Зад врат се спуска до ушите, такава е техниката.
Преди първото ми посещение на зала бях изчел вече няколко книги на тази тема. Сега четенето не е на мода явно и хората тръгват да тренират без да си имат и понятие какво правят.
Аз пък се стараех да спускам на раменните преси колкото мога повече. Да не кажа под линията на рамената даже - добре че съм на малки тежести. От днес до ушите само. : )
Мерсаж!
Пускането до долу особено пък зад врат си е самоубийство. Прав си Петко... четенето не е много модерно...
Само не съм съгласен с Ванката че всички яки са тъпи, но не нека задълбаваме в ненужни спорове.
Мнението беше редактирано от kao на 21.07.09 17:10.
21.07.09
18:16
казано от Иван Шишманов на 21.07.09, 09:44:
Ако искаш вярвай Oranje, но примерно на лега до преди два три месеца изобщо не го усещах това упражнение, просто го правех машинално, сега при всяко повторение усещам как гърдите ми (колкото и да са мизерни и мазни) се разпъват и се свиват като мускул, усещам как в долна точка на движението са така хубаво опънати за да се разкъсат мускулните влакна, затова примерно предпочитам по малка тежест, но по чисто повторение, да усетя как мускула се тренира, а не да правя вятър в залата.
Ами то това което усещаш доколкото знам е пълнене на мускула с кръв и по този начин го гориш ... от което не знам какво печелиш.Слагай максимално голяма тежест с която може да движиш правилно!
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 21.07.09 18:17.
22.07.09
01:06
Пълненето на мускул с кръв не го “изгаря”. :) Не съм тясно запознат с точните процеси,но от гледна точка на мускулната маса самото напомпване няма никаква връзка с резултатите.Така или иначе напомпаният мускул е трениран мускул и ако се изморяваш на точните места значи си вършиш работата както трябва. : ))
22.07.09
04:30
Ами по принцип съм чел, че мускула по време на тренировка бива разкъсан, след това започва неговото възстановяване което в определен момент достига фаза на свръхвъзстановяване, точно тя е тънкия момент при увеличаване на масата. Изразено като пример един мускул, ако тежи 100 грама то след тренировка е 90 гр., а ден или два по късно е 102 после започва да атрофира и пак става 100. Затова е важно кога ще се тренира отново мускула дали когато вече е атрофирал и е 100 гр, колкото винаги е бил или когато в следствие на свръх възстановяването е станал 102 гр.
Калоян Георгиев никъде не съм казвал, че всички корави са дънери, на много места казах половината, което е оптимистичния вариант. Признай, че голяма част от здравеняците по залите малко ..им липсват някои неща.
Да не го коментираме защото на Oranje не му е приятно да му спамим дневника.
22.07.09
04:39
Целта на дневника ми не е да се фукам, а да се помогне по един или друг начин на другите трениращи се. Така че всяка дискусия за мускулите, а не за комплексите или комшиите, е добре дошла, защото ‘От спора се ражда истината’.
В зависимост от как си се представил в залата хипервъстановяването може и да не е дошло след 2 дни, а да отнеме повече време. Така че това с атрофията е леко пресилено, но поне разбрах защо и болен бързаш да се гмурнеш в залата за поредната тренировка. Освен това организмът ти има да оправя и други неща по системите, не само да превъзстанови тренираните мускули. Едно е да си направил 5х5 (модерна стана напоследък в сайта) с добре подбрани тежести, друго е във всяка от сериите да си стигнал до отказ и в 3 от тях да си форсирал. В двата случая на тялото ти са му нужни различни времена за ‘оправяне’...
22.07.09
04:45
Абе то и на моя дневник целта беше да се помага ама ...само ме намразиха всички.
Иначе казах го два дни образно то самото възстановяване зависи от много неща, интензивност, начин на живот, хранене, стрес суплементация и т.н. Да не говорим, че един мускул колкото е по голям толкова повече време му трябва за възстановяване затова мисля, начинаещите се възстановяват по бързо.
Влизам в залара когато усетя, че тялото ми е готово за да бъде натоварено отново, по умората, по мускулната треска ако щеш дори по сепарацията
22.07.09
11:19
21 Юли 2009
Хранене:
7.20
50гр холандски инстантен протеин
7.45
Ядки
Кафе
10.45
2 препечени филии типова резина ‘Никола’
13.10
Свинско бон-филе на скара 180гр
4 препечени филии типова резина ‘Никола’
Морков
Кафе
17.15
4 препечени филии типова резина ‘Никола’
20.20
9 белтъка + 2 жълтъка на скара
4 филии типова резина ‘Никола’
Тай-сос и подправки
1 бр витамин
2 дражета Омега 3-6-9
Чаша бира
преди лягане
200гр извара “Бор-чвор” в домашно кисело мляко
22.07.09
18:37
22 Юли 2009
Хранене:
7.00
7.35
Ядки
1 бр витамин
2 дражета Омега 3-6-9
Кафе
10.35
2 препечени филии типов хляб ‘Симид’
13.00
Пилешко
3 препечени филии типов хляб ‘Симид’
10гр масло ‘Президент’
Морков
Кафе
17.10
3 филии типов хляб ‘Симид’
18.40-19.15
Доза Екстенд в 500гр вода
19.15
Доза Екстенд, доза суроватка на Сайвейшън, 70гр акациев мед - в 500гр вода.
