03.05.09
06:08
Това е новият ми дневник.
Смятам да го поддържам 1 месец, да си направя равносметката и да се оттдам на летни забавления без да мисля само за храна, тренировки и калории. Това не означава, че ще се храня безразборно и няма да тренирам. Просто ще дам почивка на мозъка си от толкова ограничения и сметки.
Цел - оформяне, стягане и поддържане на тялото в дългосрочен план. Повишаване на масата в горната част по възможнаст
Тренировки - 4 пъти седмично/ 1 кардио, 3 силови + кардио/. Това ще се доуточнява. Искам да вдигна тежестите за горна част
Храна - Ще се придържам към основните принципи на НВД, защото ми харесва като начин на хране, но ще варирам с нутриентите всеки ден, за да няма еднообразие. Нещо като ротация.Ще зареждам при спад в енергията, а не по план.Ще увелича въглехидратите и калориите и ще намаля малко белтъка/80-90 гр макс/. Ще се старая да се храня с качествена и максимално чиста храна. Ще смятам много рядко
Добавки - не са ми слабост и ще си остана с магнезия и цинка
Ами това е, пожелайте ми късмет :-)
03.05.09
06:10
Пожелавам ти късмет, пожелавам ти да бъдеш умерена в забавленията, че тази Варна лятото е луда работа хихи :). И бъди сигурна, че това което правиш е правилно, дори машините имат нужда от почивка и профилактика !!!.
03.05.09
07:06
честит дневник :) дано постигнеш целите си Дива! :)
03.05.09
07:11
Късмет и от мен!
03.05.09
07:24
казано от diva 97 на 03.05.09, 07:23:
И пак благодаря.
Дени и на теб успех с новия дневник!
Mерси!
Ами така де лято е - трябва да сме по-небрежно настроени и по-весели.
И аз съм решила още 2-3 да посмятам докато свикна и после не.
Да пием за едно “без-сметно” лято ;-)!
Ами освен да видим и някоя стартова снимка с новия дневник, тъй де, да проследим прогреса...
03.05.09
10:18
казано от inis9 на 03.05.09, 10:17:
Ами освен да видим и някоя стартова снимка с новия дневник, тъй де, да проследим прогреса...
подкрепям :)
искаме снимка ;)
казано от newgirl90 на 03.05.09, 10:18:
искаме снимка ;)
х 2 ;-P
03.05.09
10:28
казано от Cedar на 03.05.09, 10:26:
казано от newgirl90 на 03.05.09, 10:18:
искаме снимка ;)х 2 ;-P
x 2 на квадрат :coolsmile:
Ех, че сте любопитни ама. Ок, ще пусна снимка обаче нека да е след няколко дни, че днес правих ВВД и известно време ще съм мини-пандичка.
С този пост ще добавя малко разяснения за плановете на дневника да не го смесвам с отчета, че става много текст.
1. За 6-7 месеца се убедих, че храненето на често по малко при мен не работи и ми действа отрицателно, затова го порменям на 2-3 основни хранения.
2.Закуската също не е за мен. Беше си мъчение.Биологичния ми ритъм е такъв, че вечерям късно и огладнявам на обяд. Това разбира се не значи , че ако съм гладна сутрин няма да ям. Метаболизмът ще го пришпорвам с вода с лимон, чай и кафе
3. Периодично ще правя по един ВВД ден с включени прости въглехидрати/мед, банани,стафиди и прочие/, освен сложните. Няма да смесвам няколко вида сложни в едни зареждащ ден, тоест или ориз или хляб или спагети и т.н .Пшеницата под каквато и да е форма отпада също. От всичките зърнени най-зле ми става от нея. Само ръж, овес, ечемик, ориз
Май това се сещам за сега
Почна се.
С този пост мога да шокирам доста хора, но идеята е най-вече да шокирам себе си. Енергия - 0, тонус-0, пълна апатия. Отдавна не ми е хлопало сърцето, а така искам.... И реших.. днес ще подлудявам инсулина, адреналина, хемоглобина - всичко.
След два пордени дни на НВД с въглехидрати под 30 гр. от зеленчуци и кис.мляко дойде ред на яко ВВД съчетано разбира се с яко чистене, Таебо,следобдно кардио и пак чистене. Тази седмица е преходна за тренировките, защото ми остават още 3 тренировки от предната програма и затова е малко хаотично положението.
