Дневникът на Shakita

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.07.09
16:04

Здравейте,
Казвам се Инес,на 20години съм.Висока съм 186см и тежа 72,5кг в момента. Преди две седмици бях 70,5кг ама след един “кратък период” на брутално тъпкане нещо качих...защо ли? ;) Тренирам плуване,но сега сезона свърши,което означава че нямам двуразови тренировки в момента.Ще тренирам сутрин час и нещо във фитнеса и после ще разплувам по 3км. Решила съм веднъж за винаги да се взема в ръце и да почна да изглеждам по начина по който искам и да спра с тези системни преяждания,които дори не можете да си представите какво представляват...хора които са присъствали без да се змаислят са казвали,че не са виждали човек който да яде повече от мен.Като цяло съм с доста бърз метаболизъм и въпреки тъпкането от време на време не ми се лепи много,но понякога злоупотребявам дори и с това.... Та така стига толкова за тъпченето.От много време  чета форума,но все не събирам кураж да си направя дневник,но ми харесва как всички се подкрепяте и си помагате и реших да пробвам и аз :)
Като цяло съм маниячка на тема тренировки. Редовно ставам в 4 и 30, за да тренирам преди лекции и работа и за да мога да тренирам двуразово и да успявам с всичко.Сега извън сезона ще ставам в 6 без 15 и към 7 без 15 ще ходя във фитнеса(тъкмо няма да е  +50 градуса навън). Та като за начало май това е от мен :)
Добавям и снимки...значи на тази с оранжевия бански е как изглеждам след освинването,а другата е до къде го бях докарала преди :)

Темата беше редактирана от Ines на 23.12.09 11:53.

25.07.09
16:10

Браво браво, ще следя с интерес :)

25.07.09
16:17

Здравей, Инес!
Пожелавам ти успех с тренировките и ...хапването.

П.П. Е сега ще трябва да си сменя ника, че ще ни бъркат. :lol:

25.07.09
16:18

хахаххаа :))) на мен може Ина да ми викате и няма да се налага да си сменяш ника ;)

25.07.09
17:17

Успех Ина ;) Лично аз не виждам какво имаш да си “оправяш”, но това е лично мнение!!!
Отностно храната- welcome to the club! Само дето при мен след голямото натъпкване следваше или 2 часа тичане, или насилствено отвеждане на храната навън (брей как го казах ;)). То си беше един затворен кръг...

П.С уф то хубаво било да си 185. Как няма да порасна и аз с 10 см...

25.07.09
17:55

Ами аз всъшност съм правила това с целодневни тренировки уж да изгоря калориите за тоновете шоколад и глупости които съм изяла...ама после се просветих че нещата не стават така :) Иначе за повръщане не бих си и помислила понеже имам лош пример в семейството с трагичен край и не бих искала да се повтаря... :)

Хайде Ines, ще чета с интерес. Отдавна тайничко се надявах някой ден да видя твой дневник. Считай че вече си изпълнила някоя моя мечта. Аз ще си позволя да те изпортя тук пред целия сайт  :lol: , и ще кажа, че имаш много богат и ценен опит с Баскетбола. Което също е спорт, така, че по душа винаги си си била спортистка.

25.07.09
18:24

Хахаха колко си БРУТАЛЕН ;) Как разкри моята ГОЛЯМА тайна без да се замислиш даже :) Ама айде от мен да мине простено ти е :):):)

Половината форум ще потвърди, че съм гадняр, другата половина, че съм психо, така че и да не ми простиш не е проблем. Нека разкриването на тази дълбока тайна е първата ми крачка към вгорчаването и на твоя живот  :lol: .

