06.08.09
18:20
Здравейте искам да питам кои точно са най-ефективините упражнения за бицепс и трицепс! Сега да ви кажа как тренирам!Проблема е че правя по 4 упражения за бицепс и се чудя кое да махна!Ето това са: Бицепсово сгъване на дъмбели от седеж,бицепсово сгъване на крив лост от стоеж,концентрично сгъване и скотово сгъване. Имам и проблем с упражнения за трицепс аз правя придрърпване на V-образен скрипец след това едно много специфично упражнение нямам как да ви го покажа,и трето упражнение незнам точно как се казваше но движа лактите назад като тялото ми е успоредно на лежанката (не го обясних но).Пробвах с френска преса усещам адска болка в лактите. И пробвах щанга с тесен хват.НЕ ГИ УСЕЩАМ И ТОВА Е!
06.08.09
19:35
Спомени как се храниш,добавки ако взимаш,години,от колко време тренираш.
За бицепс правя с прав лост от стоеж,вдигане на дъмбели от стоеж като въртя лактите.2 упражнения и ръката ми се развива идеално 44 см е .Пробвай с по малко упражнения и се съсредоточи да ги правиш чисти без да се клатушкаш.За трицепс френското е много специфично упражнение.Много прецаква лактите но пък много развива трицепса.Ако те боли непоносимо,прави с дъмбел зад врат,и на скрипеца.
Аз пък не виждам никаква логика да се тренират ръцете ....... Само се занимаваш с глупости ....
06.08.09
19:49
Как бе брато ако нямаш големи бицаги се едно нямаш нищо.
п.с Лично мнение.
06.08.09
20:19
пробвай тази програма за бицепс
прав лост
Зотман сгъване мисля че така се казва вдигаш лежанката малко повече от наклона с който правиш горен лег и с дъмбели редуваш ръцете като долу завърташ тежестта такаче китката да ти сочи кум дръгата ръка
Скотово
прав лост
скотово
концентрично
сериите са по 3 повторенията 8+
на всеки 3 седмици сменяш програмата
за трицепст пробвай кофички и с дъмбел задврат
Не знам от колко време тренираш, но по написаното до тук съдя, че не е от отдавна.
Ето няколко факта:
4 упражнения за бицепс не прави и Рони Колман. Максимум 2!
Няма смисъл от бицепсово сгъване с лост от стоеж и скотово в една тренировка за бицепс!
Лактите те болят от френското 101% от това че прекаляваш с тежестта! Започни да го правиш само с лоста, заучи перфектно движението и тогава слагай килограми, но малко! Може да е базово упражнение за трицепс, но не се прави с големи килограми.
Като цяло, ако тренираш ръцете в един ден(бицепс с трицепс) 2 упр. за бицепс и 3 за трицепс са предостатъчни за човек, с поне 1 година стаж в залата. Ако пък си “разхвърлил” бицепса и трицепса с по-големите мускулни групи, тогава е нужно да намалиш с по-още едно упражненията. Това последното съм го изпитал лично!
06.08.09
21:59
няма смисъл от прав лост и скотово в една тренировка ?
апък и + тва се гледат броя серии не броя упражнения
Мнението беше редактирано от ludiaBG на 06.08.09 22:02.
казано от Sleart на 06.08.09, 18:20:
Здравейте искам да питам кои точно са най-ефективините упражнения за бицепс и трицепс! Сега да ви кажа как тренирам!Проблема е че правя по 4 упражения за бицепс и се чудя кое да махна!Ето това са: Бицепсово сгъване на дъмбели от седеж,бицепсово сгъване на крив лост от стоеж,концентрично сгъване и скотово сгъване. Имам и проблем с упражнения за трицепс аз правя придрърпване на V-образен скрипец след това едно много специфично упражнение нямам как да ви го покажа,и трето упражнение незнам точно как се казваше но движа лактите назад като тялото ми е успоредно на лежанката (не го обясних но).Пробвах с френска преса усещам адска болка в лактите. И пробвах щанга с тесен хват.НЕ ГИ УСЕЩАМ И ТОВА Е!
За бицепс скотово + 1 от трите останали са ти достатъчни. Френското и лежанка с тесен хват са основни, така че трябва да включиш едно от двете. Ако те болят лактите намали тежеста.
П.С Ако наистина искаш разтеж в ръцете не ги тренирай изобщо /моята е 50 см. и не ги тренирам/.
Новак съм в залата да 17 1.86 76 кг.Тренирам от 3 проклети седмици и ръката ми е нараснала само с 1.2 см.Излагация!
казано от Sleart на 07.08.09, 06:22:
Новак съм в залата да 17 1.86 76 кг.Тренирам от 3 проклети седмици и ръката ми е нараснала само с 1.2 см.Излагация!
