Дневник на Allegra

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.07.09
01:31

Явно никой незнае колко струват Перфектил в Бг..

Аз искам само да си запиша наблюденията. От както направих 5 дневната почивка, и смених тренировките не ми се получават нещата (както предстаза дива). Не стига, че се чувствам като топка, коремчето ми е явно, а не плоско както преди, а на всичкото отгоре чувтсвам че както каза някой “правя само вятър във фитнеса”. Като гледам снимки от преди, ръцете ми са били доста по-релефни от както са сега. Незнам какво се обърка, но няма смисъл да продължавам да се залъгвам че тренирам. Най-добре реагирах на суперсериите и кръговите тренировки + мнооого повече кардио.
Няма и смисъл да се оправдавам с новите противозачатъчни, умората, липсата на сън и нервите...това ми е ежедневие, и тялото ми по-добре да свикне вече, вместо да се офлянква! Гледам снимките на другите мацки тук..ами те чудеса вършат със себе си, пък аз още се лутам как да тренирам, как да ям...и докато се лутам, се чувствам адски зле и непълноценно..пък най-хубавите ми години (така казва баба ми сори) си минават, докато аз се опитвам да си намаля обиколката на бедрата. Много тъжна картинка :((

Отностно храната....мисля да мина на НВД до 10-ти август, че после ще съм в Бг и ще ми е малко по-трудно....

15.07.09
05:23

Здравей, Алегра!
Правилно си забелязала, че със суперсериите се топи. То това си е метод за целта. Кръговата тренировка е по-енергоемка, тя също е подходяща за свалянето... намалих ти тренировките, защото онова преди си беше утрепия. Можеш ли сама да се справиш със съставянето на някоя от двете? Опитай и ще ти помогна с мнение, ако искаш ;-)
Не гледай в чуждата паница, не всички имаме еднакви тела с еднакви проблеми :) Някои пък изобщо не са имали проблеми, но са се дерзали около “фикс” проблем.... В крайна сметка, всеки човек си има ритъм и повечето момичета тренират от доста време. ЗА тези неща се иска време наистина, колкото и банално да звучи. Не става за един тренировъчен цикъл.
И още нещо -  хапчетата имат голяма намеса в това да изглеждаш мека и водниста. Не се заблуждавай и не мисли, че не е от тях. От тях е! Пила съм всякакви хормони за щяло и нещяло и повече немисля да поемам риска от доброжелателни експерименти.

15.07.09
06:01

Здравейте ;) Уини, ще се опитам да съставя нещо и ще го пусна за преглед.

14-ти юли:

9:30 филия с котидж, кафе
11-12:30 тренировка
1:00 2 с.л. тиквени семки, 2 с.л. овес, ябълка, кис. мляко
5:00 омлет от 2 яйца, 200 гр. туна, 1/2 чушка, фета, зехтин
10:00 muscle milk, 15 бадема
11:30 4 фат бърнъра

Фат бърнъра ще го пия сутрин след ставане, следобяд и вечер преди лягане х3…днес ударих едно х4 за отскок...да виидм до къде ще стигна с него!

Още се чудя за НВД-то, щото имам малко ядки и разни други неща и не ми се изхвърлят...ще го мисля утре, и без това не мога да ям на сън  :lol:

Утре ми е почивен ден от тренировка и ще намеря малко време да седна и да си съставя нещо подобна на най-успешната според мен  схема до сега...за мен само напади, суинг,  мъртва тяга по много! Иначе нЕма оправия....

Я сега да си опиша и тренировката днес:

3х15:
хиперекстензии - молитва

коремни преси 3х40 редуване с усукване 3х60

3х8:
горен скрипец- долен скрипец
раменна преса- средно рамо

3х10:
лег от наклон- флайс

пул овър 3х12

пътека 15 мин.

Тренировката за горна част също мисля да я модифицирам малко.
Сега аз и моето 4 месечно бебе в корема ми си лягаме  :lol: Поне имам чувство за хумор..

15.07.09
11:39

казано от Allegra на 15.07.09, 06:01:

Фат бърнъра ще го пия сутрин след ставане, следобяд и вечер преди лягане х3…днес ударих едно х4 за отскок...да виидм до къде ще стигна с него!

До никъде....  ;-)

15.07.09
14:14

казано от Мария Никифорова на 15.07.09, 11:39:

казано от Allegra на 15.07.09, 06:01:

До никъде....  ;-)

Защо Мария?

15.07.09
14:18

Това си е мое мнение, аз просто не вярвам, че действат!! Затова!!

