханш/
18.06.09
09:55
Здравей :)
Успех и от мен, много приятни емоции с бебо :)
Защо не пробваш с ластици за пилатес? Слагаш около двата глезена и изпъваш със всеки крак настрани в контра шпиц, или назад, като стъпалото на крака е обърнато с пръстите навън? Аз ги правя тези във вода, не знам какво е усещането на сухо, но предполагам че добре натоварва краката, дупето, задна част на бедрото.
Здравейте,
Благодаря за съветите. Ще си купя ластика за пилатес и дано има ефект.
Продължавм борбата с килата, лек ефект има, но и натоварването ми за момента е доста леко.
Искам да попитам , ако може да ми препоръчате упражнения за вътрешната част на бедрата?
След преглед и консултация с доктора от миналата седмица започнах с фитнеса.
Силно казано е, че тренирам, но все пак ходя 3 пъти седмично на фитнес и по 1 час съм на пътечката и 25 мин на велоаргометъра.
Резултатите от към свалени колограми за сжаление не са големи, но вече съм 80.800, но за сметка на това целулита изчезна, а имах по краката и ханша доста, паласките се стопиха, от външната част на бедрата отново се очертават мускулите. Видимо изглеждам по-слаба сравнение с последния ми постинг и вече старите блузи ми стават /с изкл. че имам коремче/, успях и да влезна в по-широките си панталони, но без да ги закопчавам.
По конректните мерки са
ханш: 112-вече 110.5
талия- 83 см-вече 80
бедро 62.5- а сега е 60
коляно -46
прасец 36
глезен -20 см
От днес ще започна да пия L -Карнитин преди тренировка.
Купи си въженце за скачане.... много зарибява особено на хубава музика, няма да имаш спирачка.... :)
И швейцарска топка.
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 11:35.
03.07.09
18:46
казано от Мария Никифорова на 03.07.09, 11:31:
Купи си въженце за скачане.... много зарибява особено на хубава музика, няма да имаш спирачка.... :)
И швейцарска топка.
Хехе..ето това се вика последовател.Но ето,че Мария се убеди в ползотворнот влияние на въжето...Можеш да опиташ и ти.Стягаш се бързо,помага много и за отслабване,както и за тонизиране ;-P
П.С.Сори,сигурно вече ная всички ви писна от моята акция “Хайде на въжето”,но...струва си,ако това ще помогне на повече хора да усетят ефекта
Непременно ще си купяи въженце и ще започна, вчера докато бях на фитнеса пробвах да поскачам, но все още ме боли разреза от операцията, ще почакам да минат 6 седмици и от средата на юли включвам и скаченате на въженце дано има ефект.
От днес съм и на диетата със зелевата супа, не че досега ядях по-много, но дано има ефект и помогне.
казано от Poly на 17.06.09, 10:35:
МОлбата ми е, ако може да ми дадете някакви насоки какво да предприема.
казано от Poly на 04.07.09, 07:27:
От днес съм и на диетата със зелевата супа, не че досега ядях по-много, но дано има ефект и помогне.
И без да я знам диетата със зелевата супа (допускам, че се яде основно зелева супа), ето ти една насока - зарежи я. Тренирай за здраве, дръж въглехидратите по-нисички в рамките на ОКБ-то ти и всичко ще си дойде на мястото.
Здравейте,
вече 3 седмица ходя на фитнес, като последните 2 седмици не усещам никакви болки след секциото. Наблагам основно на кардио тренировките , защото си имам доста мазнинки.
Права по 1 час пътечка- бързо ходене, от последните 2 тренировки замених велоармоетъра с крос тренажор, къдеъо правя по 25 мин и въпреки всичко и 10 мин на велоаргометъра. Не ми се излиза от фитнеса, но и внимавам да не прекалаявам на този етап.
Резултатите 29 дни след изписването от болницата съм 79 кг, което е 6 кг на долу, много съм щастлива.
