07.02.05
19:56
Сега се опитвам да кача някое и др килце.Тренировката ми за гърди изглежда така:
4 серии-лег
4 серии-наклонена лег
4 серии-обратна лег
Интересува ме дали да тренирам така до април-май и тогава да вкарам оформящи упражнения?Наример:
3-4 серии лег
3-4 серии накл лег
4-5 серии кросовер
4-5 серии пек дек
И в същото време да вкарам и НВД.Така дали ще придобия по-добра форма и маса отколкото ако си тренирам със 2 базови и 2 оформящи(приемрно)?
Твърде много са ти сериите братле! Макс 12 серии както си писал в горната програма!
по-здрави
горната програма лично на мен ми допада, само дето аз много много не го оважавам обратния лег. бих го заместил със флайс или кросовер
Дори и аз като съм привърженик на обемните и интензивни тренировки, се стъписах.Недей да променяш кой знае колко програмата си и понамали малко,наистина.Много е това. :wink:
08.02.05
15:53
Ами никой не каза това което питах всъшност :).Интересувах се ако тренирам по програма 1 със 3-те базови дали ще е по-добре?И чак след 2-3 месеца да вкарам нова програма(2-та със оформящите) и да намаля обема и??
Конкретно - по-добре ще е така. Засега базови, след това и оформящи. Иначе, послушай другите. Да не се чудиш после защо не растеш.
Приятел,мога да ти дам един съвет.Програмата е добра,но винаги започвай с наклонената лежанка.Наблягай на горната част на гърдите.Хоризонталния лег го прави един път на 3 тренировки за гърди.
Обяснявам защо: всеки човек има генетично по-развита средна част на гърдите.Естествено има и изключения,но те са рядко.Ако си забелязал при 90% от трениращите горната част от гърдите е по-слабо развита.Колкото до хоризонталния лег той дава повече сила.
Естествено това е лично мое мнение и ти можеш да не се съгласиш с мен! 8)
08.02.05
20:10
ДАм и аз съм се спрял на нещо такова.2-3 серии разгрявка със леко на норм лег и после хоп на наклонена 4 серии (тежки).Следва обратна лег също 4 серии(тежки).
[quote author=“RaVeN”]ДАм и аз съм се спрял на нещо такова.2-3 серии разгрявка със леко на норм лег и после хоп на наклонена 4 серии (тежки).Следва обратна лег също 4 серии(тежки).
Taка вече е добре! Но в тренировачният процес по усет разнообразявай и по-добрявай програмата.
по-здрави
10.02.05
16:16
Ще сменям упражненията и ще ги редувам лост-думпел.Ще я разнообразя към април-май със яко оформящи :)