И не виждам храната за деня :)

25.07.09
18:40

Приемам забележката :)
Ставане в 5 и 30
6:00 60грама овесени ядки с голяма лъжица мед
после от 6:45 до 8:10 кръгова тренировка във фитнеса и после 3км разплуване
към 10:00 две яйца + два белтъка +половин краставица
13:00 свинска пържола със салата от домати и краставици и една филийка ръжен хляб
16:00 50 грама шунка+100грама извара
19:00 пак свинска пържола със салата и една филийка хляб
сега към 22:00 ще ям извара и краставица кажи речи 100-150 грама :)
Не си изчислявам калории,въглехидрати,протеини,мазнини...няма такива неща...някои дни ям повече,други по-малко зависи колко съм гладна :)

25.07.09
18:49

казано от Ines на 25.07.09, 18:40:

Не си изчислявам калории,въглехидрати,протеини,мазнини...няма такива неща...някои дни ям повече,други по-малко зависи колко съм гладна :)

А може би трябва да има такива неща, щом имаш склонност да се “тъпчеш”.

П.П. По каква програма тренираш във фитнеса и откога?

Иване, направи забележка и за тренировките :lol:. Да ги прочетем и тях..

Мнението беше редактирано от Инис на 25.07.09 18:52.

25.07.09
18:51

Хм...то тъпченето е със разни сладки неща(сладоелди торти,шоколади)...посегна ли към тях колкото и да ги смятам калориите все тая...аз си знам че положението е трагично и без да ги смятам :)

казано от inis9 на 25.07.09, 18:49:

Иване, направи забележка и за тренировките :lol:. Да ги прочетем и тях..

Аз май намерих, жена която да ме послуша поне веднъж  :lol: , че и е страшно красива.
Ines нали знаеш, че тренировката е също толкова важна колкото храненето, няма да ти се сърдим ако я опишеш  :)

25.07.09
19:00

Да ама...вие няма да сте много очаровани от тренировката понеже моята тренировка във фитнеса е доста различна от това което сте свикнали да виждате... Първо аз имам много тежки контузии на рамената и  като цяло з аръце с много леки тежести работя,другото е че аз си имам програма дето тренера ми я прави и тя си е съобразена да помага за плуването...дърпаме ластици,екзержени,”плуваме” на сухо с гиричките като се имитират стиловете...правим клекове,подскоци и разни други упражнения...та затова няма да я описвам тренировката :) Иначе знам че е важна :)

Ехх знаех, си, че само веднъж ще ме послуша  :lol:
Предполагам на много хора би им било интересно да разберат как тренират плувците във фитнес залата.

25.07.09
19:21

Здравей и от мен!

Ха, и аз не мога да се отуча да преяждам поне веднъж на 2 седмици с шоколадови и сладки неща!
Даже днес се закотвих пред шоколадовия щанд в Шел и констатирах, че има поне 5 шоколада от ‘летни серии’, които не съм опитвала...представи си ?! Сега се чудя, кога ще ми избият лимките само  :lol:

На мен ще ми е интересно да видя как тренираш - мисля, че от всеки можеш да научим нещо ново :)

Успех!

П.П. Не мисля, че тия набързо трупнати 2 кг, ще ти е трудно да ги махнеш :)

Здрасти ! Много се радвам, че си направила дневник - и аз ще следя ! :) Мисля, че бързо ще върнеш формата си, но трябва да надвиваш това тъпкане (:
наистина, описвай тренировките :)))

25.07.09
22:24

Ина, мисля че си страхотна и неверояно лъчезарна. Нямаш нужда от строг режим и следене на калории, мазнини, въглехидрати поне според мен. Това стресира допълнително.Храната ти е супер и предполагам че ако преяжданията не са чести няма да имаш проблем. На всеки му избиват лимките, освен на Лимка и му изпуска края. Просто си продължавай в същия дух. Дано само преяжданията да не са на психична основа, че е по- страшно тогава.
П.П Името ти е върха

