Видове упражнения в фитнес!

10.07.09
20:26

Може ли да ми кажете какви упражнения са най-ефикасни в фитнеса и колко вида серий и тъй нататък и кое не си струва да правя! И хубаво ли е да се правят упражнения на пирамида от по тежко към по леко и намалявам повторенията?

10.07.09
20:30

казано от Sleart на 10.07.09, 20:26:

Може ли да ми кажете какви упражнения са най-ефикасни в фитнеса и колко вида серий и тъй нататък и кое не си струва да правя! И хубаво ли е да се правят упражнения на пирамида от по тежко към по леко и намалявам повторенията?

Ти тренирал ли си досега ?

10.07.09
21:33

казано от Владимир92 на 10.07.09, 20:30:

казано от Sleart на 10.07.09, 20:26:

Ти тренирал ли си досега ?

Явно не... Щом има уред, и всяко упражнение си струва правенето и нещата, които развива, няма упражнение, което да не си заслужава правенето, или да не си струва... Това са пълни измишлиотини, потърси в нета, и ще намериш каквото ти трябва. Много ти е общ въпроса. О-о

Мнението беше редактирано от El padre на 10.07.09 21:34.

11.07.09
07:13

Тренирал съм силово но не в фитнес имам си понятия от някои фитнес уреди но въпросът ми е понеже нямам стаж сега 2 седмица (х3 на седмица) ще ходя на фитнес и ще правя кръгови упражнения но искам да знам какви упражнения и сериите и след като почна програма каквоа “деформация” да направя на начина си на трениране?!

11.07.09
07:31

Струват си базовите упражнения: клек, мъртва тяга, лежанка, военна преса, гребане, набиране + техните вариации. Критичното във всички упржнения е правилното изпълнение. При грешно изпълнение рискуваш травми.

Също така не е добра идея да се правят всичките в една тренировка, твърде са натоварващи.

Мнението беше редактирано от usgsus на 11.07.09 07:31.

BU

11.07.09
08:08

Помогни си сам,за да ти помогне и бог. :)

11.07.09
09:50

Ами админа на фитнес-бг също ме посъветва да правя 2 седмици всичко което ми падне за да стресирам мускулите и да свикна.До колкото клекове и мъртва тяга твърдо съм решил НИКОГА да не ги правя защото са адски опасни дори и при правилно изпълнение +това съм и леко изгърбен и не искам да имам дископати херний още на младини.Мани тая работа!

11.07.09
09:59

казано от Sleart на 11.07.09, 09:50:

До колкото клекове и мъртва тяга твърдо съм решил НИКОГА да не ги правя защото са адски опасни дори и при правилно изпълнение +това съм и леко изгърбен и не искам да имам дископати херний още на младини.Мани тая работа!

И кой те излъга, че едни от най-ефективните упражнения били адски опасни? Някой неграмотен инструктор или аверите ти от залата?

11.07.09
10:05

без клекове и тяги какво ще правиш в залата?

11.07.09
10:12

Ами пробвал съм кръста мен ме боли само като седа прав от гърбицата а представете си от клекове и тяга на един фр неговия фр след 3 години фитнес получи херния от клековете и 1 година след това дискова херния както е дигал изпука му е нещо и е паднал на земята! и не е можел да стане после! мн го е боляло! има упражнения за крака за гръб за всичко какво толкова ако не ги правя !

11.07.09
11:11

Това, че някои не познават думата ‘’мярка’‘, не значи че клека и тягата са опасни при правилно изпълнение. Опасни са, да, защото позволяват големи тежести и дразнят егото. Несъобразителният ще опитва да вдига тежко за сметка на техниката.
Това не са незаменими упражнения, но определено са двете упражнения, които най-силно стимулират мускулен растеж.

11.07.09
12:13

казано от Sleart на 11.07.09, 10:12:

Ами пробвал съм кръста мен ме боли само като седа прав от гърбицата а представете си от клекове и тяга на един фр неговия фр след 3 години фитнес получи херния от клековете и 1 година след това дискова херния както е дигал изпука му е нещо и е паднал на земята! и не е можел да стане после! мн го е боляло! има упражнения за крака за гръб за всичко какво толкова ако не ги правя !

Тук виждам два проблема.
1) Неинформираност
2) Бягане от проблема

1)Тягата и клека не са опасни!!! Начинът, по който приятелите ти правят тяга и клек, е опасен! Правилното изпълнхение е от критична важност! Да спазваш правилна техника не е трудно ако използваш тежест, с която можеш да се справиш и ако си я научил разбира се.

