CrossFit

Прескочи до:

14.07.09
15:04

5 х 1 - Press - 75/80/80/80/80
5 х 3 - Overhead squat - 50
5 x 5 - Bench Press - 105

14.07.09
16:25

днес комплекс за бегова издръжливост...
5x400м. run…2min. rest
третата и четвъртата обиколка беше на магия...петата бях вече изтръпнал целия и ми се получи доста бърза..!!!!-прасци, рамене, гръб...всичко беше на камък.
21-22 минути трениорвка...цял ден скована мускулатура, без аналог..:))))

Crossfit for life..:)))))))))

14.07.09
16:29

Вики, между рундовете колко ти беше почивката...?

14.07.09
18:51

казано от slavko на 14.07.09, 16:29:

Вики, между рундовете колко ти беше почивката...?

Официално няма почивка. Но в действителност, пораздишвах между сериите на суинга и набиранията, нямаше как. Иначе след набиранията хуквах веднага и като си направех 2 обиколки (800 м) веднага мятах суинговете. Мисля, че следващия път ще съм доста по-добре с ритъма, защото вече знам какво да очаквам.

Мнението беше редактирано от Vic на 14.07.09 18:52.

14.07.09
19:28

Днес и аз кросфитих  :Д Фран..  Щангата беше 40кг  (аз съм 70-2 :Д ) 1вата серия прекъснах на 18 тръстер  ии след малко почивка я завърших,набирания бързо ги направих (21 без прекъсване явно бързо се справих с техниката) ии до тук беше :Д следващите 15 тръстера на 2 или 3 пъти ги направих,  набиранията правих почивка на 10то след като завърших 15то  лежах...лежах..  докато събера каквото е останало от мен за последния сет ..на 3 пъти напраих  9те  тръстера , а набиранията по 2, по 3, едва едва ... ТРУП!!След края  лежах 5-10 мин. на земята беше ми причерняло пред очите последните 2-3 набираниям но не се отказах.Докато гледаш е лесно и си казваш боже това ще го направя и аз без да почивам, но като започнеш нещата стоят по съвсем друг начин ! 
П.С извинявам се ако упражнението не се казва  тръстер но не ми се рови за точното име :Д

14.07.09
20:07

баш тръстър си е. :)

15.07.09
06:09

InSenz…а добре дошъл и на теб в клуба...така е приятел, острани гледаш лесно и си викаш “аз ли бе”..:)))....но като се запретнеш особено на Фран-а и разбираш за какво иде реч...

15.07.09
06:14

казано от InSeNz на 14.07.09, 19:28:

Днес и аз кросфитих  :Д Фран...

InSeNz!
Честито посвещение! Як комплекс си направил и най-важното - довършил си го докрай! Браво!

15.07.09
17:25

Сряда, 15.07.2009

Комплекс “DT

Five rounds of:
  * 155 pound (70 кг) Deadlift, 12 reps
  * 155 pound Hang power clean, 9 reps
  * 155 pound Push jerk, 6 reps

For time

Моето време - 09:33 мин

Има и видео на първи и пети рунд, но ще го добавя утре...

Предмишниците ми станаха като на Попай Моряка. Бях с ръкавици, защото раната на лявата ми длан не е заздравяла, съхне и се цепи. Което пък от своя страна затрудни хвата в някаква степен и ме умори допълнително.

Честно казано, отдавна бях хвърлил око на този комплекс, но го причислявах към най-тежките и все си намирах оправдание да правя нещо друго. Първият рунд беше относително лек. Още на втория започнаха да ми изтръпват предмишниците и прекъсвах обръщанията след 5-тото повт, за да не изтърва щангата. Push Jerk не представляваше проблем. Още един комплекс, който е добре да се прави когато си свеж и отпочинал.

Лека вечер!

15.07.09
21:49

ето...след Eva

15.07.09
21:51

сега искам, не искам няколко дена без набиране...ужасна болка..може би сега почва да се усеща...наобед като си ги изрязвах, имаше мръвка за една скара да направиш..:)))))))))))

15.07.09
22:34

http://www.youtube.com/watch?v=Rx9hio4xHVM
е добре де, това как се постига...

16.07.09
05:04

казано от slavko на 15.07.09, 22:34:

http://www.youtube.com/watch?v=Rx9hio4xHVM
е добре де, това как се постига...

Rob Orlando е голям звяр! Респект!
Този клип си го изтеглих от crossfit.com и съм го гледал поне 10 пъти. Нямам думи...