Да поясня също така, че моето Таебо е доста различно от стандартното и е в пъти по-натоварващо, защото е импровизация на инструкторката ми, която е каратистка.
Реших зареждането да е въглехидратно а не калорийно. Искам да го пришпоря малко тоя инсулин, да ме разтресе. Просто усещах, че се нося по течението. Да не говорим че ми падна захарта сутринта на 100%
Тренировка сутринта Таебо - 90 мин.
Тренировка следобед - кардио - 45 мин.
32 мин.крастрен - аеробно
10 клека
10 бърпета/ако не бъркам името/ без лицева опора
10 тяги с 6 кг
3 мин.крострен умерено
10 мин.интервално - 30 сек/1 мин
Храната
6.00 - кафе, чай, вода с лимон
Чистене
10.30 - 12.00 -Таебо
12.40 - 2 малки ябълки - общо 220 гр, 3 ягоди
13.10 - 30 гр. Линд 70%
13.40 - филия Вита ръж с 10 гр бифолско филе и 10 гр кашкавал лайт
14.30 - 2 филии немски фитнес хляб,препечени и намазани с екуиза, 50 гр риба тон, маслини, чушка, домат/50 гр/, марулени листа, 2 филии Вита ръж с 10 гр биволско филе, 10 гр кашкавал лайт
15.30 - филия немски фитнес хляб с екуиза, половината намазана с мед, другата половина с шипков мармалад домашен. 2 малки ябълки/общо 220 гр/
16.00-16.45 - тренировка 2
Сън - 40 мин.
Чистене
18.00 - грейпфрут
Тука пак ще се чисти
Вечерята предстои: зелена салата, извара, белтъци, чушка маслини/или евентуално другата половина риба тон/
Не съм смятала но не са много нито калориите ,дори и въглехидратите са прилични. Исках да се пречупя за глюкозата
Течности към 2,5-3 л, магнезии
Живнах, готино ми е и имам сили да чистя. Утря ще се псувам, но нежно обещавам
Здравейте. Много е умрял форума напоследък. На всеки май му е сдухано и заспало. В тази връзка и аз минавам само да кажа, че си взимам 3 дни/до събота/ почивка от тренировки. Не съм почивала от години сигурно. До скоро издържах, но нещо не ми се съчетава чистенето, ученето и тренировките напоследък. Дори и със зареждането онзи ден. Предпочитам поне едно от нещата да направя като хората. Усещам, че си вредя повече в момента.
Та за последно днес бях на Таебо. Щанги няма ......
Храната е НВД, че бая вода имам да вадя. Но няма да я карам на НВД само. Кротко и тихо ще си дочистя, почина и ще хапвам разумно.
Само съм в дилема за тренировъчната ми програма за в бъдеще. Много е кофти с малко уреди в залата. Харесах си от сайта една програма, ама пак ще падне импровизация. Има време ще споделя...
Ами това е от мен. Лека да ви е вечерта.
казано от diva 97 на 05.05.09, 18:28:
Здравейте. Много е умрял форума напоследък. На всеки май му е сдухано и заспало. В тази връзка и аз минавам само да кажа, че си взимам 3 дни/до събота/ почивка от тренировки. Не съм почивала от години сигурно. До скоро издържах, но нещо не ми се съчетава чистенето, ученето и тренировките напоследък. Дори и със зареждането онзи ден. Предпочитам поне едно от нещата да направя като хората. Усещам, че си вредя повече в момента.
Храната е НВД, че бая вода имам да вадя. Но няма да я карам на НВД само. Кротко и тихо ще си дочистя, почина и ще хапвам разумно.
Само съм в дилема за тренировъчната ми програма за в бъдеще. Много е кофти с малко уреди в залата. Харесах си от сайта една програма, ама пак ще падне импровизация. Има време ще споделя...
Ами това е от мен. Лека да ви е вечерта.