Мнението беше редактирано от maria на 15.07.09 14:18.

15.07.09
21:22

13-ти юли:

6:00 кафе и мляко, 2 филии с яйце, месо, фат фрее крема сирене
10:00 12 бадема, muscle milk
12:50-14:10 тренировка (супер беше мога и за по-малко време да я направя)
3:30 маруля, 200 гр. аншуа, фета, зехтин, балсамико
6:00 14 гр. масло, сирене, 2 слайза шунка
9:30 15 бадема, muscle milk
и сега преди лягане сигурно ще хапна нещо.

9:30 филия с котидж, кафе
11-12:30 тренировка
1:00 2 с.л. тиквени семки, 2 с.л. овес, ябълка, кис. мляко
5:00 омлет от 2 яйца, 200 гр. туна, 1/2 чушка, фета, зехтин
10:00 muscle milk, 15 бадема
11:30 4 фат бърнъра
Виж си менюто.Ти СИ на НВД бе човек. Къде ще минаваш... Карай си така, но си изчисти храната.
Махни, кремата, фетата, аншуата, пушените работи. Знаеш че пушеното е солено и гадно, пък млечните задържат вода.Смени ги с нещо си. Съвсем ще се изнервиш без грам въглехидрат. Такъв тип си, като мен май

16.07.09
03:26

Tак и така имам фат бърнър..поне да го изпия! Пък ако ще да работи!
Дива, верно нямам много карбс, но днес доста си мислех по въпроса и накрая май-разбрах къде ми е проблема. Едно, че намалих тренировките, и друго че не си смятам калориите! Не ям боклуци, ама на края на деня калориите са важни...а аз тотални ги пренебрегнах и си мислех “щом ям протеин и фатс, всичко е наред...та ако ще и 3000 ккал да са на ден”..Да, ама НЕ!!!!!!!!!!
Сирената са много мазни и качват калориите много бързо, а дори не се усещат! Маслото и то..какво като е фат, пък тя е важна за организма..важна, важна..колко да е важна ;)
Спирам маслото и безразборното ядене на сирене!!! И се връщам към 5-6 тренировки! Един месец имма до БГ..а съм в най-лошата си форма!

Ето го и 15-ти юли:

8:30 х3 фат бърнър
9:30 кафе, варено яйце с котидж
1:30 1/4 чушка, 2 варени яйца, котидж, сирене
4:00 х3 фат бърнър
8:00 на ресторант (гръцки) салата от маруля, 2 маслини, умрял резън домат, фета, някво месо с 1/2 домат. Мноу бях впечатлена шЪ знайте  :smirk:
10:00 х3 ф.б.

ккал: мразя да смятам, ама така на око са около 1200 :red: май...

П.С. Взех си кашкавал вече наряъан на слайзове и ще се уча как се контроли порция...като в детската градина сме, ама е наложително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Както Венци беше казала, храната трябва да е само гориво...докато не си сменя мисленето и не си измисля други удоволствия, няма да си реша проблема!!!!

тренировка няма, нямах време да съставям новата днес (утре работя 12 часаааа имам достатъчно време да го направя)

16.07.09
17:09

Днес съм гладна цял ден и ми е супер студено!!!!! Както и да е..ето какво съставих днес:

Понеделник/ Четвъртък:
вис 4х20
римско 4х суперсерии до отказ
молитва 4х12
2х60 (вторник)
glute-seated leg
press-curl
adductor-abductor
3x30 (четвъртък) с по-големи тежести от вторник
напади- curl
swing- glutе
плие-римска
кардио: 30 мин. кростренажор

Вторник/Петък:
хиперекстензии 4х12
—//—страни 4х12
планкове задържане
избутване на гърди 3х8
паменна преса 3х8
долен скрипец 3х8
вертикален 3х10
флайс 3х10
пул овър 3х12
кардио: 20 мин. пътека

Събота:
ренегатско 4х15
100 суинга разделени на 10х10
бърпети (ако не умра преди това)
кардио: 2х10 мин. HIIT

Неделя:
2х50:
талия врътки
back ext.
преси на топка с доп. тежест 4х суперсерии до отказ
кардио: 2х10 мин. HIIT
йога (optional)

Мнението беше редактирано от Allegra на 16.07.09 17:13.

16.07.09
18:45

Алегра, няколко забележки от мен, ако ги премеш разбира се :)
Не прави странични екстензии - само врътки и наклони по много повторения за талията.
В неделя - само йога ;-)
И в четвъртък си остави суперобем засега (както са в понеделника)
И малко оправи яденето.