Между другото, смятам да направя нещо подобно, но с по-човешки тежести.

Например:
- Тръстър 80 кг
- Тяга 160 кг
5-4-3-2-1

Правил съм тръстър със 100 кг, но 1 повторение. Не мисля, че ще мога цял комплекс...

16.07.09
13:38

Fran 9:45.

16.07.09
13:55

Видеото към предния пост... CrossFit “DT”  - 15.07.2009

Мнението беше редактирано от Vic на 16.07.09 13:59.

16.07.09
13:58

казано от Никола на 16.07.09, 13:38:

Fran 9:45.

Кое те мъчи повече - тръстърите или набиранията?

Иска ми се да направя Фран едновременно с някого. Така ще има състезателен елемент и резултатите ще се подобрят рязко  :coolsmirk:

16.07.09
20:47

challenge аccepted…:)))))))))))))

17.07.09
10:45

”Кондиционен Тест” на Петко:
20/15/10/5 го направих времето точно 4:59 :) every second counts :D

17.07.09
12:14

казано от InSeNz на 17.07.09, 10:45:

”Кондиционен Тест” на Петко:
20/15/10/5 го направих времето точно 4:59 :) every second counts :D

Браво! Сега си избери Синди или Челси  (стр. 9 от темата) и след една седмица ги мятай. А лично ще го направя днес, по възможност.

17.07.09
12:36

Следващата седмица ще ги направя и 2та :) 2 неща който ми направиха впечатление 1во нямам въздух задъхвам се постоянно и 2ро ако са малко калорийте за деня по добре да не правя кросфит (ще ги увеличавам колкото се може повече.Обмислям и вариянт за ВМ НВД вместо ВВД какво ще кажете ?) С кросфит може ли да се покачва маса ?  Защото искам да покача още поне 5 кг с времето не бързам.

17.07.09
14:30

казано от InSeNz на 17.07.09, 12:36:

Следващата седмица ще ги направя и 2та :) 2 неща който ми направиха впечатление 1во нямам въздух задъхвам се постоянно и 2ро ако са малко калорийте за деня по добре да не правя кросфит (ще ги увеличавам колкото се може повече.Обмислям и вариянт за ВМ НВД вместо ВВД какво ще кажете ?) С кросфит може ли да се покачва маса ?  Защото искам да покача още поне 5 кг с времето не бързам.

- Аз съм на ВМ НВД.
- Това за въздуха е нормално. Ще свикнеш и нещата ще се подобряват.
- Не мисля, че е удачно да правиш и двата комплекса в една седмица. По-добре да редуваш силов комплекс и такъв за издръжливост. Аз се старая да има къси като продължителност и дълги в различните тренировки, не само от едните. Например, има комплекси които се правят за време, други са максимален брой рундове за фиксирано време. Сравнително рядко има комплекси, в които фактора време не е определящ.

А има и такива като Линда, които ти разказват играта отвсякъде!  :lol:

П.П. Можеш да качиш и маса. Виж снимките на кросфитърите в www.crossfit.com!

Мнението беше редактирано от Vic на 17.07.09 14:34.

17.07.09
15:27

Мъчи ме интензивността, Вик.По едно време толкова ми причерня, че виждах само централно...

17.07.09
16:26

казано от Никола на 17.07.09, 15:27:

Мъчи ме интензивността, Вик.По едно време толкова ми причерня, че виждах само централно...

Същата работа, особено в началото. Колко серии съм изкарал със затворени очи...

Хубавата новина е, че се свиква и овладява. Лошата... хм... не става по-леко. Колкото повече задобряваш, толкова повече кг слагаш на щангата или по-бързо се движиш. И пак е тежко  :coolgrin:

Но аз обикновено си казвам така: “Ако беше лесно, всеки щеше да го прави!”

17.07.09
16:37

Петък, 17.07.2009

Комплекс “Cindy”

* 5 Pull-ups
  * 10 Push-ups
  * 15 Squats

As many rounds as possible in 20 min

Яко комплексче! Направих 21 рунда. В началото за 2 минути завъртях 3 рунда, но оттам нататък се движех със скорост 1 рунд в минута. На пръв поглед е нищо и никакъв комплекс... обаче, за мен това бяха 105 набирания, 210 лицеви опори и 315 клека за тези 20 мин. Мисля, че съм състояние да добавя още 2 рунда. Следващия път ще разберем  ;-)

Приятна събота и неделя!