По конректните мерки са
ханш: 110.5-в момента 106
талия- 80- 79 в момента, но и корема има още да се свива
бедро 60- в момента е малко под 60
коляно -46
прасец 36- 35 см
глезен -20 см
За момента забелязвам че краката ми отслабват доста по -бавно, но поне изчезна целулита и въпреки излишните ми кг ..колкото и не скромно да звучи изглеждам по-добре.
Незнам дали от зелевата супа или от това, че пия Л карнитин всеки ден по 2 хапчета в последните дни има напредък в свалянето на килограми.
Силно се надявам до края на август да съм 67-68 кг, оттам нататък за още един месец фитнес ще съм си на старите килограми. Казвам го, защото съм достигала 67-68 кг.
Но борбата с килограмите продължава.
A aз силно се надявам до края на ноември да стана 62кг (-10 кила). Защо не си водиш по-редовно дневникът, да си пишеш храната, или не ти се занимава?? Оправдания като липса на време не ми минават. И аз съм била и съм на твойто дередже... ;-)
07.07.09
11:20
Поздравления за резултатите - бавно става, но все пак се стремим към трайно, нали?
Съвет: и аз ще ти кажа да зарежеш зелевата супа - правила съм я, в действителност свалих много, но после бързо върнах килограмите.
И друг съвет - не е много разумно веднага след раждане да се втурнеш на въжето (четох, че искаш да си купиш). Причината - от силното скачане до 2-3 месеца след раждане има опасност от свличане на вътрешните органи - все пак е нужно повечко време тялото да се възстанови след този дълъг период. Така че по-кротко в началото, а постепенно увеличавай натоварването и самия му вид :))
Кърмиш ли?
Малко ми е трудно да пиша редовно, защото бебето постоянно плаче и го нося на ръце или се занимавам с него, но ще се постарая да съм по-редовна и по-подробна.
По отношение на храненето: от около 10 г. спазвам принципте на разделното хранене, но не строго, дори бих казала че съм похапвала добре. В последните 4 г. килограмите са ми около 63, два-три пъти са стигали до 67-68, възвръщала съм си теглото за месец с фитнес /2 тренировки седмично/ и то без промяна на хранителния режим.
Незнам как се подредих да кача толкова много килограми, като за цялата бременност нито ядях мазни храни, нито тестени, наблягах на плодове, зеленчуци, месо, варени или печени картофи ориз, дори и сладко не ядях, но не ми се ядеше, това което ми липсваше беше движение първите 3 месеца трябваше да лежа, последния месец също и ето го резултата :-(
От 8 юни до 3 юли, изключите;но намалих храненето, основно хапвах:
Сутрин м/у 8-9 часа: купичка ръжени ядки, плодове-диня, пъпеш или череши и 500 мл чай. Кафе не пия, но просто защото не ми се пие, покрай бременността не просто го отказах, но не ми е вкусно.
Второто хранене ми беше около 11 часа: парче филе и чаша вода
Третото хране около 15 часа: зелена салата с домати и филиийка или 2 сухар или 3-4 парченца бейк роулс. Салата е овкусявам само със зехтин. По принцип ям почти безсолно, а от 9 меец спрях напълно солта, защото задържах течности, и дори и сега солта не ми липсва.
Четвъртото хранене 19-21 часа /когато бебето заспи/ отново салата и месо; или таратор; или салата и месо.
Този режим в комбинация с всекидневни упражнения вкъщи и общо 6 посещения на фитнеса бях станала 80.700
От събота съм на зелевата супа, свалих още около 2.300, но и започнах всеки ден да пия Л Карнитин.
Зелевата супа ми е до петък, прото не искам да се отказвам, но да видим до къде ще я докарам. Не ми се отразява добре тази супа...
Мария Никифорова, как се пребори с килограмите само със спорт или и диета?
veronique, ще почакам за въжето тогава.
Аз до до август ще съм главно с леки кардио тренировки и като ходя на преглед, ще попитам доктора какво може да включа допълнително, но и неговия съвет беше да почакам да минат 3 месеца. Аз затова и реших да пазя диети, никога досега не съм пазила, но не мога да се понасям.
