Креатина тежи яко на бъбреците?

Прескочи до:
JU

25.07.09
16:18

Вярно ли е?

MA

25.07.09
16:22

има нещо вярно

25.07.09
16:34

В какви дози ? и има супер много други фактори.

ГА

25.07.09
16:34

Зависи как и колко често го пиеш.Аз го пия по следният начин : ЕДИН месец пия - ДВА почивам ( нарочно почивам двойно ) , а относно грамажа - следвам етикета.Креатинът си го пият , вече една година по тази схема , проблеми (’‘да чукна на дърво”) не съм имал , надявам се и в бъдеще да нямам.
Успех !

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 25.07.09 16:36.

TR

25.07.09
17:07

Освен задръжката на вода друго не виждам , креатина е напълно натурален.

При монохидрата само има задържане на вода,при другите креатинови формули-няма!

RO

25.07.09
19:10

Именно ,ползвайте другите разклонения на креатина. Само монохидрата задържа вода, опасен е креатинина който се отлага от самия креатин , но в новите формули това е избегнато.
Ако все пак решиш да приемаш монохидрат, който все още продължава да е по- добър за бавно-качващите в някой отношения.
Мой наблюдения. Креатин монохидрат дразни хората с по слаби бъбреци и причинява гадене при хора с нередовни стомаси. Такива хора да избягват зареждащи фази. Да приемат 5 преди тренировка и 5 след, в началото(т.е.) първата седмица да приемат и 5 грама на гладно. До края на месеца по 10 грама в тренировъчни дни разделени на съответни два приема е напълно достатъчно. Повечето хора трябва да помислят и над нещо друго, което много често се забравя сред трениращите. Освен приема на тези неща е необходимо и те да бъдат усвоени добре от организма. Много често големите дози товарят само органите и се изхвърлят, стероидните цикли единствено при професионалните сортисти увеличават усвояването и те могат да си позволят да взимат големи дози.

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 25.07.09 19:10.

JU

25.07.09
20:35

Е добре, ако при моно е САМО задържане на вода какъв е проблема?

Предозирането може би,иначе за друг проблем незнам...

25.07.09
21:16

казано от JustSmiLe на 25.07.09, 20:35:

Е добре, ако при моно е САМО задържане на вода какъв е проблема?

Самото задържане на вода не е препоръчително !!!

25.07.09
21:54

Аз като съм на монохидрат бъбреците направо ме събарят ...

25.07.09
22:33

Монохидратите са остарели формули, незнам защо изобщо как още ги пият някои хора.Новите формули са доста по-ефикасни и сигурни...

Мнението беше редактирано от Милов на 25.07.09 22:35.

JU

26.07.09
00:30

А какво бихте препоръчали тогава щом монохидрата не си заслужава и за каква пара говориме естествено..

RO

26.07.09
05:20

http://izgorimazninite.com/file/GREEN%20BULGE/125

или просто..

http://izgorimazninite.com/file/CEE/126

Аз ползвам и този продукт, доволен съм silabg.com/bg/product/detail/bid/35/id/725/na/PEAK%20-%20HIPERFUSION%20%20240caps/page/5

ВЕ

26.07.09
06:35

Самото име на МОНОХИДРАТ значи че се свързва с една молекула вода, което значи какво - че тази молекула вода си оставя в тялото, а многото молекули образуват водната задръжка. Освен това самия креатин монохидрат е с кристална структура кето значи че товари бъбреците и води до бъбречни кризи при предозиране. Все пак това е първият отделен креатин в историята и съответно и най евтин, което потвърждава теорията че евтиното излиза скъпо.

JU

26.07.09
09:20

На СЕЕ, защо му е толко малка дозировката?
“Дозировка 2гр 30 минути преди спорт и след спорт

Съдържание в една доза2 гр”

И да попитам също кре-алканина не е ли хубав и той?

26.07.09
09:22

Много ми е интересно при предозиране с CEE какво се получава, че толкова нападате монохидрата.

26.07.09
09:35

казано от Конан на 26.07.09, 09:22:

Много ми е интересно при предозиране с CEE какво се получава, че толкова нападате монохидрата.

Първо направи разлика между монохидрат и креатин етил естер.Тук никой не напада CEE,а креатин монохидрат!Двете неща са различни!CEE е креатин с добавена естерна група в структурата си,която го прави устойчив на киселинността в стомаха и не преминава в неактивната форма на креатина креатинин,който е показател на бъбречна недостатъчност.Не мога да разбера след като на пазара има много подобрени вариянти на обикновенния креатин монохидрат като Кре-Алкалин,малат,CEE и другите креатинови матрици като СайзОН,Сел мас,отново залагате на остарялото и прослувутата схема на зареждане.

Към автора,не слагай креатина като цяло...Мисля,че обясних защо.

Мнението беше редактирано от Финдо на 26.07.09 09:36.

26.07.09
09:50

Не слагам креатина, като цяло просто обяснявате тука, че при предозиране с монохидрат имало бъбречни кризи. Ами кажете при предозиране и с другите видове креатин какво се получава. Лично аз незнам за това питам. До колкото ми е известно с каквото и да се предозира винаги има последици.

