Оформящ дневник на Дива

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.05.09
10:57

казано от Мария Никифорова на 19.05.09, 10:50:

Дива, я малко по-редовно и ти, най-малкото защото липсваш на хората тук, и на мене!!

Ех Миме, радвам се че ви лисвам. Ще пиша обещавам. Бях малко натоварена, ама вече ще съм по-редовна. :-)

19.05.09
11:58

Ей, Дива, на всички липсваш момиче :) как си ти ?

19.05.09
13:45

казано от Vessi на 19.05.09, 11:58:

Веси, милича и ти липсваш и Седар и другите дами. Абе като не пишете се тревожа. Иначе аз съм добре. Май си намерих баланса. Хапвам си вкусни и качествени неща/ с малки изключения/ и си наблягам на кросовете и таебото - общо взето това ме кефи. Тежестите не са ми стихията, ама ще се напъна поне за зимата да направя малко гръб и рамо, че съм щиглец

19.05.09
13:58

Искам да добавя, че открих едно много готино упражнение за гъз и крака. Точно като за мен - няма тежести и капачките не се товарят толкова. Комбинира усещането на тягата и класическия клек
Ей това е http://www.youtube.com/watch?v=YGaOkZqJABA

П.П Преди малко го пробвах

19.05.09
14:49

Хе, това упражнение наистина е страхотно!

Аз с него загрявам - правя 20-30 бр, много добре разтяга дупето и задната част на краката...

Даже смятам да го включа и някъде с тежест... да си хвана дъмбел в ръцете :)

20.05.09
06:24

Дива, пиша бе, как да не пиша, просто в почивните дни, когато съм си у дома, хич и не пускам компа, че така да ми е омръзнало, цял ден седя пред компа, та даже и пред два....и затова : но от понеделник до петък съм тук :)

Дива и аз като теб, май преоткрих кое ме кара да се чувствам добре, яко кардио, Тае Бо, плодове, зеленчуци, сиренце, яйчица, някое филенце вечер за мезе и това е :)

20.05.09
07:34

казано от diva 97 на 19.05.09, 13:45:

Веси, милича и ти липсваш и Седар и другите дами. Абе като не пишете се тревожа. Иначе аз съм добре. Май си намерих баланса. Хапвам си вкусни и качествени неща/ с малки изключения/ и си наблягам на кросовете и таебото - общо взето това ме кефи. Тежестите не са ми стихията, ама ще се напъна поне за зимата да направя малко гръб и рамо, че съм щиглец

Я и аз да се обадя ;) Тука съм аз...чета от време на време във форума, но ми омръзна да пиша в дневника ми :)
... и аз съм добре :) Пак съм на ротация, но с по-редки зареждащи днии, мааалко намалих ккал и имам добра новина - женските проблеми вече ги няма 
;-P Много се радвам!!!!!!!!

20.05.09
07:39

Cedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar, много се радвам, че си тук и нещата около тебе са на шест, браво мацка.  :)

Мнението беше редактирано от maria на 29.05.09 12:49.

20.05.09
07:41

казано от Мария Никифорова на 20.05.09, 07:39:

Cedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar, много се радвам, че си тук и нещата около тебе са на шест, браво мацка.  :)

Да, “да чукна” - всичко е по вода..... :)

20.05.09
07:42

казано от Cedar на 20.05.09, 07:41:

казано от Мария Никифорова на 20.05.09, 07:39:

Да, “да чукна” - всичко е по вода..... :)

Ей, малкото, това е балсам за нашите уши, браво, пребори се с женския проблем, това е чудна новина :)

20.05.09
10:34

казано от Cedar на 20.05.09, 07:34:

Я и аз да се обадя ;) Тука съм аз...чета от време на време във форума, но ми омръзна да пиша в дневника ми :)
... и аз съм добре :) Пак съм на ротация, но с по-редки зареждащи днии, мааалко намалих ккал и имам добра новина - женските проблеми вече ги няма 

Това е просто страхотна новина, защо не сигнализираш бе момиче...Казах ти аз че като хапваш повече и като качиш малко килограми ще стане. Браво, мила. Не намаляй калориите и яж защото процеса на възтановяване не е от ден до пладне.