Тези дни, ще си направя някоя снимка да видите преди /когато бях слаба/ и сега разликите.
Здравей, Поли! Честит дневник и добре дошла :)
Първото нещо, което трябва да направиш (аз това го казвам на всяка жена) е да възстановиш мускулите на тазовото дъно. Това са специални упражнения на свиване и отпускане, в синхрон с дишането. Мнго е важно, още повече че си раждала с упойки в гръбнака, които отслабват допълнително чувствителността на мускулите. Бързо ще се справиш ;-)
Второто важно нещо е да се храниш добре, да си пиеш витамините и да почиваш достатъчно, тренирай с количката на първо време. Знам какво е да имаш бебе, две тамън отгледах, по-изморително е от който и да е комплекс :P Малко по малко ще влезеш във форма.
ПП: честно да ти кажа, качвала съм по 22-23 кила през бременостите, всичките до последния ги свалих. И секцията не ми пречат да имам прекрасен корем. Но всичко с времето си все пак ;-)
Че аз още не съм се преборила, а и мойте килограми нямат нищо общо с бременноста, а те са от неправилно ядене!!!! :vampire:
Мнението беше редактирано от maria на 07.07.09 13:07.
Благодаря за подкрепата и съветите. Качих снимки в галерията, на тази на която съм по бански е от миналото лято. Другите две са по-актулни, там съм с 19 кг отгоре
Не ти личат толкова, много хубаво мамче си ;-)
Искаш ли да оставиш кантара малко настрани и да не го гледаш постоянно? И аз като се жених бях 52 кила, ама вече не мога да ги стигна без да се разболея и не се мъча да ги гоня. Какво от туй, че съм с 5 отготре?! Няма да взема да се утрепа, я? Дадох си сметка, че не теглото е важното, а визията като цяло. Която визия включва - самочувствие, стойка, грация, цялостно излъчване и т.н. На улицата никой не те качва на кантара, нали тъй :)
Благодаря за милите думи. Ще опитам да спра да се меря постоянно. А относно килограмите затова съм си дала “аванс” и дори и да съм 67-68 пак ще е ок.
Да ви кажа за зелевата супа-спрях я...след като последните 2 дни имах ужасни болки в стомаха и червата, повръщах, имах вкус на стомашен сок в устата, обезводних се , въпреки че изпивам по 2.5 литра вода на ден, ям и диня, а имах температура. Явно тази супа помага на хората, които хапват по-мазни храни и по-скоро спомага за прочистване на червата. Аз си чуствам червата и стомаха като изтъргани с нещо..
Но въпреки това продължавам диетата, която се препоръчва със зелевата супа.
Днес си сварих пилешко месо, без сол, добавих малко лимон.
Сутринта закусих диня и овесени ядки.
На обед ще хапна зелена салата и може би парченце пилешко и вечерта пак ще съм на салата и пилешко.
Утре същата храна, а вдругиден ще заменя пилешкото с варен ориз и ще пиша в събота има ли резултат от 7 дневната диета.
Здравейте,
в общите теми съм пуснала една тема относно застой в отслабването.
От 14.07 до 20.07 поддържах тегло 77.700. Днес се премерих сутрин на гладно 77.500. Но + - 200 грама и то след този застой от 1 седмица незнам може да е случайност...или аз се побърквам. Не съм спряла да тренирам, ако имате идеи за причините за застой в отслабването пишете...и дано скоро кантара тръгне надолу.
Ами според мен не трябва толкова много да се впрягаш за този “застой”.На мен ми се е случвало много пъти.Аз се меря веднъж в седмицата и понякога като се премеря и съм толкова колкото миналата седмица, а на следващата съм отслабнала значително.Кантара не е най-важното...даже изобщо не е важно...важно е огледалото и евентуално ако си мериш процент мазнини и т.н. :) Така че спокойно продължавай да си следваш режима :)
Здравейте, леко увеличих и разнообразих храната и намалих малко фитнеса и кантара тръгна надолу- вече съм 75.5 кг.