26.07.09
04:58

Добро утро на всички :)
Първо да кажа Благодаря за коментарите :) А сега да премина към плана за днес :) Като цяло от известно време в неделя не тренирам,а си почивам,но сега не съм на двуразови+фитнес затова мисля днес да ходя да потичам в парка и да направя малко спринтове и да поскачам на въже :)
Иначе храната по план трябва да е :
7:00- 60грама овес+лъжица мед+ кафе(без мляко го пия)
10:00-50 грама шунка+100грама извара+половин краставица
13:00-печени чушки с извара и яйца+филийка хляб
16:00-50грама шунка+100грама извара+другата половин краставица
после тука по някое време тренировка и след тренировката -варено пиле със салата+филийка хляб
И това трябва да е за днес,ако евентуално нещо огладнея малко извара... :)

Така сега тренировката във фитнеса“ще дам всичко от себе си, за да я опиша...пак казвам няма да ви хареса,понеже е доста различно от общоприетото за трениране на различни мускулни групи в различни дни :)
Така...първо “фитнесът” ни е доста импровизиран...това е фитнеса на басейна в който има лежанка,дъмбели,лостове,колелце и един уред(на него може да се правят упражнения за ръце и крака...той е от тия най-старите дето са като всичко в едно и за гръб и за рамо и за крака може да се тренира)...та така приключих с описанието на оборудването :)
Като цяло всеки ден тренировките се различават...или продължителността на упражненията или сериите или видовете упражнения,но една примерна тренировка изглежда така:
Понеже сме към 8-10 човека всеки започва от различен уред и се въртим...
Работи се по една минута и по 15секунди се почива:
Ластик(ляга се на едно като лежанка и почваш да дърпаш,като наподобява загребването на делфин) така 2серии после още две серии или на гръб се дърпа ластика или на бруст
После едни гирички по 2кг.Плува се съчетано по една серия на стил
После коремни преси с медицинска топка единия я подава а другия ги прави така 4 серии,като се спира за почивка след втората
После един друг ластик има(с него за трицепс се тренира) взимаш го обръщаш се с гръб и горе ръцете и все едно с гири правиш за трицепс,но всъшност с ластика тука пак 4 серии
Този ластик върви с връткане на колело като 4те серии не се спира на колелото
После гладиатора(въпросния МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН уред) Там 4 серии(едната гръб,другата с едни тънки за рамо,после пак гръб и после крака)
Гладиатора върви с въженцето там също не се спира на четирите серии
После пръсци+ с лоста  бицепс,предмишница,комбинирано(то е първо предмишница после тласкаш лоста като щангист нагоре и после го пускаш назад и пак така,и лоста отзад трицепс)
После клек с щанга(или пък с щангата напади) +екзержена(то е подобно на ластик и е за кроула)
И после правим гъвкавост...та това е една примерна тренировка.... видяхте ли че няма да ви се хареса :))) аз не съм много много по обясненията...получава се много думи-нищо казано..ама ако нещо сте разбрали супер :)))
Приятен ден! :)

26.07.09
06:14

Много си сладка :)
И тренировките са интересни...ако вкараш малко въображение и си представиш :)

казано от Limka на 26.07.09, 06:14:

Много си сладка :)

Да така си е :). Ines от колко време тренираш така какви резултати имаш за този период като промени в спортната форма и тялото

26.07.09
06:26

хаха да, разчитам,че богатото ви въображение и богатия ви опит в залата ще помогнат за разкодирането на тренировките ми :) Аз вярвам във вас :)
Иначе Иване,както вече разкри тайната ми за баскетбола...плуване тренирам вече година и половина и определено имам много голям напредък.Когато почнах да тренирам бяха минали 6месеца от последната ми контузия и още не можех да си движа много много ръката и движенията ми бяха доста ограничени,но постепенно почнаха да ми заздравяват рамената и да си връщам подвижността...като килограми в залата има напредък,но не е покъртителен тъй като след това което си причиних на рамената не са в много блестящо състояние и усещам някаква слабост в тях, а и с по-големи тежести почва много да ме боли и ми пречи и на плуването...затова с много малки стъпки прогресирам от към тежестите,но важното е прогрес да има :)