20.05.09
10:48

казано от diva 97 на 20.05.09, 10:34:

Това е просто страхотна новина, защо не сигнализираш бе момиче...Казах ти аз че като хапваш повече и като качиш малко килограми ще стане. Браво, мила. Не намаляй калориите и яж защото процеса на възтановяване не е от ден до пладне.

Не. не  е от яденето!!! Стана ясно от какво е.....нали пиех едни хапчета за рефлукса, та имали странична реакция - аменорея! Така де....преди седмица ги спрях и след 4 дена резултатите бяха на лице :) Явно от тях е било, но не мога да се сетя от кога точно ги пия и аменореята преди или след тях “дофтаса” :roll: 
Дивичка, кога ще качиш снимкиии? :)

20.05.09
10:55

казано от Cedar на 20.05.09, 10:48:

казано от diva 97 на 20.05.09, 10:34:

Не. не  е от яденето!!! Стана ясно от какво е.....нали пиех едни хапчета за рефлукса, та имали странична реакция - аменорея! Така де....преди седмица ги спрях и след 4 дена резултатите бяха на лице :) Явно от тях е било, но не мога да се сетя от кога точно ги пия и аменореята преди или след тях “дофтаса” :roll: 
Дивичка, кога ще качиш снимкиии? :)

Оф не мога да си намеря шиб...ия кабел. Мислех да сканирам миналогодишни ама имам малка разлика все пак. Останаха ми за подреждане 2 шкафа, надявам се да е в някой от тях въпросния кабел

22.05.09
19:21

Привет бе хора. Хайде да попиша и малко отклонения от правия път. Съвсем осъзнати при това, да не говорим че хич не си ги слагам на сърце
Вчера имаше двуразова тренировка, зареждане, водка и доста въглехидрати вечерта. Обаче, както казах в началото на девника ям само чисти храни и хич не ми дреме че не трябвало да е вечер.

Та сутринта крос в морската - 30 мин
следобед - горна част с тежести + 1 кръг крака, + 30 мин кардио някакво.

Не тренирам повече от 90 мин. на ден и не правя повече от 60 мин кардио на ден. Поне това най-после взех да го прилагам освен че го знаех.

Храната беше - ечемични ядки, ягоди, 3 филии вита без брашно, 2 лъжици мед, ръжени палачинки,пъстърва, салата, извара. Бонус 150 гр водка с фреш. Вече знам във ВВД - без мазно. Изглежда много храна, но всъщност количествава бяха малки и закърпих едвам - 150 гр въглени и 1500 -1700 кал с алкохола барабар.
Истината е че апетита ми е на 0.  В дните в които не зареждам понякога не мога да изям 1000 калории. Лятото е така. Само риба и салата ми се яде и евентуално плодове. Съответно заслабвам. И брича си го топя, обечи има една упорита мастна клетка, която явно няма да се махне.  Еми да съм мислила миналата година.
Всъщност и така си се харесвам.
Утре пък ще се пие май. В понеделник заминавам за София и ще си дам почивка от тренировките за поне 4 дни.

Иначе вода - 3 л, цинк, магнезии, витамини чат - пат
Хайде лека

29.05.09
12:41

Здрасти. Върнах се от София най-после. Тоя стаж ми разката фамилията, а това съчетано с омразата ми към столицата ми дойде в повече. Храната беше никаква почти а движението много. Е..си не ни оставиха да хапнех като хората нито веднъж. Колкото и да се стараех да ям свястна храна беше трудно да докарам поне прилични количества. Поне опитох хляба на Нилана от Халите. Хапвах и малко ягоди и кайсии в движение. Иначе - пиле, пиле, пиле, тук там зеленчук и тук там тиквени семки.