Изобщо не е излагация... за три седмици е нормлно... ти колко искаш да ти порасне с 12см. ли?!
07.08.09
06:38
казано от ludiaBG на 06.08.09, 21:59:
няма смисъл от прав лост и скотово в една тренировка ?
апък и + тва се гледат броя серии не броя упражнения
Да, за това да прави 4 упр по 2 серии така ли ??
Към автора: Погледни си храненето дали ти е на ниво. Не прави повече от 2-3 упр. за бицепс и не повече от 3 за трицепс. Както казаха преди мене научи се да правиш правилно упражненията . Каква ти е програмата? Преди ръце коя мускулна група тренираш, гледай да не е гърди или гръб.
Дай малко информация за себе си стаж, години, ръст, кг. Ако ти е 32 см и си напълно начинаещ (месец стаж) от самосебе си ще ти порасне, ако ти е повечко 5-6 както казах погледни си храненето. Едно е 32 мишница на човек 1,70 друго е на 1,90 .
По-здрави :)
П.П. Докато напиша моя пост са излезнали няколко, които не съм прочел :lol:
Мнението беше редактирано от ffuujjiittssuu на 07.08.09 06:38.
07.08.09
07:21
казано от heat на 07.08.09, 06:28:
Изобщо не е излагация... за три седмици е нормлно... ти колко искаш да ти порасне с 12см. ли?!
1.2см. за 3 седмици ?
И си качил 5-6 кила нали.
Всеки тука би ти завидял на резултатите.
Иначе нистина не ги тренирай много и избирай само базови по 2 и бавно в негативната част. Много добра идея е да разтягаш веднага след трнировка 10мин. И не бързай!
07.08.09
08:05
казано от heat на 07.08.09, 06:16:
П.С Ако наистина искаш разтеж в ръцете не ги тренирай изобщо /моята е 50 см. и не ги тренирам/.
Може ли снимка на тези нетренирани ръце 50 ?
казано от TrainHard на 07.08.09, 08:05:
Мда и мен ме заинтригува този успех с ръцете ти би ли ни показал бицагите? :) (хм)
По-горе написах,но на 17 години 1.86 м 77 кг близо месец стаж,храненето не от най-доброто,но когато имам въжможност хапвам качествени и богати на протеин храни! Мисля да взема 2 кг гейнър та да вида ко ще направя с него 50гр преди и след тренировка и и на другия ден след кардио по 50 и така ! :)
07.08.09
08:46
и какъв проблем има да правиш 4х2 ? само тва ми кажи
07.08.09
10:45
Щом си новак тази тренировка е свръхнатоварваща и си претренирал. Успокой малко темпото и тренирай по едно упражнение за бицепс и едно за трицепс.
казано от Sleart на 07.08.09, 08:42:
казано от TrainHard на 07.08.09, 08:05:
Мда и мен ме заинтригува този успех с ръцете ти би ли ни показал бицагите? :) (хм)
Довечера ще ги снимам и ще посна задължително... в момента съм на работа е не става
07.08.09
10:49
Човека е прав првете гръб а не ръце. Никой не те гледа какво имаш в ръцете, а кой стои зад гръбът ти. :-)
Според мен можеш да правиш за бицепс:1.сгъване с крив лост от стоеж,2.скотово,3.концентрично.И ако те болят лактите от скотовото може временно да го смениш със сгъване на дъмбели от седеж или сгъване с крив лост от стоеж с надхват. За трицепс 1.щанга с тесен хват,2.френска преса(временно я махни,а после почни със съвсем малки тежести),3.скрипец
08.08.09
06:14
казано от Миро на 08.08.09, 05:34:
Според мен можеш да правиш за бицепс:1.сгъване с крив лост от стоеж,2.скотово,3.концентрично.И ако те болят лактите от скотовото може временно да го смениш със сгъване на дъмбели от седеж или сгъване с крив лост от стоеж с надхват. За трицепс 1.щанга с тесен хват,2.френска преса(временно я махни,а после почни със съвсем малки тежести),3.скрипец
За бицепса му даваш 1 мултиставно и 2 изолиращи? Човека иска маса!
Какви мултиставни при бицепса? Всички видове сгъвания са едностванни (изолирани) :) С изключение на набирането с тесен подхват.
08.08.09
06:28
казано от Петко К на 08.08.09, 06:16:
Какви мултиставни при бицепса? Всички видове сгъвания са едностванни (изолирани) :) С изключение на набирането с тесен подхват.
