07.08.09
06:07
Здравейте на всички,
Имам следния въпрос: Тъй като не мога да изяждам достатъчно месо (защото работя в офис и няма кога), мога ли и хубаво ли е да ям по една протеинова вафла в ранния следобед. Моля ви и да ми препоръчате някой вид, който със сигурност е истински. Освен това ми е интересно какво става ако изтече срока на годност на протеина или на протеиновата вафла.
Поздрави
И аз работя в офис и не виждам проблем да си ядеш месо. Освен ако не е общ с други колеги и влизат клиенти постоянно разбира се. Аз харесвам вафлите на Уей.
07.08.09
06:58
Като за начало разгледай:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4555/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37750/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=thread_refs
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32634/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/875/
Надявам се доста неща по отношение на вафлите да ти се изяснят.
Можеш, всичко опира до финанси.
В зависимост от режима, може да си търсиш вафли почти без въгл. или нормални такива.
Знаете ли от къде мога да си поръчам или закупя еднократни дози протеин (освен Нектара , понеже няма никакви въглехидрати а аз имам нужда :) )
Влизам в бурлекса и какво да видя ? Протеинови барове ... Вярно на нутрим но пак стават ... Скоро и добавки могат да продават в големите супермаркети ... :) За мен стават за заместител на хранене когато нямаш възможност ..
Бати десетката. 5кинта за няква вафличка или пък някви бисквитки... За 7 лева примерно може да си вземеш 1кг хубаво месо. За 5лв колко яйца може да си вземеш? Или пък 2кг извара. Ще дам аз 5лв за няква спаружена 70-80 грамова вафличка друг път.
07.08.09
13:10
казано от freak? на 07.08.09, 12:58:
Бати десетката. 5кинта за няква вафличка или пък някви бисквитки... За 7 лева примерно може да си вземеш 1кг хубаво месо. За 5лв колко яйца може да си вземеш? Или пък 2кг извара. Ще дам аз 5лв за няква спаружена 70-80 грамова вафличка друг път.
Нещо не си разбрал, човека пита дали може в офиса да яде вафла, очевадно в офиса неможе да яде извара, пиле, яйца. То и протеин една доза ти е над два лева колкото 200 грама пилешко ама всички го пият защото е удобно бързо и лесно. Примерно аз напоследък обядвам на бързо хранене, две кюфтета, гарнитура шопска, таратор са ми 5,10 лева, ако заместя кюфтетата с пилешко филе става около 7 лева. Това е само обедното хранене, което спокойно мога да заместя с вафла или бисктвитки. Ако нямам време и възможност да прескоча до заведението.
Момчета хайде вече разберете че тия протеинови вафли се ядат когато не можеш да ядеш храна. То е ясно че най-изгодно е пилешкото от кауфланд за 7 лева и после на скарата. Престанете с такива неуместни сравнения. То за това се казва заместител на хранене - замества храната когато си в движение.
Тук въпроса е дали да ядеш 2 парчета пица/дюнер или протеинов заместител на хранене. И е повече от ясно кое е по-добрият вариант. Вадиш вафлата - изяждаш я за 1 минута и си сит, ял си нещо вкусно което не е пица или дюнер.
Също държа да подчертая че ако си закупите кутия вафли (12 броя = 50 лева) цената идва малко над 4 лева.
Примерно аз напоследък обядвам на бързо хранене, две кюфтета, гарнитура шопска, таратор са ми 5,10 лева, ако заместя кюфтетата с пилешко филе става около 7 лева. Това е само обедното хранене, което спокойно мога да заместя с вафла или бисктвитки. Ако нямам време и възможност да прескоча до заведението.
Ехоооо, отключете дневника на Иван. От такива постове ли трябва да научаваме с какво се храни и как върви напред!!! >:(
Мнението беше редактирано от maria на 07.08.09 13:22.
07.08.09
13:38
Вафлите са хубаво нещо, и не мога без тях. Ям всеки ден по една. Има ги навсякаде вече по големите магазини.
На нутрим са 2,50лв. на юнивърсал за около 5лв. Всеки сам си избира. Когато нямам много пари зимам нутрим, иначе други.
Че са скъпи, скъпи са, ама то и уискито е скъпо ама ....:)
07.08.09
13:43
Миналата година ходих на една хижа за няколко вечери, и понеже нямаше как компания 30 човека да се съобразяват с мен, заредих се с вафли и то на Нутрим защото са евтини, а ми трябваха бройки. Не са първа прелест, но горе долу закърпих положението и не съжалявам, че ядох нутрим вместо тонове лхяб, пържено, и алкохол.
Мисълта (опаа забраненото ми действие от Oranje :) ) ми беше, че си има момент когато е нормално да хапнеш вафла или бисквита както и нормална храна както разбира се и алкохол и пържено :cheese:
07.08.09
13:50
Аз не вярвах, че тези барове, кексчета и бисквитки засищат, защото по принцип обичам големите грамажи! Обаче вчера изядох само 1 бисквитка и ме засити напълно! изядох я в 14:00 , предното ми ядене беше в 07:30, а яденето след нея - в 16:00. Така че заслужава си цената ако нямаш друга алтернатива !
2-3 пъти съм пробвал вафлите на Нутрим , понасят се , но никога не бих дал 5лв. за вафла или бисквита , предпочитам да си купя 1/2 кг. пилешко и да си го направя на фурна. Естествено , когато няма къде да се яде .. и те са добра алтернатива , но за по-заможните :)
07.08.09
14:00
Snickers marathon - e т`ва е истината!
По-вкусно няма!
2 бара ми излизат 2,60 лв общо от 2та 30 гр протеин и 50 гр ниско гликемични въглехидрати + 17 витамина.