Дните протекоха така
Сън по 4 часа на нощ. Супер, няма що
1 ден- 8 часа път, 2 часа вървене
2 ден - 9 часа бързо ходене с токчета по павета
3 ден - 6 часа ходене
4 ден - 1 час ходене, 8 часа път
Пътуването беше с безумен автобус, няма да споменавам фирми ама не става за дълъг път. В резултат на гореописаните дни останах без грам мускул, цалата съм в пришки, краката ми са оттекли до немай къде. Не мога още да си оправя храненето и корема. Тонусът ми е на 0.

Положителното беше че научих полезни неща и опознах колегите.
Ами тва е надявам се да вляза в релси от утре.

Не се шашкай толкова  :-) тялото ти бързо ще влезе в ритъм, то не е забравило нищо от това което си направила с него :).

29.05.09
12:46

Добре дошла Дивичка, липсваше ни :)

29.05.09
12:47

:bug:  Дива, била си в София, как можа да не се обадиш? Можехме да се видим, с мене, с Венцито....

Мнението беше редактирано от maria на 29.05.09 12:48.

29.05.09
12:51

Ехе, и вие ми липсвахте. Веси, имаме уникален град. Гордея се с него....много
Ванка, и аз си мисля че пък от една страна е по-добре че починах от тренировките с тежеести. Надявам се да си върна бързо формата. Той май психическото натоварване беше по лошото нещо. Бързайте , та бързайте...Много мразя да ме препират. Та тъй, оплаках се

Да като жител на Варна 6 години, не е лош града :). Оплачи се почини си днес, и от утре на манежа :).

29.05.09
12:58

казано от diva 97 на 29.05.09, 12:51:

Ехе, и вие ми липсвахте. Веси, имаме уникален град. Гордея се с него....много
Ванка, и аз си мисля че пък от една страна е по-добре че починах от тренировките с тежеести. Надявам се да си върна бързо формата. Той май психическото натоварване беше по лошото нещо. Бързайте , та бързайте...Много мразя да ме препират. Та тъй, оплаках се

Хе хе, Дива, така е, аз немога да си представя да живея в друг град :)

07.06.09
17:35

Здравейте. Тъй като не обичам недовършените работи ще си закрия дневника както си обещах в началото. това не означава че няма да чета и пиша из форума. Има доста причини поради които спрях да пиша, но не съм спирала да си гоня целта. Пиша я постигната. . Обаче докато я докарам дотук преживях ударни 2 седмици НВД с много ограничения и кардио. Но...

свалих дразнещите кг
изчистих дразнещите мазнини
орелефих се
стегнах се

ХРАНАТА
Доволна съм и за мен лятото вече започна с пълна сила. Ще обобщя как я карам напоследък.
Продължавам да си хапвам на НВД. Много зелени и листни зеленчуци, свежи подправки, малко домати, мноооого риба, пиле и по-малко извара. Почти само това хапвам. Вкусно ми е и ми е леко. Мазнините са ми само от зехтин , лен и малко сирене лайт от време на време, както и от рибите. Не ям маслини,жълтъци,  кашкавал, мляко, салами, мезета, кансерви/само тон/Не смятам калории, нямам забранени храни. Всеки ден хапвам по нещо което обичам и не прекалявам с количеството. Малко печени семки, шоколад 85%, сладолед, плодове.Зареждам на 3-4 дни. Пия водка с фреш поне 2 пъти в седмицата, ям въглехидрати/пълнозърнести/ и плодове даже, понякога вечер и съм си супер. Онзи ден ядох череши и хляб Вита в 22.00ч и не смятам че е гаф. Както съм казвала и преди джънка не ме привлича, но хапвам по някоя солета или шок.бонбон. Пия по половин чаша мавруд с много лед , почти всяка вечер.
В тренировъчни дни ям само на обяд и на вечеря. В почивните ям 3 пъти. Обикновенно зареждам в дните с водка, за да няма мазнини във въпросния ден, че алкохол и мазно става на брич.
Пия по 2-3 малки кафета на ден.
Водата мин.2,5 до 3,5 л
С две думи всичко в разумни граници и комбинации не вреди а помага.
Обичам да съм на режим, но в момента режима ми е  - всичко свежо, чисто и непреработено от пазарите + прясна риба, тук там пълнозърнест хляб, ечемик и ориз+ много вода. Лято е бе хора...