26.07.09
10:01

казано от vaskotoo на 25.07.09, 21:54:

Малко вода пиеш.

26.07.09
10:07

Порових се малко по този въпрос и не открих данни за странични ефекти.Зависи какво разбираш под предозиране?10 грама,15?Няма смисъл от сериозно предозиране,то няма да доведе до по-бърз ефект.Оптималните дози са може би около 4-5 гр. дневно,макар,че в повечето описания дневната доза е 3 гр.За мен над 5 гр. си е прахосване на суплемента...

26.07.09
10:17

Именно и аз никъде не съм срещал подобна информация. Мерси все пак за усилието. Иначе за дозировката съм наясно има предостатъчно теми във форума където се повтаря едно и също :)

26.07.09
10:41

казано от btkadsl на 26.07.09, 10:01:

казано от vaskotoo на 25.07.09, 21:54:

Малко вода пиеш.

Ахах добре  :coolsmile:

26.07.09
11:25

Здрвейте,
Аз съм потърпевш от моното. взех си 250гр моно на юнивърсал и след схема 5+5 и 2 месеца прием си прецаках бъбреците и вдигах кръвно, отидох на доктор и ми сложи диагноза АХ2 (аретриална хипертония) След което една вечер не можах да спя от болки в бъбреците (бъбрената криза е адско нещо - това е болката) и спрях моното и след месец всичко отшумя и сега всичко ми е ок.
Затова ти препоръчвам да не експериметираш с моно а с някои съвременни негови формули. Аз лично не мисля да пробвам пак креатин.

26.07.09
11:32

креатинът като цяло действа по сходен начин на повечето хора,а за бъбречните кризи мога само да кажа,че всяко правило си има изключения,но често дехридратацията на оргазинма съчетана с приеам на креатин може да доведе до такава криза.Иначе аз съм пил монохидрат и останах мн доволен,но сега съм на малат,защото наистина по-добре го усещам

JU

26.07.09
12:14

Добре,а иначе дозировката каква е? В смисъл ето на моното примерно нали пише 5 + 5гр. докато на СЕЕ пише 2 + 2гр. и мисълта ми е според самата опаковка на продукта ли да дозирам или?

26.07.09
13:32

Ето ТУК пише всичко което те интересува :)

Мнението беше редактирано от Конан на 26.07.09 13:33.

Добре де какъв креатин бихте препоръчали на човек който никога не е пил креатин. Очевидно не бихте му препоръчали монохидрат

26.07.09
14:16

Бихме препоръчали монохидрат,понеже тои си е класиката,а пък ако имаш проблеми го сменяш с етил-естер,малат или кре-акалин.Трябва да се пробва ;)

26.07.09
17:32

Чесно казано и Аз макар и рядко съм осещал главоболие и такива от монохидрата.От другите формули само Кре-Алкалин съм пробвал засега. ;)

ВЕ

27.07.09
15:49

Има и Креатин Магнезиев Хелат, който също не задържа вода.

27.07.09
15:59

А някой ще ми каже ли защо креатина е забранен за хора до 18 ? И без това не е като протеина- да може да се добави от храната...

27.07.09
16:44

До колкото знам телешкото месо май съдържаше креатин.

27.07.09
16:46

Рибата съдържа.А във Француя например креатина е забранен,защото натоварва бъбреците и черния дроб, да не говорим,че оня ден видях 13-14 годишен да пие,което пък ме отврати....

Мнението беше редактирано от korpusito на 27.07.09 16:47.

27.07.09
18:18

казано от Xsly на 27.07.09, 15:59:

А някой ще ми каже ли защо креатина е забранен за хора до 18 ? И без това не е като протеина- да може да се добави от храната...

Здравей! :) В месото има креатин :) спомням си бях чел в един кг месо някъде има около 5 грама креатин и в някоя риба ако не се лъжа.

27.07.09
18:24

r0ck , вярно е , особено телешкото . А колкото до тежестта върху бъбреците - има нови формули , който са доста добре разработени и проблема с бъбреците е намален значително. Затова се събират повече парички и се купуват качествени добавки ;)

27.07.09
18:29

Само,че креатина в телешкото е толкова малко,че трябва да го ядеш с килограми.Затова са пудрите,безсмислено е да се набавя креатин по този начин.

27.07.09
19:16

И все пак това ограничение 18+ е доста тъпо. Защо на мен , пиейки по 4 литра вода на ден,  с абсолутно здрави бъбреци и одговорно хранене , ще ми е забранено да приемам креатин ?..

27.07.09
19:33

Не съм виждал друга тема с толкова некомпетентни мнения. Креатина не е забранен за лица под 18 години, това пък къде го видя?

Креатина - враг номер едно на бъбреците... глупости... четете бе хора.

27.07.09
20:13

Попринцип на всяка храниелна добавка(или почти) пише, че не е препоръчително да се използва от лица под 18.
Това е просто практика...

27.07.09
20:21

О да, аз пък четох в друг форум, че карнитина товарел черния дроб :)
По-Здрави !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1