20.07.09
16:27

Понеделник, 20.07.2009

The Bear Complex
5 сер х 7 повт, почивка между сериите, колкото е необходимо от:
- Power Clean (силово обръщане)
- Front Squat (преден клек)
- Push press (Пуш преса)
- Back Squat (заден клек)
- Push press (пуш преса)
(гореизброеното e 1 повт!) Започнеш ли серията, нямаш право да пускаш щангата, само докосваш земята и започваш новото повторение.

Тежестта е по избор. Правил съм го с 50 и със 60 кг и двата пъти беше тежко. Днес го направих със 70 кг!

Впечатления:
Още на втората серия започнах да се псувам и имах сериозно намерение да се откажа или поне да намаля кг на щангата. Така и така бях почнал, реших да карам докато мога, пък да става каквото ще. Нещо не можех да си представя как ще го завърша успешно този комплекс... Третата серия ми беше най-трудно... Целият течах, ръцете се хлъзгаха по щангата. За Четвъртата серия сложих ръкавици. Малко ми просветна, но я завърших с триста зора... Петата серия се стегнах като за финален спринт и... успях!!!

Доволен и донякъде приятно изненадан от себе си. Въпреки, че щангата беше значително по-тежка, между сериите се чувствах по-добре от първия път преди няколко месеца. Дишането възстановявах сравнително бързо, без да се търкалям по пода  ;-P

Има и видео на 1-ва и 5-та серия, но ще го кача утре.

Толкова. Лека вечер!

20.07.09
17:33

Здравейте !
Въпреки че от 3-4 месеца съм на фитнес, и въпреки че качвам ММ , неможах да се сдържа  и в събота доста се поузорих с някакъф кросфит комплекс  -на базата на собствено тегло . Имаше 12 рунда , аз издържах 7 :D . И въпреки че ми пречи на качването на маса, смятам другата събота пак да си се тръшна от изтощение.  Много ме радва тази техника :) . 
Поздрави- младши бодибилдър.

21.07.09
14:47

казано от Xsly на 20.07.09, 17:33:

Здравейте !
Въпреки че от 3-4 месеца съм на фитнес, и въпреки че качвам ММ , неможах да се сдържа  и в събота доста се поузорих с някакъф кросфит комплекс  -на базата на собствено тегло . Имаше 12 рунда , аз издържах 7 :D . И въпреки че ми пречи на качването на маса, смятам другата събота пак да си се тръшна от изтощение.  Много ме радва тази техника :) . 

Здрасти!

Не бъди толкова сигурен, че кросфит ще ти пречи на качването на ММ. Даже напротив. Оказва се, че натуралния кросфит има по-голям потенциал за хипертрофия от натуралния фитнес.

Кой беше комплекса? Опиши го, моля!

21.07.09
17:51

x2 за хипертрофията...!!!

отчет за днес:
10 rounds of :
10 pull ups
10 dips
10 weighted sit ups(10kg.)
no rest between rounds

ами какво да кажа, Шок и Ужас за 24мин.
без забележки на набиранията, ужасни кофички(не е това моето упражнение и това е !!!), пресите май по-скоро ми бяха за почивка
Препоръчвам ГОРЕЩО комплекса..!!!
след него малко тръстери на 60кг. към 40бр. направих на 5-6 серии, много изморен. Но както казва Вики, почвам да се “окопитвам” доста бързо, това според мен значи, че свиквам здраво с интензивността.
Пак обаче не почивам и съм сигурен, че това се отразява на времената на комплексите, ама тва е, след работа само кросфит ми е в главата..:)))...ще взема да си намеря приятелка, пък и Вики ми търси варненка..:)))

21.07.09
18:48

казано от Vic на 21.07.09, 14:47:

казано от Xsly на 20.07.09, 17:33:

Здравейте !

Здрасти!

Не бъди толкова сигурен, че кросфит ще ти пречи на качването на ММ. Даже напротив. Оказва се, че натуралния кросфит има по-голям потенциал за хипертрофия от натуралния фитнес.

Кой беше комплекса? Опиши го, моля!

Дано да е така..  :) 
Иначе за комплекса който четох - 5 набирания 5 кофи и 10 клека  .  Имаше и timing ( 10 min ) но зо начинаещите казват да се докара до 12 рунда :) .

