25.07.09
16:18
Вярно ли е?
25.07.09
16:22
има нещо вярно
25.07.09
16:34
Зависи как и колко често го пиеш.Аз го пия по следният начин : ЕДИН месец пия - ДВА почивам ( нарочно почивам двойно ) , а относно грамажа - следвам етикета.Креатинът си го пият , вече една година по тази схема , проблеми (’‘да чукна на дърво”) не съм имал , надявам се и в бъдеще да нямам.
Успех !
Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 25.07.09 16:36.
25.07.09
17:07
Освен задръжката на вода друго не виждам , креатина е напълно натурален.
25.07.09
18:15
При монохидрата само има задържане на вода,при другите креатинови формули-няма!
25.07.09
19:10
Именно ,ползвайте другите разклонения на креатина. Само монохидрата задържа вода, опасен е креатинина който се отлага от самия креатин , но в новите формули това е избегнато.
Ако все пак решиш да приемаш монохидрат, който все още продължава да е по- добър за бавно-качващите в някой отношения.
Мой наблюдения. Креатин монохидрат дразни хората с по слаби бъбреци и причинява гадене при хора с нередовни стомаси. Такива хора да избягват зареждащи фази. Да приемат 5 преди тренировка и 5 след, в началото(т.е.) първата седмица да приемат и 5 грама на гладно. До края на месеца по 10 грама в тренировъчни дни разделени на съответни два приема е напълно достатъчно. Повечето хора трябва да помислят и над нещо друго, което много често се забравя сред трениращите. Освен приема на тези неща е необходимо и те да бъдат усвоени добре от организма. Много често големите дози товарят само органите и се изхвърлят, стероидните цикли единствено при професионалните сортисти увеличават усвояването и те могат да си позволят да взимат големи дози.
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 25.07.09 19:10.
25.07.09
20:35
Е добре, ако при моно е САМО задържане на вода какъв е проблема?
25.07.09
20:42
Предозирането може би,иначе за друг проблем незнам...
казано от JustSmiLe на 25.07.09, 20:35:
Е добре, ако при моно е САМО задържане на вода какъв е проблема?
Самото задържане на вода не е препоръчително !!!
Монохидратите са остарели формули, незнам защо изобщо как още ги пият някои хора.Новите формули са доста по-ефикасни и сигурни...
Мнението беше редактирано от Милов на 25.07.09 22:35.
26.07.09
00:30
А какво бихте препоръчали тогава щом монохидрата не си заслужава и за каква пара говориме естествено..
26.07.09
05:20
http://izgorimazninite.com/file/GREEN%20BULGE/125
или просто..
http://izgorimazninite.com/file/CEE/126
Аз ползвам и този продукт, доволен съм silabg.com/bg/product/detail/bid/35/id/725/na/PEAK%20-%20HIPERFUSION%20%20240caps/page/5
26.07.09
06:35
Самото име на МОНОХИДРАТ значи че се свързва с една молекула вода, което значи какво - че тази молекула вода си оставя в тялото, а многото молекули образуват водната задръжка. Освен това самия креатин монохидрат е с кристална структура кето значи че товари бъбреците и води до бъбречни кризи при предозиране. Все пак това е първият отделен креатин в историята и съответно и най евтин, което потвърждава теорията че евтиното излиза скъпо.
26.07.09
09:20
На СЕЕ, защо му е толко малка дозировката?
“Дозировка 2гр 30 минути преди спорт и след спорт
Съдържание в една доза2 гр”
И да попитам също кре-алканина не е ли хубав и той?
Много ми е интересно при предозиране с CEE какво се получава, че толкова нападате монохидрата.
казано от Конан на 26.07.09, 09:22:
Много ми е интересно при предозиране с CEE какво се получава, че толкова нападате монохидрата.
Първо направи разлика между монохидрат и креатин етил естер.Тук никой не напада CEE,а креатин монохидрат!Двете неща са различни!CEE е креатин с добавена естерна група в структурата си,която го прави устойчив на киселинността в стомаха и не преминава в неактивната форма на креатина креатинин,който е показател на бъбречна недостатъчност.Не мога да разбера след като на пазара има много подобрени вариянти на обикновенния креатин монохидрат като Кре-Алкалин,малат,CEE и другите креатинови матрици като СайзОН,Сел мас,отново залагате на остарялото и прослувутата схема на зареждане.
Към автора,не слагай креатина като цяло...Мисля,че обясних защо.
Мнението беше редактирано от Финдо на 26.07.09 09:36.
Не слагам креатина, като цяло просто обяснявате тука, че при предозиране с монохидрат имало бъбречни кризи. Ами кажете при предозиране и с другите видове креатин какво се получава. Лично аз незнам за това питам. До колкото ми е известно с каквото и да се предозира винаги има последици.