20.50
Пилешко
4 филии типова резина ‘Никола’
10гр масло ‘Президент’
Морков
Тай-сос
Чаша бира
преди лягане
200гр извара “Бор-чвор” в домашно кисело мляко
Тренировка 18.40-19.10:
1. Лег: 60х10; 70х5; 80х5 90х4,3,3,2,2
2. Флайс: 25х8; 25х8; 25х8
3. Гребане с дъмбел: 40х5; 50х5; 65х5,5
Никакво настроение за тренировка :blank: , вече имам нужда от почивка, но отидох да потренирам малко. Не се напъвах много. Следват 2 седмици почивка, по-другата сряда чак ще тренирам отново за растеж. Събота е enslavement-day :vampire: , може пък тогава да порасна и умствено (както казва чичко Ремарк: “Човек е прастнал тогава, когато започне да мисли повече за себе си, отколкото за другите”). Ако случайно, едва ли :coolhmm: , ми дойде акъла ще може да се храня по-добре, както и да използвам добавки, тъй че дневникът да е по-интересен и полезен (упс, пак мисля за другите :red: )
Може би забелязахте, че открих как се слагат емотикони :lol:
Ванка, знам, че вече си мислиш как ще се появя след 2 седмици атрофирал с физика на Иги Поп и пейсмейкър, но явно е време да ти разбия и този мит :coolgrin:
22.07.09
18:53
Човек как гребеш с 65 кг!! That`s awesome! :coolcheese:
п.п Приятно заробване :snake:
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 22.07.09 18:53.
22.07.09
18:54
казано от Иван Шишманов на 22.07.09, 04:45:
Абе то и на моя дневник целта беше да се помага ама ...само ме намразиха всички.
Иначе казах го два дни образно то самото възстановяване зависи от много неща, интензивност, начин на живот, хранене, стрес суплементация и т.н. Да не говорим, че един мускул колкото е по голям толкова повече време му трябва за възстановяване затова мисля, начинаещите се възстановяват по бързо.
Влизам в залара когато усетя, че тялото ми е готово за да бъде натоварено отново, по умората, по мускулната треска ако щеш дори по сепарацията
Ориндж,браво за емотиконите,сори че ти поствам в дневника,но ми се стори интересно. :)
Иване,не е така,физиките с голяма мускулна маса получават логично повече и качествени хранителни вещества за да са на това ниво и скоростта на възстановяване се припокрива.Причината начинаещите да се възстановяват по-бързо е,че те все още не са свикнали и не могат да изтощават нервната система толкова,колкото напредналите атлети.
22.07.09
19:02
Някъде бях, чел че професионалните билдери тренират мускулна група веднъж на десетина дни ...Вярно, е че хапват повече и повече добавки взимат дори от специалните, но при голяма мускулна маса нещата са различни . Иначе то за да захраниш голям мускул си трябва време да се обработят достатъчно вещества да се вкарат да се възстановят големите вече мускулни влакна. Нестава за ден два с по 30 гр протеин на хранене. Незнам като стана с много мускули ще ти кажа как е :lol: .
Oranje поздравления, за това, че си намерил емотиконките, сравнително бързо се справи ;-)
Orange евала за железния ти режим на хранене и трениране.Интересно ми е как ти остава време да мислиш и за работата си освен за яденето и тренировките.
22.07.09
19:21
казано от biker_boy на 22.07.09, 19:12:
Orange евала за железния ти режим на хранене и трениране.Интересно ми е как ти остава време да мислиш и за работата си освен за яденето и тренировките.
Много лесно - просто не мисля за яденето. Сутрин ми отнема 5 минути да приготвя за деня, а филийките се препичат докато закусвам. Месото за обяд е приготвено предната вечер с вечерята и готово. Пилешко си правя няколко порции наведнъж, така че не се готви всяка вечер. Но ние много рядко излизаме, така че не е проблем - вечер и без това сме си вкъщи. А тренировките са измислени преди доста години. Аз не се смятам за по-умен от милионите други билдери, така че едва ли мога да открия нещо революционно. Просто знам къде съм и използвам съответните методики подходящи за мен. Както и Петко забеляза, едно време четяхме много, сега всеки чака наготово вълшебната програма, добавка и диета, а не знае, че се минава през метода на пробата кое работи за теб...
Въобще започнеш ли да мислиш - ставаш като Ванката. JUST DO IT!
казано от Oranje на 22.07.09, 18:37:
....
Събота е enslavement-day :vampire: ....