16.07.09
19:04

казано от Allegra на 16.07.09, 17:09:

2х60 (вторник)
glute-seated leg
press-curl
adductor-abductor
3x30 (четвъртък) с по-големи тежести от вторник
напади- curl
swing- glutе
плие-римска

Вместо тия 30-60 повторения за крака ходи прави крос в парка, а пък интервали бягане най-добре - тъмън ще се натовариш анаеробно :) Лично аз не виждам смисъл да се буташ в зала за да тренираш аеробно...Вкарай малко въобръжение - by the way - мойта цел в момента е 10х(10 бърпита + 300м бягане) :)) И не че нещо де, ама аз нещо не успях да схвана идеологията на тая схема - няма да е зле да кажеш в какъв ред на мисли си ги наредила така :)

16.07.09
19:40

Всъщност защо наистина правиш толкова упражнения за крака и за корем.Ако съдя по себе си,докато имам доволно мазнини по корема ефект от преси не съм имал,само ме боли корема и се издува от това че расте мускула под мазното.За краката правилно ти казаха,от бягането хем се сваля мазнини от тях хем се оформя мускула.

17.07.09
00:46

Благодаря за коментарите! Уини, разбира се, че ще те послушам ;)

Отчета ще го пиша по-късно, но минавам само да си запиша официално сметнатото ОКБ (след като тоя дневник го имам от 4 месеца...)
mbarton,честно казано нямаше голяма подредба на мислите...наредих ги защото суинга ме натоварва точно там където искам, а пък ако оцелея до бърпетите добре..ако не..пак добре ;) Трябва, обаче да призная,че това 10х 10 го видях от дневника на Венци (Ееее още в началните и страници)...та ще се пробвам, да видим! Поне обичам да се предизвиквам сама себе си ;)

ОКБ (сметнато с 1.375) = 1763 ккал. (аз очаквах към 1200…тва са мноу калории бе хора)
Протеин 176 гр.= 704 ккал.
Карбс 80 гр. = 320 ккал.
Фатс 167 гр. = 1503 ккал. (и това ми се вижда много)

Та нали от вчера броя ккал...днес голям зор ви казвам, докато свикна ще е така! НО...направих страхотна тренировка, чувствах се отличо след нея..и съм си цял ден гладна, студено ми е, треперя и малко ме боли глава...от бърнъра и карнитина ли е, или пък защото драстично намалих кккал. НЕЗНАМ! ЗАДЪРЖАНАТА ВОДА ПОЧНА ДА СЕ ОТИЧА! 3 ПЪТИ УРА ;)

(само като си помисля как досега не съм си смятала калориите въобще...чудя се по колко ли съм поглъщала..сигурно към 2-3 хиляди на ден..и после Алегрето мрънка и се мръщи що няма резултат)

P.S. Единственото нещо което е кофти на новата стара програма е, че пренебрегвам нападите и тягата, пък са базови упражнения! Дали пък да не ги вмъкна някъде...ама къде ли?!?!?!?!?!?
В съботата примерно....4х20? Тук официално моля за помощ! ;)

Мнението беше редактирано от Allegra на 17.07.09 04:23.

17.07.09
04:07

Пак съм аз..тоя път да си пиша отчета за днес ;)

Цял ден гладна си стоях, пък калориите като ги сметнах и щях да се задавя! Малко храна...много калории!

16-ти юли:

6:00 кафе и мляко, 1/2 ябълка, 1/4 котидж, 1 слайз кашкавал, 2 сайза шунка
9:00 х3 фб
11:30 х4 карнитин
12:30-2:00 тренировка
3:00 кисели краставички, варено яйце, 1/4 котидж, около 100гр. месо, останало ми беше от вчерашната вечеря, 2 с.л. крема сирене, зелен чай
5:00 х3 фб
6:00 150 гр. пушена сьомга, 2 с.л. крема сирене, краставички (това беше грешка! Бях много гладна обаче и не се усетих  :sick: )
9:00 1 краставица, варено яйце, средно пил. бутче
*преди лягане сигурно ще добавя още 200 ккал. от крема сирене и слайз шунка, че не ми се иска да си изтезавам отганизма с 12 часа без храна***
Вода: 3-4 л. ;)
ТОТАL: 1510 KKAL.
Наблюдения:
-водата си отива лека, полека...чувтсвам се определено по-лека! Гладна съм, студено ми е, и уморено...сега ще ме посъветвате най-вероятно да вдигна ккал. но ОКБ-то ми е 1760…
- ще бъда много стриктна поне 2 седмици и ще се измеря! Ако няма резултат, ще променям нещо
- ще изпия бърнъра и последния ми карнитин, и ще направя една дълга почивка от добавки (6 месеца докато съм в Европа)

Въпрос: опитах се да изчисля всичко в фитдей, но явно не съм голяма техничарка...добавих 2 ябълки, вместо 1 и 30 мин. се чудих как се изтрива...и накрая ми писна и го зарязах! Сега, смятам всичко с опаковките в ръка..не ми тежи за сега, даже ме кефи  %-P. Всички ли смятат с фитдей?????????????????????

