06.08.09
17:04
Здравейте. Програмата ми е следната: 3 дневен сплит, по 2 мускулни групи на тренировка, 4 упражнения х 4 серии х 8 повторения на мускулна група. Общо се получават 32 серии.
Как мислите, да намаля ли броя на сериите или така е добре? Не е ли твърде много?
06.08.09
17:21
Според мен е добре да намалиш опражненията на 3 и да увеличиш повторенията на 13.
казано от Г-н Щанга на 06.08.09, 17:21:
Според мен е добре да намалиш опражненията на 3 и да увеличиш повторенията на 13.
Повторения + тежести са различни от упр + серии . Момчето иска да се коментират сериите ... Ако иска маса какво ще прави според теб с тези 13 повторения ? ...
Иначе това са адски много серии .. аз на ден правя по 12 ( на 1 мускулна на ден съм , а като са 2 правя 18-20 ) , но както и да го смятам тези 32 серии са си глупост .. някой ако има да прави по 2 мускулни групи на трен да пише .. ( Бтw има и индивидуалност но то е в рамките на 2-3-4 серии .. )
Мнението беше редактирано от Xsly на 06.08.09 18:07.
На ден по 12 серии? Ама сигурно ходиш всеки ден? Добре, а ако ги редуцирам до 24 серии, по-добре ли ще е? Примерно 4 упражнения х 3 серии или 3 упражнения х 4 серии.
казано от Cabron на 06.08.09, 18:09:
На ден по 12 серии? Ама сигурно ходиш всеки ден? Добре, а ако ги редуцирам до 24 серии, по-добре ли ще е? Примерно 4 упражнения х 3 серии или 3 упражнения х 4 серии.
Да .. Но ти като ходиш през ден не значи да правиш повече серии :) То ако така ставаше штеше да се ходи 1 ден и да се правят 120 серии .. А за 2 мускулни групи 24 е добре ( За мен перфектно е 18 , но различни хора , различни потребности ) .. Виш дали ти се отразяват добре 24 и ако претренираш ги смъкни с още 3-4 ..
Хаха , то хубаво ще правиш 24 серии , но тези серии с колко повторения са ? 3 серии по 8 повторения са идеални за теб.
06.08.09
19:07
Не си дал никакво инфо за тем(години,стаж,кг-ми,цели,какво вземаш и тн)Принципно са много 32 серии,но зависи...
От написаното разбирам че правиш за всеки мускул 4 упражнения,което не е добре.Аз например бицепс тренирам в 2 упражнения по 3-4 серии, трицепса в 3 упражнения 3-4 серии,Гръб 4-5 упр в 3-4 серии,Гърди 3 упр 3-4 серии,рамена 3 упр 3-4 серии,Крака -в момента не мога да ги тренирам,но 4 упр в 3-4 серии... така че сериите всеки път са ми различен брой обикновено между 18 -24
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.08.09 19:10.
06.08.09
19:28
казано от Xsly на 06.08.09, 18:02:
казано от Г-н Щанга на 06.08.09, 17:21:
Повторения + тежести са различни от упр + серии . Момчето иска да се коментират сериите ... Ако иска маса какво ще прави според теб с тези 13 повторения ? ...
Иначе това са адски много серии .. аз на ден правя по 12 ( на 1 мускулна на ден съм , а като са 2 правя 18-20 ) , но както и да го смятам тези 32 серии са си глупост .. някой ако има да прави по 2 мускулни групи на трен да пише .. ( Бтw има и индивидуалност но то е в рамките на 2-3-4 серии .. )
Абе мен,с 8 повторения и 4 серий какав мислиш че ще е ефекта,обем се прави когато е добре напомпан мускула,а на 8 повторения нито си дигал нито си почивал.Ако не ми вярваш на казаното пробвай следващата тренировка с 4х8 и напиши какъв е ефекта.
П.С Пробвал съм за това казвам
4х8 е перфектно за обем, но още по-добре е да има и серии с по 4-6 повторения.
06.08.09
19:43
Искам да кажа че няма хубаво натоварване на мускула така,за обем може би става но сигурно ще се омазни доста.
казано от Г-н Щанга на 06.08.09, 19:43:
Искам да кажа че няма хубаво натоварване на мускула така,за обем може би става но сигурно ще се омазни доста.
дано само ти така да мислиш, че иначе..... става лошо.....
Аз доста хубаво си се натоварвам с 8 повторения , че и с по малко , но все пак благодаря ...
06.08.09
19:54
Ами говоря ти от опит не седя по цял ден да си измислям какво може би ще стане от това и това.При мен е така и не мисля че чак толкова се различаваме хората.
06.08.09
20:08
При всеки човек и индивидуално, при един действа по един начин, при друг по друг начин ;)
06.08.09
20:22
дали ще се омазняваш или не независи толкова от повторенията а от това каква храна приемаш :) аз правя по 150 повторения за корем :) ама ефект ........... несъм дебел с 83 талия съм ама нямам плочки
както каза петко в една програма трябва да има всякакви упражнения и тежки и леки :)
и напиши как ги комбинираш МГ
32 серии са си добре за 2 МГ неса много за ръцете може по 9 серии да ги правиш 3х3
Мнението беше редактирано от ludiaBG на 06.08.09 20:25.
На 23 г. съм, 96 кг, 1 ден: гърди и бицепс, 2 ден: гръб и трицепс, 3 ден: рамо и корем. Понякога разменям мускулните групи и правя 1 ден: гърди и гръб, 2 ден: ръце, 3 ден: пак рамо и корем. Ще взема да понамаля сериите, че освен, че се смилам и тренировката ми става много дълга, дори и с минималните почивки, които правя.
Според мен е важното просто да си последователен. Качвал съм и с 5 серии за мг, и с 20. Увличате се с подробности по програмите, храната е от значение.
Според мен е задължително да се променят параметрите на тренировката, веднъж като вид упражнения, а втори път като интензивност и обем на работата. Ето един изключително полезен линк към статия, писана тук. Хипетрофия може да се постига при много различни методики на трениране, аз например предпочитам да редувам една седмица с голям обем и ниски интензивност, с друга седмица, която е с малък обем и висока интензивност. Това все пак е доста индивидуално, ако се следи теглото, мерките и новото на мазнини скоро ще можеш да хванеш оптималния за теб вариант.
Линка - http://www.bb-team.org/articles/2436/