2)Проблема е, че стойката ти е скапана. Затова те боли кръста, а не защото дадено упражнение е лошо. Трябва да си оправиш стойката и тогава няма да те боли кръстта. Ако ти се занимава пиши ще помогнем.

Мнението беше редактирано от usgsus на 11.07.09 12:14.

11.07.09
12:38

Естествено,че искам да си я оправа опитвам се да ходя изправен,спя на матрак седя горе долу изправено,значи проблема е S-форма на гръбнака смисъл таза е напред леко изпъкнали плешки и глава ми е напред не на нивото на раменте, но не сам критичен случай де!

11.07.09
16:35

казано от Sleart на 11.07.09, 12:38:

Естествено,че искам да си я оправа опитвам се да ходя изправен,спя на матрак седя горе долу изправено,значи проблема е S-форма на гръбнака смисъл таза е напред леко изпъкнали плешки и глава ми е напред не на нивото на раменте, но не сам критичен случай де!

Дайте му упражнения и да се спира вече с тази тема... Щом ние неможем да ти помогнем, иди на лекар, той ще ти каже как да стоиш и как да ходиш, ако ти каже, че фитнеса не е полезен не го слушаи, сигурно е някой 60 годишен пред пенсия и да не ти прави впечатление, правилната техника = напредък , неправилната техника = контузии и изкривявания.

11.07.09
18:57

За да си оправиш извивката в кръста трябва да се активират и заздравят глутеусите, да се разтегнат сгъвачите на бедрата, да се заздрави коремът.
1)глутеус мост за активация на глутеусите, а след това pull through Дръж гърба колкото се може по-изправен.

2)Разтягане на сгъвачите на бедрото: пример Заставаш в положението от дясно, държиш гърба колкото се може по-изправен и се опитваш да “ритнеш” напред с задният крак. Трябва да се усети напрежение отпред и нагоре по бедрото, задържаш за 10-тина секунди и “потъваш” напред. Ще се наложи леко да увеличиш разкрача. Коремът трябва да е стегнат през цялото време и кръстът не трябва да се извива(малко трудно се постига)

3) dead bugs за лорема. Прави ги! Важното е кръстът да се допира до земята през цялото време. Ако се вдигне от земята значи си свалил твърде много краката си.

За гърбицата ето

Прави Scapular Wall Slides (SWS), Prone Cobras, face pulls + Thoracic Extension on PVC Pipe. Всичките са в горния линк.

Най-важното е постоянно да си напомняш правилната стойка, защото упражненията не са магически. Те само задравяват нужните мускули, от теб зависи дали ще използваш тази сила.

ПС: Изпълнявай ги поне 3 пъти седмично

Мнението беше редактирано от usgsus на 12.07.09 06:27.

11.07.09
20:04

казано от usgsus на 11.07.09, 18:57:

За гърбицата ето

След като влезох в този сайт за гърбицата, компа ми прехвана някакъв вид вирус, без да тегля или натискам нищо, с който ми повреди половината софтуер! Skype, dictionary, MSN, camtasia studio, bitcomet и д.р не тръгват! Всеки момент може да изключи компа, знам ли... РАЗКАРАЙ ВЕДНАГА ТОЗИ ЛИНК ПРЕДИ ХОРАТА ДА СА ПРЕХВАНАЛИ ВИРУСА!

11.07.09
20:06

Проблема е в твоят компютър, линка си е наред. Помисли си къде още си ходил ;)

11.07.09
20:17

Здравей приятел! :) За клека и тягата мога да ти кажа само хубави неща, ако подходиш към тях както трябва, а ако се изсилваш и тренираш неправилно вече това е друго нещо, имам един познат,  няма един месец тренировки и прави максимално повторение на клека със 90 кг, а няма един месец тренировки и получи херния така поне той ми каза, което не е хубаво :(

11.07.09
20:32

казано от Петко К на 11.07.09, 20:06:

Проблема е в твоят компютър, линка си е наред. Помисли си къде още си ходил ;)

YouTube.com, MySpace.com, Skype.com, Abv.bg, bb-team.org и този сайт за гърбицата, според теб от майспеис ли съм хранал вируса? или от Ютуб?

11.07.09
20:46

Ако трябва да гадая, залагам на скайпа :lol:
Но линка си е ОК.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1