ТРЕНИРОВКИТЕ
Както си и знаех аз съм кардиофен. Наблягам на аеробните тренировки, но вдигам и тежести 2 пъти в седмицата.
Тренирам така:

първи вид

7-8 мин кардио
гръб на скрипец редувам отпред/ отзад, тесен/широк -  3 х 10 с 20-25 кг
гребане с дъмбели, ама не съвсем стандартното - 3 х 10 с 2 х 5 кг

френско  с 12 кг - 3 х 10
трицепс на скрипец - 3 х 10 с 10 кг

раменни преси - 3 х 10 с 2 х 4 кг
рамо встрани - 3 х 10 с 2 х 4 кг

супермен - 3 х 30
коремни с диск - 3 х 30

1 или 2 кръга крака с РОЗОВИ ИЛИ ЛИЛАВИ гири
х 20 клек
х 15/на крак напади
х 20-30 адуктор
х 20-30 абдуктор

20-30 мин кардио/крострен, вело/ , тука нагласям да станат мах 30 мин с чувала
5-10 мин спаринг на чувал
стречинг
Общо 70

втори вид

7-8 мин кардио

гърди лежанка с лост или - 10 кг -  2 х 10
флайс - 2 х 10 с 2 х 4 кг

бицепс с щанга от стоеж -  3 х 10 с 10 кг
бицепс с дъмбел - 3 х 10 с 5 кг дъмбел

коремни с усукване на краката на земя- 3 х 30

с РОЗОВИ ИЛИ ЛИЛАВИ гири
2 х 20 тяга
2 х 20 плие
2 х 20-30 абдуктор

20-30 мин кардио/крострен, вело/ , тука нагласям да станат мах 30 мин с чувала
5-10 мин спаринг на чувал
стречинг
Общо 70 мин.

В другите дни кардио/тичане, вело,крострен/ съчетано с малко корем или крака- 40 мин или таебо - 90 мин. Почивни дни 2 бр. Много разходки.

Не знам дали е прилична програмата, но ми е добре за сега. Тя е нова всъщност. Приемам критики и съвети.

Ами това е от мен. Желя ви прекрасно и слънчево лято.

П.П Срещам трудности при снимането и качването на снимки. Апарата го отписах и се снимах с телефона, само че нещо не се справям с качването. Малко хелп моля...

01.07.09
05:51

Жалко, че спираш дневника, не коства кой знае какво време. За снимките, когато пишеш пост най-отдолу над бутона за самото пускане на поста имаш бутони за анкета и прикачване на снимка. Прикачваш снимка и след това натискаш бутона за Преглед, което автоматично я добавя и ти позволява да да избереш нова снимка за качване.

Всъщност предполагам си наясно, но не знам къде си срещнала проблем. При мен разботи безпроблемно. :’)

Мнението беше редактирано от Somenone на 01.07.09 05:52.

05.07.09
12:24

Дива, относно въпросът ти как да си намалиш размера на снимките (и като големина на файл), ето как става най-лесно:

1. Отваряш снимката с Paint. Имаш я в Windows-a.
2. Менюто горе щракаш на “Image”
3. В под-менюто избираш: “Stretch/skew”
4. И на хоризонтал/вертилал пишеш 80, 70 или 50…. ти си избираш с колко процента искаш да си намалиш снимката.

