Препоръки за програмата ми.

12.07.09
17:02

Здравейте,
Аз съм момче на 14 год. 183 см. 74 кг.Стремя се към покачване на мускулна маса, но тренирам и баскетбол и се чудя дали тичането ще ми попречи много.Ходя на фитнес около месец и изпълнявам тази програма ,но днес реших да тренирам по тази ,която сам си направих.Приемат се всякакви критики.

Понеделник: Бицепс,гърди и корем
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб,трапец и корем
Четвъртък: Рамо,трицепс корем
Петък: Почивка
Събота: Крака и корем

Бицепс:

Бицепсово сгъване с дъмбели  - 4x7
Скотово сгъване - 4x7
Концентрично сгъване 4x7

Гърди:

Лежанка - 4x7
Избутване на дъмбели от полулег - 4x7
Флайс - 4x7
На машина - 4x7

Гръб и трапец:

Придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 4x7 и зад врат 4x7
Придърпване на хоризонтален скрипец - 5x7
Гребане с дъмбел - 4x7
Чукчета - 4x7
Трапецовидно повдигане на рамене - 4x7

Рамене:

Раммени преси - 4x7
Повдигане на ръце в страни - 3x7
Повдигане на ръце напред - 3x7
Разтваряне на пек-бек машина - 4x7

Трицепс:

Повдигане на щанга от лег с тесен хват - 3x7
Трицепсово разгъване на скрипец - 4x7
Трицепсово разгъване на машина - 4x7

Корем:

Коремни преси - 5x20
Повдигане на крака - 5x15
На машина - 5x15

Крака:

Лег преса - 3x12
Бедрено сгъване - 4x15
Повдигане на пръсти от седеж - 4x15
Калф машина - 4x15

Темата беше редактирана от fr3ak_0u7 на 13.07.09 14:26.

12.07.09
23:15

еми като цяло програмата ти е добра.Флайса го прави след лежанките , пек-бек се спелува пек-дек,за гръб прави мъртва тяга и махне тея чукчета,и мисля ,че сериите са ти множко.Не си давай толкова зор имаш много време пред теб.
Т’ва е от мен.Дано сам помгнал

13.07.09
04:25

Какви са тия 5 серии на упражнение?Вярно,че си атлетичен за тая възраст но все пак.Не знам и колко време ще ти отнемат всичките серии.Освен това ще слагаш по-малка тежест отколкото ако са 3-4 серии.Раменните преси които развиват раменете са едва трети.Но ако са първо упражнение ще имаш по-голяма сила и ще използваш по-голяма тежест.Съответно по-големи мускули.При краката също-легпреса и бедрено сгъване са трето и четвърто,а за прасеца първо и второ място.При краката се правят 12-15 повторения с 3-4 серии.И за гърди обикновено след лег следва полулег и едва след това флайс.

13.07.09
10:02

Значи да намаля сериите от 5 на 3-4,да сложа рамменните преси пред всички други упражнения за рамо,флайс след лежанките,бедрено разгъване и лег преса след прасец и повече повторения при краката.

Edit: Ще направя промените в най-горния пост, ако има още грешки в програмата моля да ме уведомите и благодаря за отговорите!

Мнението беше редактирано от fr3ak_0u7 на 13.07.09 10:05.

13.07.09
10:13

Извинете ,но имам и още един въпрос.При тренировка за крака на лег-пресата има ли вероятност от разкъсване на херния ,защото аз съм опериран от херния и не знам...

13.07.09
12:10

Да,намали на 3-4.Раменните преси-първо упражнение.Флайса след лежанките.Краката-1.Лег-преса, 2.Бедрено сгъване, 3.Калф машина, 4 Повдигане на пръсти от седеж. Това разтваряне за задно рамо се нарича разтваряне на пекбек машина,както го беше написал в началото.Даниел,който те поправя не е много запознат с имената на упражненията.И неправилно те коригира.
Опитай програмата.Сигурно ще ти е тежка и ще окастриш по 1-2 серии за някои упражнения.За хернията и легпресата.Смятам няма е опасно,ако правиш с по-малки тежести.Използвай 45-градусова преса.Опираш задните части плътно в долната част на седалката.Движението и натоварването да се поемат изцяло от краката,а не от корема или кръста.Според мен трябва да внимаваш и при чукчетата.Натоварването е надолу,не слагай големи тежести докато мястото се укрепи и заздравее.

Мнението беше редактирано от Миро на 13.07.09 12:12.

13.07.09
13:44

А не ти ли е малко раничко за фитнес? Все пак си 14 годишен...

13.07.09
14:34

@Миро много благодаря за съветите, от херния съм опериран много отдавна ,но се питам дали трябва да си взема някакъв специален колан ?

@Милов не мисля ,че ми е рано.Да наистина като възраст съм малък ,но мисля ,че с физиката изпреварвам доста от по-големите ,които познавам.

13.07.09
16:15

Добре е да вземеш предпазни мерки за всеки случай.Някакъв специален колан,бандажи,нещо там измисли.Да си спестиш много ядове и неприятни истории,че лошото бързо идва.След още година-две мускулите и тъканите ще укрепнат още и може би тия мерки ще са излишни.
Милов по принцип е прав за 14-годишните.Но ти не си като всички :).По-добре си физически от много мъже и съвсем правилно му отговаряш.

13.07.09
20:50

Абе аз си го казвам, защото на неговите години и аз се различавах доста от другите, но това не ти пречи да се увредиш на тази възраст.
Ти си решаваш, но поне внимавай!

13.07.09
21:04

Ами абсолютно всяко упражнения го чета по няколко пъти, гледам по сайтове на видео как се прави.Гледам да се интересувам ,тъй като тренирам от малък и сега наистина съжелявам за това ,че се претовархвах.Напълно разбирам ,че тук пренатоварването и неправилното изпълнение на упражненията може да доведат до доста по-сериозни контузии от тези ,с които съм се сблъсквал ,затова се опитвам да внимавам възможно най-много.Все пак благодаря за загриженоста :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1