26.07.09
06:29

Браво за дневника :) Иначе при този ръст беше ясно, че си тренирала баскетбол или волейбол примерно ;)

26.07.09
17:02

Днешната тренировка:
10минути въженце за загрявка
една минута подскоци(скачаш,клякаш и пак скачаш)
коремни преси успоредно на земята
една минута плуване крака,руце кроул на сухо
една минута крака гръб
20лицеви опори
една минута ендо такова дето  все едно сядаш и си разминаваш ръцете и краката (нещо като ножица с ръце и с крака-за корем е)
една минута коремни(едновременно двете ръце зедно и двата крака заедно се събират във въздуха(изправени))
една минута скачаш,клякаш,опъваш си краката назад,правиш лицева и пак скачаш
200отскока на въженце
Това цялото се брои една серия,няма почивки...след него почивам минута минута и половина и още два пъти го повтарям
После идва ред на спринтовете
Значи правя 5отскока от тия с лицевите опори и щом свърша с петия веднага спринтирам 20-25метра.Така 10пъти.
И после 1000отскока на въженце.
И ако не съм пропуснала нещо това беше за днес :)

казано от Ines на 26.07.09, 17:02:

О напротив пропусна храната  :lol:

26.07.09
17:07

казано от Иван Шишманов на 26.07.09, 17:04:

казано от Ines на 26.07.09, 17:02:

О напротив пропусна храната  :lol:

Аз днес започнах с нея...така че...

А извинявай :). Може да е имало промяна по плана при мен често се получава :)

26.07.09
20:10

Хей,успех и от мен.Дневникът ти определено ще е много интересен.Носи позитивна енергия.А и с тая хубава усмивка май си омагъосала на Богът на спама  ;-P
Многo се зарадвах като прочетох,че си поредният фе на скачането.Ние черно голяма агитка направихме  :-)

Мнението беше редактирано от abigale099 на 27.07.09 10:01.

27.07.09
07:17

Добър ден на всички :)
Току що привършвам с предъвкването на ролцата ми с шунка и извара и вече имам сили да творя...така че да го карам по същество :)
Първо тренировката :)
2мин въженце(малко да пораздвижим кокаляците)
После всички упражнения се правят 1минута и 15секунди се почива:
На великия гладиатор гръб,тънки(за рамо),гръб,крака
4 серии на въженцето не се спира
ластик 8 серии 1делфин,1бруст
4серии коремни(с един лост лягаш,слагаш лоста при гърдите изправяш се и като се изправиш опъваш лоста напред,прибираш го пак към гърдите и тогава лягаш)
4 серии напади с щанга
бицепс,трицепс,предмишница,комбинираното(по една серич от четирите)
4серии мъртва тяга
2серии по минута и половина с 15секунди почивка-коремни преси с медицинската топка(някой ти я подава и ти като се изправяш му я хвърляш обратно)
3x10 щанга(това ми е болната тема хахаха ама ръцете ми не издържат на повече...мн ми се натоварват рамената...)
10минути колело
Гъвкавост
После се цопнах в басейна...поплециках се 3км :) Всъщност съм много доволна от плуването днес особено от първите 8X200…бяха интензивни и се пораздвижих малко :)

Сега яденето( нали е на пиедестал)
6:00- 60грама овес+лъжица мед+ 2шоколадови бонбона
10:00-50грама шунка+100грама извара+1/2 краставица
13:00-120грама варено пиле+1краставица+филийка хляб
16:00-50грама шунка+100грама извара+1/2краставица
19:00-печени чушки с извара и яйца+филийка хляб
към 21:00 или 22:00 към 100 грама извара евентуално :)

Храната малко като вчера...даже много като вчера,само размених обяда и вечерята :)

Това е за днес :) Приятен ден :)

П.С.