Дивичка, ти къде живееш точно....? Много кофти без свястна зала :roll:
То и на мен ми е едно депресирано тези дни......много гадно! Ама не съм си оплесквала тренировките и храната. Признавам само маалко я намалих ( като ми е кофти не ми се яде) :-/
казано от Cedar на 06.05.09, 06:08:
Ами това е от мен. Лека да ви е вечерта.Дивичка, ти къде живееш точно....? Много кофти без свястна зала :roll:
То и на мен ми е едно депресирано тези дни......много гадно! Ама не съм си оплесквала тренировките и храната. Признавам само маалко я намалих ( като ми е кофти не ми се яде) :-/
Седар, аз живея в една вилна зона между Варна и Албена. На 19 км от Варна долу-горе.Тя заличката не е лоша, но не става за тежки тренировки. Пък аз не че съм се засилила да вдигам по 100 кг. На Албена има фитнеси, обаче са ебаси цените
Тази депресия е обхванала всички май. Когото срещна е като буреносен облак. Да не говорим, че нямам грам енергия.Ужас. Така не е било сякаш досега
06.05.09
06:27
Осъзнайте се бе хора, щом аз дето съм ужасно податлива на лошо настроение, съм в позивитивно настроение.. значи всеки може... значи и вие можете :-)!!!!
казано от Denichkata на 06.05.09, 06:27:
Осъзнайте се бе хора, щом аз дето съм ужасно податлива на лошо настроение, съм в позивитивно настроение.. значи всеки може... значи и вие можете :-)!!!!
Дени, аз не съм в лошо настроение. Просто съм крайно преуморена от всичко. От ноември, като съм се метнала със сто дини под една мишница, та не се спрях. Ако искам да започна лятото както трябва ,наистина ми се налага малко да почина.
Позитивизмът е важен наистина
казано от diva 97 на 06.05.09, 06:21:
казано от Cedar на 06.05.09, 06:08:
Ами това е от мен. Лека да ви е вечерта.Дивичка, ти къде живееш точно....? Много кофти без свястна зала :roll:
То и на мен ми е едно депресирано тези дни......много гадно! Ама не съм си оплесквала тренировките и храната. Признавам само маалко я намалих ( като ми е кофти не ми се яде) :-/Седар, аз живея в една вилна зона между Варна и Албена. На 19 км от Варна долу-горе.Тя заличката не е лоша, но не става за тежки тренировки. Пък аз не че съм се засилила да вдигам по 100 кг. На Албена има фитнеси, обаче са ебаси цените
Тази депресия е обхванала всички май. Когото срещна е като буреносен облак. Да не говорим, че нямам грам енергия.Ужас. Така не е било сякаш досега
19км.....далечко е! А аз си мислех, че Траката е далече ( аз там живея ):cheese:
06.05.09
06:35
Ако е преумора само може ;-)
Почини си хуууубаво!
Зареди не само със сили, ами и с позитивна енергия!
казано от Denichkata на 06.05.09, 06:27:
Ей, още малко да се позатопли и всичко ще си дойде на мястото ;) Повече слънце = повече серотонин %-P
Да ги махаме тия панталони и блузи, че ми писна и да се навличам с дрехи вече ;)
Седар, аз живея в една вилна зона между Варна и Албена. На 19 км от Варна долу-горе.
Като си го представих едно такова чисто, зелено, море... Дива, ти живееш в приказките!!! :)
Мнението беше редактирано от maria на 06.05.09 07:07.
казано от Мария Никифорова на 06.05.09, 06:36:
Седар, аз живея в една вилна зона между Варна и Албена. На 19 км от Варна долу-горе.
Като си го представих едно такова чисто, зелено, море... Дива, ти жовееш в приказките!!! :)
Верно е Миме. не си сменям местоживеенето за нищо/освен за вила на Средиземноморието/
казано от Мария Никифорова на 06.05.09, 06:36:
Като си го представих едно такова чисто, зелено, море... Дива, ти жовееш в приказките!!! :)
Абе друго си е човек да има апартамен на центъра ;)
Дам, всичко е близо до центъра ;-)
Дива, пиеш ли витамини? Наложително е щото в този сезон.
казано от Winnie на 06.05.09, 07:58:
Дам, всичко е близо до центъра ;-)
Дива, пиеш ли витамини? Наложително е щото в този сезон.
Пия аз .....нищо не пия. Ами честно не знам на кое да вярвам. Всичко е едно химизирано , ужас Мисля да си вземе жен-шен и неуробекс
06.05.09
16:30
diva 97 на Нау витамините знам, че са от натурални съставки имат специални за трениращи жени. Пък Уини май някакви на Оптимум щеше да пие...