22.07.09
08:44

казано от Xsly на 21.07.09, 18:48:

... за комплекса който четох - 5 набирания 5 кофи и 10 клека  .  Имаше и timing ( 10 min ) но зо начинаещите казват да се докара до 12 рунда :) .

Интересно звучи! Ще се пробва по-нататък.

22.07.09
09:12

казано от slavko на 21.07.09, 17:51:

...пък и Вики ми търси варненка..:)))

Да помагам ли? И аз познавам няколко ;)

казано от Limka на 22.07.09, 09:12:

Бургазлиики да ти се намират или не ги даваш на цървули  :lol:

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 22.07.09 09:23.

22.07.09
09:29

казано от Иван Шишманов на 22.07.09, 09:22:

казано от Limka на 22.07.09, 09:12:

Бургазлиики да ти се намират или не ги даваш на цървули  :lol:

Само на кросфитъри ги даваме!  :coolsmirk:

Хайде, включвай се в комплексите, ще ти хареса!

Има доста тренировъчни методи и стратегии които няма да доживея.

казано от Иван Шишманов на 22.07.09, 09:33:

:lol:
Че ти си световния шампион по crossfit-комплекса с натоварване на другите със собственото ти тегло мрънкаЛИНДА:
Без почивка до отказ (на жертвата) ти от следното:
мрънкане от лег
оплакване от седеж
обръщане (на всичко в отрицателни емоции).
Основният културистичен принцип, който си внедрил в него, е принципът на негативните повторения (до отказ).
Сори на клуба за спама!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 22.07.09 10:05.

22.07.09
10:34

казано от Oranje на 22.07.09, 10:05:

казано от Иван Шишманов на 22.07.09, 09:33:

:lol:
Че ти си световния шампион по crossfit-комплекса с натоварване на другите със собственото ти тегло мрънкаЛИНДА:
Без почивка до отказ (на жертвата) ти от следното:
мрънкане от лег
оплакване от седеж
обръщане (на всичко в отрицателни емоции).
Основният културистичен принцип, който си внедрил в него, е принципът на негативните повторения (до отказ).
Сори на клуба за спама!

Oranje!
Ей, уби ме! От 5 мин се смея, колегите ме гледат кой с подозрение, кой съчувствено... :lol:  :lol:  :lol:

Иване!
Не ми харесва нагласата ти, ама никак. Орание се мъчи по всякакъв начин да те провокира да се сепнеш и стегнеш. Нищо ти няма на генетиката, човече! Всичко е между ушите! И силата и слабоста. А самосъжалението е самоомагьосване. Обърнал си нещата наопаки. Очакваш да спреш да се оплакваш, като постигнеш формата към която се стремиш, но всъщност е обратното - трябва да спреш да се оплакваш за да постигнеш каквото и да е. И с жените е така. Няма жена, която да търпи мъжа до нея да се самосъжалява. Като за начало, спри да го казваш на глас и да го пишеш.

И не си мисли, че не съм минавал през всичко това и ти говоря празни приказки. Опитай да ме послушаш.

П.п. Пиши ми на Л.С. или на скайп, ако искаш, да не задръстваме тук.

22.07.09
10:41

Oranje, къртиш с чувство за хумор и уместната му употреба :))

Вие май се натискате и тази тема да хвръкне за кръглия класьор пък аз да хвана директен полет за някоя БАНнанова република където си ми е мястото.

CrossFit засега няма да опитвам защото нямам необходимия тренировъчен стаж, та аз едвам още ходя. Тия комплекси така като ги гледам си искат и много въздух, много сила, много енергия и много издържливост както се казва “всяка жаба да си знае гьола” :).

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 22.07.09 10:57.

казано от Иван Шишманов на 22.07.09, 10:56:

Вие май се натискате и тази тема да хвръкне за кръглия класьор пък аз да хвана директен полет за някоя БАНнанова република където си ми е мястото.

CrossFit засега няма да опитвам защото нямам необходимия тренировъчен стаж, та аз едвам още ходя. Тия комплекси така като ги гледам си искат и много въздух, много сила, много енергия и много издържливост както се казва “всяка жаба да си знае гьола” :).

В плана, който ти бях направил, след първоначалните 2-3 месеца промяната нямаше да е бърнър или друга добавка, а...щяхме да включим...и крос-фит. Тъй че не говори глупости, за кросфит никога не е рано. Аз от есента започвам, спри с иваншишманките и разгледай комплексите - има много добри и зарибяващи.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1