казано от abigale099 на 26.07.09, 20:10:

Хей,успех и от мен.Дневникът ти определено ще е много интересен.Носи позитивна енергия.А и с тая хубава усмивка май си омагъосала на Богът на спама  ;-P
Мног се зарадвах като прочетох,че си поредният фе на скачането.Ние черно голяма агитка направихме  :-)

Ами аз като цяло много много обичам да скачам на въже...като играех баскетбол колкото и баснословно и невероятно да звучи правех по минимум 25 000 отскока след всяка тренировка...та на въженце и на сън мога да скачам... :)

Мнението беше редактирано от Ines на 27.07.09 07:20.

27.07.09
10:05

казано от Ines на 27.07.09, 07:17:

Ами аз като цяло много много обичам да скачам на въже...като играех баскетбол колкото и баснословно и невероятно да звучи правех по минимум 25 000 отскока след всяка тренировка...та на въженце и на сън мога да скачам... :)

Уау,ти ме уби.Много скачане пада явно.Ще ме накараш и аз да опитам.А горе-долу за колко време го правиш това,тъй като аз ,доколкото си спомням, най-много да съм скачала докъм 4-5хиляди.И не мога да си го представя това.Имаш ли почивки?

27.07.09
10:13

Ами не ми е отнемало повече от 25-30минути...тогава не почивах(само ако нещо се спъна...сещаш се докато си разплета въжето иначе не)...ама сега без почивки няма да мога понеже физическата ми подготовка хич не е на нивото от тогава,защото за плуването съвсем друга подготовка се иска :) Иначе да голямо скачане беше...аз имам навика да се вманиячавам понякога и доста шантави неща правя...но като цялоне мисля,че на теб ти е необходимо чак толкова много...аз го правех понеже много тренирах за бързина и за издържливост... :)

Мнението беше редактирано от Ines на 27.07.09 10:17.

27.07.09
10:33

Уеуе, надявам се, правите тия многохилядни подскоци с подходящо “гръдно снаряжение”, момичета! Нали се сещате, че земното притегляне, съчетано с друсане нагоре-надолу, и то в такова число, не спи и си върши работата (не, че отсега личи нещо притеснително, даже напротив;)

27.07.09
10:56

казано от Ива Павлина на 27.07.09, 10:33:

Уеуе, надявам се, правите тия многохилядни подскоци с подходящо “гръдно снаряжение”, момичета! Нали се сещате, че земното притегляне, съчетано с друсане нагоре-надолу, и то в такова число, не спи и си върши работата (не, че отсега личи нещо притеснително, даже напротив;)

Хахахаха :) Ами подходящо....технологиите не знам колко са напред в тази област ама справяме се с подръчни материали :) ;)

27.07.09
12:36

Здрасти, Ина!
Малко късно, но все пак да те поздравя и аз за дневника! И успешно постигане на целите ти!

П.П. Много ми харесва подписа ти ;)

27.07.09
22:37

Ама това прави средно 833 оборота в минута???

28.07.09
02:55

Е ти много буквално прие точно 30минути...горе долу толкова :) Иначе мисля че малко по-малко от това излизат определено....но като цяло виждала си боксъорите как скачат...то с времето като правиш нещо супер много и ставаш доста добър в него така че...не мисля че е проблем :) сам аще видиш,ако продължиш да скачаш :)

28.07.09
07:29

Добър ден :)))) Бързо да съобщя какво беше и какво предстои днес,че тече световното и плуват бруст и да не изпусна :)
Тренировката беше същата като вчера.Принципно правя един ден фитнес един ден упражнения със собствено тегло ама тая седмица ще блъскам само фитнес,а другата заминавам на море и там на плажа ще тичам и ще правя упражнения :)
Храната днес:
5:45-60грама овес+лъжица мед+1/4 кит кат (така де една хапка)
10:00-45грама шунка+100грама извара+100грама печена чушка+1/2краставица
13:00-2бъркани яйца+100грама извара+1краставица+филийка хляб
16:00-50грама шунка+100грама извара+1/2краставица
19:00-100-120грама свинско+краставица+филийка хляб