тренировката: много страхотна беше, чувствах се изключително добре след това ( и не чувствах че правя само вятър ;))
вис 4х20
римско 4х отказ 50,30,30,20
молитва 4х12
2х60: малее това как ме измъчи, не е истина!
адуктор-абдуктор
преса-кърл
glute-seated leg
кардио: ски-тренажор 30 мин. 766ккал. изгорени
пИрфектно!

П.С Написах вече, че нападите и тягата искам да ги вмъкна някъде.. малко хелп плийз ;)

Мнението беше редактирано от Allegra на 17.07.09 04:24.

17.07.09
04:31

Нали си ги писала за четвъртък, поглрдни нагоре? Прави ги тогава :) Пък и да не ги правиш и да повториш понеделника, на този етап не е страшно.
Алегра и аз смятам храната на ръка. Не мога да се оправя, а и не мисля че всичко го има в таблиците, не знам и да го вкарам какво да правя... загубена работа  %-P Затова си смятам всичко на ръка, не е сложно. А по повод калориите, дръж ги към 1500 в нетренировъчед ден, а в тренировъчен можеш да ги вдигнеш до 1700 в полза на ХА! въглехидратите(нали знаеш кои). Това ще бъде и малко като ротация, която ще ти се отрази добре. Неразположението ти е от бърнърите вероятно.

18.07.09
07:02

Това НВД ми се отразява много добре! Пълна съм с енергия и колко ти и да не ви се вярва метаморфозата почна (то за 2 дни не че е кой знае кво...ама на ръцете почна да си личи) Аз супер доволен  %-P

17-ти юли:

12:00 грейпфрут, кафе и мляко, х4 карнитин
1-2 тренировка. събрах я в един час ;)
3:30 краставица, варено яйце, 2 с.л. крема сирене, 200 гр. пушена сьомга, 1 слайз кашкавал
6:00 х3 фб
10:00 салата от една маруля и краставица (никакъв дресинг), 1/4 котидж, 250 гр. пилешко
3ам х3 фб
нощна смяна съм днес и може преди да си легна в 6 сутринта да хапна нещо, но ще видим!

ТОТАL:1340 ккал. месото на око го казвам колко грама е...нааай-много 1500 ккал.. ихаа имам още 200 в запас ;)

тренировката: страШотна ;)
хиперекстензии 4х12
усукване с лост 2х60
вис 3х20
избутване на гърди 3х8 (15,17.5, 20) вдигам килограмите ихаааааа ;)
раменна преса 3х8
долен скрипец 3х8
вертикален 3х10
флайс 3х10
пуш даун трицепс 3х12
пътека 20 мин.

19.07.09
10:00

Ехоо :) С тази моя ненормална работна програма вече незнам кога е ден, кога е нощ!

Ето го и отчета за 18-ти юли:

10:30 кафе, 1/2 ябълка
11:30-12:30 тренировка. Много се кефя, че ги събирам в 60 мин. вече ;)
2:30 варено яйце, 2 с.л. крема сирене, 2 слайза шунка, 1 слайз кашкавал, краставица, 1/4 котидж
6:30 х3 фб
7:30 искаше ми се още да чакам до храненето, ама бях мноого гладна...яйце, 14 гр. масло, 2 слайза бекон, крема сирене, 3 краставици
2:00 (нощна смяна от 3 сутрина)....най- кофти е да трябва да ставаш посред нощите...НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА! тук имаше 200 гр. пил. бутче, бекон, 1.4 котидж, маруля
5:00 х3 фб
6 сутринта- съъъъъън

TOTAL: 1500 ккал.
*** май прекалих с мазното днес...утре е нетренировъчен и ще хапна малко повече карбс, че сега са много ниско и това определено ме прави много нервна, раздразнителна и гледам лошо  :lol:

тренировката: мноу яка, аз южуъл

4 кръгчета:
полуклек х50
разтваряне на средно рамо х8
разтваряне напред х8

2 кръгчета:
талия врътки х50
back ext х50

ренегадско 4х15 (2х10,12,12,12)
суинг 10х10 с 10 сек.почивка м/у сериите (8, 12кг.)
HIIT 10 min. колело
HIIT 10 min. кростренажор

Мнението беше редактирано от Allegra на 19.07.09 12:02.

