21.07.09
20:03
Здравейте. Набиранията винаги са ми били трудни. За около 3 месеца прекъснах посещението във фитнес залата и сега се завръщам и положението с тях е трагично. Вкъщи си имам лост. Може ли всеки ден да правя по 3-4 серии, за да им свикна по-бързо и би ли довело това до претрениране на гърба и бицепсите?
21.07.09
20:09
3 пъти седмично мисля че е добре, 3-4 широк хват, 3-4 тесен, не знам де може и да претренираш, ако това само тренираш.
Определено. Може да почиваш ден и след това отново да тренираш. Мускулът расте докато почива. Давай му почивки :) Късмет градски :-P
По принцип може и всеки ден, зависи от обема и интензивността. И дали всеки път ще се мъчиш до отказ.
22.07.09
04:39
Зависи от много неща интензивност, честота, продължителност, суплементация, хранене възстановяване наличие на естественни хормони.
22.07.09
06:17
Ще ти кажа след 8-9 дена. До тогава ще се набирам всеки ден по 10-тина серии.
казано от Петко К на 21.07.09, 22:19:
По принцип може и всеки ден, зависи от обема и интензивността. И дали всеки път ще се мъчиш до отказ.
Споделям мнението на Петко К.
22.07.09
06:53
10 серии ми се струват меко казано много
казано от Николаи на 22.07.09, 06:16:
6те претренира6!Това е сеино4е да прави6 секи ден лицеви опори
Ами аз съм правил, в продължение на години.
А ако си оправиш правописа, повече хора ще могат да разберат какво точно казваш.
Петко, любопитен съм какъв ефект е имало това върху теб.
За набиранията - ако нямаш билдърски амбиции и не живееш безразборно, спиш добре и се храниш прилично ... мисля, че проблем няма ;) Но всеки с целите си :)
казано от Voyager на 22.07.09, 08:20:
Петко, любопитен съм какъв ефект е имало това върху теб.
Ами изградих добри гърди и останалите покрай тях :)
За правописа се извинявам!!!.Но никои неможе да ме убеди 4е 10 серии набирания всеки ден няма да пренатоварят гърба.Аз под серия разбирам...8-12 повторения..грубо това са 80 набирания на ден! с натрупване на 1 месец едвали няма да се полу4и претрениране,а и тои едва ли има твоя стаж и опит 4е да успее да се адаптира към такова натовярване.Това за мен е абсурдно да се наре4е билдърска тенировка..даже и силовите или за експлозивност не са така формирани.
22.07.09
21:08
Ники,опрости малко мирогледа си относно тренировките.Тъй като набиранията са единствено упражнение и се изпълнява с фиксирана интензивност (собственото тегло) претрениране е на практика невъзможно,просто когато се умори нервната система упражнението се прекратява на момента. :) И на ден по 2 пъти да се тренира така - пак няма да се претренира.