A днес 5.08- 74.9…. бавно става, надявам се да е поне трайно.
Мнението беше редактирано от Poly на 05.08.09 11:02.
Здравейте,
Не съм писала близо 2 месеца. Решила съм да седна и да напиша подробно за моето отслабване, защото би било полезно за бъдещите майки, които решат да отслабват след раждането.
Вече 3.5 месеца след раждането, съм 69 килограма като в последния изцяло възстонов предишния си начин на хранене, без никакви ограничения.
Не съм спряла обаче да спортувам фитнес + гимнастика вкъщи + плуване.
22.09.09
12:58
Браво на теб!
Ще ми е интересно да прочета, действай.
Чудесен избор за плуването :)
Поздравления и от мен!
Пиши, ще е от полза.
(Ех, къде е Мария да преброи още един успешен дневник!)
:lol: Тук съм аз, ама то това дневник ли е?! Неееее се брои!! Все едно някой от ‘зарязалите’ си дневници момичета сега да напише: “Ей, здравейте, аз отслабнах с 8 кг, аз стегнах задникът си, ям си всичко..”, нали трябва да видим как са постигнати резултатите, щото всички знаем, че това не е магийка. Е, при едни по-лесно, при други по-трудно, но при всички случаи се изисква желание, воля и постоянство.
Както и да е, и без друго килограмите на Поли са качени от бремеността, тя никога преди това не е била дебела. Логично е да върне предишната си форма. Успехи от мене, Поли. И да ти е живо и здраво съкровището!!
Ето ме отново, както обещах се включвам да опиша по-подробно как се преборих с килограмите, сравнително подробно съм описала по дни какво съм спортувала, ще разуча имената на фитнмес уредите, които ползвах, за да добавя и по-подробно инфо относно конкретните упражнения.
Но първо, ще направя кратко “лирическо” отклонение. По темата за отслабването след раждането се изписват стотици мнения във форумите и от прочетеното човек остава с впечатление, че отслабването настъпва едва ли не мигновено, при някои още в момента на раждането, при дри други за месец и всичко това се случва от само себе си, без никакви усилия, без спорт и диета. Да си призная очаквах, че ще е така!
Когато и аз се сблъсках с този проблем се оказа, че нещата не са такива, каквито са описани в интернет. Никога не съм била пълна. Коефициента на телесните мазнини, максимум ми е достигал 20, а обикновено е бил около 18-19. Спортувах веднъж седмично, а похапвах без ограничения. Носех дрехи 44 размер, а “влизах” и в 42 размер, в края на бременността не можех да закопчая панталон с размер 50!
По време на бременността се наложи да огранича движението, не съм яла сладки, мазнини и тестени храни. Основно хапвах плодове, зеленчуци, месо и от време на време печени картофи или ориз без никакви мазнини. Въпреки това, качих над 30 килограма.
Очаквах, че до няколко дни след ражданет корема, ще е изчезнал, а месец по-късно ще обличам старите си дрехи, но не се случи точно така. Отне ми 3.5 месеца, за да започна да се харесвам отново с цената на доста усилия. А ето и подробно описание на отслабването.
1. От 5 ден след раждането до 17 всеки ден се разхождах по 1 час, в началото разсоянията бяха кратки, но постепенно ги увеличавах. /Както писах родих секцио и корема ме болеше и едвам ходех в началото/.
2. От 11 ден започнах да правя гимнастика за крака и ханш, всеки ден по 25-30 мин.
3. От 18 ден започнах да ходя на фитнес- 3 пъти седмично, по 1.5 часа аеробни тренировки.
4. от 40 ден спортувах по 6, а понякога и 7 дни седмично. Около 50 ден настъпи застой, за щастие продължи само седмица, благодарение на съветите, които получих в този форум, отславането потръгна отново.
5. 2 месеца и 1 седмица по-късно или около 67 дни по-късно за приод от 2 седмици ходех 3 пъти седмично на плуване и 2 седмично на фитнес, като изцяло възстанових натоварването, каквото беше преди бременността и започнах да тренирам и корема.