20.07.09
02:09

19-ти юли...нетренировъчен, двигнах карбс на 75гр (в ОКБ-то са ми 80гр. ама и тези ми се видяха много)....утре пак ще съм на абсолютния минимум ;)

1:30 2 филии пълн. хляб, 1 слайз кашкавал,2 слайза шунка, крема сирене, яйце, кафе и мляко
3:30 х3 фб
4:30 30 гр. овес, кис. мляко, 1/4 котидж, чай
7:30 шунка, бекон, 100 гр. сардини, яйце, няколко краставици, крема сирене
9:30 сънннннн

***от овеса много ми игра инсулина ей..то бива да съм толкова сенситив, ама чак пък вече..
***като кача въглените и ми е едно заспало цял ден, подпухнало, лениво, и ГЛАДНО през 2 часа! Като съм на фатс и протеин, не се сещам за храна...
***целулита ми е цъфнал и вързал....красота!
***в същото време ръцете се оформят...шантава работа!!!
***нямах си друга работа и изчетох всичките дневници на Уини...пълна съм със знания сега!!! ;)

ТОТАL: 1220 ккал. /75 гр. карбс
Отличничка ;)

20.07.09
08:19

казано от Allegra на 20.07.09, 02:09:

***от овеса много ми игра инсулина ей..то бива да съм толкова сенситив, ама чак пък вече..
***като кача въглените и ми е едно заспало цял ден, подпухнало, лениво, и ГЛАДНО през 2 часа! Като съм на фатс и протеин, не се сещам за храна...
***нямах си друга работа и изчетох всичките дневници на Уини...пълна съм със знания сега!!! ;)

Хей, здравей :)
*** и аз съм така, тоя инсулин е голяма беля  :smirk:
*** и аз съм така, то това е от инсулина, но внимавай със животинските мазнини, че и те вземат отношение с инсулина. Не знам как става работата, не съм доктор, но се случва нещо. Наблягай на ненаситените.
***като започнеш да отслабваш целулита става отврат, после се заглажда
***супер! ;-)
*** Е, благодаря за вниманието :) Не че винаги съм била права или съм знаела много, но винаги се опирам на вътрешните си усещания. Интелекта понякога ни играе лоши шеги, и той като инсулина малко... Човек трябва да слуша интуицията си по-често :)
Стискам палци да имаш още по-добър прогрес!

Мнението беше редактирано от Winnie на 20.07.09 08:21.

20.07.09
14:14

http://www.tu.tv/videos/cintura-mas-delgada-del-mundo
УжасТТТ!!!

20.07.09
14:15

Това истина ли е, ебаси  :ohh:

Мнението беше редактирано от Lenks на 20.07.09 14:16.

20.07.09
14:37

Toт’ва е ужасно! Потресена съм!

20.07.09
16:14

Чудно ми е как още е жива тази женица..то бива суета, ама чак пък толкова.. :roll:

20.07.09
18:29

19-ти юли...нетренировъчен, двигнах карбс на 75гр (в ОКБ-то са ми 80гр. ама и тези ми се видяха много)....утре пак ще съм на абсолютния минимум ;)

1:30 2 филии пълн. хляб, 1 слайз кашкавал,2 слайза шунка, крема сирене, яйце, кафе и мляко

Отличничка ;)

Не съм експерт по храненето ама тея мазнини според мене ще ти изядат главата ...

казано от biker_boy на 20.07.09, 18:29:

Отличничка ;)

Не съм експерт по храненето ама тея мазнини според мене ще ти изядат главата ...

И защо? Мазнините са супер. Въглехидратите са проблема.

20.07.09
18:31

Добре,че не си експерт.
Би ли се обосновал,защо “мазнините ще и изядат главата”?
интересен материал за прочитане - > http://www.bb-team.org/articles/913 ;)

20.07.09
18:44

казано от tra^la^la на 20.07.09, 18:31:

Добре,че не си експерт.

А я виж това : http://www.belchohristov.com/4629.html . И може ли Alegra да каже в последния месец има ли изобщо някакъв напредък с тея мазнини ?

казано от biker_boy на 20.07.09, 18:44:

Добре,че не си експерт.