казано от vaskotoo на 25.07.09, 21:54:
Аз като съм на монохидрат бъбреците направо ме събарят ...
Малко вода пиеш.
Порових се малко по този въпрос и не открих данни за странични ефекти.Зависи какво разбираш под предозиране?10 грама,15?Няма смисъл от сериозно предозиране,то няма да доведе до по-бърз ефект.Оптималните дози са може би около 4-5 гр. дневно,макар,че в повечето описания дневната доза е 3 гр.За мен над 5 гр. си е прахосване на суплемента...
Именно и аз никъде не съм срещал подобна информация. Мерси все пак за усилието. Иначе за дозировката съм наясно има предостатъчно теми във форума където се повтаря едно и също :)
казано от btkadsl на 26.07.09, 10:01:
казано от vaskotoo на 25.07.09, 21:54:
Аз като съм на монохидрат бъбреците направо ме събарят ...
Малко вода пиеш.
Ахах добре :coolsmile:
26.07.09
11:25
Здрвейте,
Аз съм потърпевш от моното. взех си 250гр моно на юнивърсал и след схема 5+5 и 2 месеца прием си прецаках бъбреците и вдигах кръвно, отидох на доктор и ми сложи диагноза АХ2 (аретриална хипертония) След което една вечер не можах да спя от болки в бъбреците (бъбрената криза е адско нещо - това е болката) и спрях моното и след месец всичко отшумя и сега всичко ми е ок.
Затова ти препоръчвам да не експериметираш с моно а с някои съвременни негови формули. Аз лично не мисля да пробвам пак креатин.
креатинът като цяло действа по сходен начин на повечето хора,а за бъбречните кризи мога само да кажа,че всяко правило си има изключения,но често дехридратацията на оргазинма съчетана с приеам на креатин може да доведе до такава криза.Иначе аз съм пил монохидрат и останах мн доволен,но сега съм на малат,защото наистина по-добре го усещам
26.07.09
12:14
Добре,а иначе дозировката каква е? В смисъл ето на моното примерно нали пише 5 + 5гр. докато на СЕЕ пише 2 + 2гр. и мисълта ми е според самата опаковка на продукта ли да дозирам или?
Ето ТУК пише всичко което те интересува :)
Мнението беше редактирано от Конан на 26.07.09 13:33.
26.07.09
14:10
Добре де какъв креатин бихте препоръчали на човек който никога не е пил креатин. Очевидно не бихте му препоръчали монохидрат
Бихме препоръчали монохидрат,понеже тои си е класиката,а пък ако имаш проблеми го сменяш с етил-естер,малат или кре-акалин.Трябва да се пробва ;)
26.07.09
17:32
Чесно казано и Аз макар и рядко съм осещал главоболие и такива от монохидрата.От другите формули само Кре-Алкалин съм пробвал засега. ;)
27.07.09
15:49
Има и Креатин Магнезиев Хелат, който също не задържа вода.
А някой ще ми каже ли защо креатина е забранен за хора до 18 ? И без това не е като протеина- да може да се добави от храната...
27.07.09
16:44
До колкото знам телешкото месо май съдържаше креатин.
Рибата съдържа.А във Француя например креатина е забранен,защото натоварва бъбреците и черния дроб, да не говорим,че оня ден видях 13-14 годишен да пие,което пък ме отврати....
Мнението беше редактирано от korpusito на 27.07.09 16:47.
казано от Xsly на 27.07.09, 15:59:
А някой ще ми каже ли защо креатина е забранен за хора до 18 ? И без това не е като протеина- да може да се добави от храната...
Здравей! :) В месото има креатин :) спомням си бях чел в един кг месо някъде има около 5 грама креатин и в някоя риба ако не се лъжа.
r0ck , вярно е , особено телешкото . А колкото до тежестта върху бъбреците - има нови формули , който са доста добре разработени и проблема с бъбреците е намален значително. Затова се събират повече парички и се купуват качествени добавки ;)
Само,че креатина в телешкото е толкова малко,че трябва да го ядеш с килограми.Затова са пудрите,безсмислено е да се набавя креатин по този начин.
И все пак това ограничение 18+ е доста тъпо. Защо на мен , пиейки по 4 литра вода на ден, с абсолутно здрави бъбреци и одговорно хранене , ще ми е забранено да приемам креатин ?..
Не съм виждал друга тема с толкова некомпетентни мнения. Креатина не е забранен за лица под 18 години, това пък къде го видя?
Креатина - враг номер едно на бъбреците... глупости... четете бе хора.
Попринцип на всяка храниелна добавка(или почти) пише, че не е препоръчително да се използва от лица под 18.
Това е просто практика...
О да, аз пък четох в друг форум, че карнитина товарел черния дроб :)
По-Здрави !