Наричат се сложни, основни или мултиставни - целта им е заздравяване на съединителната тъкан, помагат за стимулирането на много повече групи мускули ( специално за бицепса стимулират и мускулите в дълбочина) и усигуряват ефективноста на тренировките за маса. За бицепс такива са сгъване с щанга прав (прав и крив лост), сгъване с дъмбели прав сгъване с дъмбели от полулег. За остатъка от лекцията може да се свържете с мен на лична.
Мнението беше редактирано от Велизар на 08.08.09 06:29.
Не мерси, въпроса ми беше риторичен, нямам нужда от лекции. Просто не е уместно да наричаш изолирано упражнение като сгъването с щанга мултиставно.
от скотово лакти не ме болят от френската ме цъкат яко. А и тая щанга като я хвана тясно и почвам да губя равновесие,нещо техниката куца макар че не виждам ква техника.Да искам маса имам малко ръце! Аз по принцип спрях да правя коцнентрично от 2 трен вече сега правя сгъване с дъмбели(което много усещам) крив лост сгъване от стоеж, и скотово!
08.08.09
11:52
казано от Петко К на 08.08.09, 09:55:
Не мерси, въпроса ми беше риторичен, нямам нужда от лекции. Просто не е уместно да наричаш изолирано упражнение като сгъването с щанга мултиставно.
Много зависи какво точно е сгъването и хвата за бицепс, не си мисли че само лакетната става участва :-) А ако искаш да поспорим може да го направим някъде на по кафе, бира или каквото и да е. Няма смисъл да продължаваме тук и да пълним темата с излишен спор.
За бицепс скотово + 1 от трите останали са ти достатъчни. Френското и лежанка с тесен хват са основни, така че трябва да включиш едно от двете. Ако те болят лактите намали тежеста.
Като ти гледам това в профила
Постижения - лежанка
160
Постижения - мъртва тяга
150
Постижения - клек с щанга
130
Определено нещо не е наред, и аз чакам снимка.
Мнението беше редактирано от btkadsl на 08.08.09 12:15.
08.08.09
12:58
Това са малки постижения за човек с 50 ръка не ,че са от значение за размера на ръката !
Мнението беше редактирано от TrainHard на 08.08.09 12:59.
Абе мине се не мине и пак се появи някои изверг, който вдига повече на лег отколкото клел или тяга...
10.08.09
12:19
казано от btkadsl на 08.08.09, 12:14:
П.С Ако наистина искаш разтеж в ръцете не ги тренирай изобщо /моята е 50 см. и не ги тренирам/.Като ти гледам това в профила
Постижения - лежанка
160
Постижения - мъртва тяга
150
Постижения - клек с щанга
130Определено нещо не е наред, и аз чакам снимка.
Uhaaaa… 50 sm ruka bez da se trenira ;) i az shte chakam snimkata i izvinete za latinicata prosto v momenta nqmam programkata!
10.08.09
12:36
и какво общо имат килограмите които може да вдигнеш с размерите ?
10.08.09
14:51
Снимка едва ли ще има. Надявам се да опровергае.
Защо сте толкова учудени, че ръцете растат и без да ги тренирате? Че това е нормално.
10.08.09
16:09
След 4 години ако пак ти расте със същото темпо ще вдигнеш банкет:)
При мен най-ефективните упражнения са:
Бицепс: Концентрично сгъване, сгъване с прав лост от стоеж.
Трицепс: Френско разгъване, тесен хват (но имам проблем при тесния хват и рядко го правя)
Мнението беше редактирано от Rado93 на 11.08.09 08:19.
казано от TrainHard на 10.08.09, 14:51:
Снимка едва ли ще има. Надявам се да опровергае.
Сори за закъснението.
Мнението беше редактирано от heat на 12.08.09 05:40.
12.08.09
05:59
Нищо не се вижда , второ направи поза примерно бицепс отпред.
казано от TrainHard на 12.08.09, 05:59:
Ако искаш да си мушна и перо отзад?! Като сложиш твои снимки ще продължим коментара, че вече ми напомняш за баснята за лисицата и киселото грозде :P .
За какво позиране говорим??? Тази ръка може и да е 50 см, но само 20 % от нея са мускули (колкото се вижда от снимката). Нищо лично, но недей да тренираш ръце и дано другата година станат 60 см ......
Мнението беше редактирано от Blahzay на 22.08.09 07:05.
22.08.09
06:40
казано от heat на 12.08.09, 06:03:
Ако искаш да си мушна и перо отзад?! Като сложиш твои снимки ще продължим коментара, че вече ми напомняш за баснята за лисицата и киселото грозде :P .
За какво да слагам снимки ? Аз нямам 50 ръка , мислиш ли ,че на снимката ти се вижда нещо ? Ако сложа какво на фотошоп ли ще съм ги правил ?
Не ти коментирах снимката така както направи човека с пост над мен ,тактично ти написах а ти нещо..