Добре звучи, а? :)
07.08.09
14:03
Добре де всички тези шоколадчета като mars, snickers и т.н. не са ли много калорични и вредни за НВД. Аз спазвам строго диета и поне до колкото съм чувал не е добре да се яде от тях. Затоа именно питах за протеиновите вафли!
Поздрави
07.08.09
14:09
Обикновенните вафли съдържат най големия враг на спорта, захар, и то в порядъчно количество. Остави това ами в тях има много много малко протеин, затова компаниите са измислили протеиновите вафли, а както виждаме и бисквити вече. Те също имат захар, но друг вид която е с по благоприятен глицемичен индекс, освен това те съдържат и протеин в себе си. Дефакто целта е да намерят заместител на хранене, едно хранене трябва да има и протеин и въглехидрати каквото има в протеиновите вафли. Разликата в цената между вафла споко за 50 стотинки и протеинова за 5 лева ти е ясна.
07.08.09
14:16
Супер,
Значи точно от това се нуждая. Сега остават два въпроса:
1.Мога ли да ги ям следобяд към 4 или по добре към 11(т.е. 2часа след закуска и 2 часа преди тренировка,защото тренирам към 13ч.)
2.Кой вид да избера - дали по-скъпите от 5лв или по-евтините от по 2.50. Ясно, че тези от 5 са на по-добри фирми, но само марката ли си плащам или и самия продукт е по-добър. Реално на всички протеинови вафли си пише едно и също - много протеин малко захър. Следователно защо да дам 5лв като мога да дам 2.5. Ако са 2.5лв спокойно може човек да отдели 70-80лв месечно.
Поздрави
07.08.09
17:04
Разликата е във вида протеин и вида въглехидрати. Например соята има протеин повече от месото, но като биологична стойност не е толкова ценен като този от месото. Захарта е въглехидрат струва ....(колко струва незнам) за 1 кг, а един килограм по качествени въглехидрати струва повече. Отделно много хора във форума биха те посъветвали да не си даваш парите за добавка, пък било то и вафла, родно производство. Отделно е вкуса, някой протеинови вафли имат и храносмилателни ензими, разни минерали витамини. За мен реномираната марка съответно голямата цена не е заплащане само за марката.
Сега ще дойде един нацепен батка с 47 ръка :cheese: дето да каже, че не съм прав щото и с евтини неща си е направим прекрасното тяло, но това е лично мое мнение и никой не ангажирам с него.
07.08.09
17:49
Не си прав има друго предвит човека.
Мнението беше редактирано от Г-н Щанга на 07.08.09 17:50.
Аз много добре разбрах кво има впредвид човека. Мисълта ми е друга. И аз съм се сблъсквал с този проблем с работата. Примерно ако работиш на стандартен работен ден(8-17) с 1 час почивка на обяд колко яденета пропускаш, които ще направиш ако си си цял ден вкъщи? Аз пропускам 3. Решенията са да носиш кутии и храна на място примерно, но ако няма къде да я държиш + тия жеги, а да не го ворим, че в повечето случей дори няма вариянт да си носиш храна. И поддържането на добър режим става невъзможно. Ако си мислиш, че тия вафли ще ти оправят дупките в яденето яко се бъркаш. Също така аз не виждам как ще карам деня на протеин на прах и на протеинови вафли... Пробвал съм ги тия протеинови барове честно казано и от тях още повече ми се отваря апетита за жалост. Не виждам много полза.
казано от freak? на 07.08.09, 21:27:
Аз много добре разбрах кво има впредвид човека. Мисълта ми е друга. И аз съм се сблъсквал с този проблем с работата. Примерно ако работиш на стандартен работен ден(8-17) с 1 час почивка на обяд колко яденета пропускаш, които ще направиш ако си си цял ден вкъщи? Аз пропускам 3. Решенията са да носиш кутии и храна на място примерно, но ако няма къде да я държиш + тия жеги, а да не го ворим, че в повечето случей дори няма вариянт да си носиш храна. И поддържането на добър режим става невъзможно. Ако си мислиш, че тия вафли ще ти оправят дупките в яденето яко се бъркаш. Също така аз не виждам как ще карам деня на протеин на прах и на протеинови вафли... Пробвал съм ги тия протеинови барове честно казано и от тях още повече ми се отваря апетита за жалост. Не виждам много полза.
1) Оправи си правописа, че е трагично положението!
2) И да мрънкаш и да не мрънкаш, че са ти скъпи, темата е за този вид заместител на храна, съответно даваме съвети и предложения. Ако темата беше “Дайте аналог на скъпите протеинови десерти”, ти си на ход с пилето и яйцата в кутията. В моя пост съм посочил уникално вкусни продукти, които засищат доста трайно (аз самият се очудих). Който не може да си ги посволи, да си купува баровете на Нутрим (които засищат за...20 минутки). Може да си пробвал някакви си барове, но не си опитал посочените от мен заместители!!!
08.08.09
06:41
На мен 3 от 7-8 хранения са ми с MRP или точно такива вафли. И да мрънкам и да не мрънкам, че ми е скъпо няма кой да не чуе но немисля да си правя компромиси с дневните си нужди от протеин. Проблема се решава като започнеш да работиш за повече пари :cheese:
Мнението беше редактирано от Велизар на 08.08.09 06:41.
Трябва да ги пробвам тези Tri-o-plex.
Вафлите - 20 мин след това пак съм гладен :)
Повечето от моите клиенти си решават храненето в офиса по следния начин - с аминокиселини на хапчета или с течни амино по 25мл. Защото 4-6 хапчета амино, съчетани с един банан (или някаква НЕпротеинова вафла) дават повече на по-малка цена.
:)