6.2.5 месеца след ражденото отново се върнах на “стария” режим 3 пъти сдмично фитнес /спрях плуването, защото точно тогава басейна беше затворен за ремонт :( /
7. Точно 3 месеца след раждането ми оставаха 5 килограма. За 14 дни почти преустанових активното спортуване /бях на море/ и наблягах на плуването-2 пъти на ден.
8. 3.5 месеца по-късно ми оставаха 3 килограма, отново обличах “старите” дрехи, като за да ми седят добре и най-тесните, продължих със спорта, но в по-лек вид: всеки ден 30 мин гимнастика вкъщи включваща 60 коремни преси.
През цялото време всеки ден правех разходки по 1-2 часа, интензивно ходене.През първите 2 месеца спрях напълно пиенето на газирани напитки, сокове, алкохол. Напълно изключих сладките и тестените храни, хранех се на принципа на разделното хранена, а храната беше доста ограничена. Постепенно, след средата на 2 месец започнах да възстановявам предишния начин на хранене, но все още не пия газирани напитки, тестени храни и сладки ям много рядко, но от този вид храни и напитки отвикнах. Единствената строга диета, която спазвах беше за 7 дни , т.н. “зелева супа”, от която свалих 4 кг, 2 от които възстанових почти веднага след това, но ми помогна да се преборя с чуството за глад и да се науча да пия повече вода.
През 2 месец пиех L -карнитин и fat burners, преди тренировки, но не видях особен ефект и ги спрях, започнах да пия витамин С по 500 мг на ден.
В момента продълвам с гимнастиката вкъщи, разходките, отново плувам, но засега съм решила да е 2 седмично + 2 седмично фитнес. Корема все още има нужда от коремни преси и затова и с тях също продлжавам.
ПП в галерията качих и 1 снимка от първите дни на морето, където имам 5 излишни килца.
Мнението беше редактирано от Poly на 29.09.09 11:51.
Вече съм 68.5 кг, добрата новина за мен е, че отново дрехи размер 44 ми седят добре!
Въпреки това продължавам с фитнеса и плуването, както и с гинастиката вкъщи. Решила съм да ги сваля до 65-66 кг, но само със спорт без драстични диети.
Килограмите са 67.5. Ям всичко, без шоколад и хляб и тренирам 3 седмично фитнес + всеки ден по 30 мин гимнастика вкъщи + 1 плуване в събота.
Мнението беше редактирано от Poly на 14.10.09 21:37.
Здрасти Поли, Да ти кажа едно благодаря за съвета за Геритамин/Герикапс-а. Отново съм в джаза ;-) .
Супер, радвам се, че съм ти била полезна. Пии го поне 3 месеца, с пауза по време на самия цикъл.
Е, аз го свърших, сега малко почивка и после ще си пия спортните витамини EVE (в тях има и витамин А и Е) + рибено масло.
Герикапса + увеличението на храната докараха гостите :) .
Вече мина 1 месец от раждането и отново влизам във форма. Този път си спестих “удоволствието” да пия витамини за бременни и качих 16 кг.
Преди 14 дни имах 8 за сваляне. Този път съм решила веднъж месечно да се меря.
Това, което правя оттогава насам:
10 км на ден с велоергометър;
Упражнения по 5 серии, всяка с 20 повторения за задна част на краката и ханша + упражнения за страничната част.
Хранителен режим от 10 дни диета:
Закуска: овесени ядки, накиснати с вода + зелен чай;
Обед: Кисело мляко
Следобед: 50-100 грама кашкавал
Вечеря: различно, спазвам принципа на разделно хранене, обикновено салата + печени тиквички/печени броколи/ пилешка пържола/, понякога само салата.
Недостатъка е, че покрай децата все не ми остава време да пия достатъчно вода.
Не кърмя, след 1 месец ще започна упражнения и за корема, тъй като раждах секцио.
Резултата до момента: Успявам да облека “старите” си дрехи размер 44 , но все още седят изпънати, т.е. има още работа.