Това е за днес :) Приятен ден :)

29.07.09
08:36

Добър ден :))))
Така днес малко шантаво,понеже трябваше да водя дядо ми в болницата...та тренировката се отлага за 2 часа следобед :)...важното е да се състои няма значение кога :) Яденето претърпя леко отклонение от плана понеже очаквах по-рано да се прибера и не си взех кутийчетата с храна,но преживява се :)
6:00-60грама овес+лъжица мед+1ред шоколад
10:00-една филийка хляб+30-40грама сирене+6маслини
13:00-(две бъркани яйца+100грама извара+2печени чушки)-това на бъркоч :)+1краставица+филийка хляб
16:30-17:00(след тренировката)-50грама шунка+100грама извара+1/2краставица
19:30-20:00-120грама свинско+1краставица+1филийка хляб

Това ще е менюто за днес :) Заведението не предлага много разнообразна храна,но сега това ми харесва и това ям..като сменя модата може да се очаква друга храна :) Ще има рибки,скаридки и мидки скоро :)
Тренировката като мине ще я съобщя :)
Приятен ден на всички :)

29.07.09
17:29

Така първо към яденето на края добавям още една филийка хляб и 40грама шунка,но тренировката ми продължи 3часа и бях леко по-гладна :)
А ето я и тренировката:
3минути въженце(пак за раздвижване на кокаляците)
Упражненията нататък са 1минута блъскане 15секунди почивка :)
на гладиатора-гръб,едно не знам как се казва с обратен хват се дърпа към гърдите,гръб,пак същото с обратния хват
4серии въженце ама почивките не ги ползвам в смисъл четирите серии на един път
на ластика-делфин,бруст,делфин,бруст
2серии коремна с медицинската топка,но по 1 минута и половина блъскане :)
2минути въженце
на ластика-делфин,бруст,делфин,бруст
2минути въженце
бицепс,клек,премишница,клек,трицепс,клек,комбинирано,клек
2минути въженце
15минути колело
3x10 щанга
3км плуване+още не знам колко метра бяха упражнения за кроула ми и малко стартове :)
е това е :)

30.07.09
05:41

Само аз не съм поздравила това усмихнато момиче, здравей мила и успех със дневника :) много си сладка :)

30.07.09
09:33

казано от Vessi на 30.07.09, 05:41:

Само аз не съм поздравила това усмихнато момиче, здравей мила и успех със дневника :) много си сладка :)

Благодаря много за коментара :)
Така...днешният ден...Леле каква мърда съм...днес направо нищо не направих...голямо моткане голямо нещо:
2минути въженце
1минута работа,15секунди почивка
на гладиатора гръб,тънки,гръб,тънки
4серии без прекъсване въженце
ластик-два пъти делфин,2пъти бруст
2минути въженце
ластик-два пъти делфин,два пъти бруст
коремна с медицинска топка 2 серии по минута и половина работа
2минути въженце
4серии напади с щангата
2минути въженце
17минути колело
3x10 щанга
тцтц слаба работа днес...
И после 3км плуване+малко стартове и упражнения за кролецът :)

Храната:
6:00-60грама овес+лъжица мед+1ред шоколад
10:00-50грама извара+90грама банан
12:30-2яйца+100грама извара+15грама филе(само за цвят беше ;) )+филийка хляб+1краставица
15:30-16:00-50грама шунка+100грама извара+1/2краставица
19:00-120грама свинско+краставица+филийка хляб

Така значи...ама че съм глупава какъв е тоя банан 90грама...тва точно за кой мой крайник ще стигне да се наяде с тия моите размери ;) утре ще бъдат 2 по 90 :)
Малко по-късно мисля да се престраша да сложа снимчици на “бицепсЧЕТАТА” ми,но още се чудя дали да ви го причиня или не :)

Приятен ден :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1