07.07.09
08:49
Пиша първия си коментар в раздела с дневниците, но не мога да не го кажа - перфектно тяло. Определено знаеш какво правиш във фитнеса и извън него, продължавай в същия дух. (y)
Ехееее... имам си и мъжки коментари. Благодаря ви много. Наистина ми се повдигна посмачканото самочувствие
Дива, нямам думи просто!!! Изглеждаш адски добре :)
Между другото имаш като моите панталонки ... хихи. ;)
казано от Cedar на 08.07.09, 05:17:
Между другото имаш като моите панталонки ... хихи. ;)
Мерси мила, къде се губиш? Пиши от време на време. Здравословните проблеми оправиха ли се?
казано от diva 97 на 08.07.09, 05:46:
казано от Cedar на 08.07.09, 05:17:
Между другото имаш като моите панталонки ... хихи. ;)Мерси мила, къде се губиш? Пиши от време на време. Здравословните проблеми оправиха ли се?
О, да :) от доста време се оправиха .....Ами нямам много време за PCто, но чета тук-там във форума :)
11.07.09
13:54
Диваа ! Това е перфектното тяло ! Нямам думи просто :) Браво !
Хора, много благодаря. Като реша да се критикувам се сещам за постовете ви и се вкарвам в пътя. Наистина се чувствам добре в кожата си и се надявам да не се освинвам пак като миналата есен. Те бяха само 3-4 кила и мазно и мускул, но не се чувствах добре. Може би това ми смачка себеусещането и сега ми е трудно да си повярвам. Поне вече знам коя храна и кои тренировки не са за мен.
Внезапно ми се приписа нещо. Пък и искам малко съвети от вас....
За да си сверя часовника, смятам утре да си пусна пълни изследвания, обаче не обичам да ходя при семейни лекари за направления, обяснения, бля, бля. Дасега съм пускала за определени неща и не занм какво да искам да ми изследват. Дайте малко акъл, кои неща са най-важни в хормонално, кръвно и уринно естество. Говоря за наистина пълни изследвания...
И между другото ще споделя какви ги върша ....
Тренировки - 3-4 пъти седмично
крос, таебо , друго кардио-1 до 2 пъти
тежести - 1-2 пъти
йога/вкъщи или в група/
разходки и плаж до безобразие
Тренирам си цяло тяло. горе тежко с малко повторения, напоследък 5х5, долу си правя клек, тяга, напади, плиета с малки тежести до 20 повторения. само за поддържане на форма. Тренорвка до 70 мин.
Имаме една телевизия Фиеста тв, супер яки тренировки има - йога, пилатес, фитнес на карибите и др. също и рецепти за здравословно хранене. Абе любима ми стана тая тв, че покрай нея и другата йога станах ебаси гъвкавата. Аз и преди бая се разтягах, ама сега съм пушка.
Храната ми е абсолютна обърквация. Не спазвам режими, но внимавам все пак. Получава се като ротация, но не само на въглехидратите, ами на всички нутриенти и общия калориен баланс. Така нищо не ми липсва и не ми е нервно. Има дни в които не ми се яде, в други ям повече и тъй. Най пристрастена съм към рибата, зелените салати с краставица и червен лук, тиквичките, лука и пиперките на скара/туч. Открих и нови подправки за моята кухна - естрагон и риган, обаче пресни, също и пресен босилек и чесън.По много. изварата почти не я поглеждам, само ако няма друго в хладилника. Ям плодове доста, но пак е на периоди.
Реших да ям въглехидрати без глутен и се насочих към оризовите истории - брашна, макарони, различните видове ориз. дебели китайци и японци няма, пък се надявам и аз да не кача от временните ми оризови пиршества. Говоря за въглехидрати до 80 гр, не за 500 гр все пак
Бях на почивка в Рила - Рилския манастир, рилските езера....Страхотно. Похода до езерата беше ебаси интервалната тренировка. Размазах се направо. Там абсолютно всеки ден/4 дни/ ядях въглехидрати с основното ня вечеря и на обяд/картофи, ориз, грах, бял препечен хляб/ и се чувствах прекрасно. не умрях, не качих, и не тренирах. само йога в апартамента. и с..с
Та това е , от време на време пак ще пописвам.
Моля дайте акъл за хормоните... Плийс
23.08.09
20:09
Разгледай :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39530/
незнам дали е точно това което търсиш, но все е някаква насока нещо
казано от Иван Шишманов на 23.08.09, 20:09:
Разгледай :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39530/
незнам дали е точно това което търсиш, но все е някаква насока нещо
Това го четох, ама нещо по -конкретно ми трябва. Още не съм ги пуснала, че се успах. Имах предвид всеки да сподели това което се сеща да са му изследвали. Но и това ме информира донякъде
Аз си правих скоро:
кръвна картина
липиден профил
хормони на щитовидна жлеза
глюкозно обременяване + инсулин (но това, заради нощните похапвания; т.е. ако нямаш ‘симптоми’, няма смисъл)
Предполагам не е лошо урина, също. Вероятно и ‘женски’ хормони, но ти на тях си достатъчно в час ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 24.08.09 11:55.