Лелее! Бързо дойде този ден! Стискам ти палци :coolsmile:
22.07.09
19:25
казано от Oranje на 22.07.09, 19:21:
Въобще започнеш ли да мислиш - ставаш като Ванката.
Айде нямаше нужда. biker_boy познаваш ме лично моля те недей става като мен.
Иначе по отношение на храната организацията в кухнята е много много важна, и това някой да ти помага също е важно. Винаги ми е било по-лесно сутринта да грабна ДВЕ банички от закусвалнята до офиса, ама ...не е хубаво. Тока и хората ходят по най ниското съпротивление :)
22.07.09
19:30
Е то е и по-лесно да си пуснеш ТВ-то, вместо да идеш в залата. Или да разглеждаш гепиме, вместо бб-тийм ;)
По-лесно е и да си вземеш от каквото чопли колегата, вместо да си извадиш кутиите с ориз и пиле, или пък сандвичи.
Много по-лесното обаче води до по-трудно положение, но вместо отново да те дам за пример, ще цитирам Ницше: Кой воин желае да бъде щаден?
Е, ние фешъни или воини на желязото сме?
22.07.09
19:49
Аз се вода фешън воин незнам за другите :lol:
25.07.09
03:42
Emzo, Георги Гайдов, позволете малко спам по дневника на Oranjе.
Днес Oranje и дългогодишната му приятелка сключват брак за което искам да ги поздравя.
Моля всички негови фенки да върнат ключовете си от тайната му любовна квартира :lol:
Приветствам ви от сърце и нека тази вълшебна любов която ви е свързала, да е вечна!
И Oranje да не забравиш старата родна мъдрост, “Тази година булка догодина, кросфит фен в люлка” :cheese:
До година две :lol:
Оranje, честито пожелавам ти дълъг,усшешен и най-вече щастлив брак :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 25.07.09 05:12.
25.07.09
07:53
Oranje пожелавам ви, да съхраните тази любов цял живот!
25.07.09
08:07
Най-лошият вид робство е робуването на страха.
Бърнар Шоу
Важното е, че си преодолял страховете си за да направиш тази важна стъпка в живота.Щастлив брак и нека скоро се появи един малък,умен и силен Оранйе младши (дай боже да са двама наведнъж) :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 25.07.09 08:08.
Всеки ден в дома ви нека има светлина, нека огънят не гасне, нека смеят се деца, и всяка дума, поглед, жест - да носят благослов, запазете във сърцата своята любов!
25.07.09
14:35
е
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 25.07.09 20:31.
26.07.09
20:36
Да ви кажа под секрет - нападите са мнооооого добро упражнение :coolsmirk:
26.07.09
20:39
Ех, тази палава лява ръка :)
26.07.09
20:47
Искаме още снимки,да видиме и булката по-добре, късметлио :)
26.07.09
21:50
Охооо,я дай снимки на булката,изглежда снажна. %-P Ама по-добре внимавай,че някой съфорумник може да тръгне да ти я краде.
Честито Oranje,
Пожелавам ви сила, мъдрост и търпение! А в годините пред вас - любов и разбирателство!
П.П. Постни снимки как я носиш на ръце, да се види ползата от тренировките ;-P !
Мнението беше редактирано от Vic на 27.07.09 07:30.
Честито и от мен!
Семейно щастие, търпение и много поводи за усмивки ви желая!
Кажи сега, как е да си надянал брачния хомот :lol:
Мнението беше редактирано от Lenks на 27.07.09 09:06.
Нямам думи, КРАСОТА!! Много се радвам за вас. Желая щастие, разбирателсво, мир, здраве и деца. :) Браво, браво!!
27.07.09
14:53
Аз ще ви покажа една друга снимка, на недиетичната сватбена торта. Булката е доста по красива от Oranje :cheese:
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.07.09 16:52.
Честито Oranje! Не знам какво да пожелая за брак, бъдете щастливи! Очакваме дневника на съпругата ти : )
Честит Рожден Ден, Oranje !
Пожелавам много здраве, любов и семейно щастие и да бъдеш все така полезен със знанията и съветите си на всички във форума !
01.08.09
08:14
Охо бях го забравил този му празник :cheese: .
Oranje честит рожден ден, пожелавам ти винаги да си здрав, за да радваш форума с присъствието си.
Продължавай да ме нареждаш може и да стане човек от мен :lol:
Хехе! Тарикат ;-P ! Ожени се на 33, преди да е изтекъл гаранционния ти срок :lol:! И след няколко дена, хоп - на 34 г!
Честит Рожден Ден, Oranje!
Късмет и любов! И все по-здрав и по-здрав!
01.08.09
08:54
ЧРД, Oranje!
Жив,здрав и все така корав!
Честит Рожден Ден!
Жив и здрав, и всичко най-най-най-най...
И не забравяй, че трябва да ни покажеш снимки от сватбата, а вече и от РД-то : )