казано от Иван Шишманов на 06.05.09, 16:30:
diva 97 на Нау витамините знам, че са от натурални съставки имат специални за трениращи жени. Пък Уини май някакви на Оптимум щеше да пие...
Мерси Иване, не се бях сетила че и витамини имат. На тях им вярвам като че ли. Ще прегледам каталога
06.05.09
17:15
казано от diva 97 на 06.05.09, 16:40:
Мерси Иване, не се бях сетила че и витамини имат. На тях им вярвам като че ли. Ще прегледам каталога
Дива, аз пия ЕВА житамините на NOW и съм адски доволна - определено победих пролетната умора с тяхна помощ
казано от Венцеслава Атилова на 06.05.09, 17:15:
казано от diva 97 на 06.05.09, 16:40:
Дива, аз пия ЕВА житамините на NOW и съм адски доволна - определено победих пролетната умора с тяхна помощ
Ще ги пробвам. Тука до нас набарах един магазин с почти всички продкти на Нау. Хич не обичам да поръчвам, да чакам, куриери, бляк
Хайде и аз да драсна някой ред.
Еми просто откачих и взех доста крайни мерки по въпроса с моето оформяне.Тоест си дадох начален тласък, защото ми писна да чакам закъснял ефект от всичкото ...Спазих си обещанието и не тренирах цели 3 дни моля ви се
Предната седмица обобщено протече така:
Храна - мнооого крайно НВД/15-20 гр въгл.само от зелении/, може и в кетоза да съм знам ли???.Орязах калории, въглехидрати, че и мазнините май. Махнах млечните без изварата, без моркови, без маслини, абе само зелени зеленчуци в големи количества, пиле, риба, яйца/1 жълътък и много белтъци/. Белтъка го държа около 100 гр, мазнините са от риба, зехтин, тук-там ленено семе жълтък, и ядки
Това си го позволих, защото не тренирам с тежести тези дни, даже почти не тренирам. Ще изкарам така още 1 седмица и после влючвам въглените.
Тренировки -във вторник и неделя беше Таебо, в събота едно кросче в градината - 40 мин. Другото шетане
Вода - 3 л
Добавки - цинк, магнезии, б комплекс/няма дивизии за витамини още.../, червено вино ;-P
В резултат на всичкото това се чувствам чудесно. Починах, спаднаха ми краката, течностите се разкараха най-после, брича е наполовина, даже и на кг съм свалила. Корема ми не е подут.
Изводите са че повече няма да претренирам и си оставам на НВД. Вече съм почти сигурна че правя реакция от въглехидратите. Оставям си само ориз и овес/ечемик/ и тук там мед, плод..Още мисля трениорвките си. Това ми е проблем определено. Почна ли да трениром малко по-тежко и винаги ми реагира тялото кофти. Във всички случаи обаче повече от 4 тренировки няма да правя.
Хайде ще пиша пак и ще пратя снимки. Снимах се преди тази седмица и ще се снимам след нея пак. Ако си намеря кабелчето ще взема и да ги кача. Лека
Браво Дива, много се радвам че си си направила равносметка и сама си се усетила, днес ми дойде цикъла и може би ще почна да спадам и аз, дано, та да видим :)
11.05.09
11:57
Хубава раносметка,Дива.Щом си орязала карбото,остави мазнините поне до 1 грам на кг ;-) Сега ти остава да разбереш къде е баланса в тренировките ти ;-)
Нали обещах да ви държа в течение, че и себе си за това какви ги върша.
Продължавам стриктно НВД. Въглените са между 0,3- 0,5 гр на кг.Храната ми е доста и изчистена и както обещах възможно най- качествена. Поради стестнения финансов бюджет предните няколко дни белтъка беше от пиле на грил и тук там извара. Боже 4 дни пиле на грил със зелена салата - ужаааас, хврък. Днес вече се нормализират нещата откъм разнообразие поне.
Днес изядох насила 1 филия немски фитнес хляб с миш-маша на обяд, защото тренирах и не ми се ще да се изтезавам все пак. Пък и нали не се горели мазнини без въглехидрати. Въпреки хляба пак съм под 30 гр.въглени за деня.
Тренировките май ще са следните:
горна част, кардио
крос
долна част кардио
таебо
Откакто не тренирам крака се чувствам супер. Направо не знам как ще ги включвам. Хич няма да ги товаря. Ще пиша впоследствие за тази тренировка. Явно съм не ми е писано да тренирам крака като хората. Или по-скоро не се превръщат в това, което аз харесвам.