казано от Winnie на 24.08.09, 14:47:
Какво те притеснява, Дива? Не е случайно питането ти :)
Абсолютно нищо. Просто рутинна проверка. Правя си подобна в годината веднъж, но досега все хормони и обикновенна кръвна картина и урина съм пускала. Като чета из форумите и виждам все повече момичета с проблеми, та реших да се подсигуря. Ако ще ме притеснява нещо, то ще е потресаващия ми апетит напоследък, ама то това май не е лошо. %-P Имам нужда от кило, две мускули
Като казах апетит....ужас.При вас така ли е бе хора.Не мога да се узаптя направо. не че се спирам от хойкане де ама, чак не си вярвам. Възможно ли е да е от засилен метаболизъм вследствие на чистия планински въздух например....
Ям пиле тези дни и ми е адски безвкусно. намерих някакво органик филе в Пикадили, слагах подправки и т.н, ама си остана пиле.Искам да ям само риба, обаче установих, че рибния белтък не е като месото. Губя мускули и това е. Дали не ми е малко белтъка не знам. Ама през деня не ми се ядат такива работи. Салати, салати, салати, плод, малко сирене, белтъци евентуално. Тези дни пробвам с пиле и белтък около 80 гр и съответно ниски въглени до 30-40 гр. Ама не ми е конфортно, утре пак ще съм на РБР примерно. Разсъждавам си просто. Идва есен и зима и трябва да се мисли тренировъчен и хранителен план. Не е като лятното безгрижие.
Всъщност искам да ходя на кик-бокс, май ще ми хареса. Хайде лека
казано от diva 97 на 24.08.09, 19:47:
Абсолютно нищо. Просто рутинна проверка. Правя си подобна в годината веднъж, но досега все хормони и обикновенна кръвна картина и урина съм пускала. Като чета из форумите и виждам все повече момичета с проблеми, та реших да се подсигуря. Ако ще ме притеснява нещо, то ще е потресаващия ми апетит напоследък, ама то това май не е лошо. %-P Имам нужда от кило, две мускули
:) Момичетата с “проблеми” си правят, ама ти имаш ли проблеми или само ей така ... Можеш да си пуснеш обичайните.
Аз пък не съм си правила никакви (да чукам на коравата си глава) не помня от кога, има няколко години. И не се чувствам длъжна да ги правя. А пък е хубаво сигурно. Но и прекаленото вглеждане и изследвания и прочие могат да ти докарат някоя болест само от внушение. Не, благодаря :P
И като имаш апетит - яж си каквото ти се яде. Щом си гладна, значи си гладна ;-)
казано от Winnie на 24.08.09, 21:56:
казано от diva 97 на 24.08.09, 19:47:
:) Момичетата с “проблеми” си правят, ама ти имаш ли проблеми или само ей така ... Можеш да си пуснеш обичайните.
Аз пък не съм си правила никакви (да чукам на коравата си глава) не помня от кога, има няколко години. И не се чувствам длъжна да ги правя. А пък е хубаво сигурно. Но и прекаленото вглеждане и изследвания и прочие могат да ти докарат някоя болест само от внушение. Не, благодаря :P
И като имаш апетит - яж си каквото ти се яде. Щом си гладна, значи си гладна ;-)
Да бе Уини права си. Защо да се бутам между шамарите излишно. Само да се психясвам. Нямам проблем, просто ми щукна, като четох дневника на Алегра. Аз принципно не пия лекарства, не ходя по доктори и не се втелявам в разни временни болежки. Ще взема да се откажа. Наистина внушениета е страшна работа.
Наистина съм гладна и ям та се късам. Знам че като се нахраня ще спре да ми се яде толкова. Явно съм се изтощила от лятото и имам нужда.Е ще се опитам да пропусна бисквитите и кифлите
15.09.09
20:02
Здрасти Diva 97. Имаш моите поздравления. Супер тяло имаш. Спазваш ли някаква диета ? Наистина страхотно тяло,много здрави крака и изобщо добре офомрено атлетично тяло.
казано от donati на 15.09.09, 20:02:
Здрасти Diva 97. Имаш моите поздравления. Супер тяло имаш. Спазваш ли някаква диета ? Наистина страхотно тяло,много здрави крака и изобщо добре офомрено атлетично тяло.
Благодаря ти много за комплимнтите. В момента не спазвам стриктна диета, но се придържам към здравословно хранене с ротация на б/м/в. от време на време си позволявам нережимни храни и алкохол. По принцип съм привърженик на НВД в класическия вариант и вероятно за известно време пак ще мина на него. Тъй като не искам да свалям повече се старая да съм на поддържащи калории от качествени храни. Тренирам 2 пъти фитнес и 2 пъти кардио. Общо взето се придържам към тази схема. Поздрави
17.09.09
11:52
Здрасти Дива :) Браво на теб . Супер звучи всичко. В bb-team най-много харесвам Венцислава и теб. Имате най-добри тела и сте в час с нещата. Да,най-добре е да си на НВД с повечко белтъчини и масло.