А я виж това : http://www.belchohristov.com/4629.html . И може ли Alegra да каже в последния месец има ли изобщо някакъв напредък с тея мазнини ?

За Алегра не знам - но аз с тези мазнини за 2 месеца свалих 3% подкожни мазнини, при начален процент 16. Сам си прави изводи. Белчо доста се е объркал с тази статия. Алегра остава и да махне гадния овес, филииите и другите захарни тъпотии, да качи още малко приема на мазнини и съм сигурна, яе след месец ще ликува.

20.07.09
19:12

Брех,доста объркващ материал от Белчо.Какво излиза...двамата диетолози са на различни мнения?
А не разбрах,защо не ти допадат мазнините на теб и смяташ,че са лоши за алегра?Аз примерно знам,че са много важни за хормоните и усвояването на мастноразтвоимите витамини и,че не може без тях.

20.07.09
19:16

казано от Венцеслава Атилова на 20.07.09, 19:02:

казано от biker_boy на 20.07.09, 18:44:

Добре,че не си експерт.

За Алегра не знам - но аз с тези мазнини за 2 месеца свалих 3% подкожни мазнини, при начален процент 16. Сам си прави изводи. Белчо доста се е объркал с тази статия. Алегра остава и да махне гадния овес, филииите и другите захарни тъпотии, да качи още малко приема на мазнини и съм сигурна, яе след месец ще ликува.

При тебе е подействало добре ама не при всеки става така.Ама тя като не може да ореже въглехидратите изцяло,няма смисъл.

20.07.09
19:17

казано от tra^la^la на 20.07.09, 19:12:

Брех,доста объркващ материал от Белчо.Какво излиза...двамата диетолози са на различни мнения?
А не разбрах,защо не ти допадат мазнините на теб и смяташ,че са лоши за алегра?Аз примерно знам,че са много важни за хормоните и усвояването на мастноразтвоимите витамини и,че не може без тях.

Аз лично съм свалял много килограми с класическото нвд или въглехидратната ротация.Освен това лично аз колкото и мазнини да изям не хапна ли и малко въглехидрати все съм гладен,затова и не се мъча с високомазнинни диети.

20.07.09
19:28

казано от biker_boy на 20.07.09, 19:17:

Аз лично съм свалял много килограми с класическото нвд или въглехидратната ротация.Освен това лично аз колкото и мазнини да изям не хапна ли и малко въглехидрати все съм гладен,затова и не се мъча с високомазнинни диети.

И аз това установих за себе си :)

20.07.09
19:54

Ми яжте въглехидрати, кой ви пречи? :) Ключовата дума е малко - до 15% от калорийния прием. Другото са мазнини и протеин.

20.07.09
20:52

Айде и аз да дооспамя малко дневника. Имам разни наблюдения върху себе си и мои познати - момичета. Всичко което ще напиша е само хипотеза, но аз така си обяснявам нещата.
1. При някои жени естрогена е в повече , а  вискокомазнинните диети вдигат нивата му, тъй като е хормон пък те са мастноразтворими———-> оттам трупане на мазно в долната част на тялото, подпухналост, отточност./ според мен Алегра има точно този проблем/. За мен решението в този случай е прилично ниски въглехидрати , малко мазнини и нормално количество белтъчини.
Тренировките  са предимно аеробни, никви хийтове, тежки клекове и т.н
2. Друият тип жени имат понижени нива на естроген и високомазнинната диета при тях провокира по-скоро тестостерона, което значи по-малко мазно, повече мускулна маса. Тези жени трупат мазно в корема и паласките, както мъжете. Венци е от този тип, даже беше споменала че са и предписали противозачатъчни с по-малко естроген и имаше проблем с цикъла. Може и да не съм разбрала правилно, да ме поправи ако бъркам, че не ми се рови в дневника й назад. Тренировки - тежки, хийт кардио

Аз съм от първия тип  на 100%. Като кача малко мазнините и ми се разбесняват естрогените. Почвам да подпухвам и ставам отточна. Бричовете ми видимо се увеличават. Поне се наекспериментирах вече.

Алегра за да разбереш кой режим ти действа добре, трябва да имаш поне 2 седмици чисто хранене според въпросният режим. Ама чисто значи без пушени, млечни, семки, и.тн

НВД - белтък/месо, риба, яйца/, зеленчук, зехтин, малко овес/ориз, картоф
ВМ НВД - мазно месо/карантия, риба/, яйца,  ЗЕЛЕН зеленчук

Поне в началото да е чисто, пък после добавяй по нещо. В момента храната ти не е добре. Верно е НВД обаче смесваш много неща, имаш сто вида белтък, мазнини и въглехидрати заедно, абе каша.