Тренировката:
7 мин.вело
скрипец широк хват отзад - 3 х 10 с 20 кг
гърди от лег с лост - 3 х 10 с 8 кг май
скрипец тесен хват отпред - 3 х 10 с 20 кг
странично рамо - 3 х 10 с 2 х 4 кг
френско с лост - 3 х 10 с незнам колко
бицепс от седеж с двете - 3 х 10 с 2 х 4 кг
коремни - 3 х 30 с диск
5 мин.вело
20 мин.кростррен
5 мин.вело
стречинг
Очакваше се да ми е паднала силата, ама тои времето беше заспало.
Хайде и едно меню да пусна. Не ми се карайте , че е малко, само до събота ще е така. Искам да станат 2 пълни седмици на жестока рестрикция, после ще ги редувам с 2 на по-високи калории и въглени. Трябва да го махна тоя брич докрай - спешноооо е вече.
Не закусвам - да напомня само.
6.00 - кафе, вода
чистене/аман, край нямаше/ - 2 часа и 15 мин. - баня
10.00 - кафе, вода
12.00 - извара, ленено семе, 100 гр броколи на пара
13.00 - миш - маш/ 1 яйце, 2 белтъка, 2 чушки, 1 домат, малко лук и чесън. БЕЗ сирене или извара/ - филия немски хляб
15.30 - кафе, вода
16.00 - 17.15 - тренировка
19.30 - чаша мавруд с 20 гр пуешко, доматче, сирене лайт 15-20 гр
20.40 - 200 гр пъстърва на скара, зелена салата
предстои 100 гр извара с краставица
Вода 2,5 л, цинк, магнезии
Това е май. Олекна ми. Хайде до скоро
13.05.09
19:24
;-) Дива,нали знаеш,че ако държиш нисък % карбс,трябва да вдигнеш мазнините и обратното(знам,че знаеш,само напомням)
Мнението беше редактирано от Мила на 13.05.09 19:25.
казано от Mon coeur est a vous на 13.05.09, 19:24:
;-) Дива,нали знаеш,че ако държиш нисък % карбс,трябва да вдигнеш мазнините и обратното(знам,че знаеш,само напомням)
Знам сърчице, старая се да не ги забравям. Може би са около 0,8-1 грам на кг. Гледам да присъстват, но не се уливам. Само - зехтин, риба, ядки, лен и рядко сирене.
Здравейте хора. Доста рядко пиша, но по-важното е че действам върху моето оформяне. То какво ли да пиша ...
С две думи :
Тренировките протичат долу-горе така, с изменения в зависимост от възможностите ми за трениране.
Вторник:
- кардио/кростренажьор, вело тичане/ 30-40 мин.
клек - 1 х 20 с лек лост
напади - 1 х 15 на крак с леки
тяга - 1 х 20 с леки
адуктор - 1 х 25
абдуктор - 1х 25
глутеус ритник - 1х 20
10 мин.вело или крострен
Четвъртък: тежести и кардио
7 мин крострен
гръб
гърди
рамо
трицепс
бецепс
корем
20-30 мин крострен и вело
Събота:
крос в морската 30-40 мин
клек - 1 х 20
тяга - 1 х 20
адуктор - 1 х 30
абдуктор - 1 х 30
напади . 1 х 15 на крак
10 мин.крострен или вело
Неделя:
ТАЕБО
Понякога разменям дните и тренировките. Миналата седмица правих 2 пъти тежести и 2 пъти кардио и нямах таебо.Абе както ми е кеф. За горна част тренирам с малко повторения, тежко. Краката не ги товаря много и правя само 1 кръг и ми е добре.
Храната си е НВД, защото ми е вкусно и готино. Хапвам салати с риба, пиле, зеленчуци във всякави варианти, извара, малко сирене, яйца, ядки тук там. В тренировъчните дни хапвам по някоя филия, плод или ориз или овес/ечемик/, даже и шоколад.
Водата е около 2,5 - 3 л
Това е за сега. Пак ще докладвам. Добре се чувствам общо взето
Дива, я малко по-редовно и ти, най-малкото защото липсваш на хората тук, и на мене!!