После запаметяваш и снимката става много малко като големина на файл, а размера - зависи от тебе!!!

Айде качвай снимките, Дива..  :)

Мнението беше редактирано от maria на 05.07.09 12:25.

05.07.09
19:31

казано от Мария Никифорова на 05.07.09, 12:24:

Дива, относно въпросът ти как да си намалиш размера на снимките (и като големина на файл), ето как става най-лесно:

1. Отваряш снимката с Paint. Имаш я в Windows-a.
2. Менюто горе щракаш на “Image”
3. В под-менюто избираш: “Stretch/skew”
4. И на хоризонтал/вертилал пишеш 80, 70 или 50…. ти си избираш с колко процента искаш да си намалиш снимката.

После запаметяваш и снимката става много малко като големина на файл, а размера - зависи от тебе!!!

Айде качвай снимките, Дива..  :)

Миме, тенк ю. Само че нямам пейнт, ами нещо като пикчър менаджер. Май стана номера. Пробвам в другия пост

05.07.09
19:32

казано от Somenone на 01.07.09, 05:51:

Жалко, че спираш дневника, не коства кой знае какво време. За снимките, когато пишеш пост най-отдолу над бутона за самото пускане на поста имаш бутони за анкета и прикачване на снимка. Прикачваш снимка и след това натискаш бутона за Преглед, което автоматично я добавя и ти позволява да да избереш нова снимка за качване.

Всъщност предполагам си наясно, но не знам къде си срещнала проблем. При мен разботи безпроблемно. :’)

Благодаря за интереса. бих продължила с дневника но просто няма какво да пиша, скучно става за хората за го четат.Може би на есен

05.07.09
19:39

Пускам снимки. Предупреждавам че съм се снимала след алкохолно- въглехидратна вечер, и се беля от плажа. Ама каквото таквоз, не ми се снима пак

05.07.09
19:42

Е  не става в едни пост... преглед -мреглед не ще

05.07.09
19:45

и още 1

05.07.09
19:47

и последна , другите в галерията

05.07.09
20:01

Уау, в отлична форма си, Дива ! Коремчето е един път !

05.07.09
20:15

казано от inis9 на 05.07.09, 20:01:

Уау, в отлична форма си, Дива ! Коремчето е един път !

Мерси мила. Абе корема без водки и хляб в 23 часа предната вечер е още по- добре. Ама не се оплаквам. Харесвам си го

05.07.09
23:36

дива, супер си!!!!!! Страхотни снимки:)

Страшна :) Направо ни закопа! :)

06.07.09
05:13

Дива, Дива, Дива, направо ни сложи всичките в малкия си джоб. Страхотна си бе жена :) БРАВО :)

06.07.09
05:56

:bug:  :bug: уеуе, страхотни снимки :)

06.07.09
06:15

Знаех си аз. Дива, скритата лимонка. Направо ни помете!! Страхотно тяло!!

06.07.09
06:42

хехе, ето защо спря да пише Дивичката ;)
Не сме й на нивото ;) Шегичка
Супер си!

06.07.09
07:37

Хора засрамихте ме.....Ама много благодаря. Много е важна подкрепата на позитивни хора. И искам да кажа че всички в този форум са такива и всички изглеждат страхотно. Целта е една - пътищата са различни. Важното е да има движение и хубава храна и най-вече мир със себе си. Тогава всичко се получава пък дори и на 32 години като при мен. Благодаря момичета :-)

06.07.09
09:51

Уоуууу,Дивичка,страхотна си.Определено ме надъха да се стегна  и да се захвана мн здраво.Имаш уникално тяло,защо го криеше досега...или може би това е била идеята,да ни зашеметиш..Този твой пост с храната и тренировката определено е много поучителен и си струва да се препрочита.И...не ни забравяй,наистина..Имаме нужда от съветите от такъв “вътрешен” човек  ;-P Продължавай все в същият дух!!!!!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1