Подчертавам отново че това е само коментар, не е съвет или категорично твърдение. Алегра сама си решава какво да направи.

казано от diva 97 на 20.07.09, 20:52:

Айде и аз да дооспамя малко дневника. Имам разни наблюдения върху себе си и мои познати - момичета. Всичко което ще напиша е само хипотеза, но аз така си обяснявам нещата.
1. При някои жени естрогена е в повече , а  вискокомазнинните диети вдигат нивата му, тъй като е хормон пък те са мастноразтворими———-> оттам трупане на мазно в долната част на тялото, подпухналост, отточност./ според мен Алегра има точно този проблем/. За мен решението в този случай е прилично ниски въглехидрати , малко мазнини и нормално количество белтъчини.
Тренировките  са предимно аеробни, никви хийтове, тежки клекове и т.н
2. Друият тип жени имат понижени нива на естроген и високомазнинната диета при тях провокира по-скоро тестостерона, което значи по-малко мазно, повече мускулна маса. Тези жени трупат мазно в корема и паласките, както мъжете. Венци е от този тип, даже беше споменала че са и предписали противозачатъчни с по-малко естроген и имаше проблем с цикъла. Може и да не съм разбрала правилно, да ме поправи ако бъркам, че не ми се рови в дневника й назад. Тренировки - тежки, хийт кардио

Аз съм от първия тип  на 100%. Като кача малко мазнините и ми се разбесняват естрогените. Почвам да подпухвам и ставам отточна. Бричовете ми видимо се увеличават. Поне се наекспериментирах вече.

Алегра за да разбереш кой режим ти действа добре, трябва да имаш поне 2 седмици чисто хранене според въпросният режим. Ама чисто значи без пушени, млечни, семки, и.тн

НВД - белтък/месо, риба, яйца/, зеленчук, зехтин, малко овес/ориз, картоф
ВМ НВД - мазно месо/карантия, риба/, яйца,  ЗЕЛЕН зеленчук

Поне в началото да е чисто, пък после добавяй по нещо. В момента храната ти не е добре. Верно е НВД обаче смесваш много неща, имаш сто вида белтък, мазнини и въглехидрати заедно, абе каша.

Подчертавам отново че това е само коментар, не е съвет или категорично твърдение. Алегра сама си решава какво да направи.

Подкрепям, с 2 ръце. Алегра проба-грешка е начинът, избираш режима, с който се чувстваш по-добре и си го следваш. Ако избереш въглехидрати - ограничаваш драстично животинските мазнини, ако избереш мазнини - ограничаваш въглехидратите до 15 %. Лошо е, че не може 1 ден така, 1 ден иначе. Избираш си режим и дерзай :)

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 21.07.09 04:17.

21.07.09
04:32

Дивичка, има много логика в разсъжденията ти :)
Съдейски по себе си (по-високи нива на естроген имма и аз) за 1 месец стрикно ВМ в отрицателен калориен прием не смъкнах нищо. Вярно, не качих, но и никак не помръднах надолу. И бях гладна. Почти постоянно.
Сега ям въглехидрати (много при това - между 130-180 гр на ден) с умерени мазнини (60-70 гр) и протеин (около 100 гр) ...ами...перфектна съм. Свалям. И не съм перманентно гладна.

Алегре, пробвай различните режими и си харесай някой. Щом зверееш за въглехидрати, яж ги. Просто намали Б и М. И контролирай калориите. Зарежи го това НВД - то  не е режим за постоянно ползване в класическия си вариант, към който ти се ориентираш....

21.07.09
04:47

Оле каква дискусия съм изпуснала ;)
Венци, права си! Избрала съм този режим и ще му дам малко време, пук да видим на есен като се броят пилците;) Имам само един въпрос: при положение,че в ОКБ въглените ми се падат около 70/80 гр. (което ми се струва много за консумиране при всичката мазнина и протеин които консумирам сега) в режима в който съм сега тези 15% карбс от къде да си ги изчислявам? В смисъл ОКБ сметките играят ли въобще?
В интерес на истината, чувтсвам се много по-добре на фат и протеин, отколкото на карбс (то вчера нали си беше жив пример). От както го отворих дневника, малко или много съм била на РБД (с мноог повече карбс) и файда никва нямаше. Сега ще дам шанс на този режим, пък дано най-накрая намеря и аз мир със себе си и тялото си ;)

Ето ми го отчета за 20-ти юли:

6:00 варено яйце, 15 гр. бекон, 14 гр. масло, 10 гр. кашкавал, кафе и мляко
11:30 х4 карнитин
след това  ми стана лошо...сигурно трябва повече на закуска...
12:30 -2 тренировка..нямах много сили в интерес на истината, сигурно заради голямата дупка в храненето. Дайте предложение какво да сложа преди тренировка?
3:30 салата от маруля (без нищо друго), 200 гр. пилешко, 15 гр. бекон
6:00 20 гр. шунка с 10 гр. кашкавал
7:30 х3 фб
9:30 краставица, 2 варени яйца, 20 гр. шунка, 10 гр. кашкавал, 50 гр. котидж
12:00 преди лягане 100 гр. риба тон с нещо мазно, ама още незнам какво...

ВСИЧКО КАЛОРИИ: 1500

тренировката:
вис 4х15
римско 4х 55,35,35,25
молитва 4х12
2х60:
преса-кърл
glute-seated
adductor-abductor
кардио: 30 мин. кростренажор
крънчове 100 бр. отказ

Мнението беше редактирано от Allegra на 21.07.09 04:56.

21.07.09
07:13

Някои хора просто имат късмета да са благословени по някакъв начин с такива и онакива хормони... но това не значи, че всички сме така ;-)
Лимка, ти сега ли го разбра? :)
Алегра, преди тренировката яж белтък+мазно. Аз ям извара+маслини, извара+ленено олио... ей такива работи. Или пък бавен въглехидрат+белтък.

21.07.09
07:42

казано от Allegra на 21.07.09, 04:47:

Оле каква дискусия съм изпуснала ;)
Венци, права си! Избрала съм този режим и ще му дам малко време, пук да видим на есен като се броят пилците;) Имам само един въпрос: при положение,че в ОКБ въглените ми се падат около 70/80 гр. (което ми се струва много за консумиране при всичката мазнина и протеин които консумирам сега) в режима в който съм сега тези 15% карбс от къде да си ги изчислявам? В смисъл ОКБ сметките играят ли въобще?
В интерес на истината, чувтсвам се много по-добре на фат и протеин, отколкото на карбс (то вчера нали си беше жив пример). От както го отворих дневника, малко или много съм била на РБД (с мноог повече карбс) и файда никва нямаше. Сега ще дам шанс на този режим, пък дано най-накрая намеря и аз мир със себе си и тялото си ;)

Стига гледа тия формули. Ами ако изядеш 56 гр въглехидрат или 78 гр, дали ще има разлика??? Не...Щом си избрала този режим гледай генерално на нещата. орязваш всички въглени, намаляш протеина, ядеш месо,масло, яйца и зелени зеленчуци. толкоз.Яж когато си гладна, а не когато ти е дошъл часът за ядене. Нищо че имаш дупка. Просто яж чисти и съответсващи на режима продукти. Забрави ги тия кашкавали, трици, млека, грейпфрути ит.н Поне за 2 седмици. тогава ще се разбере това ли е твоя режим. Хайде успех

22.07.09
04:00

Ето го и 21-ви юли:

10:30 кафе, мляко, х4 карнитин
11:30-12:30 тренировка
1:00 х3фб
2:00 20 гр. бекон, 2 яйца, 30 гр. швейцарско сирене, 14 гр. масло
6:00 краставици, 250 гр. свинска пържола, 115гр. котидж
9:30 краставица, яйце, 30 гр. шунка, 30 гр. кашкавал, muscle milk
11:30 х3 фб
12:00 дописване: шв. сирене, шунка, крема сирене..минах 1700 със сигурност. Damn it!

КАЛОРИИ ЗА ДЕНЯ: 1580
fat-check, carbs-check, protein- моооожеше и повече ;)

тренировката:
хиперекстензии 4х15
усукване 2х60
преси на топка с дъмбели 4х25 (2х15)
избутване на гърди от лег 8,6,4,6,8 (15,17.5,20,17.5, 15)
раменна преса 1х8,8,7 отказ
долен скрипец 8,6,4,6,8 (6,7,8,7,6)
вертикален 3х10 (100,105,110)
флайс 3х10 тука бях много изморена, щях да си откача едното рамо  :lol:
пул овър 1х10,7,6 ииии не можах повече. Имах болка в същото това рамо
пътека 20 мин. 260 ккал.
крънчове 150 бр. отказ
лицеви опори 15 бр. чисти ;)

бреййй и всичкото това за 60 мин...задобрявам  ;-P

Мнението беше редактирано от Allegra на 23.07.09 02:20.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1